IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Дори и да вдигнат малко лихвите, ипотеките са максимум 30% от всички покупки, ( това при положение, че не знаем точно колко са 10 годишните ипотеки, които се подновяват всяка година)

Другите 70% са покупки кеш, тях няма да ги сбърка повишаването на лихвите.

Вероятно сделките ще намалеят като брой, но процентът 30-70 ( ипотеки-кеш) ще се запази за сега. В по-късен етап може да стане 40-60.
    Дори да има свободен кеш, то той вече няма да иде за имоти. Тоз дет има кешовица има и много имоти. Спре ли поскъпването (вече спря) никой няма да "инвестира" в имоти, за да се "отърве" от кешовицата. Хората със свободен кеш са търпеливи и могат да чакат с години.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Споко, цената в Лозенец не е стигнала 4000 евра. Засега.
      Хубу, 3к тогааа. Я сметни коги се избива.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

продали са 5%-10% макс от собствениците с руско гражданство
        Берти, предполагам ,че са повече. Също така почти всеки имот предложен за продажба на морето в момента е на руснаци, но това не означава, че спадат цените или ,че самите руснаци продават евтино. Предполагам ,че ако отново се "чуе" ,че ще ги вкарат в санкционен режим или ,че ще им отчуждат имотите за да се плащат репарации на украинците ,може да се решат да продават и на половин цена ,но не им харесва да продават евтино поне засега.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Изобщо не им е трудно. Нямат никакъв проблем с продажбите и получаването на парите си, нали купих къщата от руснаци ,та горе-долу ми стана ясно как го правят и от къде минават парите им. Просто тези които не продават все още не им се вярва какво ги очаква, а и обичат да имат имоти в ЕС или острова. Много продадоха и много продават още. Не се отрази на цените за сега защото купуват българи, поляци, датчани и един Господ знае още какви, а и не искат да продават евтино / гадовете /
          продали са 5%-10% макс от собствениците с руско гражданство
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

трудно им е да продават
            някои продават, но има маса, които са 'в капан'
            ако ги пуснат и тях ще има лавина - обърни внимание на цените във Варна - ако пуснат руснаците да продават ... цените ще спаднат с 40% за седмици.
            Изобщо не им е трудно. Нямат никакъв проблем с продажбите и получаването на парите си, нали купих къщата от руснаци ,та горе-долу ми стана ясно как го правят и от къде минават парите им. Просто тези които не продават все още не им се вярва какво ги очаква, а и обичат да имат имоти в ЕС или острова. Много продадоха и много продават още. Не се отрази на цените за сега защото купуват българи, поляци, датчани и един Господ знае още какви, а и не искат да продават евтино / гадовете /

Коментар

Имат много имоти-факт, но вече се освобождават ударно от тях, което е прекрасно. Предполагам, че ако не се променят догодина няма да имат изобщо достъп до ЕС и други страни, та нека да си купуват ако искат в Турция, ако искат в Дубай, само да не ни се пречкат тук, като под тук имам предвид в целия ЕС.
              трудно им е да продават
              някои продават, но има маса, които са 'в капан'
              ако ги пуснат и тях ще има лавина - обърни внимание на цените във Варна - ако пуснат руснаците да продават ... цените ще спаднат с 40% за седмици.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Да. Малко рязко го казах. Коментирахте колко имоти имат руснаците тук. Говорехте за 200 000? Сега тези руснаци нямат достъп до тях. И си мисля, че може да стане както с южен поток. Не стана през България, стана през Турция. Чета, че руснацити не искат да ни продават газ дори и в рубли и окончателно са ни зачеркнали като "братушки". Много конфликти назряват в света и нищо чудно и тук да ни опари. Колко му е.
                Имат много имоти-факт, но вече се освобождават ударно от тях, което е прекрасно. Предполагам, че ако не се променят догодина няма да имат изобщо достъп до ЕС и други страни, та нека да си купуват ако искат в Турция, ако искат в Дубай, само да не ни се пречкат тук, като под тук имам предвид в целия ЕС.

