If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Като знам консервативния характер на нашенеца, както споменаваш ще бута в кеш и земи. Най-вече второто.
Да инвестира на БФБ шанса е НУЛЕВ, заради кофти имиджа. Като човек без предубеждения, съм имал сблъсъци с хора на позиции в някои от листнатите компании у нас и знам едно - дори да са печеливши, моите пари никога няма да отидат там.
Остана третия вариант - малък бизнес - абсурд. Това хоро го играха много хора след 90-те, видяхме резултата. Така, че кръга е порочен - въртим, сучем и накрая пак у тухла.
Срив породен от демография и презастрояване ще свали цените на имотите до под себестойност, щото докато е над себестойност строителите ще продължават да строят
В масовият случай това означава около 500 евро на квадрат или под 50 000 евро за тристаен апарт по ливадите
В същото време земите от 2000лв ще станат 2000 евро и всеки с 25 декара читава земя ще може да си купи в София, а голяма част от тях ще се и пренесат да живеят в София ако имат собствено жилще
Наемите биха били смешни по 400-500лв за двустаен което също би привлякло доста хора от провинцията
Като краен ефект София ще стане половин България май
Като знам консервативния характер на нашенеца, както споменаваш ще бута в кеш и земи. Най-вече второто.
Да инвестира на БФБ шанса е НУЛЕВ, заради кофти имиджа. Като човек без предубеждения, съм имал сблъсъци с хора на позиции в някои от листнатите компании у нас и знам едно - дори да са печеливши, моите пари никога няма да отидат там.
Остана третия вариант - малък бизнес - абсурд. Това хоро го играха много хора след 90-те, видяхме резултата. Така, че кръга е порочен - въртим, сучем и накрая пак у тухла.
Земите ги извади от уравнението...поне не в масовия случай. В България да кажеш, че си си купил нива за 95% от населението е "ти луд ли си?"
Тук престижно е да се купуват градски имоти . Иначе земите се 'кълват' от години от големи риби от частния сектор и има хора със стотици хиляди декари земя и доста повече с десетки хиляди или хиляди декари...тях не ги виждам как ще продават на парче, че да заситят евентуален интерес на публиката.
'Тулата' е номер едно за нашенеца, но има моменти, когато парите не достигат въпреки мерака. Парите на широката публика визирам.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Беар ако си представим че имотният пазар в София се е сринал заради демографията и презастрояването, а не заради криза или нещо такова с временен характер.
Това ще доведе до коренна промяна в ценостната система на българина. Имотите вече няма да бъдат желани и свободните пари които преди са набивани в имоти ще трябва да се пренасочат към нещо друго
Физическо злато няма достатъчно ще стане дефицит ама едва ли някой би платил повече от борсовата му цена
Можеби земеделските земи рязко ще поскъпнат защото хората дето обикновено са купували имоти едва ли ще почнат да купуват акции
Или просто ще се държат камари пари в банките на 0 лихва щото като са гръмнали имотите няма и да има много желаещи да купуват с кредити
На къде мислиш че ще потеглят парите?
А бе остави майтапа, ама май май верни ще се окажат приказките за някои понижители, че ги бутат от тогавашните нива. Ако не бяха толкова убедени в изказванията си, щях да реша, че са тролове и пишат на майтап...относно тогавашните цени. #Този път е различно.
Беар ако си представим че имотният пазар в София се е сринал заради демографията и презастрояването, а не заради криза или нещо такова с временен характер.
Това ще доведе до коренна промяна в ценостната система на българина. Имотите вече няма да бъдат желани и свободните пари които преди са набивани в имоти ще трябва да се пренасочат към нещо друго
Физическо злато няма достатъчно ще стане дефицит ама едва ли някой би платил повече от борсовата му цена
Можеби земеделските земи рязко ще поскъпнат защото хората дето обикновено са купували имоти едва ли ще почнат да купуват акции
Или просто ще се държат камари пари в банките на 0 лихва щото като са гръмнали имотите няма и да има много желаещи да купуват с кредити
Разходите по жилищните наеми нарастват с рекорден темп през 2022 г.
- Проблемът се усложнява от исторически бързото нарастване на разходите по заеми, което прави собствеността на жилище недостъпна за много канадци и ги принуждава да останат на пазара за наеми по-дълго време.
Остави Канада
Иди в Холандия или Германия (хубавата част) да намериш под наем за студент - чудо е.
Но за това се иска жив(!) пазар. При кофти демография и много тъмни прозорци .. нуждата рано или късно 'вади' конкуренти на пазара на имоти за под наем.
Разходите по жилищните наеми нарастват с рекорден темп през 2022 г.
- Проблемът се усложнява от исторически бързото нарастване на разходите по заеми, което прави собствеността на жилище недостъпна за много канадци и ги принуждава да останат на пазара за наеми по-дълго време.
чакай малко 2012-та при умрял имотен пазар - банките даваха 6-7% годишна доходност да си държиш парите на депозит
пазара излетя, когато дискотеката с депозитите я закри мустака. тогава им писах тук, че е време да се взема.
който взел взел .. а после пак залтинахме в другата крайност
ти сега продаваш нали? поне така ми се върти,че сподели тук преди време. всъщност това е правилно ако имота няма да ти трябва или нямаш сентимент.
Значи е верно това за 2012-та
Продавам е силно казано щото обявата е изтекла и даже не съм си правил труда да я подновявам
Като я подновя вероятно ще я пусна с поне 20% над това което беше та да мога да направя дискаунт на търсещите отстъпка та после да ходят и да разправят как са ме изкривили
Абе какви мечки ние сме си направо пандички спрямо колоси като Берти
Той и Кавръков са истинските мечки ние сме дребни интриганти
Ти представяш ли си 2012-та да си мечка за имотите каква воля какви стоманени нерви се изискват
А бе остави майтапа, ама май май верни ще се окажат приказките за някои понижители, че ги бутат от тогавашните нива. Ако не бяха толкова убедени в изказванията си, щях да реша, че са тролове и пишат на майтап...относно тогавашните цени. #Този път е различно.
Абе какви мечки ние сме си направо пандички спрямо колоси като Берти
Той и Кавръков са истинските мечки ние сме дребни интриганти
Ти представяш ли си 2012-та да си мечка за имотите каква воля какви стоманени нерви се изискват
чакай малко 2012-та при умрял имотен пазар - банките даваха 6-7% годишна доходност да си държиш парите на депозит
пазара излетя, когато дискотеката с депозитите я закри мустака. тогава им писах тук, че е време да се взема.
който взел взел .. а после пак залтинахме в другата крайност
ти сега продаваш нали? поне така ми се върти,че сподели тук преди време. всъщност това е правилно ако имота няма да ти трябва или нямаш сентимент.
Коментар