Първоначално изпратено от new_investor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коя застрахователно компания застрахова срещу земетресение?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеМерси братко за коментара, но застраховате ли срещу земетресения?
Имат застраховка земетресение след другите .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Разбира се, щом ти казвам. БЕЗ самоучастие.
Безимен - АКО Алианц българия няма нищо общо с Allianz SE - то значи и от Allianz SE не знаят за това, щом навсякъде, вкл. в сайтът им пише че българското дружество е част от групата - и щом идват два пъти годишно на инспекция тук, така че стига с тия глупости, както винаги: чул-недочул, но симулиращ компетентство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеМерси братко за коментара, но застраховате ли срещу земетресения?
Безимен - АКО Алианц българия няма нищо общо с Allianz SE - то значи и от Allianz SE не знаят за това, щом навсякъде, вкл. в сайтът им пише че българското дружество е част от групата - и щом идват два пъти годишно на инспекция тук, така че стига с тия глупости, както винаги: чул-недочул, но симулиращ компетентство.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеДобър ден братя и сестри. Решил съм да застраховам апартаментите срещу земетресение, защото с това ново строителство, не се знае колко желязо са слагали. Кои според вас са първите пет най-надеждни компании в света с офиси в София?
Малко инфо, което ще ти бъде от полза:
1. За да включат риска земетресение - застрахователите изискват от теб първо да имаш застраховка срещу основните рискове: пожар, мълния.... /всяка компания ги е формулирала по свой начин в Общите си условия - но и тарифите са различни...
2. Имай предвид, че ако съмнението ти - "не се знае колко желязо са слагали" - е реално, това е допълнително утежняващ условията на застраховане, а при такъв сценарий има няколко възможности:
- не си споменал пред застрахователя, или пък си затаил известно ти обстоятелство, което - не е взето предвид, за да ти начислят допълнителна премия за риска, който ти носят /по-скъпа застраховка/..., както и - другият проблем, че ако не обявиш това СПЕЦИАЛНО и не бъде добавено в условията на застраховката, то може да бъде отказано плащането на подобна щета - частично или цялостно...
- ако обявиш това утежняващо обстоятелство, застрахователят ще потърси после регресната си отговорност от строителя..., ако самият строител не се е застраховал своята гражданска отговорност в този случай..., когато пък се намесва и инвеститора..., който пък трябва да упражнява контрола си върху това, което смяташ, че може би не се е случило...
- Един въпрос - при катастрофичния риск, който споменаваш, смяташ ли, че ще има платежоспособни ЗК???
- оставям встрани "могъществото" на компаниите, които В ПОДОБНИ СЛУЧАИ са АБСОЛЮТНО ЗАВИСИМИ от своите ПРЕЗАСТРАХОВАТЕЛИ!!!
- друг е въпросът за връзката на българската компания, която представлява императора и оная, която е могъщата /вън от страната/...
3. От написаното би трябвало да разбереш, че въпросът ти в заглавието - е некоректно формулиран! Най.малко това е заради тарифното число, което застрахователите предлагат, за да носят срещу тоя риск!!! НАЙ-МАЛКО - защото проблемите са горе...
4. Ако си разбрал написаното от мен - ти става ясно, че липсва смисъл в твоята формулировка: "Кои според вас са първите пет най-надеждни компании", защото може да се окаже, че последните 5 от класацията - биха ти платили в пъти повече при щета от подобен риск...
Това е истината. Според мен, АКО има застраховател, който ти я каже - смело отивай да си дадеш парите при него, нооооо.... не забравяй да се кръстиш всеки ден, с молбата - да не се случва...
Успех!
Last edited by безимeн; 18.04.2018, 17:40.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеДобър ден братя и сестри. Решил съм да застраховам апартаментите срещу земетресение, защото с това ново строителство, не се знае колко желязо са слагали. Кои според вас са първите пет най-надеждни компании в света с офиси в София?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Коя застрахователно компания застрахова срещу земетресение?
Добър ден братя и сестри. Решил съм да застраховам апартаментите срещу земетресение, защото с това ново строителство, не се знае колко желязо са слагали. Кои според вас са първите пет най-надеждни компании в света с офиси в София?Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.Тагове: Отмаркиране на всички
- 3 Харесвания
Коментар