Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Това е нормална практика на запад да се иска референция от предишен наемодател не може ли да ти покаже значи не са се разделили с добро и шанса им да си намерят квартира силно намалява
Аз също ги питам каква е причината да се местят и кък момента искам 3 наема което пак е някаква цедка
Сеш'се и тая референция колко е лесно да ти я напише приятел и после да вдигне телефона да те похвали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Цяла Европа (с 2-3 изключения от не толкова развитите държави) има прогресивно облагане и никой не се оплаква, само за българските богаташи ли няма справедливост?
В същото време никой не обелва и дума за "справедливостта" при социалното осигуряване, където този с 2 хил. се осигурява върху 2 хил., а този с 5 хил. се осигурява върху 3 хил. И като се тегли чертата, какво се получава - облагането ни не е пропорционално, а регресивно.
късат си ризите и се изнасят към САЩ на приказки де
иначе офшорните зони не са измислени и ползвани от нашите тарикати (те са смешна прашинка), а баш от тия с големите данъцитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Като отдавах преди време разни имоти, за по-желаните понякога исках да ми разкажат защо са напуснали предишните си наемодатели, телефона на поне един наемодател а при 2 и повече контакта имаха по-голям шанс за наемането и по-ниска цена, това беше моркова. За някои не беше проблем, други гледаха странно и си заминаваха. Получаваше се добър кастинг.
Аз също ги питам каква е причината да се местят и кък момента искам 3 наема което пак е някаква цедка
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ми аз за какво се отказах да инвестирам в Испанската икономика ?Апартамента в Бургос,още е на тезгяха.Готов,обзаведен,ама после тесла с наемите,работа сега забрави.И отказах иначе в нормално време купувам и за живеене.На Левчо му казах тогава че за живеене става.Средата е като в БГ,хората даже са по купонджии и от нас.Това което много хора не осъзнават езпе всичко от Запад се копира тука.И с наеми и със всичко ще стане като там.Ама там вече не е като вчера.Системата ще претърпи тотална трансформация.Така както ние 1989 претърпяхме така и там,и сега ние пак с тях,наново почваме.
Наеми,жилища,първо социалната гледна точка,човека вече ще е центъра,социалния елемент.Тоя дивия капитализъм си заминава,идва нов ,тотално нов и непознат социализъм.
Всичко се копира от там и ще стане и при нас - Купата Песито и Лорда от кога ти разправят че отиваме и ние на 40% със собственост 60% под наем ???
Виж какви са цените и наемите на запад и се сети нас какво ни очаква след 10 години
В България все още е достъпно да се купува но няма да е за дълго още една две кризи и да примеме еврото и жилищата ще станат недостъпни за голяма част от българите
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
значи аз бачкам яко за 5К и ми взимат 2К и оставам с 3K, а някой дето не е учил взима 2К и плаща 200 кинта и ползва моите данъци...
няма по-справедлив данък от процента един за всички = плосък не значи еднакъв като сума, а като дял от припечеленото(!), не е случайно, че църквата от как я има прибира десятък.
изкарал съм 5000 плащам 500
ти си изкаррал 2000 плащащ 200
моя принос за обществото пак е по-висок от твоя, но не се налага да давам 2000, че шиши, домуса и сие да си ги разделят през обществени поръчки без търг...
Коментар
-
значи аз бачкам яко за 5К и ми взимат 2К и оставам с 3K, а някой дето не е учил взима 2К и плаща 200 кинта и ползва моите данъци...
няма по-справедлив данък от процента един за всички = плосък не значи еднакъв като сума, а като дял от припечеленото(!), не е случайно, че църквата от как я има прибира десятък.
моя принос за обществото пак е по-висок от твоя, но не се налага да давам 2000, че шиши, домуса и сие да си ги разделят през обществени поръчки без търг...
В същото време никой не обелва и дума за "справедливостта" при социалното осигуряване, където този с 2 хил. се осигурява върху 2 хил., а този с 5 хил. се осигурява върху 3 хил. И като се тегли чертата, какво се получава - облагането ни не е пропорционално, а регресивно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Ти договаряш, а като сменят към прогресивен - договорката се сменя
Инак си свободен да вярваш и в дядо КоледаОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Аз например договарям нетна заплата и не ме касае утре колко ще бъде данъка. Независимо от размер на приспаднатите разходи за данъци, осигуровки и всичко останало(посочена е отделно сумата - тавана на осигурителния доход) е посочен нетно колко ше получиш по банков път в посочена от теб сметка. Разбира се това засега е възможно в частния сектор.
Инак си свободен да вярваш и в дядо Коледа
Коментар
-
онзи дето рови по кофите не го интересува шиши, той живее от моя данък и няма да протестира.
църквата се е задържала много повече от всички династии, строеве, режими в световната история и опита и е много показателен, за който може да смята.
неравенството НЕ МОЖЕ да се заличи с прогресивен данък, а напротив може да се демотивира прогресивния и работлив човек -както беше в социализма и това обрече този режим..защо да си давам зор, като еди кой си цял ден кюти на бюрото и накрая взимаме еднакви пари, еднаква отпуска, еднаква почивка, еднаква пенсия.
