Първоначално изпратено от javcho
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Банките върнали крепостничеството у нас
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениеИ какво като са там?
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениезащо лихвите в Гърция са 3-4% макар че фалирали, а при нас са от 10 нагоре макар ,че не сме фалирали ( все още) . обесни ми това ,че ми е интересно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от be_gyzii Разгледай мнениеИ сега какво,в цял свят банките губят а в бг-пИчелят.?!Може и да просветне ама по-натам.Лихвите са високи,не заради кредитния рейтинг или лошите икономически условия.Ако е мн.рисково -да не дават,има лесно.Лихвите ги вдигат с една единствена цел-да покрият безразборно дадените на сульо и манго кредити за плазма,фолксваген или ей така да си имат кинти.Сега тия които наистина бачкат ще плащат и техните сметки.Банките дават и не дават,взимат и не връщат само и единствено по заповеди от вън.Така надуха и имотния балон-от единия край пишман предприемач с кредит върху кредита,от другия край -"Данчо и апартамент-да,да".После си изтеглиха всичкия капитал.Всичките им готови схеми с които идват са само и единствено за дадения регион-в случая бг.За баницата сте прави ,ипотекарите я плащат.Но нали сме народ от предатели и роби,ще плащат.В момента малка част от хората се оправят сами.Повечето са 3 в 1.Работят щастливото семейство и не толкова щастливите родители на младите.Когато осъзнаят,че труда им за 20-30 години напред е в полза на тоя къде яде баницата,ще им светне.Точно в този век на технологии и социални мрежи,може да се организират и да им вземат баницата,ама не натиискат се все едно ще им се размине.ще ги клатят докато са живи.Имам познат в Мадрид ,който изтегли 150к евро 5% лихва ,7 к първоначална вноска .В началото на кризата му свалиха лихвата на 3%,защото било криза.
прост народ - слаба държава
заслужаваме си съдбата
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение1. няма какво да обесняваш ,тъй като не разбираш за какво говориш . хем не разбираш хем акъли даваш . запазена марка - мade in bg .
2. я ми кажи как точно се измерва този " риск" в банковото дело и защо финансовата стабилност е абсолютно измамна . общи приказки говриш. и защо лихвите в Гърция са 3-4% макар че фалирали, а при нас са от 10 нагоре макар ,че не сме фалирали ( все още) . обесни ми това ,че ми е интересно.
3. банките си поемат риск , за това имат цели кредитни отдели , които правят анализи дали може хората да получат кредит . като не са си направили добре сметката що трябва някой друг да им плаща сметката ? Аааа?
4. да скочат над 10 % - тогава вече никой няма да взима от БГ банка . супер . ти нали се имаш за много умен и интелигентен , как така слушаш кво ти говори някъв банкер? ако ти каже да се хвърлиш от 10 -ти етаж ще го послушаш ли?
5. високата лихва убива бизнеса , който е надеждата на България за излизане от кризата , ама няма кой да го проумее . когато фалира един бизнес щото трябва да работи за банката предимно кво правим?
6. хиперинфлация вБГ в момента не може да има . говориш общи приказки пич. не познаваш материята не ти е ясна , но се изказваш. Гърция долу като са фалит питам що лихвата е в пъти по -ниска , Аааа?? И там викаш имало рискове . Защо и в Румъния лихвата е по-ниска ? защо като и те са горе-долу на нашето дередже ? ЗАЩО ПИТАМ ? пак ли рискове някви ще ми говорите? стойте настрана от неща , които не разбирате , моля ви . аман от разбирачи в тази държава . за тва се осрахме така , защото всеки тук разбира от всичко ....
и в гърция ако са 4 процента лихвите що правителстовото им взеха на 5,5 от МВФ ? а не си ги взеха от техните банки ?
не отричам вината на банките че даваха на сульо и пульо 110% кредит без доказване на дохода ама се вижда че са разчитали точно на това че няма личн фалит ако имаше нямаше да дават...
а за вината на сульо и пульо може да се пише още много...
Коментар
-
И сега какво,в цял свят банките губят а в бг-пИчелят.?!Може и да просветне ама по-натам.Лихвите са високи,не заради кредитния рейтинг или лошите икономически условия.Ако е мн.рисково -да не дават,има лесно.Лихвите ги вдигат с една единствена цел-да покрият безразборно дадените на сульо и манго кредити за плазма,фолксваген или ей така да си имат кинти.Сега тия които наистина бачкат ще плащат и техните сметки.Банките дават и не дават,взимат и не връщат само и единствено по заповеди от вън.Така надуха и имотния балон-от единия край пишман предприемач с кредит върху кредита,от другия край -"Данчо и апартамент-да,да".После си изтеглиха всичкия капитал.Всичките им готови схеми с които идват са само и единствено за дадения регион-в случая бг.За баницата сте прави ,ипотекарите я плащат.Но нали сме народ от предатели и роби,ще плащат.В момента малка част от хората се оправят сами.Повечето са 3 в 1.Работят щастливото семейство и не толкова щастливите родители на младите.Когато осъзнаят,че труда им за 20-30 години напред е в полза на тоя къде яде баницата,ще им светне.Точно в този век на технологии и социални мрежи,може да се организират и да им вземат баницата,ама не натиискат се все едно ще им се размине.ще ги клатят докато са живи.Имам познат в Мадрид ,който изтегли 150к евро 5% лихва ,7 к първоначална вноска .В началото на кризата му свалиха лихвата на 3%,защото било криза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
)Едни са се осрали, други са вече напред с материала. Не ти е виновна нито системата, нито банките. Който не си е правил сметка навремето, сега ще си пати
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
Във всеки твой пост е едно и също, всичкототрейдър. Много пъти са ти казвали, казвал съм ти и аз - лихвите в България са високи, щото има будали да теглят. В Гърция няма толкова будали, тук има много.
