IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Академия за инвестиции на looser

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Къде се изгуби човек, вече те бяхме отписали(от БФБ)
    Покрай Зрънчо имаме много приятни емоции от началото на годината, дано да има такива и нататък!

Коментар

• ХА ЧНГ, Думитраки-сан!
      Мойто радва види тебе

Коментар

• Мисля си, че сме в изключително добър момент (цена/време) за покупки на Зърнени Храни и като цяло на БФБ. Много бичи съм настроен и очаквам много силна година за фондовата ни борса.

Световната криза е продоляна, дълговата криза в Европа също, Централните банки без Европейската печатат здраво и еврото ще върви нагоре, тече процес на преместване на капитали от бондове в акции и от нискорискови към високорискови активи и Европа и по-специално развиващите се пазари приели еврото или такива с фиксиран курс към него ще се представят на ниво! България се справя повече от прилично и на инвестиционната карта стои много добре! Това ще доведе свежи капитали и Софикс ще гони 1000. Дали тази или другата година... времето ще покаже.

Бъдете здрави и успех!
        Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
          Постнал съм в темичката ми какво мисля, останалото е в твоята глава

Не претендирам да съм магистър в инвестициите, продължавам да се уча, но ти пък като си толкова "не новобранец" си мисля, че наистина не ти прави чест така да се нахвърляш върху индианеца при първата му "грешка" след като нещата се развиват временно в грешна за него посока и то без да се аргументираш дори.

Що се отнася до изказаната от теб стратегия съм съгласен. Успееш ли да хванеш обръщането на големия тренд не ти трябва да ловиш малките трендове и най-сигурната печеливша игра е buy on dips.

Бъди здрав и успех!
          Ами то времето паказа на някой че не е било грешка а много добро отиграване.Проблема е че винаги се намират умници да се изкажат неподготвени.Просто те съветвам да не им обръщаш внимание.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
            ехе лузър, чак си постнал в темичката си как ме поучаваш ли
            виж, не споделям мнението ти че всяка печалба е добра, като си хванал веднъж дявола за опашката, поне се възползвай добре иначе си е новобранска работа
            играй както знаеш, успех
            Бах кво си намерих да прочета Е добре че някой я постнаха тая темичка да се сетя за едно добро отиграване тогава Ех мамка му що ли не съм и аз блейок та да съм с овчето стадо ами съм кат черна овца
            Last edited by Ташунко със сапа; 29.08.2010, 15:25.

Коментар

• usd/chf

buy usd/chf 1.0244. stop 1.0144. risk 1%
              Keep going ...

Коментар

• Хахахахаха, ти още ли не си фалирал уе

Коментар

• Привет,

Последните няколко дни съм се съсредоточил върху покупки на ZHBG на нива около 0.60 лв. При нива на SOFIX под 400 бих редуцирал с около 50% настоящата позиция и ще търся по-добро съотношение цена/време за да ги добавя отново.

Бъдете здрави и успех!

Написаното не е препоръка за търговия с ценни книжа!
                  Keep going ...

Коментар

• Прилагам част от интервю с Андрей Пръмов от в. Класа

- Г-н Пръмов, 2010 г. вече е факт, какви са вашите очаквания и прогнози за развитието на икономиката на страната? Има все повечето сигнали за край на кризата в световен мащаб, какво е положението у нас?

- Световните финансови пазари приключиха оптимистично 2009 година, с ръст за годината приключиха и родните борсови индекси. Това означава, че преобладаващото очакване на инвеститорите е 2010-а да е година на възстановяване на икономическия растеж в глобален мащаб, независимо от многото наследени проблеми от финансовата криза.
                    Аз не правя изключение и очаквам новата година да донесе икономически растеж и у нас, обратно на правителствената прогноза. В подкрепа на моето становище е икономическата статистика, сочеща видимо възстановяване не само на пазарите, но и в редица отрасли на реалния сектор. Рискове за стопанското ни развитие остават, и то значителни, но смятам, че те са основно вътрешни, следователно управляеми.

- Според заложените параметри в бюджет 2010 се очаква икономически спад от 2% и с около 10 млрд. лв. по-малък БВП, по-малко приходи с 6,5 млрд. лв. - какво е вашето мнение?

