IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя застрахователно компания застрахова срещу земетресение?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Безименник - не изопачавай моите думи. Казах, че автомобилното застраховане, в частност ГО е с основна тежест в общото застраховане - и това е така - не само в нашата компания, но и въобще в България. Никъде не съм рекъл, че ГО формира - да кажем: 58% от. Ако не съм се изразил точно, моля за извинение. Иначе благодаря ти, че търсиш данни за мене, вместо да си намериш по-добро занимание в слънчевият ден - ного мило, макар подбудите ти да са отблъскващи.
    Много добре зная, че има ного разновидности граждански отговорности - защото най-малкото правя някои от тях. По какво съдиш обратното? Използвам "ГО", защото говорим за ЕДИНСТВЕНАТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА - не се прави, че не си го видял, защото си го подчертал - коя е тя, бе игноранте? Всички разбраха за коя застраховка пиша, май само ти не разбра, хем си го подчертал и болднал? Достатъчно наясно съм и какви застраховки влизат в общото застраховане, не ми бери грижа И тук не виждам по какво съдиш обратното - от приятното ни разговорче досега?
    И апропо - кога съм казал, че нямаме презастраховател? Не ми се търси но май-по-скоро писах обратното. Отделно - в човешкото застраховане например това е и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
    За връзките с Allianz SE - ти не спекулирай - и Радев тоже. То първо бяха обвинения, че Алианц България е фалшива компания и няма нищо общо с истинската, като видяхте, че това вече не хваща дикиш, това е новото. Просто няма начин една национална компания да е част от групата ти, докато ти носи пари, ама после вече да не е, когато трябва да се плаща. По същата логика миналата година нямаше да имаме рязък спад на печалбата, защото платихме един почти цял град в Китай, отвян от експлозия на химическа фабрика. Говорите глупости както обикновено - това, че Алианц България има регистрация като ЮЛ туканка - не променя нищо... а и се съмнявам силно дали може да има въобще дейност без такава регистрация.
    Апропо - самият факт, че най-малкото ни подразделение дори - Алианц Бамк има кредитен рейтинг по-висок от тоя на държавата, би трябвало да ви наведе на някои мисли... ако не четяхте и не търсехте данни избирателно.

    На колегата д333 ще му отговоря, ако има въпроси, безименник - ти не си му адвокатин. За изчисленията ми - пиша ти трети път, че нямам намерение да прекарвам часове в издирване на безмислени статистически данни (напр. за броя на домовете в София), и то в един приятен неделен ден, само за да ти правя кефът. НАРОЧНО завиших данните, както се видя, само и само да затрудня максимално компанията в един хипотетичен случай на земетресение 11-12-а степен по Меркали-Медведев - нищо че за такова софийското или пернишкото земетръсни огнища просто нямат потенциал... защото и от сеизмология разбирам доста, не ме мисли. Но трябва да предположим такива, защото блокове като моят например са проектирани да устоят на трус до 11-а степен.

    Нямам намерение да си губя вечерта повече с тебе - а това, че ТИ се опитваш да ме оценяваш МЕНЕ може само да ме разсмива... ти си НИКОЙ, бе - нито си ми преподавател, нито си ми работодател, дори клиент не си ми, да не говорим, че ти липсва ниво за това.

    Айде - загуби още два три часа с безмислен спам - явно нямаш друго какво да правиш... а за психоложката ще си помисля - бъди здрав.


    Плешив - да мухлясаш.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

    Коментар


    • Импе я защо бъркаш майката с дъщерното дружество. ако дъщерното го закъса на майката може да не и е изгодно да го спасява

      Коментар


      • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение


        Няма как да съм кратък, но ще опитвам на порции. Бива тъпотии, бива "да кажем" - но това го казва човек, който трябва да ме убеди, че знае и трябва да избера ЗК, която той представляваЛ...

        императора - помисли над следните въпроси:

        1. САМ ти, сигурен ли си в онова, което пишеш, че Общото застраховане се формирало ОСНОВНО от задължителната ГО на автомобилистите???

        Много добре ти казах да внимаваш с импровизациите ТУК! Не знаеш, но импровизираш! Това е опасно за ЗК, която те е наела да предлагаш нейните продукти!

        Моят отговор към твоите глупости: в Общото застраховане влизат още доста застраховки, които неколкократно превишават приходите от ГО на авт-тите!

        Още: в ЗК, която представляваш, делът на ГО на авт-тите - е ПО-МАЛКО от 1/5 от приходите ВИ от Общото застраховане!

