Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Повече от 1/3 от жилищата са панелни с реални квадрати... Над половината са стара тухла и ЕПК , пак реални. 10% са ново строено преди 2010 където общите части никъде не са над 20%, а често са и под 10%. Има сериозен проблем само с новото ново от последните 5 години, което е едва няколко процента от целият жил фонд....Понеже Олимпийците искат тънки цени и строителите им намериха цаката с по 20-30% общи части....
Ся като тръгнеш да ми обясняваш за светлата площ отиваме в друго измерение....:-) И дори да е така в Германия / нямам представа дали е/ не е така в по-голямата част от света. Има места както е сега при нас дори за твой шок... скъпи места..., а стените са много субективно понятие - например аз имам загубени около 3 квадрата светла площ заради шумоизолацията и 1.5 квадрата защото една стена ми е с тухли четворки по широкото / дневна-към спалня/.... , ако сваля турбозола и лепна тапети на тухлата направо ще изкарам оше 5 квадрата в апарта....
Всичко това е въпрос на личен избор... мога и да нямам нито една стена в апарта вътре и тогава няма загуба....
Не ми стана ясно изащо за водата в Германия така ги скалъпи нещата ? Или и затва си прав щото не съм те питал за таксата на кубик за канала :-)))) 55 евро накубик е рекордната цена само за водата , без канала в една от общините....ТОП :-)
Мале сега погледнах ма те ти искат допълнително пари за дъждовнагта вода, за лампата пред блока и т.н..... Няма нещо за което да не ти искат пари.... Много подредени тея немци :-)
Коментар