IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

ха ха ха Ама вие нистина доста сте се поуспали

Речта на Байдън от ДНЕС ПОДЧЕРТАВАМ :

https://www.bloombergtv.bg/a/35-bloo...imostta-na-fed
    Байдън: Уважавайте независимостта на Фед

Джо Байдън, президент на САЩ

Моят план за справяне с инфлацията започва с едно прост предложение: уважавайте Фед, уважавайте независимостта на Фед. Това е нещо, което правя и ще продължавам да правя. Моята работа като президент е да номинирам високо професионални личност и да им предоставя пространство да си свършат работата. Няма да се меся в критично важната им работа. Фед има две отговорности. Първата е пълната заетост, а втората – стабилни цени. Председателят Пауъл и другите членове на Фед заявиха, че са силно фокусирани над справянето с инфлацията също като мен и мнозинството от членовете на управителния съвет потвърдиха, че знаят как да използват инструментите на паричната политика, за да решат проблема с растящите цени за американския народ.

С ЕДНА ДУМА : ЧОВЕКА ХВЪРЛЯ КЪРПАТА И БАНКИТЕ ДА ПОТАПЯТ КОРАБА С АГРЕСИВНО СВИВАНЕ НА БАЛАНСИ !
    СЪЩАТА СХЕМА Е И ЗА ЕС САМО ЧЕ ПРЕЗ ЕЦБ !!!

Ти нямаш ли си тема да си пишеш?

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Според Купата 2029 ще почне спада и дъното ще е на 5300.
      Аз залагам за 2039 ..., но не съм сигурен в каква валута ще са цените тогава за да дам цифра :-)
      Измерено в месечна средна заплата кв метър - 3 средни за тогава. И то в добрия случай на политика на доходите.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Ама трябва да им признаеш на централните банкери че тоя път се постараха наистина да е доста различно.Тва да продължават да печатат и раздават пари посред 15% инфлация никога го е нямало. Като изключим банановите републики и други ограбени нации, това е съсвем нов феномен. Освен печатането и банките продължавата да дават кредити на самоубийствени условия гарантиращи криза и още спасяване. Вече средно положение няма. Или тотален фалит или окъпване в безплатни пари. А избора в популиска европа е предрешен между тези двете.
        Още един шаран, взимай заем що чакаш? Като започне доенето ще ти излезе през носа! Оправихте банките за 30 години! Ако са високи лихвите тарикатите няма да теглят и банката ги свали, временно!

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Ама трябва да им признаеш на централните банкери че тоя път се постараха наистина да е доста различно.Тва да продължават да печатат и раздават пари посред 15% инфлация никога го е нямало. Като изключим банановите републики и други ограбени нации, това е съсвем нов феномен. Освен печатането и банките продължавата да дават кредити на самоубийствени условия гарантиращи криза и още спасяване. Вече средно положение няма. Или тотален фалит или окъпване в безплатни пари. А избора в популиска европа е предрешен между тези двете.
          ха ха ха Ама вие нистина доста сте се поуспали

Речта на Байдън от ДНЕС ПОДЧЕРТАВАМ :

https://www.bloombergtv.bg/a/35-bloo...imostta-na-fed
          Байдън: Уважавайте независимостта на Фед

Джо Байдън, президент на САЩ

Моят план за справяне с инфлацията започва с едно прост предложение: уважавайте Фед, уважавайте независимостта на Фед. Това е нещо, което правя и ще продължавам да правя. Моята работа като президент е да номинирам високо професионални личност и да им предоставя пространство да си свършат работата. Няма да се меся в критично важната им работа. Фед има две отговорности. Първата е пълната заетост, а втората – стабилни цени. Председателят Пауъл и другите членове на Фед заявиха, че са силно фокусирани над справянето с инфлацията също като мен и мнозинството от членовете на управителния съвет потвърдиха, че знаят как да използват инструментите на паричната политика, за да решат проблема с растящите цени за американския народ.

С ЕДНА ДУМА : ЧОВЕКА ХВЪРЛЯ КЪРПАТА И БАНКИТЕ ДА ПОТАПЯТ КОРАБА С АГРЕСИВНО СВИВАНЕ НА БАЛАНСИ !
          СЪЩАТА СХЕМА Е И ЗА ЕС САМО ЧЕ ПРЕЗ ЕЦБ !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Една вече изтъркана максима гласи: „Има четири думи, заради които хората са загубили повече пари, отколкото под дулата на оръжията. Тези думи са: „Този път е различно“.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSamGold Разгледай мнение
              Добре де, аз нещо не разбирам.
              Видимо повечето тука сте 35+, тотално дистанцирани от младите хора.
              Колко душевно болен трябва да си да дадеш 170хил ево за двустаен кенеф в Гео Милев?

