IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

От януари съм тук и само ме лъжат да чакам спад, а цените на НИ само нагоре. Инфлацията ми изяде спестяванията като топла баничка с бозичка. Печатарите си имат запазено място в джакузито на Юда в 9-тия кръг на Ада.
    Толкова ли няма за какво друго да си харчиш спестяванията? Имотите не отразяват реалността по никакъв начин.
    Купуваш ей това нещо и си свиркаш:
    https://www.justetf.com/en/etf-profi...Z5B48#overview

Като искаш имот, си вземаш под наем за без пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз

Гледам, че си много активен в темата, пък все си излъган. Ти главата си, за какво я ползваш!
      За програмиране. Тук дойдох за съвет от експертите инвеститори, защото ми писна инфлацията да яде, а всичко от НИ до индекси беше вече на тавана. И експертите ми казаха да си стоя в кеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Човекът си казва, че никой нормален работещ не може даси позволи цени над 120 хиляди евро. Същевременно читав имот под 250к няма. Къде е логиката на високите доходи, голямата достъпност и.т.н.?
        Не си ли разбрал още ? Ясно е че нормален човек не може да си позволи 250К....От колко време го пишем с Купата.... - наематели...., а не собственици.... е целта....и следствието от това соц-ико-пол устройство....
        Като израстат 1-2 поколения деца под наем вече и ще намалее желанието за собственост както е на Запад....ще свикнат....

Коментар

• Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнение

Мисля във фармабизнеса са малко по-високи трудовите възнаграждения.
          Най високи са в телекомите -имаме колеги от там конкретно А1 през 2020 година са имали месеци с по 10 000 лева само бонус на търговец ,били са единични случаи но е имало такива .
          Въ фармацевтичните компании зависи пак от компаниите но дават около 3000 нето на търговците което по -добре и стабилно ,там има и опции да се снабдяваш с определени продукти от промоции които после да продаваш на черно за твоя сметка

Коментар

Малко? Х3
            Чувал съм за позиции релевантни на описаните от кавръков макс +2000-3000 повече на годишна база.Средно унифицирано.В едната или другата крайност вероятно има изключения но това мисля няма да бъде масово.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG
              Ако ви подстригват с лозарската ножица - може и за 1.20 лв. (с ДДС)!
              Хаха ще им предложа другият път, ама тва са цифрите.
              Виде ли сега що тулите ти изглеждат скъпи.... много те стрижат :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Естествено че знам, че са американска, имах предвид големи фирми. Във всичките масовката е средна работа, то е нормално това. Големите пари са въпрос на договорка, но най-често в амбициозни стартъпи, предимно американски, и бутикови. Тия които работят за американския пазар по правило са най-добре.
                И Дел всъщност купи EMC, която беше напазарувала супер изгодно VMWare, за смешните 500 милиона. По времето на сделката само ВМУер се оценяваха на 30 милиарда и скоро пак станаха публични. Оттам са и тези акции, а доста намазаха сериозно от скока на акциите през последните няколко години.
                Да, прав си за всичко тук.

Коментар

Не растат а се взривяват:

https://offnews.bg/ikonomika/pazarat...40-773418.html

После защо джонито ще бега.
                  Човекът си казва, че никой нормален работещ не може даси позволи цени над 120 хиляди евро. Същевременно читав имот под 250к няма. Къде е логиката на високите доходи, голямата достъпност и.т.н.?

Коментар

• Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнение

Малко? Х3

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
                      Много глупости и небивалици взехте да пишете в тая тема.
                      Никой не коментира курниците ръстът ли.
                      От януари съм тук и само ме лъжат да чакам спад, а цените на НИ само нагоре. Инфлацията ми изяде спестяванията като топла баничка с бозичка. Печатарите си имат запазено място в джакузито на Юда в 9-тия кръг на Ада.

Коментар

Ще пробвам, но малко ме е шубе. Последният път си купих 4 кашона Коронита, че ми беше мъчно за Америка и като я отворих вкъщи гледам, че срокът и изтича след дни… Много измамници има тук. И при строителите на НИ е пълно с измекяри. Последния, който купих вече няма здрава плочка в общите части, а е на 3 години сградата.
                        Еми този от който поръчвам докарва и директно доставя в кратки срокове, почти не се държи склад, няма за кога да изтича срок.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Собственост на Дел от няколко години. Боби ме изненада че не знае , но не исках да го репликирам :-)
                          Мнението на приятелите ми е че са ок. Например като им бяха паднали акциите преди няколко години им дадоха двойно на обещаното .... Иначе сигурно има и недоволни, а може би и масовката въобще ги няма тези бонуси....
                          Иначе си прав за едно нещо - Западняците като дойдат у нас за НЯКОЛКО месеца стават Българи и по-зле. Като развързани са....
                          А пък ние като отидем на Запад сме по-ниски от тревата.... Странни работи.

