IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• , еми неможах да се сдържа!
    Attached Files
    Last edited by tony1975; 18.08.2016, 14:22.

Коментар

• Пийте бе, пийте какво ви душа иска!

Коментар

• А аз какво да пия, като съм купуавал на 0,32

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
          Като видя сделка на 2 лева... Отивам да изпия една дамаджана ракия...
          Ами приготвяй дамаджаната за уикенда

Коментар

• Като видя сделка на 2 лева... Отивам да изпия една дамаджана ракия...

Приготвил съм дамаджаната...
            Last edited by Мажоритаря; 22.08.2016, 10:54.
            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от RAFAL Разгледай мнение
              Парцелите на БРЕФ в Младост са много далеч от жилищните райони, да които е скандала. Няма никаква връзка.
              Благодаря !
              Така си мислех и аз.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                Надявам се скандала в Младост - софия няма допирни точки с БРЕФ ?
                Някой знаещ би ли споделил ?
                Парцелите на БРЕФ в Младост са много далеч от жилищните райони, да които е скандала. Няма никаква връзка.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                  Надявам се скандала в Младост - софия няма допирни точки с БРЕФ ?
                  Какъв скандал имаш предвид?
                  Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Надявам се скандала в Младост - софия няма допирни точки с БРЕФ ?

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                      Само че банковите кредити трябва да се връщат ,а акционерния капитал "кучетата го яли" особенно на БФБ......разбира се не говоря конкретно за тази компания ,винаги има изключения и дано тя да е такава.Нямам акции ,но я заглеждам от време на време!
                      Именно и по твоята логика излиза, че според мениджмънта на БРЕФ акционерите не са нещо, което "кучетата го яли" (използвам твоите думи). Аз лично също съм си извадил изводите за себе си, че това дружество е златна възможност парите ми да са вложени в бизнес, в който вярвам, управляван от хора, които ми се струват читави. Това е причината да вляза тук преди почти година и да си позволя да вложа постепенно над 50% от парите си - нещо, което не ми се беше случвало. Като гледам не съм сбъркал. А онези, които търсят причината за поскъпванията в някакви измислени от тях причини или които смятат, че нещо ще поевтинее само защото е поскъпнало повече от друго - просто не знам как оцеляват финансово с подобна логика за нещата. Някои така и не разбират защо тази акция расте ли расте. Имаха хипотези, сипваха обвинения, сега млъкнаха. Разбира се бъдещето никой не го знае и миналите движения не са гаранция за бъдещи такива. Желая успехи на всички, шепа хора сме, нека бъдем добри момчета и момичета, всичко друго е суета .

Притежавам акции на Фонд за недвижими имоти (БРЕФ). Не знам каква ще бъде цената след малко, утре или по-натам - дали по-ниска, дали същата или по-висока. Имам своите очаквания, но това не значи, че ще се потвърдят. Често променям акциите си и очакванията. Възможно е да греша за нещо или за всичко от написаното. Препоръки нямам никакви.
                      Last edited by Татко Щърк; 15.08.2016, 08:55.
                      Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                        Мога да се обзаложа с теб, че тази акция ще струва повече от Атерата, към която според мен имаш афинитет
                        То и аз така с афинитета като него.

Но за облога - напълно те подкрепям.
                        Може да добавиш към него и други - пиб, софарма и т.н. които предстои да бъдат задминати от брефчето като доматени колчета...
                        И хима няма шанс да го догони...за жалост на булсончето...

Коментар

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
                          Моите уважения Ван бастен но си използвал доста относителни понятия в поста си (голям кредит - ама колко е голям като се прецени капиталовата структура). Хората, следящи отблизо акцията, вече са сметнали колко ще са лихвените разходи по кредита и как те ще се отразят на бъдещите дивиденти, които bw също са очертани като вероятности. Разбира се, като чета форума виждам, че на повечето "инвестиращи" не им се смята особено и си пишат каквото им падне. Това, рабира се, си е най-вече техен проблем. Успех.
                          Ами не съм използвал точните числа, тъй като считам че когато обсъждаме нещата, познавачите по позицията са дори по-наясно от мен с конкретните цифри.

