Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
И аз като Ялокин преди да реша да купя по някоя тул в повече съм разгледал алтернативите и заобикалящият ни свят. По моите аритметики тогава у нас всичко беше много подценено. сега се промениха нещата донякъде, но пак е безумно евтино и за мен много, много по-достъпно от ако не всички то 90% от милионните градове и столици. Обяснението е лесно - голямата собственост наследена от комунизма и лошата демография.
Ама трябва ли в София да е най-евтино и най-достъпно за да купим иначе не ? Или трябва да ходим и купуваме където е ''най-изгодно'' ? Ето сега в Истанбул е топ сделка, в Киев от години е невероятна сделка. Всъщност в цяла Украйна - Лвов, Харков, Одеса пък направо са смешни цените. Поради девалвацията на гривната , войната паднаха във валута 2-3 пъти... Едно време прекарвах доста време там и съвсем сериозно обмислях да купя туй онуй....Предполагам и в Каракас е така сега....
Гледам фалиш Германия, имаш пасош, човек на света си .... Та какво си се узрял в София ? Ако смяташ , че е неизгодно не купуваш. Купи си в Берлин и пей сърце....Или пък си свиркаш с инвестициите си и така после в Монако.... забрави за София....
И престани с безумните сравнения на цени на места от предградията на Запад, с най-скъпите места в София. Не е едно и също ! Ако не си разбрал до момента по света се плаща за мястото, а не за тулата и плочките. В германия само предполагам , но себестойността на един строеж е вероятно макс 2-3 пъти по-висока от тук, а цените са по 10 за аналогичните топ места на съответният град.
И като кажеш, ма то у нас само коптор , при тва скъп прегледай обявите за къщите на Оскар от оня ден и ми покажи нова къща / до 10 години/ с подобен завършек, до/в световен курорт / да Банско е такъв/ с терен по декар за 700-1000 евро квадрата, или в Голф комплекс за 1500 и т.н.....
И за да не се отплеснеш в поредица безумни спорове и неадекватни сравнения пречупени през желанието да намериш балъци у нас да ти напомня - никой не те кара да купуваш насила в София , още повече пък теб за когото света е отворен и на 1 крачка....и ни остави да се самонабутваме като будали....:-)
Коментар