IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наемите в София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от artek Разгледай мнение
    Здравейте всички, скоро ще отдавам гарсониера в квартал "Иван Вазов", на 20 метра от бул. "Витоша". Жилището е луксозно обзаведено, 48 кв. метра, хол с вътрешен кухненски бокс, спалня и баня с тоалетна. В тухлена 4 етажна кооперация от 1985 год. Бихте ли ме ориентирали какъв наем да търся. Не ми се занимава с брокери- не ми е за парите,просто не искам да ми се развява обявата месеци наред из знайни и незнайни сайтове. Благодаря предварително на всички отговорили.
    Напоследък няма голяма разлика между кварталите по отношение на наемане, както беше в годините на пика. В квартал Иван Вазов на едностайка можеш да му обявиш и 250 евра и 500 и няма да изглежда нахално, но всичко зависи от локацията и разпределението. В един момент ако тези пари не са ти основни можеш да се насочиш към ниския праг, но и във високия ще се наеме но след доста по-голяма пауза. На висок праг ако пуснеш обявата пък може и да намериш по-качествени наематели. Цената която трябва да платиш е по-дълго време да стои празен.
    Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

• Здравейте всички, скоро ще отдавам гарсониера в квартал "Иван Вазов", на 20 метра от бул. "Витоша". Жилището е луксозно обзаведено, 48 кв. метра, хол с вътрешен кухненски бокс, спалня и баня с тоалетна. В тухлена 4 етажна кооперация от 1985 год. Бихте ли ме ориентирали какъв наем да търся. Не ми се занимава с брокери- не ми е за парите,просто не искам да ми се развява обявата месеци наред из знайни и незнайни сайтове. Благодаря предварително на всички отговорили.

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
        Точно тук би трябвало да има здравни осигуровки.Наемодателя е подложен на непрекъснат стрес.Неплатени наеми,неплатени режиини,опити за продажба на наетия имот,изпочупено и откраднато имущество.Всичко това води до мнократно увеличение на риска от инфаркт,инсулт, рак.Да не говориме за натиска от страна на банките или за опастноста от физически травми и силикоза при постоянните ремонти
        мисля, че ако решиш да си плащаш екстра осигуровки никой няма да те спре.
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
          Айде сега, печалбите от тотото са необлагаеми, вие се хванахте за осигуровките от наемите.
          Мне... печалбите от тотото се облагат вече, но само с данък.
          Ама в духа на последните мнения - мисля си - защо да не се набият осигуровки и там.
          Все пак риск си е - инфарктът е гарантиран . от радост

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
            Наемът стопанска дейност ли е?
            В юридически смисъл.

А и в чисто човешки - ти какво правиш като отдаваш под наем. Според мен - нищо, няма никаква активност от твоя страна. Абсолютна пасивност.
            Какво ти застрашава здравето това , че отдаваш под наем нешо, та да трябва да се осигуряваш?
            Точно тук би трябвало да има здравни осигуровки.Наемодателя е подложен на непрекъснат стрес.Неплатени наеми,неплатени режиини,опити за продажба на наетия имот,изпочупено и откраднато имущество.Всичко това води до мнократно увеличение на риска от инфаркт,инсулт, рак.Да не говориме за натиска от страна на банките или за опастноста от физически травми и силикоза при постоянните ремонти
            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Хубу де. Лично мение. Не задължавам никого с него, нито ще тръгна да разправям по форумите или където и да били, че е редно да плащат. Законодателят така е решил и така го е направил.
              Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• Айде сега, печалбите от тотото са необлагаеми, вие се хванахте за осигуровките от наемите.

Коментар

• Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение
                  за всяка дейност физическите лица трябва да дължат осигуровки.
                  сега вече ми стана любимец
                  препоръка е

Коментар

Наемът стопанска дейност ли е?
                    В юридически смисъл.

А и в чисто човешки - ти какво правиш като отдаваш под наем. Според мен - нищо, няма никаква активност от твоя страна. Абсолютна пасивност.
                    Какво ти застрашава здравето това , че отдаваш под наем нешо, та да трябва да се осигуряваш?

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                      кое е тъпото

Коментар

Инспириран от въпроса направих проверка. Прав си. Което е тъпо...
                        кое е тъпото

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                          само не го разбрах това с осигуровките. защо мислиш че като имаш доход от наем си длъжен да плащаш осигуровки
                          Инспириран от въпроса направих проверка. Прав си. Което е тъпо...