равенството е мечта и в главите на по-мързеливата част от населението и по-глпавата - говоря равенството на благата без значение кой колко и как се труди.
хората трябва да бъдат равни само на едно място - пред закона.
при нас няма равенство пред закона, а ти си тръгнал да правиш равенство на доходите - това обезсмисля конкуренцията, обезсмисля свободната инициатива и е инструмент в устите на популистите, с който да промиват мозъците на избирателите си, че после да са по-равни от тях.
мани тия глупости.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Зарежи църквата сега.Ако ти харесва ставаш църковен служител.Там повярвай ми също има много привилегии и се живее в охолство.Нека оставим църквата настрана и да не се месим в божиите дела.
Това кой колко е учил,е вече личен избор Не може всички да са еднакво учени,или талантливи.Въпроса е в това да има справедливо облагане спрямо големия доход.Като не искаш да плащаш и учиш толкова,си работиш по скромна професия с по малко стрес,отговорности и напрежение и си живееш живота,тихо и спокойно.Това което ти обвсних е ,че при прогресивния данък се заличава неравенството и се намалява,по точно,не се заличава,но се намалява,има баланс.Докато в твоя пример има само богати и само бедни.Пак казвам не може да искаш всички да са еднакво целеустремени,и да станат специалисти и висококвалифицирани,в същото време останалите да са наказани са живеят в нищета .Има си базис.За корупцията ти писах.Виновни сме си ние.Коруоцията се бори,ама не с песни и лиготии Това де извоюва,Свобода никой даром няма са ти даде Това и Апостола го е казал.Ти искаш да се скараш на Шиши и хоп от утре всичко е тип топ.Не става излизаш на улицата наравно с оня дето рови по кофите к заедно се борите срещу Шиши.
църквата се е задържала много повече от всички династии, строеве, режими в световната история и опита и е много показателен, за който може да смята.
неравенството НЕ МОЖЕ да се заличи с прогресивен данък, а напротив може да се демотивира прогресивния и работлив човек -както беше в социализма и това обрече този режим..защо да си давам зор, като еди кой си цял ден кюти на бюрото и накрая взимаме еднакви пари, еднаква отпуска, еднаква почивка, еднаква пенсия.
равенството е мечта и в главите на по-мързеливата част от населението и по-глпавата - говоря равенството на благата без значение кой колко и как се труди.
хората трябва да бъдат равни само на едно място - пред закона.
при нас няма равенство пред закона, а ти си тръгнал да правиш равенство на доходите - това обезсмисля конкуренцията, обезсмисля свободната инициатива и е инструмент в устите на популистите, с който да промиват мозъците на избирателите си, че после да са по-равни от тях.
мани тия глупости.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Аз например договарям нетна заплата и не ме касае утре колко ще бъде данъка. Независимо от размер на приспаднатите разходи за данъци, осигуровки и всичко останало(посочена е отделно сумата - тавана на осигурителния доход) е посочен нетно колко ше получиш по банков път в посочена от теб сметка. Разбира се това засега е възможно в частния сектор.
Коментар
-
няма по-справедлив данък от процента, не е случайно, че църквата от как я има прибира десятък.
моя принос за обществото пак е по-висок от твоя, но не се налага да давам 2000, че шиши, домуса и сие да си ги разделят през обществени поръчки без търг...Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение
С други думи хабер си нямаш от света и просто преписваш случайни фрагменти от вестници.
Първо вземи 10 долара у виж как се въртят в Америка,и после виж как става номера в Европа.Имаш заек в първия пример,във втория костенурка.Сравняваш заека с костенурката.Виж аз харесвам зайците,костенурките също Дори по скоро костенурките,но все оак да ги срваняваме трудно.Last edited by nkavrakov1982; 27.01.2021, 23:56.
Коментар
-
няма по-справедлив данък от процента, не е случайно, че църквата от как я има прибира десятък.
Това кой колко е учил,е вече личен избор Не може всички да са еднакво учени,или талантливи.Въпроса е в това да има справедливо облагане спрямо големия доход.Като не искаш да плащаш и учиш толкова,си работиш по скромна професия с по малко стрес,отговорности и напрежение и си живееш живота,тихо и спокойно.Това което ти обвсних е ,че при прогресивния данък се заличава неравенството и се намалява,по точно,не се заличава,но се намалява,има баланс.Докато в твоя пример има само богати и само бедни.Пак казвам не може да искаш всички да са еднакво целеустремени,и да станат специалисти и висококвалифицирани,в същото време останалите да са наказани са живеят в нищета .Има си базис.За корупцията ти писах.Виновни сме си ние.Коруоцията се бори,ама не с песни и лиготии Това де извоюва,Свобода никой даром няма са ти даде Това и Апостола го е казал.Ти искаш да се скараш на Шиши и хоп от утре всичко е тип топ.Не става излизаш на улицата наравно с оня дето рови по кофите к заедно се борите срещу Шиши.
Коментар
Коментар