Първоначално изпратено от bulgarian lev
Разгледай мнение
Когато за себе си правя някакви сметки винаги включвам дължимите разходи за данъци, осигуровки, застрхавки и т.н Освен това нагласите ми са по-скоро песимистични по отношение на разходи и приходи.
Те не слагаш данъци и осигуровки. ОК. Не съм аз този, който ще те съди, нито ще ти пожелая посещение на данъчни и т.н.
Но пак повтарям - тези неща оказват влияние върху финансовия резултат. Има непредвидени разходи, които малко или много трябва да се провизират. Пример: миналата година брат ми плати към 300лв за ремонт на асансьор. Отделно все някога ще се наложи ремонт на покрив примерно. Ремонт на жилището... И онези 300лв отидоха на 250... По какъв начин прихода се разделя на "доход", който се харчи и такъв, който остава за реинвестиция?
Не на последно място, да разчиташ на това, че следващата година ще вдигнеш наема с 10%... как ще убедиш наемателя да остане? Пъровото, което може да ти каже е : аз си тръгвам, а ти си търси друг наемател, като преди това ще трябва да изчистиш, да пооправиш нещо... С други думи да се гледа на наемателя като на някакъв индивид, който е в безизходица... По-скоро, и двете страни сте в еднакво неизгодно положение, особено ако не си от софия и ще трябва да ползваш услугите на някоя Стефка, Бибитка, Мимитка или там каквото е.
Видяхме преди няколко години как едно леко земетресение напука доста жилища. А по Пернишко имаше кимизарници, на които препоръчаха събаряне.
Коментар