If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И ти колко коптора купи за 200-300 долара, че си толкова самодовoлен ?
Статистиката е 2004-а двустаен в Стрелбище 775 евро кв.м. Сега да кажем е 2500. Това е за 18 години период екс разходи за ремонт, данъци, разправии. Какво станало преди това леко не ме интересува, както и некви далавери обяви в широк център (разбирай Лъвов Мост) или гарсониера при виетнамските общежития в Красна Поляна..
Tъй де, след още 18 години ще е 9500€ квадрата...Обеля, една мечтана локация в сравнение с Бусманци. Ти направи от 775€ 2500 за 18 години от друго па ела се пофали!. Бизнес ще кажеш, ОК - почвай го.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Да подчертая, не съм навътре в детайлите, ама ако всеки месец правиш преводи/превалутираш за по 500-1000 лева в чужбина покриваш ли си поне таксата за трансфера ? :-) Или минаваш през Пейс, Револют и т.н.... Ама не съм сигурен дали се приемаха трансфери за захранване от подобни места....
Пак да подчертая, че не съм го играл тва и ми стана любопитно....:-)
През приложение го правя, излизат сметките, иначе нямаше да се занимавам, пари не се теглят, реинвестира се печалбата.
Аз на БФБ имам 100% за 3 години от 2017 г. до 2019 г. след това закрих портфейла и влезнах в тухли. Може би тази година ще започна да влизам пак по малко на БФБ ще видим. Зависи от енергийната криза и ковида.
Браво, има много смели хора явно. Обаче потвърждаваш и правилото. Който и да е обикновен човек / без да е Мъск/ колко и каквото и откъдето да изкара то свършва в тухли :-)
Аз на БФБ имам 100% за 3 години от 2017 г. до 2019 г. след това закрих портфейла и влезнах в тухли. Може би тази година ще започна да влизам пак по малко на БФБ ще видим. Зависи от енергийната криза и ковида.
Аз по- скоро форекс- а го определям като комар. Не купувам индивидуални компании а снп 500 с малки суми веднъж месечно- 500- 1000 лева, а като има спад с колкото свободни имам.
Да подчертая, не съм навътре в детайлите, ама ако всеки месец правиш преводи/превалутираш за по 500-1000 лева в чужбина покриваш ли си поне таксата за трансфера ? :-) Или минаваш през Пейс, Револют и т.н.... Ама не съм сигурен дали се приемаха трансфери за захранване от подобни места....
Пак да подчертая, че не съм го играл тва и ми стана любопитно....:-)
Mите борсата е измама....Там е като да играеш комар с хора които определят правилата и ти знаят картите.Единствено което ще ти се случи е да те оберат....как ви промиха мозъците не знам...Да си дадеш парите на някого и да чакаш да забогатееш и да вярваш.....Хи хи хи как ли пък не се бях напънал аз друг да забогатява докато си бърка в носа....
Аз по- скоро форекс- а го определям като комар. Не купувам индивидуални компании а снп 500 с малки суми веднъж месечно- 500- 1000 лева, а като има спад с колкото свободни имам.
Свободния пазар - борса е най прозрачният и продуктивен начин . да се определи кой може да ,,създава,, нещо и кой не. А не партийният пленум.
Create - творя създавам, съзидавам. Ролята на свободният пазар е да отсява плявата от истинските креативни идеи с потенциал.
Има два вида успешни, компании творчески и копиращи , Нашите не попадат и в двата модела , мога да ги класифицирам в основната си част с редки изключения като паразитни.То и за това преставането на нашите ДС компании търгувани в софикс е така плачевно.
Типични копиращи бизнеси са азиатските компании, дори понякога копират и по- добре от оргинала.
Иновациите основно са съсредоточени зад океана и в малка част в Европа.
Мога да класифицирам Комунистическото икономика като зле копираща, но все пак копираща . В България в момента сме в по - скоро паразитна икономика, отколкото копираща.
Да ти кажа, че има доста богати БГ фирми, които генерират печалби и голям паричен поток,
По лошото е че там НЕ СЕ СЪЗДАВА НИЩО. Уникално губи време на милиони, вместо тези да се хванат и да изкарат и създадат нещо
Свободния пазар - борса е най прозрачният и продуктивен начин . да се определи кой може да ,,създава,, нещо и кой не. А не партийният пленум.
Create - творя създавам, съзидавам. Ролята на свободният пазар е да отсява плявата от истинските креативни идеи с потенциал.
Има два вида успешни, компании творчески и копиращи , Нашите не попадат и в двата модела , мога да ги класифицирам в основната си част с редки изключения като паразитни.То и за това преставането на нашите ДС компании търгувани в софикс е така плачевно.
Типични копиращи бизнеси са азиатските компании, дори понякога копират и по- добре от оргинала.
Иновациите основно са съсредоточени зад океана и в малка част в Европа.
Мога да класифицирам Комунистическото икономика като зле копираща, но все пак копираща . В България в момента сме в по - скоро паразитна икономика, отколкото копираща.
Евго нали си учил финанси. Направи сега една сметка за нетна настояща стойност при 5% годишна инфлация (дисконтов%).
Сметни колко гарсониери можеш да купиш СЕГА со събраните 60к от наеми. Дали има и половин за 22 години !?!?!?
Айде да сме по точни сметни си PV на инвестицията с постоянни постъпления (250 средно) идва тамън 120к лева или една гарсониера за 22 години без НИКАКВИ разходи.
Аз на такава инвестиция дето не можеш да биеш инфлацията от 5% не я харесвам
Не е съвсем така, както казваш.
Аз съм дал сравнително малки наеми: 200 лв месечен за първите 10 г и 300 лв за следващите 12 г. Тъй като това е от най-евтините апартаменти и не може да се събират големи наеми.
Но през 2010 г. и през 2015 г. в София можеха да се купят изгодно отново гарсионери със събраните пари от наеми и ако инвеститорът добави още пари от себе си, тъй като само от наеми няма да може да ги събере.
Коментар