        Още: съществуват и ДРУГИ отговорности, наречени граждански, затова - ако искаш да си ясен - не пиши само ГО /както пишат даскалите в училищата, защото тук си ПРЕДСТАВИТЕЛ на застраховател!/


        2. Горе казваш, че не ти се търсели данни, затова ще правиш "теоретическо изчисление", в което преобладава изразът "ДА КАЖЕМ!"... Добре де, но по-надолу сам ти казваш, че по статистически данни в България - нам си що... Значи - хем ще правим изчисление, хем ще е ПО ТВОЕМУ - теоретическо..., някак - за България - ако може, де...

        императора, припомням, че колегата по-долу иска от теб да му отговориш, но не ЗАИГРАВАЙКИ СЕ връзките с Allianz SE!!! СТРУКТУРАТА НА АКЦИОНЕРНИЯ КАПИТАЛ в случая е без значение, а регламентът и отново в Кодекса!

        Българската компания е самостоятелно юридическо лице и заигравките ти са абсолютно недопустими! Освен това - българската има СВОИ презастрахователи - направи си справката, че не е онова, за което не облъчваш тук! Отново импровизираш!


        Та, какво ти пречи - да влезеш в сайта на КФН - и да ни отговориш тук, знаейки премийният приход по ОТДЕЛНИТЕ ЗАСТРАХОВКИ, включени в Общото застраховане /което НЕ СЕ ФОРМИРА ЕДИНСТВЕНО от ГО на авт-тите!!!/ - и по обратният ред - да пресметнеш ориентировъчно застрахованите активи и реалните им стойности???

        Ние, ТУК - по условие - не разполагаме с тарифните числа на компанията /те са тайна!/ - но ти разполагаш с тях. Е? Сложно ли ти се вижда?


        3. Като НАУЧИШ кои застр. продукти влизат в Общото застраховане /личи, че още НЕ СИ ЧЕЛ Кодекса за застраховането..., НИТО ПЪК - Общите условия на толкова застр. продукти, КОИТО САМ НИ ПРЕДЛАГАШ..., еее, ама как така, Ве - императора???..., как така консултираш твоите клиенти, Вееееее???/ ..., та - когато научиш кои влизат в Общото застраховане - и сметнеш общата застр. сума - то ще ни кажеш как тя може да се покрие?

        Става ли така? Хайде, смятай, защото сме ти клиенти!


        4. Има още какво да се пише, а на колегата д333 - не си казал нищо съществено!!! Ползвай консултации в Централата на компанията, която представляваш! Или ще се учиМ, или няма да пишем в теми, които не познаваме - нали сме съгласни с това!


        п.п. Внимавай, да не ни дадеш тук някоя сумичка, под милиард, защото ще се връщаш отново да смяташ - на поправителен!

        п.п.п. Така и не каза - къде точно да потърся твоята психоложка? Нали каза, че ще ме изпратиш при нея? Отначало помислих, че твоята ЗК си е назначила психолог, но това не е по причината, че в нея работят и императори..., после се сетих, че такова чудо - психолог в ЗК - си е за завиждане..., а накрая съобразих, че бачкаш като даскал, затова в училище водите проблемните петокласници на психолог... Аз малко съм прескочил училищната възраст, но не бих отказал да поговоря с един психолог! /в случая не поставям акцент на пола/...
        а бе от застраховане Импертора не знам дали разбира. ама с аритметиката е скаран сериозно.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          ..........., НЕ СИ МИ ЗАДАЛ НИКАКЪВ СМИСЛЕН ВЪПРОС - ти пишеш просто така, в името на хейтърството.

          Четвърто - на колегата д333 мисля му отговорих достатъчно точно ......

          Пето - все пак ще опитам да отговоря на това, което в твоите изказвания, донякъде напомня въпрос.


          А/ Пазарният дял на компаниите в общото застраховане (не съм гледал класиране по - и не ме интересува), се формира основно от единствената задължителна застраховка - Гражданска отговорност, в която Алианц няма силни позиции, защото сме по-скъпи... и въпреки това, че сме по-скъпи, тоя продукт ни носи загуби, т.е. плащаме повече обезщетения, отколкото са ни приходите. Умните хора туканка може да се позамислят как така някои други застрахователи хем дават по-ниска цена, хем очевидно са на плюс, борейки се агресивно за пазарен дял в задължителната ГО. Ние няма как да ги бием, защото в ГО всеки търси евтиното по обясними причини.