Конкретно новия кредит е 11 млн.лв., а го класифицирах като голям, тъй като е почти 20 % от Собствения капитал, което си е съществено. Иначе лихвените плащания наистина всеки може да си ги сметне.

Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                          Според мен нямаш реална представа за случващото се тук. Взеха кредит, но им изтича друг такъв, а новия е на по-добри лихвени нива. Отделно от това, ще се взимат и доста повече наеми.
                          Каквото можах - натоварих, но бих го продавал на части от 2,50 до 4 лв.

Мога да се обзаложа с теб, че тази акция ще струва повече от Атерата, към която според мен имаш афинитет
                          Признавам си, че е така... имам по-скоро базисен поглед в/у нещата, кореспондиращ с участието ми тук.... Не претендирам, че съм толкова навътре в детайлите, но се опитвам да оценявам най-общите рискове и трендове.

Иначе за облога, може да се навия... но нека сравянваме цената през съотношение към номинала , защото изходните позиции на двете акции са доста различни...

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                            Отделно, доколкото си спомням взеха голям кредит тази година, който ще трябва да се изплаща, а пък лихвените разходи по него ще се отразят на бъдещите дивиденти....
                            .
                            Според мен нямаш реална представа за случващото се тук. Взеха кредит, но им изтича друг такъв, а новия е на по-добри лихвени нива. Отделно от това, ще се взимат и доста повече наеми.
                            Каквото можах - натоварих, но бих го продавал на части от 2,50 до 4 лв.

Last edited by 15%; 14.08.2016, 03:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                              Недей така с "жътви" и т.н....

Като съвет - недей приема на сляпо тези анализи на "Елана"...

А иначе акцията си има плюсове, но не е само с такива... не случайно (ако не бъркам) полугодието не показа добри резултати...

Отделно, доколкото си спомням взеха голям кредит тази година, който ще трябва да се изплаща, а пък лихвените разходи по него ще се отразят на бъдещите дивиденти....

Пак казвам - нелоша компания, но не виждам причини за чак такива крайни ентусиазми....
                              Моите уважения Ван бастен но си използвал доста относителни понятия в поста си (голям кредит - ама колко е голям като се прецени капиталовата структура). Хората, следящи отблизо акцията, вече са сметнали колко ще са лихвените разходи по кредита и как те ще се отразят на бъдещите дивиденти, които bw също са очертани като вероятности. Разбира се, като чета форума виждам, че на повечето "инвестиращи" не им се смята особено и си пишат каквото им падне. Това, рабира се, си е най-вече техен проблем. Успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение
                                Здравейте приятели.
                                Снощи наистина бях изтрит от администратора заради латиницата.
                                Сега на кратко.
                                1. Сградата на камбаните ще получи акт 16 до края на септември, първите наематели ще се нанесат от ноември, наема е 10eu на кв.м
                                2.Стойноста на сградата е около 9мил.eu с земята.
                                3.Увеличение на капитала скоро не се очаква, ако ще се купува нов обект който да носи текущ доход ще се използва банков кредит.
                                4. Имота в Лозенец ще бъде продаден при намирането на купувач и няма да се развива от компанията.
                                5.Имотите в Младост 4, Видин и Велико Търново също ще се продават и за някои имоти има запитване.
                                Благодаря ти за информацията, аз съм доста доволен от прочетеното! Споменаха ли откога ще започнат изплащането на дивидента?

Относно анализа на Елана - вижда ми се раздут и според мен още тази година това ще се разбере като за разпределяне може би ще имат едни 15-тина % по-малко от посочените. За съжаление човек не може да разчита много на анализи от ИП-та, защото всичките ми бидове /5-6 на брой/ под 0,50 ст. бяха изпълнени точно от Елана и то малко преди предишния им анализ.

Коментар

Working...
                                X