IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
    Пловдив,Окръжна болница
    1500 е/ м2 викат после

    кой автобус чакаш
    препоръка е

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение

      Истински добрите кадри няма да загубят работите си или много бързо ще си уредят позиции във сферата си. Със сигурност ще има конкуренция и "безвремие" както казваш, но това се дължи на бизнес модела, който се разви България. А то е проектно ориентирана дейност на IT компаниите от тип контракторска дейност на временни договори. Това беше голяма полза в силен пазар, защото тя стандартно осигурява и по-голямо заплащане спрямо постоянно наети служители. Това и изравни заплатите в сектора тук и в Европа. Обаче, когато палачинката се обърне, контракторите без дълги и силни бизнес партньорста сърбат попарата, защото те са първото звено от което клиентите спестяват. В тоя смисъл, алчността ни ни предаде. Големия риск както големи печалби носи и големи загуби. В икономически план, обаче, не очаквам да окаже такъв ефект на националната икономика. Първо IT сектора е 6-7% от БВП. Но това не взима под предвид, че голяма част от печалбата в сектора се изнася, и следователно сектора заема още по малка част от брутния национален доход (БВП + нетни трансфери).

      В един оптимистичен сценарии, този капацитет на труд който ще се освободи, ще помогне за сформирането и развитието на устойчиви дълготрайни бизнеси, които да се утвърдят на световната сцена, а не просто да изпълняват аутсорсната част на такива компании.

      Относно VM Ware имам близък приятел, който наистина е на много високо ниво, завърши LSE и сега работи катоdata scientistтам и беше казал, че при съкращение изплащали или 6 или 12 заплати, вече се бъркам в бройката, та даже се надяваше на съкращение.
      Относно цифрите, не съм гледал статистика, колко са ангажираните в ИТ сектора и какъв е приноса им към БВП-то. Но сметни щом с такива нищожни стойности, са сериозно гориво за икономиката, какво би станало, ако бяха 3 пъти повече. Това са много пари, идващи отвън и харчещи се тук.

      Не съм съгласен с написаното, относно ефекта за националната икономика. Подценяваш проблема. При крах на ИТ сектора, веднага ще изреват хотелиери, къщи за гости, ресторантьори и куп други в сектора на услугите. После ще ревнат банките, строителите и накрая правителството, че бюджета свети в червено. Тогава някоя умна глава там, ще гласува промени да натовари други ефективно работещите стълбове на икономиката, молейки се да устискат.

      В тоя ред на мисли, за една малка държава като нашата, кои сектори у нас са способни да платят сметката на ИТ бранша, така, че икономиката да не колабира?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение


        ШШШШШТ, тихо. Блажени са невежите. Няма да им казваш на заблудените, ще вземат да се спасяват докато е време. [/IMG]
        Спокойно може да се говори . Едно време можеше да им дойде акъла , но вече е късно да се освободят от съдбата си .

        Коментар


        • Пловдив,Окръжна болница
          1500 е/ м2 викат после

          Коментар


          • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

            Виж сега ,за съжаление ние сме си проклето семе.Казвал съм защо.Навсякъде виждам само останки от старото и гнилото ,ако не са те ,то са техните деца и внуци ,като поразровиш виждаш че дядо му или прадядо му са колели и бесели след 1944 година.И най важното нещо което ми прави впечатление е липсата на морал и ценности независимо какво можеш на каква позиция си ,какво си учил или завършил ,това че ги има тия липси убива всякакъв напредък.. Всеки гледа да пречи да дърпа назад вместо да се помага да се сътрудничи да се правят нещата по лесно по леко и с по малко усилия ,бях къде ли не имай в предвид че съм контактуват на ниво CEO на А1 например ,банки ,какви ли не бизнеси ,навсякъде управляват топ тупани и пълни селяни ако ме разбираш...Затова идва Деня в който както и ти каза всичко си идва на мястото и за мен оправията е да идват ония с купички с ориз ,от Азия от Индия да ги докарват и да се приключва ...с тая нация нашата
            Бушони има навсякъде, но това не означава, че човек трябва да се капсулира и да спре да се бори. От прочетените неща, разбирам, че си имал неосъществени надежди, заради които искаш да настъпи погром.

            Замисляш ли се, че рядко се намират хора, които са доволни от текущото си положение. И ако в съзнанието на цялата тази човешка маса, посеем зрънцето на деструктивността, ще затрием хомосапиенса. Навремето един много мъдър човек ми беше казал - слабите хора са продукт на средата, а средата е продукт на силните хора. Така, че всеки един има избор за позицията си. Просто на малцина им стиска да идат там, където искат да са.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

              Точно такава е ситуацията, включително и за мен. Обаче този розов сън е към края си и лошото е, че повечето хора си мислят, че това е даденост и ще продължи вечно! Скоро идва изтрезняването.

              ШШШШШТ, тихо. Блажени са невежите. Няма да им казваш на заблудените, ще вземат да се спасяват докато е време. Не. Те ще платят тежката цена на своята глупост и ще служат за пример на идните поколения, които иначе ще повторят грешките им водени от същата алчност и наивсност. Те си мислят че всичко им е отредено. Че изначално светът е устроен те да са добре. Че постоянно е беритба. Същото си мислеха и гърците преди 20 години, когато получаваха 13та и 14та заплата и стандартът беше четворен на тукашния. Сега вече са в 20 годишно безвремие, 30% безработица, разпродадоха всички държавни предприятия и активи и ние им изкупуваме имотите. Те изпитаха европейската спекула и еуфория много по рано от нас както и лудото кредитиране. Сега вече стандартът в Румъния и Турция е по висок, а скоро ще ги надминем и ние, ако не ни е ударила реалността до тогава де.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                https://www.businessinsider.com/broa...dation-2023-11

                Broadcom CEO ,нямам нужда от 2 търговски организации,закривай !!У нас е пълно с измислени позиции там лично знам за няколко човека дето теглиха по 2 ипотеки от там
                https://archive.is/byvGt

                Една молба и съвет. Като поствате статии заключени с платежно изискване или абонамент, минавайте ги през платформа за архивиране като archive.is, където може да ги споделяте с други без нужда да се плаща.

