IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Какво очакваш да забравя ,че не разбрах ? Преживял ли си изобщо това време за да пишеш за него ?!!! Знаеш ли ,че е много по-лесно и спокойно да се спре в един момент и да се изчака ? Не знаеш, а и не те интересува, но сега ще го видиш
    Който строй ,ще знаеш ,че и това го е сложил в проекта, само чакай да видиш какво ще стане за жалост.
    какво ще стане ?
    аз казвам, че имотите ще стават все по евтини и пак няма да се продават ..
    цените им са европейски, а доходите на населението не ..
    ти може би очакваш да продължи тренда и да станат все по недостъпни .. това ли казваш ?
    действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение

да обаче забравяш нещо съществено ....
      строителите и те са бизнесмени и те трябва да продават,
      но няма на кого .. и няма и да има на такива цени ..
      ако искат да продадат, ато им се налага, понеже не всички могат на мускули само да строят ..
      ще им се наложи много да клекнат ... лошото е, че докато клекнат ще мине време ..
      не се надявайте да се повтори 96-97 .. сегашната инфлация няма нищо общо с тогавашната
      Какво очакваш да забравя ,че не разбрах ? Преживял ли си изобщо това време за да пишеш за него ?!!! Знаеш ли ,че е много по-лесно и спокойно да се спре в един момент и да се изчака ? Не знаеш, а и не те интересува, но сега ще го видиш
      Който строй ,ще знаеш ,че и това го е сложил в проекта, само чакай да видиш какво ще стане за жалост.

Коментар

Да ви напиша какво казвате и двамата : Много хора, вече няма да могат дори да си помислят за собствен имот ,а тези които са се надценили ще глътнат вода . Права ли съм ?
        да обаче забравяш нещо съществено ....
        строителите и те са бизнесмени и те трябва да продават,
        но няма на кого .. и няма и да има на такива цени ..
        ако искат да продадат, ато им се налага, понеже не всички могат на мускули само да строят ..
        ще им се наложи много да клекнат ... лошото е, че докато клекнат ще мине време ..
        не се надявайте да се повтори 96-97 .. сегашната инфлация няма нищо общо с тогавашната
        действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
          това е от мнението на @mitko2848

Каква е твойта хипотеза ?
          Нямам хипотеза ! Знам какво се случи и защо
          Митко , знае също, поне според мен.

Коментар

Ето, написа ,че нищо не знаеш за това за което пиша
            това е от мнението на @mitko2848

Каква е твойта хипотеза ?

Коментар

Също като КТБ, нали :-)

До колкото разбирам КТБ фалирала, защото всички българи си набухали там парите и банката не могла да прави по 10% на години за всички.
              Сега всеки като купува апартаменти по същия начин, очакваме резултата да е друг. Добре.
              Ето, написа ,че нищо не знаеш за това за което пиша
              Не затова фалира КТБ
              Опитваш се да пишеш за пирамиди ми се струва ,но това днес не е така
              Last edited by Dury; 28.11.2021, 00:24.

Коментар

Не !

Коментар

Не ! За жалост НИ е И финансов инструмент и то много добър и сигурен !!!

До колкото разбирам КТБ фалирала, защото всички българи си набухали там парите и банката не могла да прави по 10% на години за всички.
                  Сега всеки като купува апартаменти по същия начин, очакваме резултата да е друг. Добре.
                  Last edited by dollarman; 28.11.2021, 00:19.

Коментар

Да го кажем по друг начин, ще се завърне идеята, че недвижимият имот не е финансов инструмент а човешка необходимост
                    Не ! За жалост НИ е И финансов инструмент и то много добър и сигурен !!!

Коментар

Да ви напиша какво казвате и двамата : Много хора, вече няма да могат дори да си помислят за собствен имот ,а тези които са се надценили ще глътнат вода . Права ли съм ?
                      Да го кажем по друг начин, ще се завърне идеята, че недвижимият имот не е финансов инструмент а човешка необходимост

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Точно фалита на КТБ бутна имотните цени нагоре, защото преди фалита даваха огромни лихви за депозити и другите банки се равняваха по тях . След фалита лихвите почнаха да падат и съответно да се вдигат цените на имотите. Иначе кой нормален ще инвестира в имот да се занимава с наематели и простотии като може да взима 10% лихва от депозит без да прави нищо
                        + ти е от мен

Коментар

Така, така на прав път си. Само че както се видя минлата година, държавата ще помага на всички или поне на мнозинството.

Коментар

А, защо се случи това ? Знаеш ли ? Колко строежа започнаха и какво се случи след фалита на КТБ ? Хайде, стига ,че сега ще ме нахока песимиста ,че ви отварям очите
                            Точно фалита на КТБ бутна имотните цени нагоре, защото преди фалита даваха огромни лихви за депозити и другите банки се равняваха по тях . След фалита лихвите почнаха да падат и съответно да се вдигат цените на имотите. Иначе кой нормален ще инвестира в имот да се занимава с наематели и простотии като може да взима 10% лихва от депозит без да прави нищо

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
                              аз пък да кажа, че потреблението се свива, зареди недоимък и зареди стреса и несигурността ..
                              всичкото бизнес е със спад, ако си имал 10 клиента преди 3 години днес имаш 1 и няма как да компенсираш липсата на клиенти ..
                              колкото и да вдигаш цената .. нереално е да очакваш някой да ти плати 10 пъти повече от това, което реално струва продукта или услугата или каквото и да е .
                              и ще става все по зле, нито е да печелиш от оборот, нито е да печелиш от надценка, понеже разходите са повече от приходите ..
                              всичко свети на червено .. като се спрат паричките .. огромна част ще кажат мяу .. който оцелее, оцелее .. много няма да са на пазара .
                              ще останат тези, на които държавата помага и тези с дребни семейни бизнеси ..
                              имотите са на същото положение вече .. не бойте се кораба потъва ... вода ще има за всички
                              Така, така на прав път си. Само че както се видя минлата година, държавата ще помага на всички или поне на мнозинството.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Покупката на НИ, когато е лесна води до това цените да се качват, защото в народопсихологията ни е програмирано да притежаваме и ламтим за имоти. Лесна покупка = много кандидати да купят. Тук стълбовете са два 1)спестени пари 2) кредит. Когато спестените пари се акумулират и не носят добра лихва от депозит... посоката е ясна и това се случи след КТБ сагата и падането на лихвите. Вторият стълб кредита - в модерната ни история (след прехода) е нямало толкова изгодни лихви по ипотеки. Комбинацията от депозирането в тухли и 'хубави кредити' е видимо, че бутна пазара доста нагоре.

Какво ще стане сега с тази повсеместна инфлация - тепърва ще видим дали икономиката ще стагнира и ще има стаглфация и ще се успокоят нещата или ще борим инфлацията с лихви.

Писал съм го много пъти за мен балонът в момента не е в цените, а в очакванията на инвестиралите в тухли за това какви позитиви ще им донесат въпросните тухли идното десетилетие.

Наистина ли мислиш ,че има лесна покупка на НИ ?! Учудваш ме, винаги съм мислила, че имаш поне малко мисъл в написаното !!! Стълбовете / както си написал / не са такива ,но ти си мислиш ,че са това защото не си се борил никога за собствено жилище или да инвестираш сам и правилно парите си ! Обиждаш интелигентността ми с това си мнение да знаеш !
                                Няма такива очаквания ,а знания какво ще се случи, както и преди много години
                                Last edited by Dury; 28.11.2021, 00:04.

Коментар

Working...
                                X