If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Харесах. Честото! Ако си дългосрочен цената на имота ще расте. За изтеклата година цената разделена на годишния наем ти дава коефициент 20. Пожелавам ти от догодина 10.
Вие хубаво си честитите, ама нищо не казвате за тоя, дето е купил съседния апартамент за 100к - на него коефициента гони 40, и не се знае кога ще падне на 20 с оглед на влошаващата се икономическа обстановка
Въпрос към всички мислители и умозаключители: Миналата година купих жилищен имот за 62к евро, обзаведен. След боядисване на стените и почистване за 500 лв., отдадох имота под наем с месечен наем 550 лв. Имот като този в същата сграда, но на по-висок етаж, се продава за 100к евро, и мисля, че за 1 седмица го капарираха. Колко съм се набутал и какви загуби ще търпя от тук нататък?
Парите бяха почти кеш, с малка част потребителски кредит, вече погасен.
Харесах. Честото! Ако си дългосрочен цената на имота ще расте. За изтеклата година цената разделена на годишния наем ти дава коефициент 20. Пожелавам ти от догодина 10.
Постепенно вдигане на лихвите не означавало бавно ,сега разбрахте ли как банките при лошо време си искат чадърчето ,поговорката не е измислена случайно ,продължавайте да теглите кредити и да набивате в имоти при тези нива
В твоя чест веднага си посипвам главата с пепел, продавам, и държа кеша в банка и то чакам да изгори с поне 40 процента до края на годината, или си купувам акции с доходност 0.5 процента. Велико.
Честита сигурна инвестиция!
Аз пък, днес чак година след покупката, отидох в циганската махала да си прехвърля партидата за водата
ЛЕДЕН ДУШ Е ТАЗИ НОВИНА ЗА ПАЗАРА !! Казакс от ЕЦБ: Възможно е банката да повиши лихвите през юли
Постепенното нормализиране на паричната политика не означава, че ще е бавно, заяви той
Постепенно" не означава бавно, не означава съзнателно изоставане от тенденцията. Не, то означава, че ще проверим дали предприетите мерки на политиката са подходящи", обясни Казакс.
По думите му 25 б.п. увеличение "изглеждат разумни" в момента, въпреки че представителите на ЕЦБ винаги може да обсъдят и по-големи повишения в зависимост от постъпващите икономически данни.
Настоящите данни за инфлацията означават, че ЕЦБ не трябва да чака за по-ускорен темп на растеж на заплатите, смята банкерът.
Постепенното нормализиране на паричната политика не означава, че ще е бавно, заяви той
Постепенно" не означава бавно, не означава съзнателно изоставане от тенденцията. Не, то означава, че ще проверим дали предприетите мерки на политиката са подходящи", обясни Казакс.
По думите му 25 б.п. увеличение "изглеждат разумни" в момента, въпреки че представителите на ЕЦБ винаги може да обсъдят и по-големи повишения в зависимост от постъпващите икономически данни.
Настоящите данни за инфлацията означават, че ЕЦБ не трябва да чака за по-ускорен темп на растеж на заплатите, смята банкерът.
Въпрос към всички мислители и умозаключители: Миналата година купих жилищен имот за 62к евро, обзаведен. След боядисване на стените и почистване за 500 лв., отдадох имота под наем с месечен наем 550 лв. Имот като този в същата сграда, но на по-висок етаж, се продава за 100к евро, и мисля, че за 1 седмица го капарираха. Колко съм се набутал и какви загуби ще търпя от тук нататък?
Честита сигурна инвестиция!
Аз пък, днес чак година след покупката, отидох в циганската махала да си прехвърля партидата за водата
Ами дотук си ДАЛ 120к ЛЕВА(+незнайно колко такси - поне 5к) и си взел 6000. На минус 114к лева. След 20 години да си жив и здрав може и да си ИЗБИЕШ парите.
А ако ти сметна ОФИЦИАЛНАТА инфлация от 12% или 14 400 на 120к лева си с нетни потоци от МИНУС 8400 лева.
Без данъци, амортизация, ремонти, липса на наематели ...
Аз от такваз "инвестиция" бягам като ДЯВОЛ ОТ ТАМЯН
Ай честито
В твоя чест веднага си посипвам главата с пепел, продавам, и държа кеша в банка и то чакам да изгори с поне 40 процента до края на годината, или си купувам акции с доходност 0.5 процента. Велико.
Ами дотук си ДАЛ 120к ЛЕВА(+незнайно колко такси - поне 5к) и си взел 6000. На минус 114к лева. След 20 години да си жив и здрав може и да си ИЗБИЕШ парите.
А ако ти сметна ОФИЦИАЛНАТА инфлация от 12% или 14 400 на 120к лева си с нетни потоци от МИНУС 8400 лева.
Без данъци, амортизация, ремонти, липса на наематели ...
Аз от такваз "инвестиция" бягам като ДЯВОЛ ОТ ТАМЯН
Ай честито
Ако спестяват чисто кеш и стискат депозити са тотал щета, но ако спестяват в разни други неща може и да не са толкова 'леш'.
Зачети малко какво се случва и със инвеститорите в 'тули' след пукането на техния балон при това в мега-гъсто населена територия. Влачат се с години, че и десетилетия по корем и вложените средства в НИ на балонизираните цени + доходността от тия НИ са много болезнен урок.
Ми, не знам кой се влачи с десетилетия по корем, ти лично познаваш ли някой такъв.
Аз виждам имот, който преди точно 20 години сме купили за 33500$, в момента ето този е почти сходен по параметри:
Хаха, ами нали под постовете си пише кога е правена редакцията бе, човек!?!
Още повече след като си ме цитирал, каква редакция, какво триене те гони......... конспиратореее?
Аз искам да те пофаля, че в дизайна си добър :-)
Айде че тръгвам да водя чаве на училище. Спряха плюенето и го върнах.... тва за конспирациите :-)
Коментар