If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Джони, не мое сички да са убави и умни. Некои от нас требе да праим грешки та да мое вие да печелите повече :-)
Ти да си чувал как е с гаранционните фондове за акционни посредници в КФН ? Може ли сумата да покрие поне 1 гараж или трудно ? Нататък не ме интересува дали е ЕТФ, бинарни опции / четох че много фърфят напоследък у нас/ или па че койна станал мелеон.... Ма ич не ме брига :-) Земи ги ти тея печалби и ми вервай, че не ти завиждам за тях. Заслужени са спрямо риска. :-)
Джони кажи сега възможно ли е човек със средна заплата 2К в София да си купи имот във Вазов ?
Какво КФН те гони.ETF се търгуват на чужди борси. В САЩ гаранцията е 500 000 usd. Като ги надхвърлиш се обади да те открехна ка да процедираш.
Хайде де, като лъсва направи ми сравнение да видим.
Вчера си купих 9 хлебчета със сусам за 96 стотинки. Колко струват в Немският Лидъл ?
Не че има значение де :-) дискусията в тази насока е меко казано абсурдна....:-)
При средна нетна заплата от 3300 Евро прави 50% от нетната заплата. Не е малко.
А в Гоцето колко ще излезе наемът на този апарт? И какъв процент от средните 1500 лева заплата ще бъде?
Ти за ETF-и да си чувал?
БФБ не става, но пък имаме достъп до световните пазари.
Инвеститор, набил целия си капитал в апартаменти, при това в град като София, където сме в демографска катастрофа, 30% празни жилища и лихви на исторически ниски нива (движение възможно само нагоре оттук нататък)... Че и мислиш още да купуваш...
В момента в София има точно X на брой песимиста като теб, които имат повече жилищна площ, отколкото им трябва. Всички те са налапали де що има имоти на зелено, затова и няма никакви оферти. Всичко живо ще "спасява" парите в имоти. Наемите пък падат, а наемателите ще стават кът. Ситуацията почва много да ми прилича на биткойна. Никакъв фундамент, но набалончени цени. Напълно излишна жилищна площ, която става все повече и повече. Биткойнът поне има шанс да стане глобална валута и тогава цената му може и да мине милион долара. А имотите в София? Кой ще живее в тях след 20 години? Кой ще плаща наеми, за да покрива качващите се данъци, амортизацията, ремонтите? Кой?
ETF е най -доборото решение за непрофесинален инвеститор.Малко такси ,добра ликвидност, добра доходност.Даже и аз имам ,нищо че се числя към професионалиситите.
Не съм на тежки субстанции, просто съм живял там дълги години и съм сравнявал. А ти си живял в Радомир през това време. Там е разликата приятелю.
Ми 1 година от живота ми е минала във Франкфурт по принуда / по 2 седмици всяка година в последните 20/ та съм влизал и в тамошни магазини. Не че това е меродавно за нещо. Има си статистика и това че даден млечен продукт там е по-евтин поради субсидиите се компенсира многократно с плодове, зеленчуци, зърнени храни и т.н..... https://m.dir.bg/business/pazari/kad...viya-za-zhivot
Храните в Германия са над 50% по-скъпи от тези у нас, но това е МАЛКО защото за един и същи живот тук и там разликата е 2-3 пъти като разход....
Та ниските разходи в Германия можеш да ги разказваш само на някой дето не е пипал компютър и нет ако не е бил там.
И не 4 човека гастери в 1 стая и 3 куфара с лютеница от България, кола с БГ номер и т.н. няма да те направят по-добре живеещ ''немец'' :-))))
В София със средна заплата си на ръба на оцеляването и не ти остава дори стотинка за жилище.
В Мюнхен със средна заплата ти остава много, но не го набутваш в имоти, а живееш под наем, защото не си глупав. Това е разликата.
Само от любопитство, знаеш ли колко е свободният наем в не-емигрантски квартал на Мюнхен? Например на посочените от теб "80 квадрата чиста площ".
бая бело трябва да минало през носа... хахахахахаха
Не знам за белото, ама не е нормално да пишеш, че в Лидъл кошница от 5-10 000 продукта / колкото има в Лидъл примерно/ е по-евтино в Германия от у нас освен ако евро лев не са 1 към 1.... Разбира се от тези 10К продукта ще има 100 или 1000 по-евтини в Германия, но при цялото разликата е огромна поне с 50% всички храни средно са по-скъпи в Германия.... Не знам дали има общи части при храните :-))))) https://m.dir.bg/business/pazari/kad...viya-za-zhivot
А за услуги, застраховки, данъци и т.н. буквално всичко няма смисъл да се коментира..... Бият ни по социал де Крети ги разбира там херцове ли беха.....:-))))
Немският Лидъл е 20% по-евтин от Софийският само ако си на тежки субстанции и ти се привиждат цифри. :-)
От тук е ясно защо не ти излизат сметките при имотите :-)
Не съм на тежки субстанции, просто съм живял там дълги години и съм сравнявал. А ти си живял в Радомир през това време. Там е разликата приятелю.
Немският Лидъл е 20% по-евтин от Софийският само ако си на тежки субстанции и ти се привиждат цифри. :-)
бая бело трябва да минало през носа... хахахахахаха lidl.de v.s. lidl.bg и всичко лъсва
никога не казвай никога
особено ако се презастрои.
инвеститорите дето ги строят си прибират тяхното, банките също, но този на края на веригата му трябва доходност от тухлата, а не само да и плаща поддръжки и данъци.
тристаен в банско е колкото хубава лека кола.
абе то ако става дума и тристаен в София на ул. Брусенска на последния етаж струва по-малко от Тесла на 7 години, но пак няма кой да купи когато положението с водата и течовете не е ОК.
Тоест при средна заплата от 1500 лева нето ти остават 1000 лева след разходите. При положение, че немският Лидъл е 20% по-евтин от Софийския. Малко си се пообъркал.
В София със средна заплата си на ръба на оцеляването и не ти остава дори стотинка за жилище.
В Мюнхен със средна заплата ти остава много, но не го набутваш в имоти, а живееш под наем, защото не си глупав. Това е разликата.
Тоест при средна заплата от 1500 лева нето ти остават 1000 лева след разходите. При положение, че немският Лидъл е 20% по-евтин от Софийския. Малко си се пообъркал.
...един човек че да смята че под наем е по добре отколкото в собствено жилище
Коментар