Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Знам за къде ми пишеш , при мен няма влакове или подобниКолкото до Драгалевци и Симеоново, това са софийски квартали, аз и твоя познат пишем за селца до Женева, които не са съизмерими ама въобще, нито с Женева, нито със София. Истината е ,че мнението ми за качеството на живот в София и селцата за които пишем е много различно и в полза на столицата да си призная
Не е задължително всички да се върнем разбира се, ще го направим хора ,които знаем къде ще ни е по-добре
"Столица на държава от ЕС"....да се смееш ли, да плачеш ли. Явно отчаянието при брокерите наистина е фрапиращо. Нищо, нищичко не може да оправдае балонизираните имоти, нито да предотврати задължителния спад от поне 50% (което няма да е спад а само изтриване на безпредметното надуване на офертните цени през последната 1 година).
- 1 like
Коментар
-
Знам за къде ми пишеш , при мен няма влакове или подобниКолкото до Драгалевци и Симеоново, това са софийски квартали, аз и твоя познат пишем за селца до Женева, които не са съизмерими ама въобще, нито с Женева, нито със София. Истината е ,че мнението ми за качеството на живот в София и селцата за които пишем е много различно и в полза на столицата да си призная
Не е задължително всички да се върнем разбира се, ще го направим хора ,които знаем къде ще ни е по-добре
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Не знам къде във Франция си близо до Женева, допускам че си близо до границата , но пък беше споменала за 800к апартементи та не знам. Имам клиент там,който основно работи в Женева и спомена , че е на 20 минути с влак или нешо такова от центъра на Женева, има влак на всеки 10 минути та е като градски транспорт. Горе долу толкова време ше ти отнеме да стигнеш от Руската църква до НДК..Той говореше за цени от порядъка на 500к до 1млн за къша и към 400к за апартамент. После проверявах и да , доста жилища в този диапазон за към 3-4к м2. Ясно е че френско село та било то и до Женева не е европейска столица, но и Драгалевци и Бояна не са. Цените са съзимерими, Не знам какво е качеството на живот , но ше се изненадам ако не е по-добро от София. Ница и Кан, не са столици , но качеството на живот е много, много, по-високо от София при сравними цени.. Та не знам какво би ми донесло толкова това че София е европейска столица. Понякога се чудя какво толкова се пънем да се връшаме ...Колкото до Драгалевци и Симеоново, това са софийски квартали, аз и твоя познат пишем за селца до Женева, които не са съизмерими ама въобще, нито с Женева, нито със София. Истината е ,че мнението ми за качеството на живот в София и селцата за които пишем е много различно и в полза на столицата да си призная
Коментар
-
Правиш сравнение м/у Столица на страна от ЕС и Южна Франция ? Не се лъжи, колкото и да е прекрасна дестинацията във Франция, не можеш да я сравниш със София, дори и днес ,а това ще се променя в полза на София, във времето. Българите ,все още сме привелигировани да можем да купим апартаменти в Столицата си на много прилични цени .Разбирам ,че не ти харесва на мен също ,но това го очаквах ,а ти се учудваш. Това е и причината да пиша, че разликата ще се увеличава независимо от мнението ни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Имам силни съмнения че показаната сметка е работела точно така през 2000-та, но наистина не съм живял достатъчно в БГ за да имам твърдо мнение. Може би сметката е излизала за конкретен уникален имот.
В момента, да се "инвестира" ми се струва пълна лудост. БГ е идеално място за пране и многократно съм го рекламирал пред приятели като такова. За инвестиция с цел наем не става изобщо.
Имам скромно, 7-цифрово порфолио в имоти. Наблюденията ми показват че през всеки 20-годишен период има не повече от 5 години подходящи за влизане в подобна инвестиция. В момента не се сещам за нито едно място по света където таймингът е добър за покупка.Къде са имотите ти ? Ще бъде интересно за всички да разберем за какво иде реч и как ги управляваш.
Коментар
-
$55к през 2000 година бяха много пари, но ако наема е бил $500 апартамента се изплаща за 9 години.
В момента, да се "инвестира" ми се струва пълна лудост. БГ е идеално място за пране и многократно съм го рекламирал пред приятели като такова. За инвестиция с цел наем не става изобщо.
Имам скромно, 7-цифрово порфолио в имоти. Наблюденията ми показват че през всеки 20-годишен период има не повече от 5 години подходящи за влизане в подобна инвестиция. В момента не се сещам за нито едно място по света където таймингът е добър за покупка.
