IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките върнали крепостничеството у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
    Аз не съм убеден,че маите са познали точната дата,но съм убеден,че човечеството се развива към самоунищожение.И продължавам да се самозаблуждавам,че няма да съм пряк свидетел на края на света
    аз съм убеден 4е не са познали, но нещата отиват на там че тези които искат контрол над хората ще използват случая като удобрен момент да прокарат събития
    - но това е мое предположение от нещата които знам

Коментар

Мдаааааааааа,на Христо Белчев се намираОще го има.
      Щастливци.... Аз вече работя много далече и няма как да стигна до там...

ПС. Wizi нищо че си вегетарианец - там има биричка, картофки, бобена салатка и разни други екстри...... Много е култово... Капитан Кук и При Орлите ряпа да ядат.......

Коментар

Хахахах ...и на мен ми се приядоха.
        Жалко че съм вечегарианец.

Коментар

Между първото и третото кюфте
          Съгласен съм с onufri и Rapana !!
          А няма как нещо да се промени по простата причина, че промените не са изгодни на хората, които имат властта да ги променят. "Ако изборите можеха да променят нещо, отдавна да си ги забранили"
          Тук може да забием в темата със "Демокрация на социалните мрежи" каквито теории тръгна да ми развива един познат преди година ( визираше Фейсбук и как можел да скъси повода - разбирай контрола - на властимащите ).
          Стана ми смешно тогава. Смешно ми е и сега

НО !
          Това са дълги теми, а трябва да се изкарват пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
            Като каза - как ми се е дояде скара ама от онази по пазарите - три кючтета с едно меко хлебче, пържени кюфтета и лютеничка, ама от оная специалната.... Имаше на Алабин, първата пряка от Витошка в дясно едно много каубойско заведение..... Не знам дали още работи, ама дълго време като млади експерти ходехме там да ядем, което ми беше и един от най хубавите спомени от работата ми в Банковата система....
            Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Като каза - как ми се е дояде скара ама от онази по пазарите - три кючтета с едно меко хлебче, пържени картофи и лютеничка, ама от оная специалната.... Имаше на Алабин, първата пряка от Витошка в дясно едно много каубойско заведение..... Не знам дали още работи, ама дълго време като млади експерти ходехме там да ядем, което ми беше и един от най хубавите спомени от работата ми в Банковата система....

Коментар

Единствената ми забележка към този пост е,че чужденците с нищо не са по-умни от нас!Даже понякога да невъобразими коне с капаци.
                Всичко друго подкрепям с две ръце.
                Те остави че са коне с капаци и смотаняци, но и имам чувството че тук ни пращат само такива дето се чудят как да ги махнат при тях за да не им пречат...... Обаче като дойдат и им харесва, даже и семействата си мъкнат, няма връщане - и как няма то и тоалетната хартия им плаща Банката, заплатите са им на групово ниво, правят си душевна чикия да са големи директори и така... И понеже всички са разни комплексари (бил в неговата държава деловодител, тук изпълнителен директор отговарящ за Кредитирането например) се ограждат с едни лизогъзци, дето почват да правят повече поразии даже и от самите чужденци и става типичната банка мечта.....

Коментар

Лафа за кифтенцата важи с пълна сила..... Как беше - Истината обикновенно е някъде по-средата.....

Коментар

Истината е,че по цял свят е така.Но българите още не са свикнали да има богати хора.Ако не е Левон,ще е някой друг на негово място,дето ще ги взима тези пари.
                    Всеки си гледа интереса - в случая банките имат много повече ресурс да си гледат интереса.Та наистина е време да се помисли и кредитополучателите да имат повечко ресурс за защита на собствените си интереси.аз,по принцип,съм за коренна промяна на финансовата система,за много по строги правила итн и то не само в България.за съжаление,не се прави нищо в тази насока.По света само наливат пари,но нищо не правят,за да се избегнат подобни кризи в бъдеще.
                    Но пък и не съм съгласен цчлата вина да се стоварва само върху банките....пак напомням лафа за кифтенцата
                    Лафа за кифтенцата важи с пълна сила..... Как беше - Истината обикновенно е някъде по-средата.....