Коментар

• The National Association of Home Builders (NAHB) Housing Market Index (HMI) rates the relative level of current and future single-family home sales. The data is compiled from a survey of around 900 home builders. A reading above 50 indicates a favorable outlook on home sales; below indicates a negative outlook.

https://www.investing.com/economic-c...rket-index-218

През 2006 мина под 50 пункта предната криза 2008-2009 година.
                  Last edited by unimog; 15.08.2022, 18:17.

Коментар

Глупости на търкалета. Не знам защо се опитваш да вменяваш страх при това с най-ниски способи !!!
                    Да. Малко рязко го казах. Коментирахте колко имоти имат руснаците тук. Говорехте за 200 000? Сега тези руснаци нямат достъп до тях. И си мисля, че може да стане както с южен поток. Не стана през България, стана през Турция. Чета, че руснацити не искат да ни продават газ дори и в рубли и окончателно са ни зачеркнали като "братушки". Много конфликти назряват в света и нищо чудно и тук да ни опари. Колко му е.
                    Last edited by vikhunter; 15.08.2022, 18:22.

Коментар

В бизнеса има една думичка обратна на думичката печалба, но хубавите времена ни карат да я забравяме.
                      Също така е несериозно да считаш, че лихварите aka банковия ни сектор ще подминат нашенския ипотекар, предприемач, инвеститор при жуленето с лихви...
                      Берти, съгласна съм ,но след като западняците могат да не жулят много и нашите ще се научат. Няма време в което да няма бизнеси които фалират при това никъде по света

Коментар

Хора, ще ви го напиша отново без да ми се сърдите. При положение ,че банките не стопират малко кредитите и не увеличат лихвите при тази инфлация от есента ни очаква ново повишение на цените. Кога и ако има някакво намаление на цените ще е интересно от какви нива ще стартира и дали строителите ще решат да намалят печалбите си за сметка на цените. Не очаквайте, че ще е скоро ,нито ,че ще е с много. Още по-лошо ще стане ако спрат да строят. При това няма да е както 2010 - 2013 г за това съм сигурна.
                        В бизнеса има една думичка обратна на думичката печалба, но хубавите времена ни карат да я забравяме.
                        Също така е несериозно да считаш, че лихварите aka банковия ни сектор ще подминат нашенския ипотекар, предприемач, инвеститор при жуленето с лихви...

каруцата винаги се обръща заради дълговия товар
                        тези, които са купили с кеш - ще си имат имоти, някои ще взимат наеми, други ще ги държат заключени, докато не им потряват или не им потрябват пари

има обаче една група играчи, които в момента в който търсенето спре ще им стане доста напрегнато...
                        Last edited by bertram; 15.08.2022, 18:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Достатъчни са 3-4 години нулев ръст на имотите при 20% инфлация годишно. Така стойността на заветния кофтор си идва на мястото автоматично - поздравления за "инвеститорите", купували сляпо тези боклуци уж да си спасяват парите от инфлация.
                          Имотите не са инвестиция за бързаци и нетърпеливци ,те са сигурна инвестиция за дълго време и за спокойни хора

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

На пролет в България всичко ще е умряло. Към есента може и да сме част от турската империя. Така че не го мисли много много.
                            Глупости на търкалета. Не знам защо се опитваш да вменяваш страх при това с най-ниски способи !!!

Коментар

Хора, ще ви го напиша отново без да ми се сърдите. При положение ,че банките не стопират малко кредитите и не увеличат лихвите при тази инфлация от есента ни очаква ново повишение на цените. Кога и ако има някакво намаление на цените ще е интересно от какви нива ще стартира и дали строителите ще решат да намалят печалбите си за сметка на цените. Не очаквайте, че ще е скоро ,нито ,че ще е с много. Още по-лошо ще стане ако спрат да строят. При това няма да е както 2010 - 2013 г за това съм сигурна.
                              Достатъчни са 3-4 години нулев ръст на имотите при 20% инфлация годишно. Така стойността на заветния кофтор си идва на мястото автоматично - поздравления за "инвеститорите", купували сляпо тези боклуци уж да си спасяват парите от инфлация.

Коментар

На пролет в България всичко ще е умряло. Към есента може и да сме част от турската империя. Така че не го мисли много много.

Коментар

Working...
                                X