IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наемите в София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от artek Разгледай мнение
    Току що се чух със зъболекарката. Казах и за другите кандидати и се разбрахме на 650 лв. Доста съвети чух, че цената е ниска за квартала но жената ми се вижда почтена а и парите не са най-важното. Отново благодаря на всички отговорили. В началото на другия месец започвам тотален ремонт на апартамент на самата "Витошка" в частта и в квартал "Иван Вазов" и когато приключа пак ще се допитам тук. Поздрави на всички!
    Честито. Дори да е ниска цената (въпреки, че аз мисля, че за 48 кв не е ниска), ще ти се изплати от това, че жената ще го поддържа в добро състояние, няма да търсиш нови наематели през година-две, няма да стои празен по време на търсенето и т.н. Искам да кажа, че понякога е по-добре да пуснеш някой на 50 лв по евтино, но да не трепериш, че ще ти съсипе имота.

Коментар

• Току що се чух със зъболекарката. Казах и за другите кандидати и се разбрахме на 650 лв. Доста съвети чух, че цената е ниска за квартала но жената ми се вижда почтена а и парите не са най-важното. Отново благодаря на всички отговорили. В началото на другия месец започвам тотален ремонт на апартамент на самата "Витошка" в частта и в квартал "Иван Вазов" и когато приключа пак ще се допитам тук. Поздрави на всички!

Коментар

Все още не съм направил търг за наема Със зъболекарката ме свърза общ познат. А двойката са колеги на съпругата ми. Понеже съм по-склонен да го отдам на първата, завиших доста наема на двойката а те взеха, че се навиха.
        Пробваи с още 1-2 вдигания и тогава търг
        За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Все още не съм направил търг за наема Със зъболекарката ме свърза общ познат. А двойката са колеги на съпругата ми. Понеже съм по-склонен да го отдам на първата, завиших доста наема на двойката а те взеха, че се навиха.

Коментар

Здравейте, благодаря на всички за бързите отговори. Вече получих две оферти. Първата е за сама жена-зъболекар при наем 600 лв. Втората е за млада двойка без деца при наем 350 евро. Казах им, че ще дам отговор до 25.03. Балкона реших да го оставя дори и неостъклен защото гледа към хубава градина и сърце не ми дава да го затворя. Оборудван е с хубав комплект маса с два стола от масив и окачен на тавана сушилник
            те наддават за наема ли?
            браво, скоро така ще наддават и за имотиту, нали ма стефи?
            препоръка е

Коментар

• Здравейте, благодаря на всички за бързите отговори. Вече получих две оферти. Първата е за сама жена-зъболекар при наем 600 лв. Втората е за млада двойка без деца при наем 350 евро. Казах им, че ще дам отговор до 25.03. Балкона реших да го оставя дори и неостъклен защото гледа към хубава градина и сърце не ми дава да го затворя. Оборудван е с хубав комплект маса с два стола от масив и окачен на тавана сушилник

Коментар

Здравейте всички, скоро ще отдавам гарсониера в квартал "Иван Вазов", на 20 метра от бул. "Витоша". Жилището е луксозно обзаведено, 48 кв. метра, хол с вътрешен кухненски бокс, спалня и баня с тоалетна. В тухлена 4 етажна кооперация от 1985 год. Бихте ли ме ориентирали какъв наем да търся. Не ми се занимава с брокери- не ми е за парите,просто не искам да ми се развява обявата месеци наред из знайни и незнайни сайтове. Благодаря предварително на всички отговорили.
                И сигурно балконът е станал кухня!
                Няма лошо!

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                  С даването под наем всичко е лотария. По-добре хвани голяма имотна фирма, щото има много предложения, от които да избираш. Ако си добре обзаведен, може да търсиш 400 евра, но е важно също срока, предплащането, натоварването (колко души ще живеят).
                  Ти кога и колко отдаде за да даваш подобно мнение Според мен хипотезите ти се градят върху тотална липса на опит в областта и е за успокоение, че не си купил нищо в последните 10 години.
                  Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

• ...
                    Last edited by razbiratel; 16.03.2016, 07:49.

Коментар

Здравейте всички, скоро ще отдавам гарсониера в квартал "Иван Вазов", на 20 метра от бул. "Витоша". Жилището е луксозно обзаведено, 48 кв. метра, хол с вътрешен кухненски бокс, спалня и баня с тоалетна. В тухлена 4 етажна кооперация от 1985 год. Бихте ли ме ориентирали какъв наем да търся. Не ми се занимава с брокери- не ми е за парите,просто не искам да ми се развява обявата месеци наред из знайни и незнайни сайтове. Благодаря предварително на всички отговорили.
                      С даването под наем всичко е лотария. По-добре хвани голяма имотна фирма, щото има много предложения, от които да избираш. Ако си добре обзаведен, може да търсиш 400 евра, но е важно също срока, предплащането, натоварването (колко души ще живеят).

Коментар

Сложи справедлива (за теб), цена,... тоест на горната възможна граница(за тази локация/тип имот).. и който му е по възможностите да заповяда. Не отдавай на всяка цена.. Основно правило!..(по добре празен от колкото на всяка цена отдаден, пълен с прошляци)..Така е навсякъде по белия свят. .. А оня свят е бял, щото такава им е нагласата... и всичко е следствие на това.. ако ме разбираш?!

Коментар

Напоследък няма голяма разлика между кварталите по отношение на наемане, както беше в годините на пика. В квартал Иван Вазов на едностайка можеш да му обявиш и 250 евра и 500 и няма да изглежда нахално, но всичко зависи от локацията и разпределението. В един момент ако тези пари не са ти основни можеш да се насочиш към ниския праг, но и във високия ще се наеме но след доста по-голяма пауза. На висок праг ако пуснеш обявата пък може и да намериш по-качествени наематели. Цената която трябва да платиш е по-дълго време да стои празен.
                          Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

• Здравейте всички, скоро ще отдавам гарсониера в квартал "Иван Вазов", на 20 метра от бул. "Витоша". Жилището е луксозно обзаведено, 48 кв. метра, хол с вътрешен кухненски бокс, спалня и баня с тоалетна. В тухлена 4 етажна кооперация от 1985 год. Бихте ли ме ориентирали какъв наем да търся. Не ми се занимава с брокери- не ми е за парите,просто не искам да ми се развява обявата месеци наред из знайни и незнайни сайтове. Благодаря предварително на всички отговорили.

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
                              Точно тук би трябвало да има здравни осигуровки.Наемодателя е подложен на непрекъснат стрес.Неплатени наеми,неплатени режиини,опити за продажба на наетия имот,изпочупено и откраднато имущество.Всичко това води до мнократно увеличение на риска от инфаркт,инсулт, рак.Да не говориме за натиска от страна на банките или за опастноста от физически травми и силикоза при постоянните ремонти
                              мисля, че ако решиш да си плащаш екстра осигуровки никой няма да те спре.
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
                                Айде сега, печалбите от тотото са необлагаеми, вие се хванахте за осигуровките от наемите.
                                Мне... печалбите от тотото се облагат вече, но само с данък.
                                Ама в духа на последните мнения - мисля си - защо да не се набият осигуровки и там.
                                Все пак риск си е - инфарктът е гарантиран . от радост

Коментар

Working...
                                X