Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Академия за инвестиции на looser

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Първоначално изпратено от iuh
  Ха...ха....каде заплащането е 300 лева. Трябва да е доста малък посредник. То, че в този бранш заплатите са още ниски - ниски са, ама 300 лева. То ако е така по-добре си остани driver, сервитиор или още там какъвто си бил.
  Значи ще ми се критиката да е предимно градивна но ми е ясно, че ще има такива като теб. В БГ съм работил като консултант и в момента съм съдружник във фирма. Другите работи съм ги работил в САЩ. Като оператор взимах 7$ на час, като шофьор 11,50$ на час, като busser 13$ на час и като сервитьор около 17$ на час. 2 години ходих там да работя. Бачкал съм здраво средно по 65 часа седмично за да мога да имам начален капитал с който да започна. Реших, че мога да си позволя да работя за 450 лв в БГ защото все пак това е нещото, с което искам да се занимавам. Но 300 лв вече са си гавра според мен. Забележи, че не налагам мнение. Просто споделям. Хубаво е човек да си знае цената. Лошото в БГ е, че хората трябва да работят за да се изхранват и работодателите спекулират с това. Както и да е. Надявам се на ползотворна критика за в бъдеще.
  Успех!
  Keep walking ...

  Коментар


  • Валутната търговия ... ахх, тази валутна търговия
   Там изгърмях 6 месечни заплати на финансов анализатор на фирмата, в която кандидатствах за работа.
   Това е най-ликвидният пазар в света! И не е за всеки Харaктеризира се с голяма динамика за използващите маржин (с 10$ търгувате 1000$ при маржин 1:100) търговия и космически обеми. Това е пазара, в който за 30 минути можете да удвоите парите си или да ги загубите поне 1 път на ден. В него оцеляват само най-адаптивните. След 4 изгърмяни сметки продължавам да го спонсорирам с мисълта, че всяко нещо, което не ни убива ни прави по-силни (Ницше). Доста неща научих ... още много и ще науча но няма да се предам докато не го победя. Два съвета на този етап ще Ви дам. Прекарайте поне известно време с демото на избраната платформа за да свикнете с нея и самия пазар и НЕ ВКАРВАЙТЕ ПАРИ, КОИТЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПОЗВОЛИТЕ ДА ЗАГУБИТЕ!
   На Форекс-а пак можете да търгувате от личният си компютър чрез електронна платформа. За разлика от COBOS-а тук те имат разнообразие. Почти всеки брокер предлага негова си. Изберете тази с най-доброто съотношение между надеждност, време на изпълняване на поръчките, разлика между курс купува и продава (спред), предлагани възможности и каквото още се сетите В момента на пазара има един интересен продукт на БенчМарк. Не е зле да му отдадете нужното внимание Тези БенчМарк прилагат доста агресивен подход за набиране на клиенти и от това печелим и ние дребните инвеститори.
   Толкова за Forex-a. При въпроси се обръщайте към брокерите, други запознати и в краен случай мен. Моля да спазвате тази последователност
   Keep walking ...

   Коментар


   • Браво Looser поздравления от мен, че си си направил труда да опишеш тези неща. В крайна сметка затова има заплати от по 250-300 лв защото има балъци които да работят за тези пари, а като се замислиш наистина има хиляди начини да ги изкараш без да робуваш на някого.

    Аз никога не съм работил за някого и никога не бих го направил освен ако не става на въпрос за 5 цифрена сума месечна заплата. Но предполагам че до 10на години ще мога и сам да си докарвам такива суми ако все още съм със същия ентусиазъм както сега.

    Коментар


    • Ха...ха....каде заплащането е 300 лева. Трябва да е доста малък посредник. То, че в този бранш заплатите са още ниски - ниски са, ама 300 лева. То ако е така по-добре си остани driver, сервитиор или още там какъвто си бил.

     Коментар


     • Като за начало всеки инвеститор трябва да избере електронната платформа с която да борави и брокера си.
      За търговия на БФБ платформата е една. Нарича се COBOS и дава възможност за подаване на поръчки от личният Ви компютър.
      Важното на този етап е какви комисионни Ви предлагат различните брокери. Масово е 1% на сделка. Предлагат се възможности този процент да падне до 0,5% при изтъргуван обем 100 000 лв на година. Сами може да прецените, че това е леко непосилно за обикновени инвеститори.
      В момента най-ниските комисионни са на БенчМарк. Те предлагат комисионна за покупка и продажба около 0,74%. Разделена на 2 дава 0,37% при покупка и 0,37% при продажба. За сравнение при друг брокер вместо тези 0,74% ще платите 2%. Първата година Ви поемат таксата за електронния сертификат от 72 лв към БФБ. Договора се сключва за период от 1 година. После можете да се откажете.
      В заключение това са най-добрите условия за момента предлагани от БГ брокер за първата година.
      Толкова за електронната платформа COBOS. Ако имате въпроси обърнете се към БенчМарк, друг брокер или мен (в краен случай) Не ми се ще да се впускам в детайли защото както и Вие сигурно знаете времето е пари
      На БФБ можете да търгувате акции и облигации. И двете са основни единици в капиталовия пазар.
      Keep walking ...

      Коментар


      • Академия за инвестиции на looser

       Здравейте,
       В тази тема ще описвам търговията си на капиталовите пазари. Смятам да споделя част от познанията си с вас.
       Кой съм аз?
       Младеж на 25 години, който от 2 години се занимава сравнително активно с инвестиции. Нямам икономическо образование. Боравя сравнително добре с математиката. До момента на ФОРЕКС пазара съм изгърмял 4 сметки. На БФБ се справям добре. Инвестирам лични средства спечелени с труд. Работил съм доста различни неща. Консултант в книжарница, оператор в увеселителен парк, шофьор на камион за разносна търговия, busser, сервитьор, съдружник във фирма.
       От всички неща, с които съм се занимавал досега инвестициите са ми най-интересни. Смятам да хвърля още много усилия в тази насока. Ще ми се да започна работа в някоя престижна фирма но без икономическото образование и връзките не е хич лесно. Отделно на едно интервю за анализатор като ме попитаха какво заплащане искам отговорих минимум 450 лв. После разбрах, че там заплащането варира около 300 лв. В крайна сметка ако наистина съм добър мога да изкарам тези пари ползвайки електронните платформи за търговия. Това и правя в момента. Ясно ми е, че ако тук се справям добре това може да е моята визитна картичка.

       Благодаря за вмиманието
       Keep walking ...
      Working...
      X