If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
По темата: Мисля, че имотите ги очаква още поне 30% поскъпване. Следващия спад при тях ще е след още един 7-годишен цикъл.
Бай Ставри( предишна колежка Станчева, арменски поп, кара Колю касапина.....) захлупвай имоти докато е време- след 7 години с по 30% поскъпване на година ще имаш 210% капиталова добави и приходи от наем......
Едно време се нанесохме в панелка. Духаше от една стена, тапета се беше издул и като го отворихме, се видя, че фугата между панелите е натъпкана с вестници. Та искам да кажа, че няма гаранция, че всичко старо е добре строено и всичко ново е зле. Дори като се зачетох по конструкциите се оказа, че сегашните противоземетръсни норми са по-рестриктивни от преди.
Кажи какъв му е проблема на турския цимент?
Koгато конструктора изчислява той залага якост каквата пише в документа в реалността тя е друга.като прибавим и икономията тоест количеството цимент което бетоновия възел прави и съответно строителя..реалността се променя..Фугата се оправя но конструкцията какво да кажа трябват много пари.При старото не смееха да мамят в конструкцията
У гръчко ремонтите са къде 2 пъти вече по йофтини. те 2017-8 бяха по ниски цените. 10€ плочкаджия, при това майстор, а не некадърник. От него съм най-доволен. Кандардисвах го на къщата да ми направи 100кв ма не ще.
Аз като купувах в Атина имаше 2ст-ни в сутерен за по толкова или па без хасансьор. Сега са от 50к нагоре
тоест грък плочкаджия взима по-евтино от нашите "майстори"?
и защо ти отказа да дойде на къщата?
пичуви, а какво мислите за новото строителство .. принципно ?
да ви споделя аз какво видях и признавам леко ме изненада от начина по който се поднася обяснението .
нова сграда, не много голяма, но изолирана на разстояние от шумотевицата и уредена с висока ограда паркинги двор и т.н.
концептуално е ок .. знам че се строи от 10 години .. акт 16 предстои .. се казва ... сграда е готова за нанасяне, но в действителност акт 16 няма ..
влязох вътре има големи и не толкова големи жилища, някои от тях завършени до ключ, но празни .. и сега ..
знаете, че обикновено жилищата се издават с гипсова замаска на стените ... в случая има такава , машинна ..
всичко хубаво докато не видях стените с пукнатина в гипсовата замаска .. половин сантим цепнатина ... в стените по всички етажи ..
според вас причина ? аз мисля, че сградата е мръднала ... улегнала или не знам .. вие какво мислите .. ?
и се чудя като вземе човек на тъмно зелено .. и чака 3-4 години да влезе примерно и влезе и тъкмо нареди меката мебел и си опъне краката на масата докато гледа телевизор и забележи, че мазилката се е разцепила на една от стените отгоре до долу какво праивате ...
наковали сте се със 150 К € ипотека за въпросното жилище ?
Темата е много обширна.
При старото строителство имаш по-голяма реална площ и след преработване от стар двустаен, става нов тристаен.
Ако е за под наем, може маломерно ново строителство, че хората от провинцията по ще го харедсат.
Аз съм виждал стари ЕПК от края на 80-те години, много просторни, дори сега вървят над 120 000 евро (големи тристайни с трапезария).
Ние щяхме да имаме такъв през 1995 (тухлен) в Белите брези, но баща ми не се справи финансово и го продаде.
Инвеститорът постоянно му искаше пари (бяха приятели), а той беше с лоша финансова култура и не можа да намери бързо. Минали неща.
Честит първи юни на малчуганите ви и на моя племеник,
голям подвиг си направил, със заем си купил писоар за 8,5к.
направо не мога да повярвам, какъв хитър ход е това.
сега да не се окаже, като при ботчо, че "инвестицията" се е изплатила
ама с тия пари не можеш и да го освежиш след /представям си ги и тях/ наемателите.
ще можеш ли поне тия 8,5к да си върнеш ако го продадеш?
коисаки
У гръчко ремонтите са къде 2 пъти вече по йофтини. те 2017-8 бяха по ниски цените. 10€ плочкаджия, при това майстор, а не некадърник. От него съм най-доволен. Кандардисвах го на къщата да ми направи 100кв ма не ще.
Аз като купувах в Атина имаше 2ст-ни в сутерен за по толкова или па без хасансьор. Сега са от 50к нагоре
В Гръчко книга няма, има пазар Обърка се за пореден път с Пуевен даге.
Аз на вас ви разказах играта, камиларски И още не можете да го осъзнаете - как без един собствен лев за старт сега имам изплатен 49м2 в Солун и презполовявам 250м2 в Германия.
голям подвиг си направил, със заем си купил писоар за 8,5к.
направо не мога да повярвам, какъв хитър ход е това.
сега да не се окаже, като при ботчо, че "инвестицията" се е изплатила
ама с тия пари не можеш и да го освежиш след /представям си ги и тях/ наемателите.
ще можеш ли поне тия 8,5к да си върнеш ако го продадеш?
коисаки
Last edited by RUBLA; 01.06.2021, 09:07.
Причина: Спазвайте добрия тон!
да ви споделя аз какво видях и признавам леко ме изненада от начина по който се поднася обяснението .
нова сграда, не много голяма, но изолирана на разстояние от шумотевицата и уредена с висока ограда паркинги двор и т.н.
концептуално е ок .. знам че се строи от 10 години .. акт 16 предстои .. се казва ... сграда е готова за нанасяне, но в действителност акт 16 няма ..
влязох вътре има големи и не толкова големи жилища, някои от тях завършени до ключ, но празни .. и сега ..
знаете, че обикновено жилищата се издават с гипсова замаска на стените ... в случая има такава , машинна ..
