IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Академия за инвестиции на looser

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравейте,

Преди малко попаднах на тази статия:

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2323751

Ще се спра на следните две изречения:

"Дянков ще подбира заместниците и подчинените си на принципа на качествата им и уменията им за вземане на бързи правилни решения.
    Той дори цитира конкретно име - на икономическия експерт от Института "Отворено общество" Георги Ангелов."

Досегашните ми впечатления от Симеон Дянков са за сериозен експерт, който притежава нужните качества и контакти за правилни и навремени решения. Когато днес видях, че ще работи с Георги Ангелов се изпълних с нова доза оптимизъм.

Георги Ангелов е един от авторите на блога www.ikonomika.org ,който според мен е много добър блог където всеки интересуващ се от инвестиции може да научи нещо ново и полезно. Самият аз нямам икономическо образование и голяма част от нещата, което съм научил са от интернет. Този блог също ми е помогнал. В него с течение на времето са се насъбрали сериозен брой мнения, в много от които авторът изразява експертната си позиция по сериозни проблеми като се аргументира. Много такива негови мнения съм прочел и да ви кажа с всяко ново този човек просто израстна пред очите ми до едно от най-високите места в класацията ми на авторитети.

Времето, както обичам да казвам ще покаже най-добре, но дали от професионална деформация или от тази нова доза оптимизъм реших да дам писменост на очакванията си за по-добри времена. В крайна сметка съзнателно или не, ние всички даваме своя принос в Промяната.

Бъдете здрави и успех!
    Keep going ...

Коментар

• колеги академици, някой чете ли това убаво списание? http://b2bnews.bg/magazine/issue3.html

Коментар

• значи си приключил с покупките на ССВ

само успехи ти желая

Първоначално изпратено от Mr.Profit
        Привет,

Последните няколко дни съм се съсредоточил върху покупки на CCB. Смятам, че си заслужава да се пробва долната граница на канала с идея да останем в него и отново да тестваме горната граница.

Ако някой не може да види цялата да използва линка най-долу.

Поздрави

Написаното е лично мнение на автора и не е препоръка за търговия с ценни книжа.

http://store.picbg.net/pubpic/CD/60/...3050eacd60.gif
        fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• кои ли ?
          Ами главно признанията за почти неизбежната криза след няколко години свързана , първо, с пенсионната система / поради песионирането на поколението "бейби бума " / и , второ, системата " медикеър ".
          След това, тук повече ще ти е интересно поради интереса ти към форекса, факта че от валута не може да се спечели в дългосрочен план. И това го казва Грийнспан в ретроспекция на един свой разговор с упрувляващи на инвестиционни банки /....................те между другото казват, че не търгуват , а осигуряват платформа за това и съответно.......................сетълмънт и клиринг услуги ....................../. Интересно, нали ?
          Между другото отдавна не съм влизал в един друг форум да прочета някое и друго твое мнение.

Коментар

• Avalaon, ще ми е интересно да науча кои истини, малко прикрити в книгата визираш.
            Keep going ...

Коментар

• Привет,

Последните няколко дни съм се съсредоточил върху покупки на CCB. Смятам, че си заслужава да се пробва долната граница на канала с идея да останем в него и отново да тестваме горната граница.

Ако някой не може да види цялата да използва линка най-долу.

Поздрави

Написаното е лично мнение на автора и не е препоръка за търговия с ценни книжа.

http://store.picbg.net/pubpic/CD/60/...3050eacd60.gif
              Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit
                Привет,

Вчера докато случайно разглеждах финансовата литература в мола попаднах на книгата на Алън Грийнспан - "Епоха на турбулентност".

Потърсих в интернет рецензии и попаднах на една от Васил Даков. Ето я и нея :

При първия ми допир с книгата веднага ми направи лошо впечатление решението на издателство Обсидиан да публикуват мемоарите на Грийнспан върху тоалетна хартия с лъскава дебела корица. За цена от 30 лева съм виждал къде по-добри издания в същия формат, а и в този случай цената не е от толкова голямо значение, защото подобен род литература е явление, а не всекидневие, и изобщо не става въпрос за 30 или 50 лева. Толкова за книжното тяло. Сега за съдържанието.

Книгата е уникална поради няколко причини.
                На първо място това е изключително увлекателния стил с който Гриийнспан поднася всяка една от своите истории. Не случайно Сънди Таймс го определя като “също толкова талантлив писател, колкото и икономист и политик“. В интерес на истината останах приятно изненадан от този факт, тъй като първоначалната ми нагласа беше за малко по-сухо четиво. В книгата са засегнати много важни събития, като падането на берлинската стена, събитие отбелязало края на студената война, енергийните кризи и рецесиите в САЩ, политическите и икономически взаимоотношения между САЩ и Русия, световните фондови пазари, предизвикателствата пред които са изправени икономиките на развитите капиталистически държави, глобализацията и т.н. Огромен интерес представляват коментарите на автора във връзка с монетарната политика на Федералния резерв, както и дейностите на Федералния комитет за операции на открития пазар.

