IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• тя падна с 40 стотинки нормално е но може и още да пада
    бавно и тихо нагоре

Коментар

• Тук инвеститорите се изнервиха нещо.

От друга страна, ако след няколко дни кажат, че се отказват от този проект и може да видим едни 20% нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение

Хеджира се с лихвен суап, ако се очаква повишаване на лихви - имаха го за предния заем.
        Индексацията става според индекса HICP 27 за ЕС.
        За последното явно не си ме разбрал - нямам навик да лепя етикети, още по-малко на господин П.Динев
        Хубав ден! може би имаш дефицит на магнезий и серотонин.
        Не ми отговори на въпроса .. Ще го правят ли?
        Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение

И при каква нужда и кога - би ли обяснил?! Ще се хеджират ли или няма?! Ти откъде имаш инфо за наемите - индексират ли се или не? По коя инфлация се индексират - БГ, Евростат? Каква е инфлацията за предната година?
          Номерът с оскъдно инфо и обвинения към акционери, че са лаици ни е познат от години!

GG-BG, Ценно изкаване :
          Ами даже в отчетите го пише ,ако си ги чел
          А най -сигурно е парите на Депозит ,там държавата ти "гарантира ",ако има пари де

Коментар

И при каква нужда и кога - би ли обяснил?! Ще се хеджират ли или няма?! Ти откъде имаш инфо за наемите - индексират ли се или не? По коя инфлация се индексират - БГ, Евростат? Каква е инфлацията за предната година?
            Номерът с оскъдно инфо и обвинения към акционери, че са лаици ни е познат от години!

GG-BG, Ценно изкаване :
            Хеджира се с лихвен суап, ако се очаква повишаване на лихви - имаха го за предния заем.
            Индексацията става според индекса HICP 27 за ЕС.
            За последното явно не си ме разбрал - нямам навик да лепя етикети, още по-малко на господин П.Динев
            Хубав ден! може би имаш дефицит на магнезий и серотонин.

Коментар

GG-BG, Ценно изкаване :
              1984 e един от много малкото участници тук, който никога не говори празни приказки. Аз лично не съм чел нищо от него, което да не е било факт. А това, че наемите се индексират го пише в учебниците.
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение

Всички наеми се индексират според инфлацията
                Променливата на лихвените им плащания - 3м.Софибор, е на 0.005%, при нужда могат да се хеджират.

GG-BG, Ценно изкаване :
                Имаше преди време идея, миноритарите да се обединим /като упълномощим наш представител/ за да прокараме обективни и изгодни /не само за МНИ/ решения!
                Last edited by onakilev; 21.02.2018, 10:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение

За мен е важно и какви са очакванията за лихвите. При покачване на лихвите всеки актив, който носи фиксирани доходи няма да ми харесва.
                  Всички наеми се индексират според инфлацията
                  Променливата на лихвените им плащания - 3м.Софибор, е на 0.005%, при нужда могат да се хеджират.
                  Ако дедо Грийнспан познае, че вървим към стагфлация, предполагам, че банките ще са внимателни с лихвите и ще се "разсейват" за по-високата инфлация.
                  Лаишки предположения

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    Понеже не съм специалист по офис площи си ползвам чужди анализи. Този ми допада доста http://www.mbl.bg/uploads/documents/...a_Q4_2017_.pdf
                    Според него

За мен е важно и какви са очакванията за лихвите. При покачване на лихвите всеки актив, който носи фиксирани доходи няма да ми харесва.
                    Интересен анализ. Доколкото виждам те са оценили наличните модерни офис клас А и Б на 1871 хил. кв. м. Също така в момента се стоят още 430 хил. кв. м., т.е. ще има увеличаване с 18%, . В момента има и 10% свободни площи, което е около 187 хил. кв. м., което не мога да преценя дали е малко или много.
                    Last edited by конфуций; 20.02.2018, 15:53.

Коментар

Ние можем! Ние сме "главните", защото единствени харчим свои пари
                      Имаше преди време идея, миноритарите да се обединим /като упълномощим наш представител/ за да прокараме обективни и изгодни /не само за МНИ/ решения! За тази цел ще може да използваме новата услуга на ЦД за провеждане на ОС. За съжаление тази услуга е налична от няколко дена и не сме в състояние да се организираме и я използваме!!!! Но за в бъдеще трябва да се възползваме на 100 % /особено при вземане на подготвяните неизгодни за миноритарните акционери, но изгодни за МНИ решения!/!!!!!
                      Не е препоръка, имам от това дружество!
                      Last edited by GG-BG; 20.02.2018, 15:45.

Коментар

• Понеже не съм специалист по офис площи си ползвам чужди анализи. Този ми допада доста http://www.mbl.bg/uploads/documents/...a_Q4_2017_.pdf
                        Според него
                        During 2017, the office space market exhibited strong activity in terms of construction and demand. The project completions and new buildings obtaining building permits and breaking ground continued to rise. The potential new office space deliveries for the next 3 years are projected to exceed 600,000 sq. m, which will most likely push vacancy rates up. The average rental rates are expected to remain generally stable this year, but a gradual decline is highly probable in the long run.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение

те главните акционери от ПФ може и да са питали и да им е обяснявано, ама тях няма кой да ги попита какво мислят за ситуацията
                          Ние можем! Ние сме "главните", защото единствени харчим свои пари

Коментар

Повечето по-долу са съгласни с вас, но събранието е след дни, а няма още мнение по-долу от някой, който ще отиде и ще зададе въпроси. Аз нямам възможност да отида, за съжаление.
                            те главните акционери от ПФ може и да са питали и да им е обяснявано, ама тях няма кой да ги попита какво мислят за ситуацията
                            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                              В София е регистрирано най-голямото повишение на активно строящите се офис площи в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) в края на 2017 г. с растеж от 24%.

https://www.investor.bg/analizi/113/...2017-g-256079/

За всички които виждаме че в момента се строят огромни проекти в София ни е ясно че рискът от тази инвестиция в тех парка е прекалено голям..
                              Ами точно това, че за такива важни неща, като подписване на този договор трябваше да питат акционерите.

Повечето по-долу са съгласни с вас, но събранието е след дни, а няма още мнение по-долу от някой, който ще отиде и ще зададе въпроси. Аз нямам възможност да отида, за съжаление.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Така беше, обаче ако си спомняш тогава взехме дивидент около 50% от цената на акцията така че аз бях много доволен от продажбата. Може би най-приятната изненада на БФБ, която ми се е случвала. Та специално за този ход мисля че беше доста добър с оглед че това стана около дъното на кризата и не се знаеше до кога ще продължи и дали тези наематели щяха да останат и т.н. Сега обаче времената са по-различни. А относно офертите ги чета нон стоп и винаги съм сравнително добре информиран какво и на какви цени се продава, както и с качеството и перспективите. Не смятам че би намерил добра оферта в момента дори и да търсиш подробно и да разгледаш всяка една За тех парка виждам някаква идея. Паркова среда, конкурентоспособност и екстри за работещите там и т.н бля бля.... обаче да си направят БРЕФ2 и да си наберат капитал а всеки да си решава за себе си дали да участва. Не е правилно така да ни поставят пред свършен факт. Всеки е инвестирал тук с някаква идея и на база текущото положение а те сега искат да го обърнат на 180 градуса.

С това съм напълно съгласен ! Лудост е да се хвърля този огромен ресурс за нещо в бъдещето. Пазара на офис площи до година две ще бъде залят с нови проекти, а ако не дай си боже тръгне нова криза тия 80млн директно ще бъдат загробени за неопределен период от време.

Коментар

Working...
                                X