IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
    Витоша и Рила колкото и да са красиви не могат да компенсират и на 1/1000 мизерията в София. Тя ако София стане дори наполовина като Загреб, ехеее... Един Загреб например е толкова красив град, с толкова зеленина, като малка Виена е, да не говорим за чистота, за шумоизолиращите подложки на трамваите, минава край теб - не го усещаш, а тука - трещи, гърми, все едно бомби падат около тебе, не можеш да си чуеш приказката! И другите хърватски градове също са много приятни - Сплит и другите по крайбрежието.... Средиземноморкската линия като цяло е чудесна за живеене - от Гърция до Португалия (вкл. и Хърватия, а за Италия пък да не говорим) - кеф ти кухня, кеф ти Адриатика, въздух, история, архитектура, туризъм. А и не на последно място манталитета им е много по-близо до нашия от този на северняците. Някои хора не биха издържали студените шведи или норвежци!

Наясно съм, че на много хора подредеността им идва "ту мач", ама това само показва, че са свикнали да не спазват много-много правилата. То неслучайно казват - покажи ми как изхвърляш боклука си и ще ти кажа какъв човек си. От тук до Словения всичко е в 1 торба, оттам нататък - по 7-8 чувала (па за органични отпадъци, па пластмаса, па метал, па неорганични, фасове, т.н и т.н.). Еле пък в Швейцария - "държава-аптека". Някой съвсем не би издържал там. Ама хората са си подредили държавата - трябва само да имаш късмета да се родиш там. В Германия напр. ми правеше впечатление, че влаковете редовно закъсняваха - да, с малко, средно с 3-5 мин. ама си закъсняваха (регионалните им експреси, RE-нещо си...), там по Дортмунд, Дюселдорф, Дуисбург, Кьолн, докато в Швейцария - няма такъв филм! Надземната им железница е по-точна и от подземното ни метро. Пише, че идва в 13:17 - толкова идва. Тръгва по разписание 13:19 - така и става. Може да си пътуваш гратис ако искаш цял ден, контрольори - съвсем рядко, ама хванат ли те (!) хо-хооо.... и няма значение зима/лято - горе на прохода Бернина - на 2000+ надм. и замръзналото Лаго Бианко - влака цепи секундата! Пътищата до асфалт, снега - над 3 метра отстрани, по-висок от джипа с куфара отгоре!
    В Германия също е подредено и всичко е точно. Аз съм ходил доста пъти и имам пари да си купувам маркови дрехи от там и си купувам,

Също и други неща. Направи ми впечатление, че в Уиз Ер (един път го ползвах) пътува много беден и изстрадал народ, турци, цигани, студенти, дори жрици, А българите припечелват добре там, сравнено с БГ, макар и да работят нископлатената работа. А по улиците на големите градове продават вещи на възрастни германци от поколението на баба ми и дядо ми по сергиите, то личи от кое десетилетие са. Например, от ранните филми на Луи дю Фунес.

Чета форума редовно. Тук с достатъчно кеш разполагат само Лева и Цецо, само те могат да купят в брой голям и скъп апарт в София. Другите хора можем да изплащаме, но няма смисъл при тези скъпи цени.

Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Ту мач ми идва цялата подреденост и добре планирана зеленина, базирани приоритетно на Контрола, но без възражения и високи данъци.
      Не искам да живея нито в красивия Мюнхен, нито в Холандия с красиво подредените еднотипни мезонетни къщи.
      Надявам се, да си подредим тук нещата, малко по малко, една София, например да стане по-чиста и приветлива, но дори и такава, близостта й с Витоша и близката Рила ми стигат
      Витоша и Рила колкото и да са красиви не могат да компенсират и на 1/1000 мизерията в София. Тя ако София стане дори наполовина като Загреб, ехеее... Един Загреб например е толкова красив град, с толкова зеленина, като малка Виена е, да не говорим за чистота, за шумоизолиращите подложки на трамваите, минава край теб - не го усещаш, а тука - трещи, гърми, все едно бомби падат около тебе, не можеш да си чуеш приказката! И другите хърватски градове също са много приятни - Сплит и другите по крайбрежието.... Средиземноморкската линия като цяло е чудесна за живеене - от Гърция до Португалия (вкл. и Хърватия, а за Италия пък да не говорим) - кеф ти кухня, кеф ти Адриатика, въздух, история, архитектура, туризъм. А и не на последно място манталитета им е много по-близо до нашия от този на северняците. Някои хора не биха издържали студените шведи или норвежци!

