Първоначално изпратено от artek
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Наемите в София
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от artek Разгледай мнениеЗдравейте всички, скоро ще отдавам гарсониера в квартал "Иван Вазов", на 20 метра от бул. "Витоша". Жилището е луксозно обзаведено, 48 кв. метра, хол с вътрешен кухненски бокс, спалня и баня с тоалетна. В тухлена 4 етажна кооперация от 1985 год. Бихте ли ме ориентирали какъв наем да търся. Не ми се занимава с брокери- не ми е за парите,просто не искам да ми се развява обявата месеци наред из знайни и незнайни сайтове. Благодаря предварително на всички отговорили.
Коментар
-
Първоначално изпратено от artek Разгледай мнениеЗдравейте всички, скоро ще отдавам гарсониера в квартал "Иван Вазов", на 20 метра от бул. "Витоша". Жилището е луксозно обзаведено, 48 кв. метра, хол с вътрешен кухненски бокс, спалня и баня с тоалетна. В тухлена 4 етажна кооперация от 1985 год. Бихте ли ме ориентирали какъв наем да търся. Не ми се занимава с брокери- не ми е за парите,просто не искам да ми се развява обявата месеци наред из знайни и незнайни сайтове. Благодаря предварително на всички отговорили.Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
Здравейте всички, скоро ще отдавам гарсониера в квартал "Иван Вазов", на 20 метра от бул. "Витоша". Жилището е луксозно обзаведено, 48 кв. метра, хол с вътрешен кухненски бокс, спалня и баня с тоалетна. В тухлена 4 етажна кооперация от 1985 год. Бихте ли ме ориентирали какъв наем да търся. Не ми се занимава с брокери- не ми е за парите,просто не искам да ми се развява обявата месеци наред из знайни и незнайни сайтове. Благодаря предварително на всички отговорили.
Коментар
-
Първоначално изпратено от emos Разгледай мнениеТочно тук би трябвало да има здравни осигуровки.Наемодателя е подложен на непрекъснат стрес.Неплатени наеми,неплатени режиини,опити за продажба на наетия имот,изпочупено и откраднато имущество.Всичко това води до мнократно увеличение на риска от инфаркт,инсулт, рак.Да не говориме за натиска от страна на банките или за опастноста от физически травми и силикоза при постоянните ремонтипрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнениеАйде сега, печалбите от тотото са необлагаеми, вие се хванахте за осигуровките от наемите.
Ама в духа на последните мнения - мисля си - защо да не се набият осигуровки и там.
Все пак риск си е - инфарктът е гарантиран . от радост
Коментар
-
Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнениеНаемът стопанска дейност ли е?
В юридически смисъл.
А и в чисто човешки - ти какво правиш като отдаваш под наем. Според мен - нищо, няма никаква активност от твоя страна. Абсолютна пасивност.
Какво ти застрашава здравето това , че отдаваш под наем нешо, та да трябва да се осигуряваш?За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнениеза всяка дейност физическите лица трябва да дължат осигуровки.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнениеза всяка дейност физическите лица трябва да дължат осигуровки.
В юридически смисъл.
А и в чисто човешки - ти какво правиш като отдаваш под наем. Според мен - нищо, няма никаква активност от твоя страна. Абсолютна пасивност.
Какво ти застрашава здравето това , че отдаваш под наем нешо, та да трябва да се осигуряваш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениекое е тъпотоЕдинствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества
Коментар
-
Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнениеИнспириран от въпроса направих проверка. Прав си. Което е тъпо...
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениесамо не го разбрах това с осигуровките. защо мислиш че като имаш доход от наем си длъжен да плащаш осигуровкиЕдинствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества
Коментар
-
Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнениеОК не съм разбрал.
Когато за себе си правя някакви сметки винаги включвам дължимите разходи за данъци, осигуровки, застрхавки и т.н Освен това нагласите ми са по-скоро песимистични по отношение на разходи и приходи.
Те не слагаш данъци и осигуровки. ОК. Не съм аз този, който ще те съди, нито ще ти пожелая посещение на данъчни и т.н.
Но пак повтарям - тези неща оказват влияние върху финансовия резултат. Има непредвидени разходи, които малко или много трябва да се провизират. Пример: миналата година брат ми плати към 300лв за ремонт на асансьор. Отделно все някога ще се наложи ремонт на покрив примерно. Ремонт на жилището... И онези 300лв отидоха на 250... По какъв начин прихода се разделя на "доход", който се харчи и такъв, който остава за реинвестиция?
Не на последно място, да разчиташ на това, че следващата година ще вдигнеш наема с 10%... как ще убедиш наемателя да остане? Пъровото, което може да ти каже е : аз си тръгвам, а ти си търси друг наемател, като преди това ще трябва да изчистиш, да пооправиш нещо... С други думи да се гледа на наемателя като на някакъв индивид, който е в безизходица... По-скоро, и двете страни сте в еднакво неизгодно положение, особено ако не си от софия и ще трябва да ползваш услугите на някоя Стефка, Бибитка, Мимитка или там каквото е.
Видяхме преди няколко години как едно леко земетресение напука доста жилища. А по Пернишко имаше кимизарници, на които препоръчаха събаряне.
само не го разбрах това с осигуровките. защо мислиш че като имаш доход от наем си длъжен да плащаш осигуровкиLast edited by nradev; 14.03.2016, 02:35.
Коментар
Коментар