If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
хитри и добри мениджъри! явно подобно развитие прогнозират с още по-голяма сила след проверките на банките!!!
е тогава за НИ с наематели за 10г. и доходност от наеми около 11%, може да се включа и аз в увеличението
Зависи какви пари се искат, защото има около 20млн за закупуване на имоти. Вече преценката от къде и какво ще трябва да е тяхна. Това, което от ръководството казаха беше, че парите ще се насочат към генериращ печалба имот а не нещо, което тепърва ще доизграждат и чакат нещо в бъдеще. Така, че надявам се да се даде повече информация с ясно начертан план за действие и реални очаквания на ОСА-то.
хитри и добри мениджъри! явно подобно развитие прогнозират с още по-голяма сила след проверките на банките!!!
е тогава за НИ с наематели за 10г. и доходност от наеми около 11%, може да се включа и аз в увеличението
Аз не съм особено съгласна с това, че изнесените от съдии изпълнителни имоти, ще наводнят пазара. За да ги купиш ти трябва финансиране, а банките не дават току така пари за покупка на имот от съдия изпълнител.
... А и честно казано хич не ме е еня кратко, че и средносрочно за пружината...
И аз възприемам себе си като дългосрочен, но вероятно всичко е относително - кой срок какъв е на борсата ни не се наемам да твърдя. Писал съм, че не съм тук с цел да изкарам за пица и бира (без гаранция, че ще изкарам нещо повече, ако изобщо изкарвам). От една страна нямам за цел да ''колекционирам'' акции, макар кеш над 50 лв по принцип нямам в платформата си, всичко е в акции (с много редки изключения във времето). Продам ли акция, то в повечето случаи е за да си купя друга. Ако харесам следваща повече, се отървавам бързо и от предходната. Въпросът е коя акция считам за по-бърз кон (или костенурка, понеже на позадрямала борса и костенурките се възприемат от някои за коне )
Да, нямам за цел да колекционирам акции, но харесам ли някоя, не бих я продавал спекулативно, за да изкарам за много пици и много бира, ако и да поскъпва доволно. Виждам ли потенциал, държа я. Все още нямам сделка ''продава'' с акции на БРЕФ, а само сделки ''купува'' от миналата есен насам. Към днешна дата така мисля нещата, за утре не знам дали няма да съм на друго мнение, времето ще покаже бил ли съм прав в разсъжденията си към сегашния момент.
Притежавам акции на БРЕФ. Мнението ми не е препоръка за търговия с финансови инструменти.
Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
. В много случаи дивидентните компании са и добре оценени, така че ми е нужно и нещо друго - да виждам подцененост и др. В Бреф явно съм го видял, щом ми е водеща компания по тежест в портфейла. Разбира се, дивидентът тук ме радва. Нищо не препоръчвам.
Привет, пипбел, приемам мнението ти. Аз самият си мислех същото за айсбергите, но те могат да са и в двете посоки. Ясно е и, че не можем да знаем кога кой ще реши да продава, но и не знаем кой още би купувал (то аз и за себе си не мога да съм 100% сигурен какво ще мисля утре). С две думи, нещата, които ти пишеш, няма как да ги знаем със сигурност. При равни други условия на незнанието, можем да коментираме само останалото. Затова си позволих да дебатирам само онова, което виждам. Натегнатата пружина винаги носи в себе си очакване, но и несигурност. Ако се реализира евентуален скок в едната посока, то това няма да е вече натегната пружина, а освободена.
Дивидентът е хубаво нещо - като доходност, като един от критериите за това каква е една компания, отношение към акционерите и т.н. Лично за мен дивидентът не е водещ и най-важен мотив къде да вляза, но това е друга тема. В много случаи дивидентните компании са и добре оценени, така че ми е нужно и нещо друго - да виждам подцененост и др. В Бреф явно съм го видял, щом ми е водеща компания по тежест в портфейла. Разбира се, дивидентът тук ме радва. Нищо не препоръчвам.
Колеги, като гледате съотношението бидове-аскове при Фонд за недвижими имоти (BREF), считате ли, че тук има отношение изразът ‘’пружината се натяга’’?
He, не считам.
Така повърхностно да гледаш не можеш да прецениш точно, най малкото не знаеш колко айсберги и на какви нива има и от 2-те страни, нито знаеш колко са тия които изобщо нямат поръчки, но са склонни на покупко/продажби на определени нива.
Спреда също тоже си е в границите на нормата.
А и честно казано хич не ме е еня кратко, че и средносрочно за пружината, аз да си вземам 5.7% дивидент с прилично добри изгледи за нарастване - пък цената да си играе накъдето ще.
Колеги, като гледате съотношението бидове-аскове при Фонд за недвижими имоти (BREF), считате ли, че тук има отношение изразът ‘’пружината се натяга’’?
Неведнъж из форума се е използвал този израз, къде на шега, къде сериозно, но при преобладаващия песимизъм, който аз лично усещам, четейки мненията из форума, се изкуших да обърна внимание по позицията (БРЕФ) и по чакащите поръчки, за да прочета различни мнения (в момента нямам чакащи поръчки по позицията). Нездравият оптимизъм е опасно нещо и обичам да си сверявам часовника. Не всяко оптимистично мнение ми привнася оптимизъм и не всяко песимистично мнение – песимизъм. Имам си своите субективни тълкувания. Но всяка дискусия е полезна за мен. Аз самият никога не мога да знам накъде ще тръгне дадена акция, ако и да имам своите очаквания.
Притежавам акции на Фонд за недвижими имоти (BREF), продължавам да си допълвам при възможност, в момента са с най-голяма тежест в портфейла ми. Възможно е дълбоко да бъркам в преценката си и очакванията си, вследствие интереса, който имам от това акцията да расте, затова и написаното не е препоръка за търговия с финансови инструменти.
Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
някоя нова снимчица няма ли - да визуализираме обекта? Градинката и зеления покрив готови ли са? Някой няма ли да иде да пазарува в Декатлона...... ей така да нагледа бизнеса?
Ми помолете мениджмънта да ви сложи камери да си го гледкате денонощно обекта
някоя нова снимчица няма ли - да визуализираме обекта? Градинката и зеления покрив готови ли са? Някой няма ли да иде да пазарува в Декатлона...... ей така да нагледа бизнеса?
Тази година е ключова да успеят да отдадат под наем новата сграда.
Иначе с това голямо предлагане, което ще има идните 2,3 години няма да е конкуретна толкова много.
Имаш право донякъде, НО при БРЕФ ключовия момент са големите работодатели настанили се в района на Младост 4/Камбаните и съпътстващите ги фирми, било то обслужващи и сателити. Сградата им е малка и съм убеден, че няма да има проблем с отдаването и.
Тази година е ключова да успеят да отдадат под наем новата сграда.
Иначе с това голямо предлагане, което ще има идните 2,3 години няма да е конкуретна толкова много.
Това щях да напиша и аз. Тази новина колкото хубава е и толкова лоша, защото наистина се задава сериозно предлагане на пазара. Информацията в статията е, че за едно тримесечие офис площите са намалели с 5500кв.м. при незаети към момента 213 000кв.м., а в същото време се очаква да излезнат на пазара още 160 000кв.м. тази и следващата година. Тук вече не виждам много оптимизъм в това, да не кажа никакъв. Пазара не е толкова голям, че да абсорбира такова огромно количество площи бързо.
Коментар