Наясно съм, че на много хора подредеността им идва "ту мач", ама това само показва, че са свикнали да не спазват много-много правилата. То неслучайно казват - покажи ми как изхвърляш боклука си и ще ти кажа какъв човек си. От тук до Словения всичко е в 1 торба, оттам нататък - по 7-8 чувала (па за органични отпадъци, па пластмаса, па метал, па неорганични, фасове, т.н и т.н.). Еле пък в Швейцария - "държава-аптека". Някой съвсем не би издържал там. Ама хората са си подредили държавата - трябва само да имаш късмета да се родиш там. В Германия напр. ми правеше впечатление, че влаковете редовно закъсняваха - да, с малко, средно с 3-5 мин. ама си закъсняваха (регионалните им експреси, RE-нещо си...), там по Дортмунд, Дюселдорф, Дуисбург, Кьолн, докато в Швейцария - няма такъв филм! Надземната им железница е по-точна и от подземното ни метро. Пише, че идва в 13:17 - толкова идва. Тръгва по разписание 13:19 - така и става. Може да си пътуваш гратис ако искаш цял ден, контрольори - съвсем рядко, ама хванат ли те (!) хо-хооо.... и няма значение зима/лято - горе на прохода Бернина - на 2000+ надм. и замръзналото Лаго Бианко - влака цепи секундата! Пътищата до асфалт, снега - над 3 метра отстрани, по-висок от джипа с куфара отгоре!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Може би Екзотика и натурел
        Времето на ...Пандемията ...ми отвори очите за другата страна на западната култура, философия в отношенията, проекциите на демокрацията в тези общества.
        Ту мач ми идва цялата подреденост и добре планирана зеленина, базирани приоритетно на Контрола, но без възражения и високи данъци.
        Не искам да живея нито в красивия Мюнхен, нито в Холандия с красиво подредените еднотипни мезонетни къщи.
        Надявам се, да си подредим тук нещата, малко по малко, една София, например да стане по-чиста и приветлива, но дори и такава, близостта й с Витоша и близката Рила ми стигат
        Зависи от гледната точка,не съм обиколил цял свят,но от това което съм видял,и чул от хора които са го направили,Гърция,Португалия,Испания са държавите за спокоен и здравословен живот .Португалия е в Топ 3 по развита здравна система,испанците направиха най огромната,модерна и скъпа болница в Европа.И трите страни имат перфектен климат,храна,и начин на живот който предразполага към ниски нива на стрес,и добра храна,плюс манталитета на населението е като нашия дори са още по настроени за фиеста и веселби

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Смешно ти е, но цените не падат, а се качват. Очевидно е, че клиентите не са взискателни и боклуците, както и катуните не им пречат да купуват. Защото всяка стока струва точно толкова, колкото някой е готов да плати за нея. И явно българинът оценява София като европейска столица, съдейки по безумните цени на НИ. А мен даже цените не ме бъркат. Бърка ме високото Р/Е. Или наемите трябва да наваксат повишението на НИ, или цените на НИ трябва да се приземят. Сегашния разкрач не е устойчив за дълъг период от време.
          Дългосрочно е по добре да инвестираш в индексни фондове,те са много,има и такива вързани с имотите,няколко са най големите от този сегмент.Бъфет дори имаше лаф че като умре щял да завещае такъв тип инвестиции имайки в предвид че това е най лесния и безрисков вариант за наследниците му от семейството.
          Ръстове от 30,40% за има,няма година...ще оставя на теб да помислиш какво означават....подчертавам размера и срока ....

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Може би конете вдигат цените
            Смешно ти е, но цените не падат, а се качват. Очевидно е, че клиентите не са взискателни и боклуците, както и катуните не им пречат да купуват. Защото всяка стока струва точно толкова, колкото някой е готов да плати за нея. И явно българинът оценява София като европейска столица, съдейки по безумните цени на НИ. А мен даже цените не ме бъркат. Бърка ме високото Р/Е. Или наемите трябва да наваксат повишението на НИ, или цените на НИ трябва да се приземят. Сегашния разкрач не е устойчив за дълъг период от време.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Може би Екзотика и натурел
              Времето на ...Пандемията ...ми отвори очите за другата страна на западната култура, философия в отношенията, проекциите на демокрацията в тези общества.
              Last edited by съни(тя); 31.03.2022, 02:01.

Коментар

Почти съм сигурен, че бат' Цецо диверсифицира.
                Единия апартамент в Дружба, другия в Дианабад, третия - в Дървеница.
                Надали всичките са му набухани един и същи блок?
                А бат' Цецо?
                Една тухла, един панел и едно ЕПК? - все си е диверс!
                А и в коя друга европейска столица можеш да имаш такъв непосредствен контакт:
                Коне препускат по оживени столични булеварди
                Нямам панел и ЕПК, но имам гредоред в курорт. Диверсификацията ми е много зле. Малко акции, много малко злато, само 200к кеш и набълбукан с имоти. А за това, че тук е кочина си прав. Но нали сме инвеститори, можем да правим пари и в кочина.

