Някой може ли да каже с колко се очаква да се качат цените тази година?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Е ти тогава що още ходиш по огледи щом сега трябва да се продава???
Същите мантри ги разправяше и миналата година преди срива - В началото на марк като написах че съм купил в края на февруари ми се смехте една седмица как съм купил на 9-ти Септември път от отгава имам над 10% капиталова и над 5% от наеми
Та продължавай да ръсиш мозък то си е за твоя сметка и за сметка на тези дето биха имали неблагоразумието да те слушат от няколко години
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Всеки иска да продаде преди Великия спад,защото после ще е късно.
Същите мантри ги разправяше и миналата година преди срива - В началото на март като написах че съм купил в края на февруари ми се смехте една седмица как съм купил на 9-ти Септември пък от отгава имам над 10% капиталова и над 5% от наеми
Та продължавай да ръсиш мозък то си е за твоя сметка и за сметка на тези дето биха имали неблагоразумието да те слушат от няколко годиниLast edited by ledosvetlenie; 25.01.2021, 19:28.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от perin Разгледай мнениеНе знам за ръста в цените, но някой да е заелязал плавния ръст в броя на надписите "Продавам апартамент" из столичните балкони?
А някой поглежда ли в сайтовете на Артекс, Ваклин, БЛД, Контракт сити и т.н. да види колко апартаменти още не са продадени в сгради, които се строят вече една-две години?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от perin Разгледай мнениеНе знам за ръста в цените, но някой да е заелязал плавния ръст в броя на надписите "Продавам апартамент" из столичните балкони?
А някой поглежда ли в сайтовете на Артекс, Ваклин, БЛД, Контракт сити и т.н. да види колко апартаменти още не са продадени в сгради, които се строят вече една-две години?
За да паднат цените трябва да се натрупа критично количество хора които не могат да плащат ипотеките и такива купили със спекулативна цел дето бързат да продадат преди очакван срив
Първите явно към момента не са достатъчно поне до падането на мораториума, а част от вторите с треперещите ръчички хвърлиха имотите още пролетта след първият локдаун и гризнаха дървото
Коментар
-
Не знам за ръста в цените, но някой да е заелязал плавния ръст в броя на надписите "Продавам апартамент" из столичните балкони?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Инфлацията е най малкия проблем за България.Учебници по финанси и икономика не ми се преразказват тука.Централните банки изсипват такива количества пари от 2008,ма.Същите спекулации бяха и тогава.Не забравяй че тези спекулации хранят и самите борси.После дойде кризата и стагнацията,дълги години на дефлация.За да се харчи се иска високо ниво и чувство за сигурност по повод утрешния ден.
Масово хората нямат средства и са с орязани доходи,тези два или три процента дето живеят в сруг свят и са богати,няма да оправят икономиката ни,и да предизвикат инфлация.Тоя дето сега е спестил и е милионер и от преди кризата,повярвай няма да почне да купува още и още.Ще купи толкова колкото и преди.
Ако ги отвориш пак учебниците обърни внимание на търсенето и предлагането - От една страна на парите от друга на имотите
Дори и 2017-та да беше купил пак щеше да си доста напред
Ама като четеш книгите на опаки и слушаш грешните хора никой не може да ти помогне
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.investor.bg/po-sveta/453...shtata-320533/
Ниските наеми,лоша поличба за цените на жилищата...
Но за да е мотивиран някой да продаде имот заради ниска възвръщаемост трябва да има алтернатива с по висока доходност при поне същият риск.
За над 99% от собствениците на имоти давани под наем такава алтернатива няма и те ще бъдат принудени да се примирят и с 2% възвръщаемост
Също така не забравяй че ниската възвръщаемост касае най вече новозакупените имоти, а примерно на имотите ми закупени преди години възвръщаемостта е повече от прекрасна да не говорим за капиталовата
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://www.investor.bg/po-sveta/453...shtata-320533/
Ниските наеми,лоша поличба за цените на жилищата...
Коментар
-
[QUOTE=pepe1234;n3706321]Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеДрасти Колеги,
Гледам затрили ни темичката , нема стримери, нема нито.... Смех....:-) Ама и тва не помага......Цените бележат рекорд след рекорд:
Средна цена на имотите в извадката: 141620 euro
Средна цена на кв.м: 1359 euro.
Вчера слушах по радиото, изказване на некакъв си там от управляващите. За 2020 смятат да запазят ръст на БВП 3% въпреки ковида или нещо от сорта. Та изглежда сме се сериозно засислили да приемем еврото в най-скоро време. Което означава поне три години без сериозни кризи.
Коментар
-
[QUOTE=pesimist4o na kvadrat;n3706099]Драсти Колеги,
Гледам затрили ни темичката , нема стримери, нема нито.... Смех....:-) Ама и тва не помага......Цените бележат рекорд след рекорд:
Средна цена на имотите в извадката: 141620 euro
Средна цена на кв.м: 1359 euro.
Вчера слушах по радиото, изказване на некакъв си там от управляващите. За 2020 смятат да запазят ръст на БВП 3% въпреки ковида или нещо от сорта. Та изглежда сме се сериозно засислили да приемем еврото в най-скоро време. Което означава поне три години без сериозни кризи.
Last edited by pepe1234; 25.01.2021, 11:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
на практика почти всеки офис, който не е магазин,шоурум или работа с клиенти на гише дейност може да се 'обърне' на хоум офис с известни недостатъци, но все пак да се бачка. Това отключи лавина от проблеми с наемите, защото масово се търси намаление или директно отпадане на плащанията, когато фирмата е хоумофис и понеже има много свободни офиси упорството от страна на наемодателите не е много силно. В същото време доста от тези комплекси са финансирани по един ли друг начин със заемен капитал и става сложно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
на практика почти всеки офис, който не е магазин,шоурум или работа с клиенти на гише дейност може да се 'обърне' на хоум офис с известни недостатъци, но все пак да се бачка. Това отключи лавина от проблеми с наемите, защото масово се търси намаление или директно отпадане на плащанията, когато фирмата е хоумофис и понеже има много свободни офиси упорството от страна на наемодателите не е много силно. В същото време доста от тези комплекси са финансирани по един ли друг начин със заемен капитал и става сложно.
Коментар
Коментар