Коментар
-
Е, добре де, 500к апартамент в Южна Франция се рентва за 2к и дори при сегашния балон се изплаща за 20 години. И това при условие че от цял свят идват хора с готови пари а лихвите до миналата година бяха 0.5-0.7% фиксирани за 30 години.При теб заради близостта до Женева може търсенето да е по-голямо.. Защо става така , че все ние изтегляме най-късата клечка? Най-бедната страна в ЕС, най--корумпираната, очаквам поне cost of living да е ниска. ма и това не се случва.
Коментар
-
Аааа, така погледнато си наемател без проблем. Това е начин на мислене все пак. На мен ми харесва да ми се изплаща апартамента ,а в моя случай това се случи неколкократно и да му се удесеторява цената за 20 г. Ще бъда доволна и да се удвои само цената му ,а наема отделно ще ме радва. Всеки знае себе си какво го удовлетворява все пак.
Не забравяй и това ,че когато БГ ,стане средностатистическа държава от ЕС, ,нито наемите ,нито цените ще са днешните, а това ще се случи все пак.
Това се вижда и от моя случай ,колкото повече време минава и се приближаваме толкова по-скъпо става и по-неизгодно м/у другото.
Коментар
-
Опитвам се да разбера как излиза сметката. Имам парите готови, както и ти , и аз се чудя се какво да ги правя , искам да взема жилише в София и просто не излиза шибаната сметка. $55к през 2000 година бяха много пари, но ако наема е бил $500 апартамента се изплаща за 9 години. Тогава сметката е излизала. Сега сумата за апартамента се изплаща за 36 години и не мога да разбера как би излязла сметката. Нито смятам , че си глупава, нито ти давам акъл какво да правиш с парите си. Аз, след затварянето на БГ фирмата останах с еднио пари, които трябваше да отиват за заплати и сега съм в небрано лозе и не знам къде да ги набутам. Опитвам се да разбера какво не смятам правилно за имотите.. Ето ти приличен тристаен в Изток с наем 650 евро, който поне на 600 със сигурност ще ти го свалят .
https://m.imot.bg/details/2d167541056921351 Сметни сега като видиш цените там за колко години се избива
" инвестицията"
- 3 Харесвания
Коментар
-
А защо мислиш така ? Апартамена от 55к е станал 520к за 23 години , т.е. цената му е нарастнала 9-10 пъти. Наема обаче е нарастнал от $500 на 1200 евро , т.е. малко над 2 пъти. Наемите определено изостават от цените. Пак казвам, не ти давам акъл, ти ми дай на мен та да разбера зашо наема няма да ми е по-изгоден ? Дори и да се качи , не изгледжа да върви с цените. На всичкото отгоре безкрайния растеж на цените без възвръшаемост не ми изглежда възможен. Рано или късно , корупцията в България ше намалее и имотите ше загубят функцията си да легализират пари. Тогава цената им ше се определя отново от наемите.
Не забравяй и това ,че когато БГ ,стане средностатистическа държава от ЕС, ,нито наемите ,нито цените ще са днешните, а това ще се случи все пак.
Това се вижда и от моя случай ,колкото повече време минава и се приближаваме толкова по-скъпо става и по-неизгодно м/у другото.
Коментар
-
Тогава трябва да решиш къде искаш ти да е апартамента и да отдаваш по възможност на краткосрочен наем. Мисля, че ако го купиш в центъра може и да ти се получи ,особено след като има кой да се занимава с него безплатно. При всички случай след седем години мисля ,че цените ще бъдат доста по-високи от днес ,наемите също.
Коментар
-
Искам да имам жилише за след 5-7 години като (ако) се върна. Мисля , че ако имам жилище е по-вероятно да се върна. Като знам какви сме придирчиви с жена ми , ако трябва тогава да избираме, особено ако пак има на пазара само апартаменти с чугунени мивки и плочки от 1948, сигурно ше се откажем Сега и да си идвам, ще отида на хотел. Няма да чистя прах 2 дни за да стоя 5 дни и след 2 години пак. Та сега със сигурно няма да го ползвам, но поне в БГ има кой да се грижи за него и ше е добре да върне някакви пари. При нормален пазар за 7 години би трябвало да си върне половината от парите и това би имало смисъл. Ако обаче няма да върне нишо а има и изгледи да падне цената какъв смисъл има да го купувам ? То дето се вика под наем ше съм по на далавера. Ако мога да живея за 1200 евро в апартамент за 500к въобше няма да се замисля даже. Тук преди 15 години съм плащал $1700 за 300к жилище та наем 1200 за почти 2-но по-скъпо жилише изглежда като много добра сделка.
Коментар
Коментар