          За сметка на това Allianz е лидер в човешкото застраховане и пенсионното осигуряване - в последното - тотален хегемон в ДОБРОВОЛНОТО допълнително осигуряване - там където хората съзнателно и по своя воля си правят договори и внасят пари - т.е. хората гласуват за нас С ПАРИТЕ СИ.

          Б/ За падането на 50% от блоковете вече говорихме. Но нека направим - защото е интересно - едно теоретическо изчисление - теоретическо, защото не ми се търсят точни данни......

          Да кажем, че в София живеят.................

          Да кажем, че средно на трима души се пада по един дом.....

          Всички статистически данни казват, че от домовете в България са застраховани 6-7%. Хайде да речем, че в София са ..........

          Безименният казва, че имаме пазарен дял 8-9%. Да кажем, че специално при домовете, делът ни е 50%.......... отново завишавам нагоре...

          Да кажем, че средната площ................... , да кажем обаче, че баровците.........

          Тоест общата ЗС на всички домове в София, застраховани при нас - е 800 000 000.

          Приемаме, че става толкова ужасно земетресение, че всичко пада долу - или поне - поради личният ни демон - приоритетно домовете, застраховани в Алианц България падат долу - или поне претърпяват такива щети, че възстановяването им би било по-скъпо от строежът на нови домове... и ний наистина трябва да платим тия 0.8 МБ лева - т.е. около 0.4 МБ евраци.

          Е, който мисли, че това ще фалира компанията - нека провери (не само в сайтът на Allianz SE, но и в Инвесторът - неотдавна имаше инфо) колко щети е платила компанията по света само за миналата година.... което не и пречи да има достатъчно печалба, за да разпредели по 8 еврака дивидент на акция... отделно, че си има и презастраховател.

          Сега - как ще се оправят някои други застрахователи при подобно бедствие - не зная...

          Няма как да съм кратък, но ще опитвам на порции. Бива тъпотии, бива "да кажем" - но това го казва човек, който трябва да ме убеди, че знае и трябва да избера ЗК, която той представляваЛ...

          императора - помисли над следните въпроси:

          1. САМ ти, сигурен ли си в онова, което пишеш, че Общото застраховане се формирало ОСНОВНО от задължителната ГО на автомобилистите???

          Много добре ти казах да внимаваш с импровизациите ТУК! Не знаеш, но импровизираш! Това е опасно за ЗК, която те е наела да предлагаш нейните продукти!

          Моят отговор към твоите глупости: в Общото застраховане влизат още доста застраховки, които неколкократно превишават приходите от ГО на авт-тите!

          Още: в ЗК, която представляваш, делът на ГО на авт-тите - е ПО-МАЛКО от 1/5 от приходите ВИ от Общото застраховане!

          Още: съществуват и ДРУГИ отговорности, наречени граждански, затова - ако искаш да си ясен - не пиши само ГО /както пишат даскалите в училищата, защото тук си ПРЕДСТАВИТЕЛ на застраховател!/


          2. Горе казваш, че не ти се търсели данни, затова ще правиш "теоретическо изчисление", в което преобладава изразът "ДА КАЖЕМ!"... Добре де, но по-надолу сам ти казваш, че по статистически данни в България - нам си що... Значи - хем ще правим изчисление, хем ще е ПО ТВОЕМУ - теоретическо..., някак - за България - ако може, де...

          императора, припомням, че колегата по-долу иска от теб да му отговориш, но не ЗАИГРАВАЙКИ СЕ връзките с Allianz SE!!! СТРУКТУРАТА НА АКЦИОНЕРНИЯ КАПИТАЛ в случая е без значение, а регламентът и отново в Кодекса!

          Българската компания е самостоятелно юридическо лице и заигравките ти са абсолютно недопустими! Освен това - българската има СВОИ презастрахователи - направи си справката, че не е онова, за което не облъчваш тук! Отново импровизираш!


          Та, какво ти пречи - да влезеш в сайта на КФН - и да ни отговориш тук, знаейки премийният приход по ОТДЕЛНИТЕ ЗАСТРАХОВКИ, включени в Общото застраховане /което НЕ СЕ ФОРМИРА ЕДИНСТВЕНО от ГО на авт-тите!!!/ - и по обратният ред - да пресметнеш ориентировъчно застрахованите активи и реалните им стойности???

          Ние, ТУК - по условие - не разполагаме с тарифните числа на компанията /те са тайна!/ - но ти разполагаш с тях. Е? Сложно ли ти се вижда?


