IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наемите в София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
    Ето,че е дошъл момента да стана и аз велик инвеститор.Та бих искал да попитам корифеите рентиери.Колко и какви данъци трябва да се платят на 12000лв годишен доход от рентиерство като частно лице?Някакви признати разходи,някаква врътка,някакви намаления на данъци?
    дод 10%
    не съм чувал за признати разходи. единствената врътка която ми идва наум е да не ги декларираш и да си ги спестиш.
    м/у другото днес един бърз поглед на офертите ми подсказа, че цените и за наемите са нагоре.
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение
      Директно наема от 400 падна на 333.33лв на месец. Какви консумативи включваш? Питам не да се заяждам, а защото ти си човек с който може да се води разумен разговор. 10% данък общ доход и отиде на 300лв. Няма да слагам осигуровки, че става сложно, а и икономическия резултат ще се стъжни още... Данък на имота и такса смет, застраховка на имота, лично време, вложено в какво ли не - плащане на консумативи, избор на мебели, вложение в кухнята - каза, че си правил...
      Ти какви сложнотии му обясняваш, я го накарай да сметне 10% нагоре годишно за 10 години да види на какви глупости се надява

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
        тук има спец промоция мисля да я изпробвам
        за 12 мес 4000 лв авансово но с два депозита
        има още договорите и опциите тепърва се развиват в бг
        всяка година 10% нагоре отразено в договора
        пакетна цена с включени консумативи
        тарикатите ще се научат на ред
        защото има и други методи
        засега други опции за отдаване остават тайна на хората които се занимават с това
        не казвам че ще го пробвам аз просто пример
        Директно наема от 400 падна на 333.33лв на месец. Какви консумативи включваш? Питам не да се заяждам, а защото ти си човек с който може да се води разумен разговор. 10% данък общ доход и отиде на 300лв. Няма да слагам осигуровки, че става сложно, а и икономическия резултат ще се стъжни още... Данък на имота и такса смет, застраховка на имота, лично време, вложено в какво ли не - плащане на консумативи, избор на мебели, вложение в кухнята - каза, че си правил...
        Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
          Ето,че е дошъл момента да стана и аз велик инвеститор.Та бих искал да попитам корифеите рентиери.Колко и какви данъци трябва да се платят на 12000лв годишен доход от рентиерство като частно лице?Някакви признати разходи,някаква врътка,някакви намаления на данъци?
          Те данъци и осигуровки не плащат. Сега ли да те учим? Това рентиерството е тънка работа. Не е за всеки
          Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• Ето,че е дошъл момента да стана и аз велик инвеститор.Та бих искал да попитам корифеите рентиери.Колко и какви данъци трябва да се платят на 12000лв годишен доход от рентиерство като частно лице?Някакви признати разходи,някаква врътка,някакви намаления на данъци?
            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Обикновено след първата година има опция за понижаване на наема и е логично, защото търсенето на нови наематели означава празен имот известно време, комисионна за агенция - а това са ненужни разходи.

Иначе и аз смятам, че всеки месец плащане\прибиране на наем е разхищение на време и за двете страни. На три или на шест месеца е по-добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                tnx.
                тук има спец промоция мисля да я изпробвам
                за 12 мес 4000 лв авансово но с два депозита
                има още договорите и опциите тепърва се развиват в бг
                всяка година 10% нагоре отразено в договора
                пакетна цена с включени консумативи
                тарикатите ще се научат на ред
                защото има и други методи
                засега други опции за отдаване остават тайна на хората които се занимават с това
                не казвам че ще го пробвам аз просто пример
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

42 кв трапезарна част с малък бокс в едно антре и стая отделно баня с тоалетна полуобзаведена в смисъл кухня с уреди в добро състояние и легло жилището е приветливо без лукс ремонти и обзавеждане
                  tnx.
                  Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                    Какви квадрати и какво състояние ? .. , ако ней тайна де ...
                    42 кв трапезарна част с малък бокс в едно антре и стая отделно баня с тоалетна полуобзаведена в смисъл кухня с уреди в добро състояние и легло жилището е приветливо без лукс ремонти и обзавеждане

Коментар

Гарсониера, Павлово, наем 400 BGN. Информация от вчера. Отдадена, дългосрочно.
                      Какви квадрати и какво състояние ? .. , ако ней тайна де ...
                      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Гарсониера, Павлово, наем 400 BGN. Информация от вчера. Отдадена, дългосрочно.
                        Ами, чудесно с два такива апартамента си постигнал средната заплата за страната , без да зависиш от работодател. Красиво нали, не и за безимотни гащници дето ги е страх от сянката им
                        Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

• Гарсониера, Павлово, наем 400 BGN. Информация от вчера. Отдадена, дългосрочно.

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                            Бутилка ОТ синьо джони напълнена с пещерняшка ли???

12% ГеПеРе даже да е без ДеДеСе нЕма избиване!!

Па дано да не си на швейцарска позиция, че съвсем УлетЕ...
                            Ееее, то швейцарската позиция беше достатъчно дълго време добре, даже много добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
                              ГЕПЕРЕТО ми го плащат изулите гащи безимотници А, аз съм на синьо джони със суров бадем киснат в рилска вода
                              Бутилка ОТ синьо джони напълнена с пещерняшка ли???

12% ГеПеРе даже да е без ДеДеСе нЕма избиване!!

Па дано да не си на швейцарска позиция, че съвсем УлетЕ...
                              "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                                наема носи 3-4% а ГПР-то е поне 7-8%. освен това требе да се плаща и главница.така че не си прав.а за Джонито син етикет ме разсмя искрено. то е 300 лв за 700мл. ти ако имаше за Джони щеше да намериш и за шпакловчик
                                300 му е един наем от бълнуваните Ша пие Жони, ама после 1 месец ша седи гладен.

Наема може да носи и 15%, но като пиша да се смята доходност - масовката ми лае насреща че нямало значение при НИ щото си можеш да си живееш в тях ...
                                Това е бизнес и не се прави със сърце - а с ум.

Коментар

Working...
                                X