Пълно е с пишман баровци и топ инвеститори, дето си накупиха апартаменти и се трепат да ги дават под наем.
              И преди съм писал, плащам 1000лв за 110кв в идеалният център, перфектен апартамент, който по тея цени в момента май гони 400кевро.

Вие какво бленувате, младите хора да взимат и 10к, накрая на месеца им остават 3-4. Има нещо наречено лайфстайл инфлация.
              Взимаш по-готини обувки, хапваш по-често навън, глезкаш се повече и тн.

А колко човека взимат такива пари? В момента млад човек под наем, и 5000лв да взима, не може се спести нищо. Или дори да спести, кво, 500евро?Тука си живеете в някаква паралелна вселена, дето е много пенсионерски настроена. 2000 евро за некви избушени маймунски квартали. На повечето им измрели роднините и те са решили, че искат половин милион лева за семейния кенеф, дето нищо не е сменяно от 2005-та. Тотално превъртяла история. Ще си живеем под наем цял живот на тея цени, боли ме дедовия. Едногодишният ми наем и да се вдигне ДВОЙНО, още днес, ще ми излезе колкото 3кв метра от същия имот. Айде някой да ми обясни сега, защо ми е да си купувам?

Щяла София да расте? Колко още бе братя? По провинцията не остана живо пиле, какво чакате още? Махнете големите градове извън София, всичко друго е пустееща долина, та колко още ще дойдат в София? Я се натресат още 100к тука идните години, я не ..

Купувайте си 250к коптори, с тея пари ще обиколиш половината свят ..
              Ние, такива като вас, харесваме и за такива много пишем . Не ни трябва да си купувате разни избушеняци, а да наемате нашите коптори и да ни пълните банковите сметки за да обикаляме света, да купуваме още коптори за такива като вас, защото знаем ,че идва времето на 30 % собственици, към 70 % наематели.

Коментар

Колко душевно болен трябва да си да дадеш 170хил ево за двустаен кенеф в Гео Милев?

Пълно е с пишман баровци и топ инвеститори, дето си накупиха апартаменти и се трепат да ги дават под наем.
                И преди съм писал, плащам 1000лв за 110кв в идеалният център, перфектен апартамент, който по тея цени в момента май гони 400кевро.

Вие какво бленувате, младите хора да взимат и 10к, накрая на месеца им остават 3-4. Има нещо наречено лайфстайл инфлация.

А колко човека взимат такива пари? В момента млад човек под наем, и 5000лв да взима, не може се спести нищо. Или дори да спести, кво, 500евро?Тука си живеете в някаква паралелна вселена, дето е много пенсионерски настроена. 2000 евро за некви избушени маймунски квартали. На повечето им измрели роднините и те са решили, че искат половин милион лева за семейния кенеф, дето нищо не е сменяно от 2005-та. Тотално превъртяла история. Ще си живеем под наем цял живот на тея цени, боли ме дедовия. Едногодишният ми наем и да се вдигне ДВОЙНО, още днес, ще ми излезе колкото 3кв метра от същия имот. Айде някой да ми обясни сега, защо ми е да си купувам?

Щяла София да расте? Колко още бе братя? По провинцията не остана живо пиле, какво чакате още? Махнете големите градове извън София, всичко друго е пустееща долина, та колко още ще дойдат в София? Я се натресат още 100к тука идните години, я не ..

И си прав, и не си.

Заем се връща, но наем не се връща.

Може човек да живее до 90г и е хубаво да купи нещо (апарт), не е необходимо да е в затворен комплекс и супер лукс.

Изобщо не са пенсионери пишещите тук,

И като купи един апарт, започваш да разбираш от НИ и строителство. Има положителен ефект,

Коментар

Една вече изтъркана максима гласи: „Има четири думи, заради които хората са загубили повече пари, отколкото под дулата на оръжията. Тези думи са: „Този път е различно“.

Коментар

• Добре де, аз нещо не разбирам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic

Писах преди време! Търсете и ще намерите...много лоши последователи сте, няма да повтарям!
                      Бонка да ти каже, че моите прогнози се сбъдват!
                      хаха, ама ти нещо взе и много да си верваш.
                      ти си като Мишел от Съпротивата бе човек

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic

Писах преди време! Търсете и ще намерите...много лоши последователи сте, няма да повтарям!
                        Бонка да ти каже, че моите прогнози се сбъдват!
                        За да се "сбъдват" прогнозите, трябва това да се случи в бъдещ момент. Досега не си дал НИТО ЕДНА прогноза, която да се е реализирала в ПОСЛЕДВАЩ момент. Но пък си "познал" много неща след като се случили.

Коментар

• https://www.investor.bg/po-sveta/453...ia-bum-353175/
                          Сигурно като жилищата – растящите лихви подлагат на тест основите на имотния бум

Ръстовете на цените на жилищата в Сингапур и Южна Корея се забавят, а обемите от сделки в САЩ и Полша намаляват

Вече няма ожесточени наддавания“, казва Тим Кюнг, главен изпълнителен директор на местната агенция за недвижими имоти TimSold Real Estate. „Много купувачи… остават встрани от пазара и чакат да се случи голямата корекция“, допълва той.