          3. Като НАУЧИШ кои застр. продукти влизат в Общото застраховане /личи, че още НЕ СИ ЧЕЛ Кодекса за застраховането..., НИТО ПЪК - Общите условия на толкова застр. продукти, КОИТО САМ НИ ПРЕДЛАГАШ..., еее, ама как така, Ве - императора???..., как така консултираш твоите клиенти, Вееееее???/ ..., та - когато научиш кои влизат в Общото застраховане - и сметнеш общата застр. сума - то ще ни кажеш как тя може да се покрие?

          Става ли така? Хайде, смятай, защото сме ти клиенти!


          4. Има още какво да се пише, а на колегата д333 - не си казал нищо съществено!!! Ползвай консултации в Централата на компанията, която представляваш! Или ще се учиМ, или няма да пишем в теми, които не познаваме - нали сме съгласни с това!


          п.п. Внимавай, да не ни дадеш тук някоя сумичка, под милиард, защото ще се връщаш отново да смяташ - на поправителен!

          п.п.п. Така и не каза - къде точно да потърся твоята психоложка? Нали каза, че ще ме изпратиш при нея? Отначало помислих, че твоята ЗК си е назначила психолог, но това не е по причината, че в нея работят и императори..., после се сетих, че такова чудо - психолог в ЗК - си е за завиждане..., а накрая съобразих, че бачкаш като даскал, затова в училище водите проблемните петокласници на психолог... Аз малко съм прескочил училищната възраст, но не бих отказал да поговоря с един психолог! /в случая не поставям акцент на пола/...
          Last edited by безимeн; 22.04.2018, 18:33.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

            Мазньо, на коя компания продукти предлагаш?

            как коя . най могъщата

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

              Именно заради това компанията трябва да има достатъчно голям ресурс или силен "гръб", както се казва - компанията, чиито продукти предлагам, е такава и го е доказала. Непреодолима сила? Според теб колко да е голямо това земетресение? И специално за България - една силна компания дали няма да може да плати, при положение, че застрахованите имоти са 6-7%? Колко от тях на реална стойност, това е допълнителен въпрос. Сега, ако си мъртвец и не можеш да си търсиш правата - и нямаш наследници - това е друго - някой трябва да обяви претенция, за да има плащане.
              Мазньо, на коя компания продукти предлагаш?

              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Бо-о-оже, ти наистина ли вярваш, че хората са длъжни - в събота вечер - да висят в Инвесторът, само за да ти отговарят на заяжданията? Това че ти очевидно нямаш други занимания нито удоволствия от хейтърството и безмислените заяждания из Интернет, не означава, че другите са като тебе - напротив - това си е само твой личностен проблем... това пръво.

                Второ - не съм длъжен да ти се обяснявам.

                Трето - в случая и не мога - защото ти всъщност в снощните си бълнувания, НЕ СИ МИ ЗАДАЛ НИКАКЪВ СМИСЛЕН ВЪПРОС - ти пишеш просто така, в името на хейтърството.

                Четвърто - на колегата д333 мисля му отговорих достатъчно точно - ако той не е доволен от отговорът и има нужда от допълнителни обяснения, може и сам да попита, не се нуждае от посредници.

                Пето - все пак ще опитам да отговоря на това, което в твоите изказвания, донякъде напомня въпрос.
                А/ Пазарният дял на компаниите в общото застраховане (не съм гледал класиране по - и не ме интересува), се формира основно от единствената задължителна застраховка - Гражданска отговорност, в която Алианц няма силни позиции, защото сме по-скъпи... и въпреки това, че сме по-скъпи, тоя продукт ни носи загуби, т.е. плащаме повече обезщетения, отколкото са ни приходите. Умните хора туканка може да се позамислят как така някои други застрахователи хем дават по-ниска цена, хем очевидно са на плюс, борейки се агресивно за пазарен дял в задължителната ГО. Ние няма как да ги бием, защото в ГО всеки търси евтиното по обясними причини. За сметка на това Allianz е лидер в човешкото застраховане и пенсионното осигуряване - в последното - тотален хегемон в ДОБРОВОЛНОТО допълнително осигуряване - там където хората съзнателно и по своя воля си правят договори и внасят пари - т.е. хората гласуват за нас С ПАРИТЕ СИ.
                Б/ За падането на 50% от блоковете вече говорихме. Но нека направим - защото е интересно - едно теоретическо изчисление - теоретическо, защото не ми се търсят точни данни, докато си пия кафенцето - затова - за да не ме обвини Безименникът в измъкване, умишлено ще завишавам стойностите в наш ущърб:

