IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наемите в София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от artek Разгледай мнение
    Здравейте всички, скоро ще отдавам гарсониера в квартал "Иван Вазов", на 20 метра от бул. "Витоша". Жилището е луксозно обзаведено, 48 кв. метра, хол с вътрешен кухненски бокс, спалня и баня с тоалетна. В тухлена 4 етажна кооперация от 1985 год. Бихте ли ме ориентирали какъв наем да търся. Не ми се занимава с брокери- не ми е за парите,просто не искам да ми се развява обявата месеци наред из знайни и незнайни сайтове. Благодаря предварително на всички отговорили.
    С даването под наем всичко е лотария. По-добре хвани голяма имотна фирма, щото има много предложения, от които да избираш. Ако си добре обзаведен, може да търсиш 400 евра, но е важно също срока, предплащането, натоварването (колко души ще живеят).

Коментар

Здравейте всички, скоро ще отдавам гарсониера в квартал "Иван Вазов", на 20 метра от бул. "Витоша". Жилището е луксозно обзаведено, 48 кв. метра, хол с вътрешен кухненски бокс, спалня и баня с тоалетна. В тухлена 4 етажна кооперация от 1985 год. Бихте ли ме ориентирали какъв наем да търся. Не ми се занимава с брокери- не ми е за парите,просто не искам да ми се развява обявата месеци наред из знайни и незнайни сайтове. Благодаря предварително на всички отговорили.
      Сложи справедлива (за теб), цена,... тоест на горната възможна граница(за тази локация/тип имот).. и който му е по възможностите да заповяда. Не отдавай на всяка цена.. Основно правило!..(по добре празен от колкото на всяка цена отдаден, пълен с прошляци)..Така е навсякъде по белия свят. .. А оня свят е бял, щото такава им е нагласата... и всичко е следствие на това.. ако ме разбираш?!

Коментар

Напоследък няма голяма разлика между кварталите по отношение на наемане, както беше в годините на пика. В квартал Иван Вазов на едностайка можеш да му обявиш и 250 евра и 500 и няма да изглежда нахално, но всичко зависи от локацията и разпределението. В един момент ако тези пари не са ти основни можеш да се насочиш към ниския праг, но и във високия ще се наеме но след доста по-голяма пауза. На висок праг ако пуснеш обявата пък може и да намериш по-качествени наематели. Цената която трябва да платиш е по-дълго време да стои празен.
        Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

• Здравейте всички, скоро ще отдавам гарсониера в квартал "Иван Вазов", на 20 метра от бул. "Витоша". Жилището е луксозно обзаведено, 48 кв. метра, хол с вътрешен кухненски бокс, спалня и баня с тоалетна. В тухлена 4 етажна кооперация от 1985 год. Бихте ли ме ориентирали какъв наем да търся. Не ми се занимава с брокери- не ми е за парите,просто не искам да ми се развява обявата месеци наред из знайни и незнайни сайтове. Благодаря предварително на всички отговорили.

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
            Точно тук би трябвало да има здравни осигуровки.Наемодателя е подложен на непрекъснат стрес.Неплатени наеми,неплатени режиини,опити за продажба на наетия имот,изпочупено и откраднато имущество.Всичко това води до мнократно увеличение на риска от инфаркт,инсулт, рак.Да не говориме за натиска от страна на банките или за опастноста от физически травми и силикоза при постоянните ремонти
            мисля, че ако решиш да си плащаш екстра осигуровки никой няма да те спре.
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
              Айде сега, печалбите от тотото са необлагаеми, вие се хванахте за осигуровките от наемите.
              Мне... печалбите от тотото се облагат вече, но само с данък.
              Ама в духа на последните мнения - мисля си - защо да не се набият осигуровки и там.
              Все пак риск си е - инфарктът е гарантиран . от радост

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
                Наемът стопанска дейност ли е?
                В юридически смисъл.

А и в чисто човешки - ти какво правиш като отдаваш под наем. Според мен - нищо, няма никаква активност от твоя страна. Абсолютна пасивност.
                Какво ти застрашава здравето това , че отдаваш под наем нешо, та да трябва да се осигуряваш?
                Точно тук би трябвало да има здравни осигуровки.Наемодателя е подложен на непрекъснат стрес.Неплатени наеми,неплатени режиини,опити за продажба на наетия имот,изпочупено и откраднато имущество.Всичко това води до мнократно увеличение на риска от инфаркт,инсулт, рак.Да не говориме за натиска от страна на банките или за опастноста от физически травми и силикоза при постоянните ремонти
                За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Хубу де. Лично мение. Не задължавам никого с него, нито ще тръгна да разправям по форумите или където и да били, че е редно да плащат. Законодателят така е решил и така го е направил.
                  Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• Айде сега, печалбите от тотото са необлагаеми, вие се хванахте за осигуровките от наемите.

Коментар

• Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение
                      за всяка дейност физическите лица трябва да дължат осигуровки.
                      сега вече ми стана любимец
                      препоръка е

Коментар

Наемът стопанска дейност ли е?
                        В юридически смисъл.

А и в чисто човешки - ти какво правиш като отдаваш под наем. Според мен - нищо, няма никаква активност от твоя страна. Абсолютна пасивност.
                        Какво ти застрашава здравето това , че отдаваш под наем нешо, та да трябва да се осигуряваш?

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                          кое е тъпото

Коментар

Инспириран от въпроса направих проверка. Прав си. Което е тъпо...
                            кое е тъпото

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                              само не го разбрах това с осигуровките. защо мислиш че като имаш доход от наем си длъжен да плащаш осигуровки
                              Инспириран от въпроса направих проверка. Прав си. Което е тъпо...

Коментар

ОК не съм разбрал.
                                Когато за себе си правя някакви сметки винаги включвам дължимите разходи за данъци, осигуровки, застрхавки и т.н Освен това нагласите ми са по-скоро песимистични по отношение на разходи и приходи.
                                Те не слагаш данъци и осигуровки. ОК. Не съм аз този, който ще те съди, нито ще ти пожелая посещение на данъчни и т.н.
                                Но пак повтарям - тези неща оказват влияние върху финансовия резултат. Има непредвидени разходи, които малко или много трябва да се провизират. Пример: миналата година брат ми плати към 300лв за ремонт на асансьор. Отделно все някога ще се наложи ремонт на покрив примерно. Ремонт на жилището... И онези 300лв отидоха на 250... По какъв начин прихода се разделя на "доход", който се харчи и такъв, който остава за реинвестиция?
                                Не на последно място, да разчиташ на това, че следващата година ще вдигнеш наема с 10%... как ще убедиш наемателя да остане? Пъровото, което може да ти каже е : аз си тръгвам, а ти си търси друг наемател, като преди това ще трябва да изчистиш, да пооправиш нещо... С други думи да се гледа на наемателя като на някакъв индивид, който е в безизходица... По-скоро, и двете страни сте в еднакво неизгодно положение, особено ако не си от софия и ще трябва да ползваш услугите на някоя Стефка, Бибитка, Мимитка или там каквото е.
                                Видяхме преди няколко години как едно леко земетресение напука доста жилища. А по Пернишко имаше кимизарници, на които препоръчаха събаряне.

само не го разбрах това с осигуровките. защо мислиш че като имаш доход от наем си длъжен да плащаш осигуровки
                                Last edited by nradev; 14.03.2016, 02:35.

Коментар

Working...
                                X