всичко хубаво докато не видях стените с пукнатина в гипсовата замаска .. половин сантим цепнатина ... в стените по всички етажи ..
според вас причина ? аз мисля, че сградата е мръднала ... улегнала или не знам .. вие какво мислите .. ?
и се чудя като вземе човек на тъмно зелено .. и чака 3-4 години да влезе примерно и влезе и тъкмо нареди меката мебел и си опъне краката на масата докато гледа телевизор и забележи, че мазилката се е разцепила на една от стените отгоре до долу какво праивате ...
Новото като старото - КАЛПАВО с леки изключения. За старото поне си с нагласата че ще има проблеми, а новото не знаеш в какъв филм ще се вкараш. Примерно не познавам някой който да НЯМА теч на последните 2-3 етажа (в скосяванията)
Сам си си отговорил на въпроса . Гипса е калпав материал, ама понеже в БГ валяло и е супер евтин навсякъде се ползва и там където ХИЧ не е подходящ.
Мажат дебело за гипс, мноо бързо дърпа и навсякъде напуква и става на паяжина. Отгоре нова тънка и би трябвало да няма проблеми
За новото нямам нищо добро да кажа.На проект всичко е о кей.В реалността строи се с турски цимент и дървено желязо.Якостта е не точно такава каквато е по проекта и сметките ел захранването гола вода...Никакво отстояние от съседните сгради използваема площ почти наполвин от обявената дето плащаш.Липса на улици места за паркиране пълно безумие....Всички барабар с общината и банките го слагат на клиента глупарник...Да не говорим за транспорт училища магазини ....Иначе всяка сграда уляга с времето и пунатини са възможни ама леки в твоя случай не зная какво е.Аз ново никога не бих купил.По добре в сграда на 70г сталински тип отколкото подобно безумие дето замонолитват стените с пяна и шайбите са никакви...
Едно време се нанесохме в панелка. Духаше от една стена, тапета се беше издул и като го отворихме, се видя, че фугата между панелите е натъпкана с вестници. Та искам да кажа, че няма гаранция, че всичко старо е добре строено и всичко ново е зле. Дори като се зачетох по конструкциите се оказа, че сегашните противоземетръсни норми са по-рестриктивни от преди.
Кажи какъв му е проблема на турския цимент?
Уви, от моят опит често се случва да се напукат стените на новото ново защото сградите се слягат няколко години.... и има яко влага която е добре да изсъхне..... Та в идеалният вариант е добре да се изчака 2-3 години преди да се довърши апарта и сградата вече се е наместила, но като гледам много рядко подобно нещо се случва....- ако някой апарт е празен , то той ще седи празен 10 години щото е купен за тъмна инвестиция....
ПП Относно правописа - сички правим грешки, но при теб типа и честотата им е добра. Едва ли ще се научиш сега и се чодя как работиш с богаташите.... Човек олеква така... Не го пиша да те засегна....
ПП2 Тези 10 годишните с Акт15 освен ако не са на под половин от пазарната цена по-добре ги подминавай.... Ботича е спеца по тях :-)
от акциите аз съм близо до нулата
а се надявах да стана милионер догодина.
това болднатото е много добре.
ако остават пари, помисли и за един часовник, като на хазартчо.
синьото зрънчо.
Така е като не послуша като ти казах.Приятел си ама тва УНСС е тотал щета.Иначе си умно момче
За новото нямам нищо добро да кажа.На проект всичко е о кей.В реалността строи се с турски цимент и дървено желязо.Якостта е не точно такава каквато е по проекта и сметките ел захранването гола вода...Никакво отстояние от съседните сгради използваема площ почти наполвин от обявената дето плащаш.Липса на улици места за паркиране пълно безумие....Всички барабар с общината и банките го слагат на клиента глупарник...Да не говорим за транспорт училища магазини ....Иначе всяка сграда уляга с времето и пунатини са възможни ама леки в твоя случай не зная какво е.Аз ново никога не бих купил.По добре в сграда на 70г сталински тип отколкото подобно безумие дето замонолитват стените с пяна и шайбите са никакви...
В Гръчко книга няма, има пазар Обърка се за пореден път с Пуевен даге.
Аз на вас ви разказах играта, камиларски И още не можете да го осъзнаете - как без един собствен лев за старт сега имам изплатен 49м2 в Солун и презполовявам 250м2 в Германия.
Казах ти приказки разказвай на ловешката фауна. И аз съм пестелив човек, но с 500€ и толкова на море с трима души сметах 10 пъти и не мога да докарам нещата. А същевременно да купувам ретро коли. Боли ме дали ти с 8К€ и още за един имот половината си го думнал, ясно е че и ти имаш нужда от дом. Ще се помъчиш, ще успееш, после ще ти го вземат наготово. А ти в Ловеч обратно, нищо цар си там почти като кмета с немска пенсия ...от 1800€....дали? Ако имаш стаж.
Last edited by RUBLA; 01.06.2021, 09:10.
Причина: Спазвайте добрия тон!
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
ЗамаЗка....алергия имам към брокерски повлиялата ви всички неграмотност...сори марсианецо...по поста....внимавай какво купуваш. И баба ти и дедо ти са мазали и строили сами..
е не може ли всички да не сме отличници по правопис .. може некой с 5 некой с 3 да са минали .. дееба тоа правопис какво ви вади очите толкова .. смисъла на питането хващаш ли го ? дай по него ако да ..
как ще внимаваш като купуваш на тъмно зелено ? или ти да си кажеш .. внимавай
действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
ЗамаЗка....алергия имам към брокерски повлиялата ви всички неграмотност...сори марсианецо...по поста....внимавай какво купуваш. И баба ти и дедо ти са мазали и строили сами..
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар