IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя застрахователно компания застрахова срещу земетресение?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение

    Някой си траем.

    Императора се изживява като задължен да приема похвалите...

    Отново уточнявам: в тая компания има компетентни служители /говоря за Деси, която пишеше тук преди време/ - но това не означава, че всички са добре подготвени и дават пълни обяснения.

    Долу императора се е опитал да обясни под- и надзастраховането... Е, да - има доста правдоподобни неща, но някои съществени елементи му липсват. Хората, които не знаят добре терминологията - обикновано пропускат важни елементи от обяснението, защото мислят, че не са съществени.

    Бих им препоръчал да НЕ импровизират, а дори да дадат обяснението като цитат, защото произволната импровицация често води точно до появата на недоволни клиенти!

    Импе - цитирай точно текстовете! Върху тях е работил ЕКИП от юристи! Заради неточности в описателната ти част - може да имаш конфликт, след което и да удържат част от хонорара ти във вид на солена глоба!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

      .................
      Така че внимавайте с офертите от СДИ дето предлагат застраховки за дома за 20-30 лв и20-30 хил покритие, накрая ако стане нещо от такава застраховка не можеш и 10 хил да вземеш. И гледай големи и мощни застрахователи с голям гръб - ако, недай си Боже, стане земетресение и сме живи да събираме застраховки, по-дребните ще го окъсат яко.



      Приятелю - внимавай какво ще ти напиша!

      Няма мощни и маломощни застрахователи! Има хора - клиенти на застрахователите, които НЕ СИ ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ!

      Разбира се, за да защитаваш интересите си - трябва да ги знаеш! Т.е. - ние не четем общите условия за застраховане, нито пък прибягваме до компетентна намеса, за да ни бъдат те разяснени.

      Императора - за голямо мое /и наше, вероятно/ съжаление - НЯМА НЕОБХОДИМИТЕ КОМПЕТЕНЦИИ в областта на Общото застраховане. Е, да - ще получи консултациите си от друг, компетентен - в ЗК, в която е посредник /застр.агент/, ноооо...., императора - определено няма интерес да чете законите , но и да ги научи и прилага в практиката си, затова - ако някой го консултира за едно, то ще останах 20 други неща, по които той не може да вземе отношение, ще ги премълчи - и ето проблемът на застрахования в бъдеще..., когато той /императора/ ще казва - ама аз ти ги казвах тия неща, пък...

      За ЕС ДИ АЙ ... Те са застрахователен брокер - а НЕ ПОСРЕДНИК. Всички застр. брокери - ПО УСЛОВИЕ защитават интересите на застрахования пред застрахователя - това е ПО ЗАКОНА, който императора НЕ ПОЗНАВА. имперторът е част от застрахователя /нает е от него/ - и по условие - импето НЕ ЗАЩИТАВА ПРАВАТА НА своите клиенти! Вникнете добре в това, което казвам!

      Сега, обаче - дори и при ЕС ДИ АЙ - а и навсякъде - Общите условия трябва да се четат. Минаването по "тънката лайстна" - винаги е за наша сметка...., но бедния човек иска да плати по-малко... Разбира се, че при малките премии - предварително е направена РЕДУКЦИЯ, за да може да плати застрахования, но РЕДУКЦИЯТА после се прилага и при дължимото обезщетение!!! Освен това ЕС ДИ АЙ не е застраховател!!! Той е брокер, а продукта, който предлага - ПРЕДВАРИТЕЛНО е съгласуван със застрахователя!

      Ето, тия неща трябваше да ви каже "МОГЪЩИЯТ" посредник..., но на него му е трудно да говори неща, които НЕ ЖЕЛАЕ ДА НАУЧИ /тия неща - върнете се назад в темите - дъвчем тук от 10 години, когато импето беше посредник в друга ОЩЕ ПО-МОГЪЩА застр.компания - но за нея вече забравИхме.../


      Успехи!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

        Разбира се, щом ти казвам. БЕЗ самоучастие.

        Безимен - АКО Алианц българия няма нищо общо с Allianz SE - то значи и от Allianz SE не знаят за това, щом навсякъде, вкл. в сайтът им пише че българското дружество е част от групата - и щом идват два пъти годишно на инспекция тук, така че стига с тия глупости, както винаги: чул-недочул, но симулиращ компетентство.


        Стига си лафил празни приказки! Защо, щом те идваЛИ "на инспекция" ТУК - нашите не се казват Allianz SE ?

        императора - не говори неща, които не разбираш! Това съм ти казал МНОГО ПЪТИ във всяка тема, която е отворена тук за застраховане - много бързо забравяш!

        Коментар


        • [QUOTE=Императорът;n3324957]Подзастраховането - Черкезов - е когато застраховаш нещо на ного под реалната му стойност... защото плащането на


          Благодаря за подробният коментар братко. Но ако има над застраховане, това не е ли по вина на застрахователа, че не е предупредил клиента? И как се определя реалната стойност на застраховките?

          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

          Коментар


          • Черкезов, да беше се сетил да направиш една рискова застраховка срещу Падре и Станчо при Импето сега щеше да си милионер..