ЗА ГО мисля е ясно написано. Не помня дали съм написал десетки пъти, но разликата е от 5 до 10 пъти в зависимост от покритието. Иначе позволи ми да бъркам и аз понякога....все пак човек съм и е възможно.... макар и рядко :-)
                          Естествено че знам, че са американска, имах предвид големи фирми. Във всичките масовката е средна работа, то е нормално това. Големите пари са въпрос на договорка, но най-често в амбициозни стартъпи, предимно американски, и бутикови. Тия които работят за американския пазар по правило са най-добре.
                          И Дел всъщност купи EMC, която беше напазарувала супер изгодно VMWare, за смешните 500 милиона. По времето на сделката само ВМУер се оценяваха на 30 милиарда и скоро пак станаха публични. Оттам са и тези акции, а доста намазаха сериозно от скока на акциите през последните няколко години.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

1.Търговеца има заплата и тя е 2000 нето,толкова взима без бонусите ,ако си направи целите които сега са около 240 000 лева за 4 месеца ще вземе още една заплата от около 2000 лева,ако е преизпълнил на 150% ще вземе още 50% и бонуса му ще е около 3000 нето на 4 месечие.
                            2.Телесейлс търговците и дистанционни продажби ,са на около 1300,1350 нето ,там таргетна е 140 000 лева на 4 месечие.,бонуса е една заплата,но понякога дават и повече около 1600 нето,ако си преизпълнил може и на 2000 нето да идеш на 4 месечие.
                            Всеки месец имаме 80 лева ваучери,които се надяваме да вдигнат на 200 лева ,не е сигурно още ,но има опции да стане.
                            В края на всяка година ни дават и пари които вдигнаха на 500 лева Декември но са под формата на ваучери подарък,с тях може всичко да се купи,не само храна,но и техника и д-р.
                            Като теглиш чертата годишно едни 2000 нето се връзват,но ако си хващаш бонусите,сега може и малко повече ако вдигнат ваучерите .
                            Търговците обаче са с много изисквания и трябва да си хващаш целите,ако почнеш да не ги хващаш няколко тримесечия ,си отиваш или ако перманентно ти паднат числата.
                            Това са нещата в търговията.Пари има ,но трябва и пари да генерираш.

ПС аз съм се позиционирал в телесейлс защото при търговците е по проветриво.
                            Там натиска е огромен и големите фирми са доста по несигурни въпреки че подписвам и големи ,хубавото е че ако си направиш таргетна за месец ,два после може един месец да си пиеш кафето

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
                              България е все още евтина, но е евтина, защото с парите купуваш БОКЛУК. Ако вземеш съотношението цена-качество на каквото и да било, България е безбожно скъпа.
                              Дори и за ниското качество в масовия случай, което се предлага у нас - също не е евтино (говоря не в относително, а дори в абсолютно изражение) Ако се върна пак на ските (услуга) - Банско 80 лв. / Пампо и Боро - по 75 кинта. И трите предлагат средно по 15 писти и толкова лифта. У Австрия - кеф ти Кицбюел, кеф ти Цилертал, кеф ти Щубай или Санкт Антон - 6 дена = 500 лв. (1000+ км писти / 300+ лифта). Ливиньо е на кантар с австрийските, а Бормио е дори по-евтино - дневната карта се връзва на 60 лв./ден тая година! Смях...

https://www.zillertalarena.com/winte...ickets-tarife/
                              https://www.kitzski.at/en/tickets-pr...-ski-pass.html
                              https://www.stubaier-gletscher.com/s...kipass-preise/
                              https://www.skipasslivigno.com/en/al...llina-skipass/
                              https://www.bormioski.eu/en/alta-valtellina/

За услугите като стана дума - най-скъпите услуги, които някога съм плащал са били в Швейцария, ама спора беше за ЕС, ако не греша. Въпреки всичко у швейца една подстрижка беше някъде м/у 40 и 50 франка, тука е 20-на лева, значи грубо 5 пъти разлика, ама не е десетки пъти! Сейнт Мориц - ски-карта 110 франка, на замръзналото езеро не помня за кънки колко сме плащали?

Коментар

Има доставки директно от Чехия на 15-20 вида бира, аз си поръчвам периодично няколко каси, по 1.70 е бутилката някъде, после ги връщаш на следваща доставка.
                                Ще пробвам, но малко ме е шубе. Последният път си купих 4 кашона Коронита, че ми беше мъчно за Америка и като я отворих вкъщи гледам, че срокът и изтича след дни… Много измамници има тук. И при строителите на НИ е пълно с измекяри. Последния, който купих вече няма здрава плочка в общите части, а е на 3 години сградата.

Коментар

Working...
                                X