Коментар

ОК не съм разбрал.
                            Когато за себе си правя някакви сметки винаги включвам дължимите разходи за данъци, осигуровки, застрхавки и т.н Освен това нагласите ми са по-скоро песимистични по отношение на разходи и приходи.
                            Те не слагаш данъци и осигуровки. ОК. Не съм аз този, който ще те съди, нито ще ти пожелая посещение на данъчни и т.н.
                            Но пак повтарям - тези неща оказват влияние върху финансовия резултат. Има непредвидени разходи, които малко или много трябва да се провизират. Пример: миналата година брат ми плати към 300лв за ремонт на асансьор. Отделно все някога ще се наложи ремонт на покрив примерно. Ремонт на жилището... И онези 300лв отидоха на 250... По какъв начин прихода се разделя на "доход", който се харчи и такъв, който остава за реинвестиция?
                            Не на последно място, да разчиташ на това, че следващата година ще вдигнеш наема с 10%... как ще убедиш наемателя да остане? Пъровото, което може да ти каже е : аз си тръгвам, а ти си търси друг наемател, като преди това ще трябва да изчистиш, да пооправиш нещо... С други думи да се гледа на наемателя като на някакъв индивид, който е в безизходица... По-скоро, и двете страни сте в еднакво неизгодно положение, особено ако не си от софия и ще трябва да ползваш услугите на някоя Стефка, Бибитка, Мимитка или там каквото е.
                            Видяхме преди няколко години как едно леко земетресение напука доста жилища. А по Пернишко имаше кимизарници, на които препоръчаха събаряне.

само не го разбрах това с осигуровките. защо мислиш че като имаш доход от наем си длъжен да плащаш осигуровки
                            Last edited by nradev; 14.03.2016, 02:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
                              не, за това малко жилище не съм влагал нищо. прилично обзаведено но със стари мебели, полуобзаведено. писах за кухнята на друго жилище, извинявай. но дори и за това с опцията предплащане и отстъпка е само предварителна сметка споделям просто
                              нещата по този начин са без особена полза, дори не си заслужава но имотчето е от отдавна и за да се наеме 400 левчета е разумно иначе няма да има кандидати
                              ОК не съм разбрал.
                              Когато за себе си правя някакви сметки винаги включвам дължимите разходи за данъци, осигуровки, застрхавки и т.н Освен това нагласите ми са по-скоро песимистични по отношение на разходи и приходи.
                              Те не слагаш данъци и осигуровки. ОК. Не съм аз този, който ще те съди, нито ще ти пожелая посещение на данъчни и т.н.
                              Но пак повтарям - тези неща оказват влияние върху финансовия резултат. Има непредвидени разходи, които малко или много трябва да се провизират. Пример: миналата година брат ми плати към 300лв за ремонт на асансьор. Отделно все някога ще се наложи ремонт на покрив примерно. Ремонт на жилището... И онези 300лв отидоха на 250... По какъв начин прихода се разделя на "доход", който се харчи и такъв, който остава за реинвестиция?
                              Не на последно място, да разчиташ на това, че следващата година ще вдигнеш наема с 10%... как ще убедиш наемателя да остане? Пъровото, което може да ти каже е : аз си тръгвам, а ти си търси друг наемател, като преди това ще трябва да изчистиш, да пооправиш нещо... С други думи да се гледа на наемателя като на някакъв индивид, който е в безизходица... По-скоро, и двете страни сте в еднакво неизгодно положение, особено ако не си от софия и ще трябва да ползваш услугите на някоя Стефка, Бибитка, Мимитка или там каквото е.
                              Видяхме преди няколко години как едно леко земетресение напука доста жилища. А по Пернишко имаше кимизарници, на които препоръчаха събаряне.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                                писах бре, чети
                                при отдаване под наем имаш признати 10% безусловен разход от общата сума.
                                12*400*0,9=4320 това ти се облага с 10% и имаш да плащаш 432лв данък.
                                ако искаш в договора си пишеш по-тънка цена, аритметиката е същата.

сега поизясни ли се?
                                да, благодаря!
                                това вече е по човешко отношение!
                                извинявай, март ми е пиянския месец
                                и сега си къркам гол до кръста и щракам от един телефон
                                но ще отдам каквото и както мога и ще пиша за това
                                съвети винаги приемам
                                защото уважавам чуждото мнение
                                и никога не съм демонстрирал възможности
                                правило номер 1 в бизнеса и професията
                                винаги съм се учил от големите, а те никога не са третирали своите ученици като такива, в смисъл покажи на ученика си колко знае, а не колко не знае и той ще те остави в бъдеще като значим и уважаван!
                                снобите с пренебрежително и откачено поведение никога не да големи а надървени пръчки
                                наздраве допи ми се яко
                                затварям дискусията
                                обичам ви всички
                                пичове сте дали ще спечелите или загубите, дали аз ще съм добрия или вие няма значение
                                наздраве!
                                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Working...
                                X