            Импов , какво ще кажеш за застраховките на ДЗИ..

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Ето - всички хора потвърдиха нашето почтенство - благодаря, колеги

              .
              Някой си траем.

              Коментар


              • Подзастраховането - Черкезов - е когато застраховаш нещо на ного под реалната му стойност... защото плащането на обезщетение винаги е процент от ЗС, която сам си определил. Няма как къща на реална стойност 100 Б ти да я застраховаш за 10 Б - и после - като друсне земетресение и ти паднат 2-3 вътрешни стени, да ти платят 20 бимберици обезщетение. То цената на имот не е сирене да го отрежеш, ама все пак горе-долу трябва да е близо до реалната. Покрай земетресението в Перник - попаднах на ного такива случаи - отидох да видя - щяха да ни бият местните - ревяха, че застрахователите са мошшшшшеници. Оказа се че някой селски застраховател там им направил масово застраховки (не в Allianz) за по 10 лв на година... а то къщите им като прогимназии... какви са тия застраховки, бе?
                Надзастраховането - къща, струваща 100 б, да я застраховаш за 200 Б - че ти тогава имаш далавера сам да си я подпалиш и да ни очешеш... ама няма да стане. Ного хора, застраховайки къща - наивно бъркат стойността на постройката с тази на целият имот и трябва да обяснявам, че земята не застраховаме, щото тя нито ще изгори, нето при земетресение ще се продъни недостижима в земното ядро.

                Ето - всички хора потвърдиха нашето почтенство - благодаря, колеги

                Най-ного трябва да внимаваш - при видимо ного сгодни оферти - какво самоучастие са ти друснали - че там е голямото дранье при щета - при нас е 0 - специално за промоцията, която ти казах, че тече. Това предупреждавам и за други колеги. Защото май има компании дето предлагат "сгодни" застраховки с 4-5% самоучастие. 5% означава, че ако си си застраховал домът за 100 бимберички, първите 5 000 при щета си ги поемаш ти.
                Last edited by Императорът; 19.04.2018, 06:29. Причина: Дранье.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                  Благодаря на всички за коментарите, а какво мислите за Групама?
                  Братко Черкезов,като прочета,че се интересваш от дадена компания и ми светват поне четири-пет червени ламБи...Последно ,май във фокуса на твоето внимание беше SCI....А бе,какво стана с брат Светослав и брат Станчо?!?Покориха ли света с мега-гига компанията си - SCI....

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                    Благодаря на всички за коментарите, а какво мислите за Групама?
                    Нямам опит с тях - ако се намери някой да сподели опит с тях при градушката отпреди няколко години - ще е полезен опит.
                    Не исках да правя реклама, но имам 2 обекта застраховани в Алианц (не през Импето ) и при градушката имаше щети отвън по стените и на двата - платиха само по снимки и опис на площта за възстановяване, при това платиха кеш по абсолютно пазарна към онзи момент цена. Няма как да кажа нещо лошо за това. Много коректно отношение - всичко стана в рамките на 10 дни, което при онези условия с десетки хиляди заведени щети е повече от бързо.
                    А за под и надзастраховане: http://www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=1022
                    Така че внимавайте с офертите от СДИ дето предлагат застраховки за дома за 20-30 лв и20-30 хил покритие, накрая ако стане нещо от такава застраховка не можеш и 10 хил да вземеш. И гледай големи и мощни застрахователи с голям гръб - ако, недай си Боже, стане земетресение и сме живи да събираме застраховки, по-дребните ще го окъсат яко.

                    Коментар


                    • Благодаря на всички за коментарите, а какво мислите за Групама?
                      Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

                        Само го посъветвай и за подзастраховането - какво значи и какво се има предвид, че повечето много удобно изпускат тоя тънък момент.
                        Каквата е играта тук?! За пръв път чувам подзастраховане...
                        Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

                        Коментар


                        • Даже напоследък поостанаха Що ли?

                          Заради могъщество,"сгодни застраховки" и премиен приход.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

                            Разбира се, щом ти казвам. БЕЗ самоучастие.

                            Безимен - АКО Алианц българия няма нищо общо с Allianz SE - то значи и от Allianz SE не знаят за това, щом навсякъде, вкл. в сайтът им пише че българското дружество е част от групата - и щом идват два пъти годишно на инспекция тук, така че стига с тия глупости, както винаги: чул-недочул, но симулиращ компетентство.
                            Даже напоследък поостанаха Що ли?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                              Добър ден братя и сестри. Решил съм да застраховам апартаментите срещу земетресение, защото с това ново строителство, не се знае колко желязо са слагали. Кои според вас са първите пет най-надеждни компании в света с офиси в София?
                              Всички застраховат срещу всичко. Когато се наложи да плащат - греда

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

                                Всичките ми имоти от години са застраховани в Алианс и съм доволна . Е ,не съм ги пробвала колко плащат при земетресение и дай Боже ,да не ми се случва ,но един път се наводних сама и ми платиха всичко
                                Имат застраховка земетресение след другите .
                                Благодаря, стараем се да сме почтени
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                                Коментар

                                Working...
                                X