Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеКолеги една новина от новата рубрика на Ратко - Първо там , после тук.
Та 1 далечен познат си е продал апарта наскоро с непланирано наддаване на кандидат купувачи вдигнали исканата цена с 5К. Та той се усъмнил, че нещо не е така както е и пуснал обявата наново и на друга цена и в крайна сметка цената се вдигнала още 5К....
Що го е продал ? Ми има си друг апарт и къща около София и не му трябва този. Още повече апарта е бил в зона дето Бай Пешето и коня нема да си отведе на паша....Знам и за какво ще ползва кеша....
Тази ситуация обаче показва в каква точка се намираме.
Всеки да си прави изводите.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ми той балона е навсякъде,след като на мен ми искат набалончени цени,нямам избор и съответно по веригата ги искам и аз..това е положението.
Само една молба имам - не бързай да купуваш после, изчакай няколко години. Опасявам се че купиш ли, това ще е началото на края.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеКолеги една новина от новата рубрика на Ратко - Първо там , после тук.
Та 1 далечен познат си е продал апарта наскоро с непланирано наддаване на кандидат купувачи вдигнали исканата цена с 5К. Та той се усъмнил, че нещо не е така както е и пуснал обявата наново и на друга цена и в крайна сметка цената се вдигнала още 5К....
Що го е продал ? Ми има си друг апарт и къща около София и не му трябва този. Още повече апарта е бил в зона дето Бай Пешето и коня нема да си отведе на паша....Знам и за какво ще ползва кеша....
то вече е тукпрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Колеги една новина от новата рубрика на Ратко - Първо там , после тук.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Я са кво стана...Начи кога ти продаваш алчността я забравяш така ли?Искаш 80000.Нали имотите били балон давай я за 10000 защо искаш толкова много пари?Иначе в София било скъпо и балон а?На кое да вярвам?Или ти си принципен само когто е в твоя угода
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
75 000 евра,кеш на ръка .Казвах му на брат ми да сложим 80 000 .Едвам се нави на 79000 ,било много,кой щял да даде толкоз,и т.н.Сега хоп 75000.Но искат да избегнем брокера,това няма как да стане защото жената ни върши много неща,и аз обясних че не е възможно.Сега като отида в Копенхаген,че по спешност излитам за натам ,ще му кажа за какво иде реч,и твърдо го слагаме на 80000 евра.Иначе горната къща която е на 3 етажа огромна,и искат за цялата 80 000 евра.То си е като кооперация направо,но не могат да я продадат ,не знам защо.Или защото нямат гараж,и двора е малък,или защото са малко откачени ,имаха там разни смахнати изтирии с тяхната фамилия ,и може би хората се плашат да им купят имота.
Пазар,какво да правиш
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Стана така, че лихвите по ипотечните кредити са политически инструмент и дъвка за всякакви популисти прикрили се и зад десни и зад леви идеи. Мисля си, че както започнаха(банките) с таксите ще се прехвърлят и към лихвите по потребителски кредити и кредитни карти, а после към бизнес кредити. Ипотеките ще са последни, но първоначално ще издуят разходи по оценки, изисквания и тн., за да ги оскъпят скрито.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://trafficnews.bg/bulgaria-ikon...z-2021-231568/
Експерти : Ръст на лихвите и таксите по ипотечните кредити от догодина ?
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
https://trafficnews.bg/bulgaria-ikon...z-2021-231568/
Експерти : Ръст на лихвите и таксите по ипотечните кредити от догодина ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеhttps://m.24chasa.bg/novini/article/10547193
Значи, според експерта, ако номинално имам в бабината зелена книжка на ДСК 75000€, реално инфлацията(инфлуенцата) ги била изяла до 67500
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Весела Коледа!
Банковите такси не са съществен проблем.
при кешова сделка можеш да изповядаш на малко над данъчна оценка и по този начин да платиш много по малко държавни такси ( + става и да се оправиш с брокера на по-ниска комисионна особено ако няма грам заслуга за продажбата, а те е вързал с онези ексклузивни договор, които хич не харесвам).
втори проблем при банковата сделка е, че даже да навиеш човека да си платите дебела такса при изповядване на голямата цена - може да се окаже, че той няма доказани доходи за тия пари и да 'светне' и да го подгонят с ревизия на физическо лице. Ако има доказани доходи тогава може да му покриете таксата вие и да мине сделката както му трябва на брат ти.
стискам палци да има сделка на цена и начин на плащане който ви устройва!
Случката е такава,че дори не е сигурно ,че има сериозен купувач.Уж го търсел ,с негов приятел,а взе да подпитва и дали сме имали и други имоти за продаване,после почва да се пазари преди още изобщо да е видял имота.
Най важното е че ние не сме там,а брат ми дори е в Дания,и без брокер,няма ка да стане,защото брокера физически движи всичко в Карлово,имаше и проблем с гаражите,който оправихме и оак брокерката ще докара всичко до вписване и на двата гаража(всъщност е двоен такъв).Ние каквото можахме направихме с чичо ми и той ни съдейства.
Относно доказването на доходите мисля че масово хората имат спестявания от какво ли не до работа в чужбина,през ако щеш и бакшиши от някаква дейност,или дребен бизнес който не е изцяло на светло и ред,още неща,така че не виждам приблем с това.Данъчните знаят много добре тези неща.
През банките става и с кредити и ,там така купуват,от самата брокерка го знаем.
Не ме разбирайте погрешно,ок съм и с кеша,още по добре ,но така като гледам изобщо не се знае тази история с приятеля дали е достоверна,дали изобщо някой е сериозен или го е харесал и така нататък.
Коментар
-
https://m.24chasa.bg/novini/article/10547193
Значи, според експерта, ако номинално имам в бабината зелена книжка на ДСК 75000€, реално инфлацията(инфлуенцата) ги била изяла до 67500
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеКаква е разликата дали ще е с плащане по банков път или в брой?
Все тая,само че при кеша ила такси,за теглене и внасяне.
Банковите такси не са съществен проблем.
при кешова сделка можеш да изповядаш на малко над данъчна оценка и по този начин да платиш много по малко държавни такси ( + става и да се оправиш с брокера на по-ниска комисионна особено ако няма грам заслуга за продажбата, а те е вързал с онези ексклузивни договор, които хич не харесвам).
втори проблем при банковата сделка е, че даже да навиеш човека да си платите дебела такса при изповядване на голямата цена - може да се окаже, че той няма доказани доходи за тия пари и да 'светне' и да го подгонят с ревизия на физическо лице. Ако има доказани доходи тогава може да му покриете таксата вие и да мине сделката както му трябва на брат ти.
стискам палци да има сделка на цена и начин на плащане който ви устройва!
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
Коментар