Докато пиша тези редове стигнах до извода, че е доста трудно да се направи свястен коментар от 400 думи за такова фундаментално произведение от над 600 страници, обхващащо области от политическия, икономическия, социалния и културен живот на света, още повече от непрофесионалист като мен.

Книгата е завладяваща и се чете почти като криминален роман - на един дъх.

Васил Даков

Когато я прочета може и да напиша моя ако се различава много от тази на колегата
                То , да плюе всеки може , особено в БГ.
                Лично аз, бях възхитен от книгата. И някои истини, малко по-прикрити в нея.

Коментар

Привет,

Вчера докато случайно разглеждах финансовата литература в мола попаднах на книгата на Алън Грийнспан - "Епоха на турбулентност".

При първия ми допир с книгата веднага ми направи лошо впечатление решението на издателство Обсидиан да публикуват мемоарите на Грийнспан върху тоалетна хартия с лъскава дебела корица. За цена от 30 лева съм виждал къде по-добри издания в същия формат, а и в този случай цената не е от толкова голямо значение, защото подобен род литература е явление, а не всекидневие, и изобщо не става въпрос за 30 или 50 лева. Толкова за книжното тяло. Сега за съдържанието.

На първо място това е изключително увлекателния стил с който Гриийнспан поднася всяка една от своите истории. Не случайно Сънди Таймс го определя като “също толкова талантлив писател, колкото и икономист и политик“. В интерес на истината останах приятно изненадан от този факт, тъй като първоначалната ми нагласа беше за малко по-сухо четиво. В книгата са засегнати много важни събития, като падането на берлинската стена, събитие отбелязало края на студената война, енергийните кризи и рецесиите в САЩ, политическите и икономически взаимоотношения между САЩ и Русия, световните фондови пазари, предизвикателствата пред които са изправени икономиките на развитите капиталистически държави, глобализацията и т.н. Огромен интерес представляват коментарите на автора във връзка с монетарната политика на Федералния резерв, както и дейностите на Федералния комитет за операции на открития пазар.

Докато пиша тези редове стигнах до извода, че е доста трудно да се направи свястен коментар от 400 думи за такова фундаментално произведение от над 600 страници, обхващащо области от политическия, икономическия, социалния и културен живот на света, още повече от непрофесионалист като мен.

Васил Даков

Когато я прочета може и да напиша моя ако се различава много от тази на колегата
                  Книгата наистина си заслужава, прочети я !!!
                  Every passing minute is another chance to turn it all around

Коментар

• Привет,

Васил Даков

Keep going ...

Коментар

• Никакъв майстор на вълните не съм Можех доста по-добре да направя нещата, но не съм.

Дългосрочен фен съм на Атера, но това не ми пречи да правя активно управление. За другите не знам ... гледам в моята паница.

Поздрави
                      Keep going ...

Коментар

• Мислех, че в началото на темата е ставало дума за дългосрочни инвестиции, каквито уж са повечето фенове на тези позиции.
                        Е, щом си майстор на вълните, браво, това е друг въпрос. Но на БФБ всички са майстори по влизане около дъното и излизане около макса. Дано е така и занапред.

Коментар

• Привет,

Не съм губил от тях. Еларг имах и продадох на печалба. Не си спомням колко, но принципно не затварям позиции под 15% печалба. Атера над 1.35 не съм купувал преди последното увеличение и около 1.90 пак купих да тествам по време на увеличението, но точно и на толкова продадох преди да се изсипе 1/2 от всичките ми Атера.

Днес пак купих 2000 бройки на 1.01 и вече си набавих търсеното количество.

Поздрави
                          Keep going ...

Коментар

Покупка на 4500 акции на ATERA на 1.00 лв.
                            Kolko загуби досега, като от 2 год се тъпчеш с акции на дървенца като Еларг и Атера ?

Коментар

• Както писах в една друга тема Гайтнър е на посещение в Китай и според мен е удачно да се пробва дълга позиция в долари.

Правя покупка на usd/chf 1.0698. Stop 1.0628. Риск на позицията 3% (ако удари стопа ще съм загубил 3% от акаунта)

Поздрави
                              Keep going ...

Коментар

• Покупка на 4500 акции на ATERA на 1.00 лв.
                                Keep going ...

Коментар

Working...
                                X