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениеи защо лихвите в Гърция са 3-4% макар че фалирали, а при нас са от 10 нагоре макар ,че не сме фалирали ( все още)Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениебанките си поемат риск , за това имат цели кредитни отдели , които правят анализи дали може хората да получат кредит . като не са си направили добре сметката що трябва някой друг да им плаща сметката ? Аааа?Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениеда скочат над 10 % - тогава вече никой няма да взима от БГ банка . супер . ти нали се имаш за много умен и интелигентен , как така слушаш кво ти говори някъв банкер? ако ти каже да се хвърлиш от 10 -ти етаж ще го послушаш ли?Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениевисоката лихва убива бизнеса , който е надеждата на България за излизане от кризата , ама няма кой да го проумее . когато фалира един бизнес щото трябва да работи за банката предимно кво правим?Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениеаман от разбирачи в тази държава . за тва се осрахме така
Коментар
-
Първоначално изпратено от Wizi Разгледай мнениеСравненнието с '97 наистина не е много коректно. Тогава заемите се отпускаха без покритие, докато сега се отпускат добре покрити с ипотеки.
Проблема обаче е следния: ако много кредитополучатели не си плащат ипотеките банката ще трябва да им продаде имотите, а няма на кой. Е един момент се стига до ситуация да работи на загуба, защото плаща лихви по депозити, а не получава пари от заемите а не може да продаде имотите.
И съвсем логично затъва. Лошото е че всички банки са в такава ситуация. Положението е несигурно и ако една банка фалира може да повлече и други. Което е кошмар.
Ако бъркам в логиката - поравете ме. Ако някой знае изхода - да помогне на тази държава
иначе има как да се пооправят поне малко нещата , но докато все същите са шефове нищо няма да се оправи
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеИ аз това им разправям. Били високи лихвите?!... Ами като са високи не търси кредити а давай депозити и печели от "високите" лихви! Аман от дебили... Ама, нямал пари, как да дава депозити? Ами като нямаш пари, къде си тръгнал бе, мойто момче? Не виждаш ли че и другите са гольовци като теб, къде търсят кредити под дърво и камък? Парите са по-търсена стока сега отколкото преди 2 години... А когато една стока е с увеличено търсене, цената и се вдига! Как очаквате лихвите да паднат? Откъде ще дойдат парите за това? Не сте ли чували за икономическите закони в една пазарна икономика?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеОбяснявам като за дебили:
Рискът в банковото дело в България е много висок. Финансовата стабилност е абсолютно измамна. Една банка да даде фира, и всичко отива по дяволите - валутен борд, ипотеки, спестявания. Затова банките са принудени да държат лихвите по ипотечните кредити високи - за да имат възможност при лошо стечение на обстоятелствата да не загубят много. Банката не е благотворително дружество, а кредитът не е даденост.
Да приемем, че банките отпускаха ипотечни кредити на 4% лихва. При 30% спад на имотите за последните 2 години и 15% лоши кредити дали можеш да си сметнеш сам каква би била загубата на банките само от ипотеките?
А депозитите? Кой ще си даде парите в банка при 1% лихва? И за какво да ги дава - по-добре у дома в Бурканбанк, отколкото за мижава лихва в банката, дето утре може да фалира и паричките да се изпарят. Нали не си толкова тъп да вярваш, че фондът за гарантиране на спестяванията може да покрие влоговете дори в една-единствена банка?
Един от банкерите много хубаво го каза - хората пискат против променливата лихва, но трябва да са наясно, че ако се въведе някакъв механизъм за фиксиране на лихвитер, те веднага ще скочат доста над 10%,
Това, което ти искаш, е банката да действа така все едно сме в Германия. Да, ама ние сме в България. Дори и в Еврозоната не сме. Нищо не произвеждаме, крадем като за световно, корумпирани сме до мозъка на костите, за 20 години, докато страни от нашата черга като Чехия и Полша дръпнаха рязко напред и вече са по-добре от някои от старите членове на ЕС като Португалия или Гърция, ние успяхме да си спретнем две гладни и студени зими и една хиперинфлация - е колко да е лихвата при такива предпоставки?
2. я ми кажи как точно се измерва този " риск" в банковото дело и защо финансовата стабилност е абсолютно измамна . общи приказки говриш. и защо лихвите в Гърция са 3-4% макар че фалирали, а при нас са от 10 нагоре макар ,че не сме фалирали ( все още) . обесни ми това ,че ми е интересно.
3. банките си поемат риск , за това имат цели кредитни отдели , които правят анализи дали може хората да получат кредит . като не са си направили добре сметката що трябва някой друг да им плаща сметката ? Аааа?
4. да скочат над 10 % - тогава вече никой няма да взима от БГ банка . супер . ти нали се имаш за много умен и интелигентен , как така слушаш кво ти говори някъв банкер? ако ти каже да се хвърлиш от 10 -ти етаж ще го послушаш ли?
5. високата лихва убива бизнеса , който е надеждата на България за излизане от кризата , ама няма кой да го проумее . когато фалира един бизнес щото трябва да работи за банката предимно кво правим?
6. хиперинфлация вБГ в момента не може да има . говориш общи приказки пич. не познаваш материята не ти е ясна , но се изказваш. Гърция долу като са фалит питам що лихвата е в пъти по -ниска , Аааа?? И там викаш имало рискове . Защо и в Румъния лихвата е по-ниска ? защо като и те са горе-долу на нашето дередже ? ЗАЩО ПИТАМ ? пак ли рискове някви ще ми говорите? стойте настрана от неща , които не разбирате , моля ви . аман от разбирачи в тази държава . за тва се осрахме така , защото всеки тук разбира от всичко ....
Коментар
Коментар