                Pro hint: Така може и да си четете каквито искате статии в Bloomberg, Financial Times, Capital и др.

                Коментар


                • https://www.businessinsider.com/broa...dation-2023-11

                  Broadcom CEO ,нямам нужда от 2 търговски организации,закривай !!У нас е пълно с измислени позиции там лично знам за няколко човека дето теглиха по 2 ипотеки от там

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

                    Едва ли можем да се оплачем. 95% са многоимотни с постоянно растящи активи. Без да си мръднат пръста. Пътувания, почивки, ресторанти, българите не сме живеели толкова добре от както сме преминали Дунав.
                    Точно такава е ситуацията, включително и за мен. Обаче този розов сън е към края си и лошото е, че повечето хора си мислят, че това е даденост и ще продължи вечно! Скоро идва изтрезняването.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

                      Успелите какво направиха ?Нищо! Свободата, правата и борбата за пондобър живот НЕ са ДАДЕНОСТ!Може и да се успял но ако си седиш тихо и кротко не се сърди на никой ,че ония горе ще те закрият.От времената на Великата Френска Революция ,хората са се борили ,а сега са като едни овце.
                      Успели хора в България не са управлявали от Втората световна война. Колко предприемача или богати хора с бизнеси, ама значими структоро-определящи бизнеси има в парламента?

                      Както казах, решението е срив на системата. В момента и двете страни виждат несправедливост.

                      И като говориш за френската революция, да не мислиш, че тя е била вдигната от бедните...
                      Само прочети кои са действащите лица

                      Камий Демулен - син на адвокат, завършил със стипендия лицея Луи Льо Гран в Париж
                      Жорж Жак Дантон - адвокат, женен за богата еврейка
                      Жан-Антоан дьо Кондорсе - женен за София де Кондорсе, собственик на вестник, а самият той е маркиз
                      Максимилиан Робеспиер - семейство Робеспиер са потомствени адвокати и прокурори, и то от преди революцията

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                        Бах близо до мен в Люлин 1 се продава на шпакловка и замазка на 1900 евро на квадрат чиста площ, определено има балон в София

                        https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...j5x&f1=1&fe7=1
                        НЕ!

                        НЕ СЕ ПРОДАВА!

                        Само е обявен на толкова!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

                          Родната икономика ще се срине, защото управляват хора, които искат да вземат от успелите и да дадат на неуспелите. Този подход не е работил никога и никога няма да проработи. Рано или късно можещите хора просто спират да бачкат и си гледат кефа или се изнасят от системата, а неможещите злобеят, че онези не билли работили на 100% за "общото благо". Това го има на ниво смейство/фирма/държава. Някъде в някои семейства това работи, докато дъртите са живи. Но рано или късно идва срива на системата. Срива е незбежен, защото ситуацията изглежда несправедлива и за двете страни.
                          Успелите какво направиха ?Нищо! Свободата, правата и борбата за пондобър живот НЕ са ДАДЕНОСТ!Може и да се успял но ако си седиш тихо и кротко не се сърди на никой ,че ония горе ще те закрият.От времената на Великата Френска Революция ,хората са се борили ,а сега са като едни овце.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

                            Като малка и зависима страна ще го отнесем яко и пак ще има 5-7г. безвремие, докато големите икономики за 2-3г. ще са си стъпили на краката. Затова ти казвам, че нещата които желаеш граничат със срив на родната икономика, а не на световната.
                            Родната икономика ще се срине, защото управляват хора, които искат да вземат от успелите и да дадат на неуспелите. Този подход не е работил никога и никога няма да проработи. Рано или късно можещите хора просто спират да бачкат и си гледат кефа или се изнасят от системата, а неможещите злобеят, че онези не билли работили на 100% за "общото благо". Това го има на ниво смейство/фирма/държава. Някъде в някои семейства това работи, докато дъртите са живи. Но рано или късно идва срива на системата. Срива е незбежен, защото ситуацията изглежда несправедлива и за двете страни.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

                              да, бе верно
                              как не са се сетили всички банки да спрат кредитите и да бръмчат само на облигации
                              Е то ако имаше толкова облигации, защо не? Само, че някой трябва да бачка, за да плаща данъци и да се изпълняват задълженията по тези облигации. С драскане по форума за имагинерни кризи не става.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

                                В едно изречение, Трайчо, си описал ситуацията в могъщия ни евроейски съюз.

                                Управляват ни агитатори и активисти, които нищо друго не могат да правят освен да раздават пари. Раздават пари за да са готини и за да гласуват за тях. Затова ще печатат. Ще печатат и ще раздават защото нищо друго не могат да правят.
                                Едва ли можем да се оплачем. 95% са многоимотни с постоянно растящи активи. Без да си мръднат пръста. Пътувания, почивки, ресторанти, българите не сме живеели толкова добре от както сме преминали Дунав.

                                Коментар

                                Working...
                                X