                Да кажем, че в София живеят реално 2 000 000 души, нищо че по статистика са по-малко.
                Немалка част от реално живущите обитават незаконни хъхрешки развъдници (в 38-те незаконни ромови свърталища в София), ама няма да намаляваме бройката заради тях.
                Да кажем, че средно на трима души се пада по един дом. Това са около 667 000 домове.
                Всички статистически данни казват, че от домовете в България са застраховани 6-7%. Хайде да речем, че в София са 10%. това са 66 700 дома.
                Безименният казва, че имаме пазарен дял 8-9%. Да кажем, че специално при домовете, делът ни е 50% по-голям и е около например да речем 14%. Тоест при нас са застраховани около 9338 дома - закръгляме ги на 10 000 - отново завишавам нагоре.
                Да кажем, че средната площ на тия апартаменти е 80 метра - защото ние сме могъщи и при нас само баровци се застраховат - нищо че средната площ на домовете в София е по-ниска. Минималната застрахователна сума на метър при промоционалният продукт, който предложих на Черкезов е 710 лв/метър, да кажем обаче, че баровците дето ни предпочитат, застраховат домовете си на 1000 лв/м.
                Тоест общата ЗС на всички домове в София, застраховани при нас - е 800 000 000.
                Приемаме, че става толкова ужасно земетресение, че всичко пада долу - или поне - поради личният ни демон - приоритетно домовете, застраховани в Алианц България падат долу - или поне претърпяват такива щети, че възстановяването им би било по-скъпо от строежът на нови домове... и ний наистина трябва да платим тия 0.8 МБ лева - т.е. около 0.4 МБ евраци.

                Е, който мисли, че това ще фалира компанията - нека провери (не само в сайтът на Allianz SE, но и в Инвесторът - неотдавна имаше инфо) колко щети е платила компанията по света само за миналата година.... което не и пречи да има достатъчно печалба, за да разпредели по 8 еврака дивидент на акция... отделно, че си има и презастраховател.

                Сега - как ще се оправят някои други застрахователи при подобно бедствие - не зная и честно казано не ме интересува ного-ного.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                Коментар


                • Повече от два часа - в една могъща компания мислят?

                  Да не би наистина да се е случило нещо лошо с тия хора? А, вЕрно бе - те почиват, а в почивните дни работят само посредниците... Това е за тях "жътвата", защото хората са си по домовете... Опссс, забравих, че те си стоят по "канторите"... Какво съм седнал и аз - акъл да им наливам...

                  Дали ще получим и другИ отговорИ? Все пак - колегата долу зададе доста въпроси, нали? Поне ПЕТ въпроса висят, но един добър застрахователен посредник ще развие още поне ПЕТ, които касаят зададените вече тук, защото те са във взаимна връзка!

                  Да изчакаме все пак до понеделник, а?

                  /не бързайте с нови въпроси, моля - отговорите се "пекат"!/ ... и най-важното - да не си изхарчите паричките за застраховката! пазете ги!

                  Коментар


                  • Докато императора мисли какво още да ни каже по казуса, но по-скоро прави голямата си консултация, нека ви светна с една кратка информация...

                    Понятието "могъщ" - разбира се - може да се стенпенува, както всяко определение /това ще потвърди и императора, който ги знае по-добре от мен тия неща, ако напр.- е преподавател по български език..., но да не се отклоняваме от темата/


                    Могъщ,
                    по-могъщ,
                    най-могъщ.

                    Аз не зная друг начин за степенуване в българския език! императора да помага, моля!

                    Значи - компанията, за която говорим, че е могъща - от 8-9 години не мърда от 5-тото място по премиен приход, а пазарният ѝ дял - от 10 години намалява - до около 8-9 %...

                    Сега идва и въпросът ми: АКО петият в една класация определяме като "могъщ", то как можем да определим първият?

                    Разбира се - данните са от статистиката на всеизвестната ни тук - КФН /Комисия за финансов надзор/...

                    ... а сега -нека обърнем внимание към новият, доста по-обширен отговор на императора, с който той ни "сваля" - да му станем клиенти... ... Дано вече са му помогнали да оформи компетентен отговор...

                    Усещам, че Деси, която пишеше в тоя форум от същата компания - вече нетърпеливо тропка с крачета...

                    Стискаме палци на императора!

                    Коментар


                    • Като участник във форума, мога да кажа, че отговорът е Слаб /2-/

                      Дали има подобна оценка - не зная! Може би императора ще каже, защото май беше казал преди години, че работи в някакво училище...

                      Мисля, че един застр.посредник трябва да има доста съществени неща, които трябва да каже, както и доста професионална терминология, с която почти да "зашемети" клиента си и да го накара веднага да извади портфейла си, за да "снася"...

                      Давай, императоре, с теб сме! Знаем, че можеш! Ползвай консултации, защото иначе нищо не се получава!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                        То хубаво си хортувате, ама си мисля...
                        Застраховка земетресение става за някоя къща в някое село. Ако стане земетресение, застрахователя може да плати всичките къщи у селото. Ама ако е апартамент в много голям град?... Нали се сещате, че ако падне апартамента в голям град, ще са паднали и другите 50% от блоковете в града. А може и самата сграда на застрахователите да е паднала. Е тогава го пишат "непреодолима сила" и пари друг път... И то ако изобщо си жив, пък и случайно да ти е оцеляла и хартията да доказваш, че някога си имал нещо като застраховка....
                        Именно заради това компанията трябва да има достатъчно голям ресурс или силен "гръб", както се казва - компанията, чиито продукти предлагам, е такава и го е доказала. Непреодолима сила? Според теб колко да е голямо това земетресение? И специално за България - една силна компания дали няма да може да плати, при положение, че застрахованите имоти са 6-7%? Колко от тях на реална стойност, това е допълнителен въпрос. Сега, ако си мъртвец и не можеш да си търсиш правата - и нямаш наследници - това е друго - някой трябва да обяви претенция, за да има плащане.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                          То хубаво си хортувате, ама си мисля...
                          Застраховка земетресение става за някоя къща в някое село. Ако стане земетресение, застрахователя може да плати всичките къщи у селото. Ама ако е апартамент в много голям град?... Нали се сещате, че ако падне апартамента в голям град, ще са паднали и другите 50% от блоковете в града. А може и самата сграда на застрахователите да е паднала. Е тогава го пишат "непреодолима сила" и пари друг път... И то ако изобщо си жив, пък и случайно да ти е оцеляла и хартията да доказваш, че някога си имал нещо като застраховка....

                          Мисля да оставим на императора да ти отговори. Все пак той е специалиста тук. Няма да му се меся, защото надолу пише, че не му помагам, а напротив - преча му.

                          Може пък и аз да науча нещо ново от него. Ето, вече не обръщам внимание на личните препирни, въпреки че на лична основа не съм отправял обвинения...

                          Даваме поле за изява на специалиста. Няма въпроси, на които един посредник да не може да отговори /след необходимата консултация/! Важно е клиентите да са доволни!

                          Поздрави!

                          Коментар


                          • То хубаво си хортувате, ама си мисля...
                            Застраховка земетресение става за някоя къща в някое село. Ако стане земетресение, застрахователя може да плати всичките къщи у селото. Ама ако е апартамент в много голям град?... Нали се сещате, че ако падне апартамента в голям град, ще са паднали и другите 50% от блоковете в града. А може и самата сграда на застрахователите да е паднала. Е тогава го пишат "непреодолима сила" и пари друг път... И то ако изобщо си жив, пък и случайно да ти е оцеляла и хартията да доказваш, че някога си имал нещо като застраховка....

                            Коментар


                            • Личните спорове си ги водете на лични съобщения!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Черкезов
                                Императоре, бях решил да си направя застраховка при тебе защото предложи добра цена. Но реших да сверя часовникът и говорих по телефона със служител от вашият офис който ми направи оферта от 350лв. за едното ми жилище. Тези две коренно различни оферта от една и съща компания будят в мен тревога че нещо не е наред със самата компания, след като всеки едно към гьотере си прави различни оферти...
                                Дай ми параметри и аз ще ти дам оферта. Ако са тия, за които говорихме по-долу (77 Б без злоумишлени действия), моята оферта си е актуална. Това не означава, че няма други продукти, на различна цена, ние нямаме само една имуществена застраховка, аз просто се стремя да ти предложа най-изгодното.

                                Не си първият, на който му изглежда подозрително евтино. Затова - ако искаш да се разберем така: заповядай в кантората, ще ти я направим на място застраховката и пред тебе ще я въведем в системата. Нали разбираш, че електронната система няма да приеме застраховка с неверни параметри - цена или някакви други? Дори за стотинка грешка, няма да я приеме. Аз зная какво говоря.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                                Коментар

                                Working...
                                X