Коментар

Щото колега, в България западняците изкараха добри пари.. Икономиката кетеше с такива темпове, дето при тях бяха немислими.. И те събираха там евтини пари и ги пласираха тук с огромна доходност.. И понеже те съвсем по друг начин им тече мисълта, не разбраха че печалбите не са благодарение на малоумните мениджъри в България, а въпреки тяххх и сега нашите ги лъжат с фалшиви напудрени отчети(с промените в наредба 9, една Банка може да има точно такъв финансов резултата какъвто мениджмънта и пожелае - Факт)... , а те на Запад реализират огромни загуби, и дори са радостни че в БГ имат малка печалба.... И никой не пипа мениджмънта.. И добре че все пак тук там по Банките останаха някои ентусиасти по средните ръководни нива дето имат някаква представа за каво иде реч, иначе ще почнем да си откриваме сметки на фирмите във Виена...
                      Единствената ми забележка към този пост е,че чужденците с нищо не са по-умни от нас!Даже понякога да невъобразими коне с капаци.
                      Всичко друго подкрепям с две ръце.

Коментар

Много си прав..... Офф топик: този хипотетичен пример е моето ежедневие в последната една година но... Та на темата: Има и една психология: Отваряш събота вестника и четеш - Левон взима 200 бона бонуса му бил незнам колко милиона, Виолина незнам колко, Петя Славова незнам колко, и в следващият момент в семейството ти се е получил финансов стрес (съкращения, фаллити на работодател итн) и ти се налага да работиш на две места и едвам свързваш двата края и като ти звънне некое педалче или спермоядка да ти обяснява как си закъснял със 5 хилядите лева кредит дето имаш, някак от житейска и справедлива гледна точка е дразнещо - вярно договора е договор, но вече нищо логично и човешко не остана....Вярно предоговаряне на малките кредити се предлага, но то още те натоварва - сам знаеш че един гратисен период по кредита, само те натоварва да плащаш лихви, главницата не пада (не намалят и лихвите).... Е сега ново 20, апочнаха да предлагат нови кредити да си погасиш просрочените задължения (не им се провизира)...... Ама всички отстъпки са такива че Банката реално не губи, цялата контра си остава в клиента....А клиентите не са идиоти - Все пак човек който върти пари и се оправя в БГ, няма да се остави на шепа наемни работничета да му се качват на главата и ето ти Параграф 22......То за това се надигат разни движения по Франция...
                        Истината е,че по цял свят е така.Но българите още не са свикнали да има богати хора.Ако не е Левон,ще е някой друг на негово място,дето ще ги взима тези пари.
                        Всеки си гледа интереса - в случая банките имат много повече ресурс да си гледат интереса.Та наистина е време да се помисли и кредитополучателите да имат повечко ресурс за защита на собствените си интереси.Аз,по принцип,съм за коренна промяна на финансовата система,за много по-строги правила итн и то не само в България.За съжаление,не се прави нищо в тази насока.По света само наливат пари,но нищо не правят,за да се избегнат подобни кризи в бъдеще.
                        Но пък и не съм съгласен цялата вина да се стоварва само върху банките....пак напомням лафа за кифтенцата
                        Last edited by onufri; 21.12.2010, 14:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от Wizi Разгледай мнение
                          Да има кадри, но са малко. И масово се слагат на управленски позиции не специалисти, а ПЪДАРИ. Поне това е моето наблюдение на средни нива.
                          Един въпрос: "Ако допуснем че ги има читавите управленски кадри, защо те не могат да заслужат довериято на централата майка или не могат да обяснят на "шапката" проблема с липсата на гъвкавост и нуждата от адаптиране на поведението на банката в България - разбирай подхода и продуктите ?"

