IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ингилизите застават ли отляво на ескалаторите?
    ps.
    Че те нали са все наопаки на останалите!

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Има светлина в тунела. Преди 20 години не си разделяхме боклука, защото кофата беше само една. Сега го разделяме на 4, защото толкова са кофите. Кучето се разхожда само на каишка и му събираме отпадъците. Като се нанесохме в жилището и уличните лампи светеха денонощно. След няколко месеца спряха да светят изобщо. Никой нищо не предприе, но всички мрънкаха. Пуснах жалба и след няколко седмици оправиха лампите. Мазето на блока се наводняваше при продължителни дъждове. Никой нищо не предприе, но отново всички мрънкаха. Пуснах жалба за затлачена от строежите улична шахта. След няколко седмици отпушиха шахтата и от тогава мазето е сухо дори при порой. Променяме се. Ставаме по активни. Придобиваме гражданско самосъзнание. Вече имаме нетърпимост към простотията и сме нетолерантни към вдигащите шум и хвърлящите боклуци. Наваксваме разликата с бързи темпове. За този прогрес много помага и пътуването. Когато човек обиколи света и види с очите си, му идват идеи как да подобри и собствената си среда у дома.
      Дали не ни надценяваш леко? Все пак ние сме доста особен народ. За 60+ години не се научихме, че на ескалатор се застава от дясната страна, за да ни заобиколят бързащите. За 20+ години не се научихме, че в метрото трябва да се свалят раниците, за да не удряме тези около нас. Не се научихме и че четенето в градския транспорт не ни прави да изглеждаме по-умни, а напротив. За 2 години не се научихме как се поставя предпазна маска. И много други неща.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Разделното събиране на отпадъци само по себе си не е толкова важно. В западните страни отпадъците се сортират автоматично на поточни линии, в крайна сметка обаче всичко се гори. Малко е шашма цялата работа. Важното е отпадъците да не се хвърлят където ти падне, а в кофите. Почти всеки ден съм свидетел на изхвърлени боклуци в горичките около Южния. На 20 метра има кофа, само че умникът е отишъл в храстите да не го видят и там си е изхвърлил мизерията. Целият канал между Вазов и Кучешкия Парк е буквално затлачен с боклуци. Сигнали до общината и кметовете сме пускали десетки. Никой не предприема абсолютно нищо - прехвърлят си топката разни лелки чиновници. Същевременно на цели тумби циганки от чистотата им се плаща минимална работна заплата. Същите вървят и събират листенца, а купищата пластмасови и строителни отпадъци отсрани в дерето никой не пипа. Да не говорим за големите баровци съседи. У тях всичко марково, всичко скъпо. Като си излезят от входа изобщо не им прави впечатление мизерията. Не са готови и стотинка да дадат, за да се оправи поне малко тротоара пред входа например. За чистене на боклуци да не говорим. Все общината им е виновна. Тяхното си е тяхно, общото - не дават пет пари. А лично съм чистил с още двама съседи околоблоковото няколко пъти досега. След седмица - пак осрано. Тези с кучетата пък са най-големите дразнители. Много са малко тези,които си чистят след мастията. Повечето стават супер агресивни ако им направиш забележка. Как да живееш с такива хора?
        Джони аз не случайно преди време спорех с тебе че по добре с роми отколкото с баровци.
        Last edited by RUBLA; 31.03.2022, 13:39.

Коментар

Има светлина в тунела. Преди 20 години не си разделяхме боклука, защото кофата беше само една. Сега го разделяме на 4, защото толкова са кофите. Кучето се разхожда само на каишка и му събираме отпадъците. Като се нанесохме в жилището и уличните лампи светеха денонощно. След няколко месеца спряха да светят изобщо. Никой нищо не предприе, но всички мрънкаха. Пуснах жалба и след няколко седмици оправиха лампите. Мазето на блока се наводняваше при продължителни дъждове. Никой нищо не предприе, но отново всички мрънкаха. Пуснах жалба за затлачена от строежите улична шахта. След няколко седмици отпушиха шахтата и от тогава мазето е сухо дори при порой. Променяме се. Ставаме по активни. Придобиваме гражданско самосъзнание. Вече имаме нетърпимост към простотията и сме нетолерантни към вдигащите шум и хвърлящите боклуци. Наваксваме разликата с бързи темпове. За този прогрес много помага и пътуването. Когато човек обиколи света и види с очите си, му идват идеи как да подобри и собствената си среда у дома.
          Разделното събиране на отпадъци само по себе си не е толкова важно. В западните страни отпадъците се сортират автоматично на поточни линии, в крайна сметка обаче всичко се гори. Малко е шашма цялата работа. Важното е отпадъците да не се хвърлят където ти падне, а в кофите. Почти всеки ден съм свидетел на изхвърлени боклуци в горичките около Южния. На 20 метра има кофа, само че умникът е отишъл в храстите да не го видят и там си е изхвърлил мизерията. Целият канал между Вазов и Кучешкия Парк е буквално затлачен с боклуци. Сигнали до общината и кметовете сме пускали десетки. Никой не предприема абсолютно нищо - прехвърлят си топката разни лелки чиновници. Същевременно на цели тумби циганки от чистотата им се плаща минимална работна заплата. Същите вървят и събират листенца, а купищата пластмасови и строителни отпадъци отсрани в дерето никой не пипа. Да не говорим за големите баровци съседи. У тях всичко марково, всичко скъпо. Като си излезят от входа изобщо не им прави впечатление мизерията. Не са готови и стотинка да дадат, за да се оправи поне малко тротоара пред входа например. За чистене на боклуци да не говорим. Все общината им е виновна. Тяхното си е тяхно, общото - не дават пет пари. А лично съм чистил с още двама съседи околоблоковото няколко пъти досега. След седмица - пак осрано. Тези с кучетата пък са най-големите дразнители. Много са малко тези,които си чистят след мастията. Повечето стават супер агресивни ако им направиш забележка. Как да живееш с такива хора?

Коментар

Роден съм и съм отраснал в София. Пътувал съм по света само в командировки и за туризъм. Не съм живял в чужбина, но някои от командировките и почивките са били за по един месец.
            Мога да се обзаложа, че София от детството ти е била по-чиста и подредена?

Да ти се чуди човек на идеализма, че се подобрявала... Колкото по-пренаселена става, толкова по-зле, няма как да е по-добре! Това изсичане, това обезлесяване само и само да се отвори място за нов строеж - ти само дърветата като разкараш от един град и той автоматично става по-шумен и по-мръсен! Не си прави илюзии - дърветата спират И шума И мръсния въздух. А с тия наблъскани сгради една в друга... ?!? Няма планиране, няма нищо - всичко е на парче - който каквото успее да открадне или подкупи някой общинар да му освободят парцел!

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Цецо ти май не живееш в България....
              Роден съм и съм отраснал в София. Пътувал съм по света само в командировки и за туризъм. Не съм живял в чужбина, но някои от командировките и почивките са били за по един месец.

Коментар

Да, особено младежите които масово учат в Европа ще променят средата напълно. Ние сме с абсурдна пропроция на учащи в чужбина студенти, в пъти повече от всички други източноевропейски страни. В Холандия българите са втори най-голям брой чуждестранни студенти, след 85 милионна Германия. Един малко неочакван но много добър ефект от калпавите ни университети. Още малко време трябва.

Коментар

Koнете са атракция за западняците.Такава чудесия по техните земи не може да се види....Ма сафийски люкс кво да праи човек

Стадо безстопанствени коне препускат по бул. "Андрей Ляпчев" в столичния квартал "Дървеница". Конете са "познати" на хората от квартала, а пространството между двете платна на булеварда е превърнато в истински хиподрум.

"Интересно е как един от конете насочва останалите да пресекат булеварда през пешеходната пътека, явно си знаят пътя", казва очевидец пред по bTV.

"Много добре знаем кой е собственика на конете, извървяхме един дълъг път по неговото дисциплиниране и това имаше временен ефект. Не мисля, че има какво друго да направим като административни процедура за това лице, очевидно не му влияят", обясни кметът на район "Студентски" Петко Горанов.

По думите му животните трябва да бъдат иззети принудително.

"Заради това, че конете обикалят така безстопанствено, този човек има актове за нарушение на обществения ред, констативни протоколи, санкциониран е, но това има само временен ефект", добави и друг представител на районната администрация.

"Има глоби и те са между 20 и 50 лева, но не мога да кажа дали ги плаща", посочи още той.

"Мъжът се оправдава, че е обект на неправомерни действия на конекрадци, че те разграждат неговото стопанство, подплашват конете с цел да ги откраднат. Това е неговата версия", обясни още Петко Горанов.

Не се случва за първи път животни да кръстосват столични улици и булеварди. През годините многократно коне и крави се разхождаха по бул. "Брюксел" или на метри от него.
                  Собственикът им се оправдава, че е обект на неправомерни действия на конекрадци

Коментар

Цецо ти май не живееш в България....

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                      Почти съм сигурен, че бат' Цецо диверсифицира.
                      Единия апартамент в Дружба, другия в Дианабад, третия - в Дървеница.
                      Надали всичките са му набухани един и същи блок?
                      А бат' Цецо?
                      Една тухла, един панел и едно ЕПК? - все си е диверс!
                      А и в коя друга европейска столица можеш да имаш такъв непосредствен контакт:
                      Коне препускат по оживени столични булеварди
                      Koнете са атракция за западняците.Такава чудесия по техните земи не може да се види....Ма сафийски люкс кво да праи човек

Коментар

Надежда всякаква остави.За да е възможно това по нашите земи е трябвало поне 1000г. да сме били под управление на Австро-Унгарската Империя.Нашия манталитет си е цигански щото нали знаеш като изляза от вратата и вече нищо не е мое мога да чупя да плюя да пикая да си хвърлям боклука където си искам да си карам и паркирам таралясника където и както си искам...Ние сме една дива орда която унищожава едно от най хубавите места на Света.Аз съм загубил всяка надежда...Дано по тези земи се заселят хора с друга култура и възпитание
                        Подаване на сигнали от неспешен характер, писма, жалби, заявления за достъп до обществена информация, предложения за развитието на общината

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Може би Екзотика и натурел
                          Времето на ...Пандемията ...ми отвори очите за другата страна на западната култура, философия в отношенията, проекциите на демокрацията в тези общества.
                          Ту мач ми идва цялата подреденост и добре планирана зеленина, базирани приоритетно на Контрола, но без възражения и високи данъци.
                          Не искам да живея нито в красивия Мюнхен, нито в Холандия с красиво подредените еднотипни мезонетни къщи.
                          Надявам се, да си подредим тук нещата, малко по малко, една София, например да стане по-чиста и приветлива, но дори и такава, близостта й с Витоша и близката Рила ми стигат
                          Надежда всякаква остави.За да е възможно това по нашите земи е трябвало поне 1000г. да сме били под управление на Австро-Унгарската Империя.Нашия манталитет си е цигански щото нали знаеш като изляза от вратата и вече нищо не е мое мога да чупя да плюя да пикая да си хвърлям боклука където си искам да си карам и паркирам таралясника където и както си искам...Ние сме една дива орда която унищожава едно от най хубавите места на Света.Аз съм загубил всяка надежда...Дано по тези земи се заселят хора с друга култура и възпитание

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

В Германия също е подредено и всичко е точно. Аз съм ходил доста пъти и имам пари да си купувам маркови дрехи от там и си купувам,

Също и други неща. Направи ми впечатление, че в Уиз Ер (един път го ползвах) пътува много беден и изстрадал народ, турци, цигани, студенти, дори жрици, А българите припечелват добре там, сравнено с БГ, макар и да работят нископлатената работа. А по улиците на големите градове продават вещи на възрастни германци от поколението на баба ми и дядо ми по сергиите, то личи от кое десетилетие са. Например, от ранните филми на Луи дю Фунес.

