If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А очилца за четене да ви изпратя ли и на вас? Направо съм втрещен не ожете дори да четете а давате акъли. Лудост.
Получавате 2.67% основна фиксирана годишна лихва за 3-годишния и 4.00% за 5-годишния депозит която се дължи в края на периода на дългосрочното депозиране
Направо се "разплаках" ,че съм изпуснала тази оферта хахаха За пет години да ми платят 4 % ! Това е крайно несериозно ,но гледам ,че те е впечатлила тази оферта, ти депозирш ли 5000 € ?!
Така ще сте повечето повишители до 1-2 години, ще се молите някой да ви купи боклуците на половин цена (не важи за теб, в това село Шоумен и на цена нула да обявиш, едва ли някой ще го вземе).
Това на снимката не е ли 60м2. И тези паркоместа са пакет с имота. Така, че по-скоро е на 2500м2
Ако купиш нещо надценено с 30%+ определено ще е по-зле. Има доста такива оферти на пазара, продавачи се пробват да уцелят кьоравото. Затова трябва майсторлък и нюх да можеш да си правиш сметката кое колко струва, за колко би се стегнало/отдало и съответно каква ще е доходността. По същата логика можеш да си пуснеш 20-годишното Опелче за 15 бона в мобилето, никой не те спира. И при имотите е така.
А ако решиш да си вземеш панелка за 3000 евро квадрата, че била във Вазов и толко вървели, тогава сам си си виновен за съдбата. Защото потенциалният наем трудно ще му докараш и 2% брутна доходност Бяхте постнали една такава обява от дипломатическите блокове в Изток преди няколко дни. Типичен пример за една от най-кривите инвестиции. То затова и седеше година и няма чак такъв балък да го купи или вземе под наем.
Дай пример за имот, който би носил 4%-5% доходност от наем след данъци, щом толкова много си в час. Поне една обява в imot.bg посочи.
А при имотите колко ще е за 5 год я да смятаме? Да не се окаже по-зле?
Ако купиш нещо надценено с 30%+ определено ще е по-зле. Има доста такива оферти на пазара, продавачи се пробват да уцелят кьоравото. Затова трябва майсторлък и нюх да можеш да си правиш сметката кое колко струва, за колко би се стегнало/отдало и съответно каква ще е доходността. По същата логика можеш да си пуснеш 20-годишното Опелче за 15 бона в мобилето, никой не те спира. И при имотите е така.
А ако решиш да си вземеш панелка за 3000 евро квадрата, че била във Вазов и толко вървели, тогава сам си си виновен за съдбата. Защото потенциалният наем трудно ще му докараш и 2% брутна доходност Бяхте постнали една такава обява от дипломатическите блокове в Изток преди няколко дни. Типичен пример за една от най-кривите инвестиции. То затова и седеше година и няма чак такъв балък да го купи или вземе под наем.
Така ще сте повечето повишители до 1-2 години, ще се молите някой да ви купи боклуците на половин цена (не важи за теб, в това село Шоумен и на цена нула да обявиш, едва ли някой ще го вземе).
Продавачи, колкото и да се пънете никой няма да ви купи кофторите, те остават винаги ВАШИ!
Според статистиките, които вие давахте, цените са с 4% надолу, като сложим, че инфлацията е 16% = - (минус) 20% ЗАГУБА.
Признайте най-накрая, че сте подлъгали хората да купят имоти, които освен че не бият инфлацията ами са паднали с 4%.
Всъщност продукта не е толкова лош колкото го изкарвате за който харесва депозити в сегашната среда. Че е под инфлацията е ясно, че наслагали такси за прекратяване до небето е ясно защото имат такива към фонда и т.н. Банката няма да го направи така че да не печели от него :-)
Алтернативата към момента е 2% за 5 години. Този продукт бие другите банки яко.
Обаче е в минало време....Не е актуален....освен това се отнася за ограничена сума. Например не могат да поемат 100 милиона ...има много условности....
Унгарското ДЦК в Евро го забрави. В Долари има и над 5% доходност и по-голям избор.
По-добро е от депозит - държавата Унгария е предполагам по-надежден платец от Пощенска Банка и можеш да ги продадеш когато си поискаш преди падеж. А лихвите по ДЦК са необлагаем доход (надявам се го знаеш) за разлика от наемчетата.
Това, че масовият българин е финансово неграмотен и е чувал само за имоти не означава, че финансово грамотните трябва да правим същото, нали?
Гледам, а ти четеш ли ? Първи период - Набиране на средства и краткосрочно депозиране – до 12.01.2023 г. вкл.
Този ''депозит'' е история. Имало е нещо ЛИМИТИРАНО като сума / знам го/ вече го няма и като време.
Та ако си чел няма как да си пропуснал, че това не е стандартен депозит , а инвестиция в дивидентен фонд / иначе куц ама дава дивиденти/
Браво на банката направили са интересен продукт който НЕ Е точно депозит,, а инвестиция в акции но гарантирано от ФГВБ. Не знам дали банката има юридическо право въобще да представя подобни продукти с името депозит в тях след като средствата вложени от клиентите не се използват за продажби / демек кредити/, а се влагат на друго място макар и предварително определено.
Утре някоя банка може да предложи депозит Унгарски ДЦК. Ще си направи отчисленията към БНБ, сложи малко печалба и хайде....4.3% лихва по ''депозита'' :-) Тук дали не им дадох идея за нов депозит :-)
Няма значение дават 4% гарантирани, след тва някаква добавка. Както и да е. КАКВО дават имотите обаче? - 4% спад и 17% инфлация и то в момента. Така ли е? Така е ! Факт! Ти го призна, да вадя ли пак хисторито.
Основна фиксирана годишна лихва: 2.67% за 3 години Неустойка при предсрочно прекратяване – 6%
Кумулативната инфлация за същия период със сигурност ще е ПОНЕ 30-40% покрай еврозоната може и повече, кой знае... а общ ROI на депозита 8% за 3 години, като парите са ти заключени. Е това е сделка!
Както казах по-рано, слушайте ги какво говорят и правете ТОЧНО обратното. Доказан метод с гарантиран успех. Ако почнат да говорят добре за имотния пазар и да купуват ще се притесня.
А при имотите колко ще е за 5 год я да смятаме? Да не се окаже по-зле?
Леле, сега го погледнах и аз, че лихвата е 2,67 % за три години без да можеш да внасяш и теглиш. Изтеглиш ли те чака 6% неустойка. Разби сърцето ми този депозит ама как го изпуснах хахаха
А очилца за четене да ви изпратя ли и на вас? Направо съм втрещен не ожете дори да четете а давате акъли. Лудост.
Получавате 2.67% основна фиксирана годишна лихва за 3-годишния и 4.00% за 5-годишния депозит която се дължи в края на периода на дългосрочното депозиране
Хайде открий си един да го видим на практика примерно в Понеделник ?
Защо да си откривам? Нали казах, че мен не ме устройва. Моят актив е направил 37% за 2 месеца, от къв зор да давам на някой за 4%? Я кажи за тези двам месеца колко качиха имотите?
Коментар