IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наемите в София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
    Жалко, от вас човек нищо не може да изтръгне. Така си и мислех, само роптаете и нападате. От всичко разбирате, но чакай, забравих, то това не е форум за споделяне на мнения, а клоака !
    не декларирам смешен имот и наем. Скоро ще декларирам всичко защото ще дам поне още едно до края на годината, не бих рискувал.
    писах бре, чети
    при отдаване под наем имаш признати 10% безусловен разход от общата сума.
    12*400*0,9=4320 това ти се облага с 10% и имаш да плащаш 432лв данък.
    ако искаш в договора си пишеш по-тънка цена, аритметиката е същата.

сега поизясни ли се?
    Last edited by X_Y; 13.03.2016, 11:54.
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
      нищо няма да ти казвам, защото не разбирам.
      че и от къде да го знам, като ни декларирам, ни плащам данъци
      Жалко, от вас човек нищо не може да изтръгне. Така си и мислех, само роптаете и нападате. От всичко разбирате, но чакай, забравих, то това не е форум за споделяне на мнения, а клоака !
      не декларирам смешен имот и наем. Скоро ще декларирам всичко защото ще дам поне още едно до края на годината, не бих рискувал.
      Last edited by X_Y; 13.03.2016, 11:54.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

не драги, знам но не съм декларирал нищо. когато отдам друг имот ще трябва, но ще се консултирам даже и с теб каква цена да пиша и колко ще са ми приспаданията и данъка
        ще споделя а ти ще ми кажеш че съм сбъркал
        нищо няма да ти казвам, защото не разбирам.
        че и от къде да го знам, като ни декларирам, ни плащам данъци
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
          Да ти пратим консултанти, да ти напишат и в акта колко не си платил ?
          недей така де, ще се ебаваме ли сега? аз скоро ще се поправя? тепърва стъпих на крака с имоти не особено атрактивни. Те хората кво имат аз съм малък и си го признавам.

Коментар

не драги, знам но не съм декларирал нищо. когато отдам друг имот ще трябва, но ще се консултирам даже и с теб каква цена да пиша и колко ще са ми приспаданията и данъка
            Да ти пратим консултанти, да ти напишат и в акта колко не си платил ?

Коментар

че не знаеш

Коментар

е, и какво разбра че знам или не знам
                че не знаеш
                препоръка е

Коментар

линка ти е чупен, но инак си прав имаш 10% безусловно признати като отдаваш под наем.
                  нарочно се забавих, щеше ми се да видя корифея лев какво знае по въпроса.
                  е, и какво разбра че знам или не знам

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
                    Eто какво намерих http://www.smetki.com/blog/danak-naemi.htm.Надявам се да е от полза на всички наемодатели.Голями и малки,виртуални и истински.
                    линка ти е чупен, но инак си прав имаш 10% безусловно признати като отдаваш под наем.
                    нарочно се забавих, щеше ми се да видя корифея лев какво знае по въпроса.
                    препоръка е

Коментар

ако е върху въображаема сума колко % е?
                      пак толкова не построих правилно отговора

Коментар

• Eто какво намерих http://www.smetki.com/blog/danak-naemi.htm.Надявам се да е от полза на всички наемодатели.Голями и малки,виртуални и истински.
                        За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

10% ако го декларираш върху истинска сума
                          Нещо ми се върти в главата,че имаше 10% признати разходи без доказване и след това 10% данък.Като дори и да има документи разходите не може да надхвърлят10%.Проблема е,че когато ме светкаха не съм мислел,че някога ще ми трябва а стар човек много,много не помни
                          За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

ако е върху въображаема сума колко % е?
                            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
                              Ето,че е дошъл момента да стана и аз велик инвеститор.Та бих искал да попитам корифеите рентиери.Колко и какви данъци трябва да се платят на 12000лв годишен доход от рентиерство като частно лице?Някакви признати разходи,някаква врътка,някакви намаления на данъци?
                              10% е върху сумата това е
                              в чужбина има пакет цена с включени консумативи но договора и закона е железен
                              и тук ще стане някога но не точно сега
                              Last edited by bulgarian lev; 12.03.2016, 23:17.

Коментар

• [QUOTE=pumpkin;1059961155]Директно наема от 400 падна на 333.33лв на месец. Какви консумативи включваш? Питам не да се заяждам, а защото ти си човек с който може да се води разумен разговор. 10% данък общ доход и отиде на 300лв. Няма да слагам осигуровки, че става сложно, а и икономическия резултат ще се стъжни още... Данък на имота и такса смет, застраховка на имота, лично време, вложено в какво ли не - плащане на консумативи, избор на мебели, вложение в кухнята - каза, че си правил...[/QUOTE
                                не, за това малко жилище не съм влагал нищо. прилично обзаведено но със стари мебели, полуобзаведено. писах за кухнята на друго жилище, извинявай. но дори и за това с опцията предплащане и отстъпка е само предварителна сметка споделям просто
                                нещата по този начин са без особена полза, дори не си заслужава но имотчето е от отдавна и за да се наеме 400 левчета е разумно иначе няма да има кандидати

Коментар

Working...
                                X