Коментар

Почти съм сигурен, че бат' Цецо диверсифицира.
                  А бат' Цецо?

Коментар

• Почти съм сигурен, че бат' Цецо диверсифицира.
                    А бат' Цецо?

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Е щом имаш вече имоти, за диверсификация не си ли чувал? Аз лично никога не бих ти писал да стоиш в кеш. Многократно съм писал тук мнението си. Имотите в твоята ситуация просто трябва да ги забравиш на секундата. Даже продажбата на 1-2 имота при тези безумни цени и разпределяне в акции и злато няма да е никак грешна политика.

Освен това никой не взема инвестиционни решения, слушайки мнения от анонимен форум. А и за 2-3 месеца не виждам какво си загубил чак толкова.
                      С тази демография тук си прав за имотите. Твърде много съм се набълбукал. Ще чакам край на войната и ще мисля нещо индексирано. Пиша само от 2-3 месеца, но последната покупка беше преди 2 години. Т.е. събрали са се 200к , за които става въпрос. А като поставиш въпрос тук и започне дискусия, можеш да научиш някои неща. Много шум има тук, но има и някои стойностни мнения.
                      Last edited by anonymous6718; 31.03.2022, 00:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Е аз точно за подобен индекс питах. Това ми беше първата тема тук - за спасение от инфлацията. Писаха ми да стоя в кеш. Иначе аз получавам наеми. Няколко. Не плащам. Но пачката се трупа всеки месец. И печатарите я похапват.
                        Е щом имаш вече имоти, за диверсификация не си ли чувал? Аз лично никога не бих ти писал да стоиш в кеш. Многократно съм писал тук мнението си. Имотите в твоята ситуация просто трябва да ги забравиш на секундата. Даже продажбата на 1-2 имота при тези безумни цени и разпределяне в акции и злато няма да е никак грешна политика.

Освен това никой не взема инвестиционни решения, слушайки мнения от анонимен форум. А и за 2-3 месеца не виждам какво си загубил чак толкова.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Собственост на Дел от няколко години. Боби ме изненада че не знае , но не исках да го репликирам :-)
                          Мнението на приятелите ми е че са ок. Например като им бяха паднали акциите преди няколко години им дадоха двойно на обещаното .... Иначе сигурно има и недоволни, а може би и масовката въобще ги няма тези бонуси....
                          Иначе си прав за едно нещо - Западняците като дойдат у нас за НЯКОЛКО месеца стават Българи и по-зле. Като развързани са....
                          А пък ние като отидем на Запад сме по-ниски от тревата.... Странни работи.

ЗА ГО мисля е ясно написано. Не помня дали съм написал десетки пъти, но разликата е от 5 до 10 пъти в зависимост от покритието. Иначе позволи ми да бъркам и аз понякога....все пак човек съм и е възможно.... макар и рядко :-)
                          Просто искам да сравняваш ябълки с ябълки, круши с круши, качество с качество. И не, не е такава разликата. Под 300 Евро е средната премия в Германия, като сумата зависи от опита на шофьора и годините без щети. В България е същата цена в лева. Сети се покритието къде е повече.

Коментар

Толкова ли няма за какво друго да си харчиш спестяванията? Имотите не отразяват реалността по никакъв начин.
                            Купуваш ей това нещо и си свиркаш:
                            https://www.justetf.com/en/etf-profi...Z5B48#overview

Като искаш имот, си вземаш под наем за без пари.
                            Е аз точно за подобен индекс питах. Това ми беше първата тема тук - за спасение от инфлацията. Писаха ми да стоя в кеш. Иначе аз получавам наеми. Няколко. Не плащам. Но пачката се трупа всеки месец. И печатарите я похапват.

Коментар

Човекът си казва, че никой нормален работещ не може даси позволи цени над 120 хиляди евро. Същевременно читав имот под 250к няма. Къде е логиката на високите доходи, голямата достъпност и.т.н.?
                              Еми твоята гледна точка на читав имот явно се различава от тази на нормален работещ.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Не си ли разбрал още ? Ясно е че нормален човек не може да си позволи 250К....От колко време го пишем с Купата.... - наематели...., а не собственици.... е целта....и следствието от това соц-ико-пол устройство....
                                Като израстат 1-2 поколения деца под наем вече и ще намалее желанието за собственост както е на Запад....ще свикнат....
                                Браво! Мъдър човек си.

Коментар

Working...
                                X