- Правителството на тройната коалиция допусна фатална грешка, приемайки абсурден откъм приходната част бюджет за 2009 г. Те предвиждаха висок растеж във времена на най-тежка икономическа и финансова криза, при все че предварително осъзнаваха нереалността на прогнозата си. Така и разходната част на бюджета се оказа несъразмерно раздута при всичките заложени „буфери”. При реален спад вместо ръст на БВП с над 4% се стигна до бюджетната ситуация, живописно наречена от премиера Борисов „обран бостан”. При изготвяне на бюджет 2010 новата власт според мен залита в обратна посока, занижавайки значително прогнозните приходи, като предвижда нов голям спад на БВП. Дори прогнозата на БНБ за БВП 2010 се различава съществено от правителствената, като предвижда растеж, а не спад. Трудно ми е да дам точното обяснение за този подход при изготвянето на бюджета, но при всички случаи имаме налице едно презастраховане от страна на правителството. Това не е прецедент, напротив. Лошото е, че докато досега бюджетните прогнози за растеж на БВП невинаги се сбъдват, тези, предвиждащи спад в БВП, се сбъдват неизменно поради водещата роля на бюджетните разходи в стопанския живот у нас. Казано с прости думи, ако фискът събере повече пари, отколкото бюджетът отпуска по разходните пера, ще се образува резерв за сметка на намалената ликвидност на стопанските субекти. Това в условията на валутен борд и относително високи лихви по банковите кредити крие опасност от задълбочаване на кризата.
                    Keep going ...

Коментар

• ехее, чак да съм се нахвърлял. Абе вие много чувствителни се оказахте
                      С него се базикаме по темите и в духа на тези закачки реших да го базикна за тази му прибързаност. Беше ме накефил преди това как изчака добър вход, но след това като избърза с продажбата ме разочарова и реших да му го кажа.
                      Айде по мъжката занапред, не се правете на ощипани моми

успех и на теб!

Коментар

• Постнал съм в темичката ми какво мисля, останалото е в твоята глава

Не претендирам да съм магистър в инвестициите, продължавам да се уча, но ти пък като си толкова "не новобранец" си мисля, че наистина не ти прави чест така да се нахвърляш върху индианеца при първата му "грешка" след като нещата се развиват временно в грешна за него посока и то без да се аргументираш дори.

Що се отнася до изказаната от теб стратегия съм съгласен. Успееш ли да хванеш обръщането на големия тренд не ти трябва да ловиш малките трендове и най-сигурната печеливша игра е buy on dips.

Бъди здрав и успех!
                        Keep going ...

Коментар

• ехе лузър, чак си постнал в темичката си как ме поучаваш ли
                          виж, не споделям мнението ти че всяка печалба е добра, като си хванал веднъж дявола за опашката, поне се възползвай добре иначе си е новобранска работа
                          играй както знаеш, успех

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                            индианеца обаче се издъни
                            тъкмо му се кефих как с търпението си успя да купи на ниска цена, но се оказа че няма търпение при продажбите
                            не бива да се допуска страха така да те води за носа
                            Много е лесно да даваш оценки от сегашна гледна точка. Откога печалбата се третира като издънка?

Според мен той е на верен път защото слуша преди всичко себе си и на база собственото си мнение взима решение. Отделно има куража да каже какво прави, което говори, че гледа сериозно на нещата и е готов да приеме критика и да сбърка.

Според мен реалността има свойството да те сваля на земята, когато летиш в облаците и когато алмпитудата между твоята представа за света и света такъв, какъвто е достигне пикова стойност се задейства механизъм на обратна връзка. Мисля си, че благодарение и на нея човек има възможност да се учи и да става по-добър. Точно затова казвам, че когато печелим, не знаем какво губим и когато губим, не знаем какво печелим.

Ще завърша с една мисъл на едни филипински индианци

Непобедимостта се крие в теб, възможността за победа - в противника ти!

Бъдете здрави и успех
                            Keep going ...

Коментар

• Mr.Profit, по-малкия интервал би следвало да води до по чести сделки, което въпреки по-големия дял на комисионните да постига по-голям краен резултат (баланс). Всичко зависи разбира се от начина на търгуване (системата), ако си губиш и на рядко и на често пак си губиш.

Коментар

• Отношение комисиона/печалба, положително математическо очакване

Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
                                Аз да си призная днес разтоварих 3/4 от пакета . 8-9 ст печалба за 2 дена мисля че бива.И без това ме гложди едно съмнение че пак ще се извъди някой голям който да разтовари и кой знае де ша иде пак цената.Пак ще има възможност за спекула дори и да не стане точно как си го мисла ма па аз си залагам на интоицията па кото стане.Па печалбатта излезе добра на туй гладно време
                                Няма лоша печалба казват хората Аз лично успях да се класирам най-добре тази сесия и отмъкнах още 1000 на 1.411

Искам да ти обърна внимание на следния факт с най-добри намерения Играейки за интервал от 0,08 - 0,09 лв при комисиона 0,35% минимум (?) плащаш обща комисиона от 0,7% на 1,44 лв, която излиза около 0,01 лв.

В случая комисионата към печалата ти дава 0,01/0,08=0,125, което е 12,5% комисиона от печалбата. Такъв коефицент в дългосрочен план би те дърпал надолу и прави почти невъзможно така желаното положително математическо очакване на системата ти за търговия, което се налага да компенсираш с много точни прогнози. Искрено ти желая да ги правиш, но понеже предполагам, че и твоята цел е оптимизиране на резултатите ти на търговия ти обръщам внимание на това с идея, че може нещо да ти е полезно.

Бъди здрав и успех!
                                Keep going ...

Коментар

Working...
                                X