Щото колега, в България западняците изкараха добри пари.. Икономиката кетеше с такива темпове, дето при тях бяха немислими.. И те събираха там евтини пари и ги пласираха тук с огромна доходност.. И понеже те съвсем по друг начин им тече мисълта, не разбраха че печалбите не са благодарение на малоумните мениджъри в България, а въпреки тяххх и сега нашите ги лъжат с фалшиви напудрени отчети(с промените в наредба 9, една Банка може да има точно такъв финансов резултата какъвто мениджмънта и пожелае - Факт)... , а те на Запад реализират огромни загуби, и дори са радостни че в БГ имат малка печалба.... И никой не пипа мениджмънта.. И добре че все пак тук там по Банките останаха някои ентусиасти по средните ръководни нива дето имат някаква представа за каво иде реч, иначе ще почнем да си откриваме сметки на фирмите във Виена...

Коментар

• Първоначално изпратено от Wizi Разгледай мнение
                            Да има кадри, но са малко. И масово се слагат на управленски позиции не специалисти, а ПЪДАРИ. Поне това е моето наблюдение на средни нива.
                            Един въпрос: "Ако допуснем че ги има читавите управленски кадри, защо те не могат да заслужат довериято на централата майка или не могат да обяснят на "шапката" проблема с липсата на гъвкавост и нуждата от адаптиране на поведението на банката в България - разбирай подхода и продуктите ?"
                            Много мога да пиша на тази тема,но нямам вече сили
                            Просто чужденците си идват тук с едни готови схеми,налагат си ги и искат всичко да си контролират.Няма значение колко си кадърен.работата ти се оценчва единствено на базата ,доколко спазваш наложените от тчх правила и цели.

Коментар

Това е съвсем хипотетичен случай,може и да има единичен такъв,но аз не съм чувал.Съгласен съм,обаче,че липсва гъвкавост,но тя липсва както у банките,така и у длъжниците.Въпреки това се правят някакви опити за преструктуриране на кредити.
                              Проблемът на българските банкови мениджъри е,че те реално са едни много високо платени чиновници - отчитат се пред банките-майки,искат разрешения,много от кредитите се одобряват от банката-майка.Това значително намалява възможностите за предлагане на гъвкави схеми.
                              Много си прав..... Офф топик: този хипотетичен пример е моето ежедневие в последната една година но... Та на темата: Има и една психология: Отваряш събота вестника и четеш - Левон взима 200 бона бонуса му бил незнам колко милиона, Виолина незнам колко, Петя Славова незнам колко, и в следващият момент в семейството ти се е получил финансов стрес (съкращения, фаллити на работодател итн) и ти се налага да работиш на две места и едвам свързваш двата края и като ти звънне некое педалче или спермоядка да ти обяснява как си закъснял със 5 хилядите лева кредит дето имаш, някак от житейска и справедлива гледна точка е дразнещо - вярно договора е договор, но вече нищо логично и човешко не остана....Вярно предоговаряне на малките кредити се предлага, но то още те натоварва - сам знаеш че един гратисен период по кредита, само те натоварва да плащаш лихви, главницата не пада (не намалят и лихвите).... Е сега ново 20, апочнаха да предлагат нови кредити да си погасиш просрочените задължения (не им се провизира)...... Ама всички отстъпки са такива че Банката реално не губи, цялата контра си остава в клиента....А клиентите не са идиоти - Все пак човек който върти пари и се оправя в БГ, няма да се остави на шепа наемни работничета да му се качват на главата и ето ти Параграф 22......То за това се надигат разни движения по Франция...

Коментар

Аз не мисля,че няма прилични кадри у нас.Но чужденците гледат на банките си у нас като на най-обикновени клонове и искат да си контролитар всичко.В стремежа си за контрол,обаче,налагат правила,които не са пригодени за българските условия и това създава допълнителни трудности.

Коментар

Working...
                                X