Високите цени на жилищата и растящите лихви по ипотечните кредити все повече се превръщат в проблем за достъпността на жилищните имоти“, коментира Йорг Утехт, главен изпълнителен директор на германския ипотечен брокер Interhyp.

Анкетирани от Ройтерс икономисти вече започват да намаляват прогнозите си за ръста на цените на жилищата в Германия в идните две години.

Притежателите на ипотечни кредити с променливи лихви също започват да усещат натиска.

В Полша, където подобни заеми са норма, а централната банка повиши лихвите от 0,1% до 5,25% от октомври насам, за да овладее вече двуцифрената инфлация, правителството се намесва, за да помогне на кредитополучателите чрез платежни ваканции.

В северния град Ротманка месечната вноска по ипотечния кредит на 31-годишния офис служител Мачей Кавка е нараснала с 18%, откакто той изтеглил заема през 2018 г. Сега той плаща 1650 злоти (384,62 долара) на месец. Но очаква плащанията да нараснат до 1800-1900 злоти, когато се вземат предвид последните две повишения на лихвите от централната банка, което ще подложи финансите му на още по-голям натиск, а те вече са ограничени от ръста на цените на енергията и на хранителните стоки.

„Бюджетът ни ще бъде много по-затегнат – никакви почивки, нищо извън ежедневния живот“, казва Кавка, който живее със съпругата и дъщеря си. „Но ако лихвите продължат да растат, не знам какво ще правя“, допълва той.

В други страни собствениците на жилища си подсигуряват настоящите лихви, тъй като се опасяват от нови повишения.

35-годишният пожарникар Денис Вилеке си подсигурил фиксирана лихва от 2,15% по ипотечния си кредит за следващите десет години. Той го изтеглил, за да си купи жилище, в което живее със съпругата и двете си деца в западния германски град Нойкирхен-Влюн. „Побързахме да рефинансираме, защото мисля, че лихвите ще продължат да растат“, споделя той.

В Нова Зеландия американецът Лий Стюарт и съпругата му се тревожат от повторение на срива на имотния пазар през 2007-2009 г., когато милиони домове бяха иззети от банките само в САЩ и двойката трябвало да продаде своя на загуба.

Притеснен от повишаването на лихвите, което в Нова Зеландия започна по-рано, отколкото в повечето други страни, Стюарт фиксирал разходите по ипотечния си кредит за три години. „Малка промяна в процента прави голяма разлика… за човек, който има доста голям заем“, казва 40-годишният мъж.

Но анализатори не очакват повторение на срива, който предизвика световната финансова криза преди 15 години.

Първо, за малко повече от десет години делът на заемите с променлива лихва е намалял до едва 10% от всички заявления за ипотечни кредити в САЩ и 20% от целия дълг на домакинствата в еврозоната.

Второ, с изключение на Китай, повечето страни продължават да изпитват недостиг на жилища, който сега е задълбочен от липсата на работна ръка и материали, отчасти като последици от затварянията по време на пандемията. Сред тези страни са САЩ, Германия и Великобритания.

Това създава стабилност на цените.

Но Канада и Нова Зеландия показват колко бързо нещата може да се променят, когато по-високите лихви охлаждат търсенето.

„Сега, ако има десет неща в списъка с желания на купувачи и жилището не разполага с осем от тях, той ще избере да пасува“, казва Брад Гьоц, агент в канадската компания Right at Home Realty. „Докато преди беше: Хей, жилището има четири стени, кухня и баня. Това ни е достатъчно“, допълва той.

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
                            Комиците, днес театърът е комедиен, но положението в икономиката е трагично! Когато ви застигне рецесията спомнете си какво съм ви съветвал! Относно твърдата валута изборът не е голям!
                            О, Велики Познавачо, припомни ни какво да правим парите си тази година! В банка ли да ги сложим, ЕТФ ли, долари ли, олио ли да купим?

Коментар

• Комиците, днес театърът е комедиен, но положението в икономиката е трагично! Когато ви застигне рецесията спомнете си какво съм ви съветвал! Относно твърдата валута изборът не е голям!

Коментар

• https://www.bloombergtv.bg/a/16-bizn...falit-na-firmi
                                Петролът ще става все по-скъп, а от есента ни чакат съкращения и фалит на фирми

Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в "Елана Трейдинг", в „Бизнес старт”, 01.06.2022

Моментът за рецесия наближава със страшна сила. Говоря за есента, зимните месеци и началото на следващата година, когато ще усетим неминуемите ефекти. Ще започнем да виждаме съкращения на работни места в много индустрии. Ще видим хора, които не могат да плащат дълговете си и компании, които фалират”, прогнозира Цачев.

Коментар

Working...
                                X