IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Апартаменти има още, сделки не. Може да подкрепиш акцията с една покупка, в Боровец е хубаво за ски.
    Замислям се по въпроса !

Коментар

• Първоначално изпратено от vlado64 Разгледай мнение
      Тия продават ли все още апартаменти в Боровец ?
      Апартаменти има още, сделки не. Може да подкрепиш акцията с една покупка, в Боровец е хубаво за ски.
      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
        3488888 EUR
        (1726.31 EUR/кв.м)
        Малко по-сериозно моля Това е поне двойно на цента на която им е излязло. Тук има хора които 700 евро на квадрат им се вижда скъпо а представи си какво би станало ако купят сграда на такава цена и то сграда, която така като я гледам не е много читава. И на колко евро е отдадена? Едва ли вземат повече от 10 000 евро на месец за цялата. Това каква доходност е? Нещо от рода на 2% годишно май. И като ти приберат 1% такса управление какво ще остане. А риск няма ли да има? А като изтече договора какво правим ако няма нов наемател? Не е толкова просто както си го представяте. То ако беше толкова просто всички щяха да строят сгради и да ги дават на 7-8% при лихви от 2 Втората сграда не пише да има наемател. То ако можеше да има сигурно нямаше и да се продава
        Давам пример с произволно избрани оферти. Разбира се, че параметрите имат значение, всичко е въпрос на преговори. Те тази доходност от 8% си я имаха, но взеха че си продадоха сградата. Като АДСИЦ не е ли по добре да изплащат редовно дивидент отколкото да си продават доходоносните имоти и да се хвърлят постоянно в ново строителство !

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Ето ти две примерни оферти, едната даже гледам е с дългосрочни наематели. Така, че варианти за инвестиции винаги се намират.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=3i9x7z&f1=6

3488888 EUR
          (1726.31 EUR/кв.м)
          Малко по-сериозно моля Това е поне двойно на цента на която им е излязло. Тук има хора които 700 евро на квадрат им се вижда скъпо а представи си какво би станало ако купят сграда на такава цена и то сграда, която така като я гледам не е много читава. И на колко евро е отдадена? Едва ли вземат повече от 10 000 евро на месец за цялата. Това каква доходност е? Нещо от рода на 2% годишно май. И като ти приберат 1% такса управление какво ще остане. А риск няма ли да има? А като изтече договора какво правим ако няма нов наемател? Не е толкова просто както си го представяте. То ако беше толкова просто всички щяха да строят сгради и да ги дават на 7-8% при лихви от 2 Втората сграда не пише да има наемател. То ако можеше да има сигурно нямаше и да се продава
          Last edited by Alonso; 19.02.2018, 16:58.
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Ето ти две примерни оферти, едната даже гледам е с дългосрочни наематели. Така, че варианти за инвестиции винаги се намират.

Съгласих се. Моя грешка.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Самите Бреф си продадоха такава /тази на НР/. Мисля доходността бе 8%.
              Точно така е, продадоха златна кокошка с прекрасен наемател, и вместо да дават редовен и добър дивидент се хвърлят на нови проекти !

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

А да знаеш някоя такава сграда да се продава? То е ясно че това е много по-добър вариант, но едва ли някой ще продаде добър и разработен актив, носещ му стабилен месечен доход...

Коментар

А да знаеш някоя такава сграда да се продава? То е ясно че това е много по-добър вариант, но едва ли някой ще продаде добър и разработен актив, носещ му стабилен месечен доход...
                  Самите Бреф си продадоха такава /тази на НР/. Мисля доходността бе 8%.
                  Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Няма нещо, което да не се продава, въпрос на параметри и преговори !

Коментар

Моето мнение е, че много по добър вариант би било да се инвестира в готова офис сграда, работеща с наематели, отколкото да се носи много по големия риск тепърва да се строи.

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                        Изброявам общоприети съкращения: ЗПФИ, ЗППЦК, ТЗ, ЗДСИЦ, КФН ..
                        На тези вече не им вярвам аз Вярвах им ама след случая Албена, илюзиите ми отидоха на боклука.
                        Бъфет ли беше казал да правим бизнес с честни, работливи и умни хора, обаче ако не са честни да гледаме да са глупави и мързеливи, че иначе ще ни разкажат играта. Та не съм сигурен дали беше Бъфет ама на този който го е казал му вярвам

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Къде има гаранции? ..
                          Изброявам общоприети съкращения: ЗПФИ, ЗППЦК, ТЗ, ЗДСИЦ, КФН ..

Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Моето мнение е, че много по добър вариант би било да се инвестира в готова офис сграда, работеща с наематели, отколкото да се носи много по големия риск тепърва да се строи.

Коментар

• Тия продават ли все още апартаменти в Боровец ?

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение

Кой ми гарантира, че няма да се случи точно така - Ти??!!
                                Аз един въпрос зададох по-долу и не се намери никой да ми отговори - когато започнат да строят -това в перо "разходи" ли ще е или в "инвестиции". Защото ако на този въпрос няма кой да отговори, всички си говорим само глупости ..
                                Къде има гаранции? Ако си инвестирал на такова място, където дават гаранции моля сподели и ние да изкараме някой лев Гаранции няма никъде. Единствената гаранция би следвало да е здравия разум на собствениците /акционерите/ за да не се правят глупости. Много се колебая и аз. От една страна на базата на миналите им действия им имам някакво доверие а от друга страна това което се опитват да направят за мен е пълна идиотия. Би било пълна идиотия обаче, ако нямат наемател ако пък имат може и да се окаже хубав ход. Да повторя пак че гаранции няма и да помоля пак ако знаеш къде дават гаранции да споделиш.
                                Относно въпроса ти. Всеки с елементарни познания по счетоводство е наясно с тези въпроси. Преди да се захванеш с инвестиции би следвало и ти да си наясно. Ако не познаваш счетоводството как гледаш отчетите?

Коментар

Working...
                                X