Чета форума редовно. Тук с достатъчно кеш разполагат само Лева и Цецо, само те могат да купят в брой голям и скъп апарт в София. Другите хора можем да изплащаме, но няма смисъл при тези скъпи цени.

Поздрави

Хахаха, аз пък гледам да ползвам Уиз Ер и не защото нямам пари ,а защото ми е много по-удобен. Февруари пътувах до София с австрийците понеже Уиза не летеше тогава ,е проклех се да си призная. Много народ във форума има пари кеш да купи апартамент в София, не се лъжи
                            Дори и Кавръчето, ако не е толкова флустриран в цените може да купи.

Коментар

• https://bnr.bg/post/101624368/ecb-po...itopoluchateli
                              ЕЦБ поиска от банките да намалят кредитирането на задлъжнелите кредитополучатели

публикувано на 30.03.22 в 16:59

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                                Витоша и Рила колкото и да са красиви не могат да компенсират и на 1/1000 мизерията в София. Тя ако София стане дори наполовина като Загреб, ехеее... Един Загреб например е толкова красив град, с толкова зеленина, като малка Виена е, да не говорим за чистота, за шумоизолиращите подложки на трамваите, минава край теб - не го усещаш, а тука - трещи, гърми, все едно бомби падат около тебе, не можеш да си чуеш приказката! И другите хърватски градове също са много приятни - Сплит и другите по крайбрежието.... Средиземноморкската линия като цяло е чудесна за живеене - от Гърция до Португалия (вкл. и Хърватия, а за Италия пък да не говорим) - кеф ти кухня, кеф ти Адриатика, въздух, история, архитектура, туризъм. А и не на последно място манталитета им е много по-близо до нашия от този на северняците. Някои хора не биха издържали студените шведи или норвежци!

Наясно съм, че на много хора подредеността им идва "ту мач", ама това само показва, че са свикнали да не спазват много-много правилата. То неслучайно казват - покажи ми как изхвърляш боклука си и ще ти кажа какъв човек си. От тук до Словения всичко е в 1 торба, оттам нататък - по 7-8 чувала (па за органични отпадъци, па пластмаса, па метал, па неорганични, фасове, т.н и т.н.). Еле пък в Швейцария - "държава-аптека". Някой съвсем не би издържал там. Ама хората са си подредили държавата - трябва само да имаш късмета да се родиш там. В Германия напр. ми правеше впечатление, че влаковете редовно закъсняваха - да, с малко, средно с 3-5 мин. ама си закъсняваха (регионалните им експреси, RE-нещо си...), там по Дортмунд, Дюселдорф, Дуисбург, Кьолн, докато в Швейцария - няма такъв филм! Надземната им железница е по-точна и от подземното ни метро. Пише, че идва в 13:17 - толкова идва. Тръгва по разписание 13:19 - така и става. Може да си пътуваш гратис ако искаш цял ден, контрольори - съвсем рядко, ама хванат ли те (!) хо-хооо.... и няма значение зима/лято - горе на прохода Бернина - на 2000+ надм. и замръзналото Лаго Бианко - влака цепи секундата! Пътищата до асфалт, снега - над 3 метра отстрани, по-висок от джипа с куфара отгоре!
                                В Германия също е подредено и всичко е точно. Аз съм ходил доста пъти и имам пари да си купувам маркови дрехи от там и си купувам,

Също и други неща. Направи ми впечатление, че в Уиз Ер (един път го ползвах) пътува много беден и изстрадал народ, турци, цигани, студенти, дори жрици, А българите припечелват добре там, сравнено с БГ, макар и да работят нископлатената работа. А по улиците на големите градове продават вещи на възрастни германци от поколението на баба ми и дядо ми по сергиите, то личи от кое десетилетие са. Например, от ранните филми на Луи дю Фунес.

Чета форума редовно. Тук с достатъчно кеш разполагат само Лева и Цецо, само те могат да купят в брой голям и скъп апарт в София. Другите хора можем да изплащаме, но няма смисъл при тези скъпи цени.

Поздрави

Коментар

Working...
                                X