Първоначално изпратено от Arana
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Признавам си и мен това най-много ме дразни. Испанците се вдигат и протестират. Французите нямат равни в протеста. Ние все се спотайваме и все някой друг да ни оправи. Е, оправят ни централно.
Що не протестират в Западна Европа, че държавите им се напълниха с азиатци и африканци?Що не протестират, че промиват мозъците на децата им колко готино е да са гейове и лесбийки?Що не протестират срещу затоплизма и унищожаването на индустрията в ЕС и високите цени на тока?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Нали се сещаш,че след не повече от 40-50 години максимум Западна Европа ще наподобява Африка и Азия.И тогава може да настъпи обратна емиграция от Западна към Източна Европа.
В България има два основни проблема-ниското заплащане на труда и градската среда. С течение на времето заплатите нарастват и вече по покупателна способност на средната заплата България минава Гърция. До 5-6 години по този показател ще настигнем и Испания. Градската среда трудно ще се промени драстично, но все пак сега е по-добре, отколкото преди 30 години.
Коментар
-
Ами гледам да не вкарвам емоции. То истината се ражда от обмен на гледни точки. Миро също дава полезна информация, а аз му давам инфо, с което пък той не разполага и нещата стават по-обективни. Печели читателят.
В България има два основни проблема-ниското заплащане на труда и градската среда. С течение на времето заплатите нарастват и вече по покупателна способност на средната заплата България минава Гърция. До 5-6 години по този показател ще настигнем и Испания. Градската среда трудно ще се промени драстично, но все пак сега е по-добре, отколкото преди 30 години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Миро,
Това не е лично към теб а го казвам като цяло за масата от обществото ни.Не се обиждай и се извинявам ако си се засегнал.Аз също живея тук ,така че е смешно да бъда изолиран.
Всички ние можем да направим България рай,но това което ме дразни най много е в покорността на българина ,това да търпи ,да седи и да гледа ония как го мачкат горе и как точат държавата на 100 %.Щото навсякъде по света дереджето е едно ама има граници у нас няма братче.Арана е права ,в Испания колкото и да цигания малко ,има стабилност,има някаква култура изградена в обществото ,у нас няма все още нищо ,манталитета ни е изроден,ние нямаме онова дето демонстрират гърци,французи и други да искат да скачат да отстояват.. това е проблема...саминедни други се ядем
Коментар
-
Какво си взела да им обясняваш на нашите Ганьовци кое какво е ?
Те всичко знаят и със всичко са запознати.България за тях е раят ,тя от към природа си е рай но за държавата говорим..Зарежи ги...
Испания ,Франция ,Англия ,Холандия това са майките на света ,те взели да коментират какво било в държави колонизирали земното кълбо.
За това аз сега на едно море даже предпочитам френските колонии ,да съм сред французи а не да им слушам селските мизерии и да им търпя мръсотия в България.
лгария.И 20 пъти да им обясняваш смисъл няма ,знаел ли защо ?
Защото това е все едно да обясняваш на някое племе зарязвано в Африканската джунгла че има болници,че има грижа за човека ще те гледат като хванати от джунглата и у нас е така,не могат да осъзнаят че в собствената си държава живеят като животните
Коментар
-
Миро,
Това не е лично към теб а го казвам като цяло за масата от обществото ни.Не се обиждай и се извинявам ако си се засегнал.Аз също живея тук ,така че е смешно да бъда изолиран.
Всички ние можем да направим България рай,но това което ме дразни най много е в покорността на българина ,това да търпи ,да седи и да гледа ония как го мачкат горе и как точат държавата на 100 %.Щото навсякъде по света дереджето е едно ама има граници у нас няма братче.Арана е права ,в Испания колкото и да цигания малко ,има стабилност,има някаква култура изградена в обществото ,у нас няма все още нищо ,манталитета ни е изроден,ние нямаме онова дето демонстрират гърци,французи и други да искат да скачат да отстояват.. това е проблема...саминедни други се ядем
Коментар
-
Хайде няма нужда от комунизъм. С тоя комунизъм видяхме докъде я докарва Западна Европа. България тръгна от ниска база,но до десетина години ще настигнем Западна Европа по стандарт на живот.
Бъркаш две концепции комунизъм и държава на благосъстоянието с някакви гарантирани стандарти на живот са различни работи.Last edited by Arana; 30.04.2023, 10:41.
Коментар
-
Миро,
Всички ние можем да направим България рай,но това което ме дразни най много е в покорността на българина ,това да търпи ,да седи и да гледа ония как го мачкат горе и как точат държавата на 100 %.Щото навсякъде по света дереджето е едно ама има граници у нас няма братче.Арана е права ,в Испания колкото и да цигания малко ,има стабилност,има някаква култура изградена в обществото ,у нас няма все още нищо ,манталитета ни е изроден,ние нямаме онова дето демонстрират гърци,французи и други да искат да скачат да отстояват.. това е проблема...саминедни други се ядемLast edited by X_Y; 30.04.2023, 10:49.
Коментар
-
Тази безработица ти е толкова, защото всички си бият камшика и емигрират. Без емиграция процентът щеше да е потресаващо висок. В Испания не емигрират, защото се плащат сериозни помощи за безработица и така нареченият “социален дюшек” за безработния му позволява около две години спокойно да си търси нова работа. Защо да емигрира? А и защо веднага да почва нова работа? И хоп системата го отчита като безработен.
- 1 like
Коментар
-
https://www.bloomberg.com/news/artic...mand#xj4y7vzkg
Азиатските тигри взеха да клякат...
Икономиката на Тайван изпада в рецесия, тъй като глобалното търсене пресъхва БВП се свива с 3% през първото тримесечие на 2023 г., по-лошо от прогнозитеGDP shrinks 3% in first quarter of 2023, worse than estimates
Основен виновник е забавянето на глобалното търсене на полупроводнициSlowing global demand for semiconductors a major culprit
Коментар
-
Тази безработица ти е толкова, защото всички си бият камшика и емигрират. Без емиграция процентът щеше да е потресаващо висок. В Испания не емигрират, защото се плащат сериозни помощи за безработица и така нареченият “социален дюшек” за безработния му позволява около две години спокойно да си търси нова работа. Защо да емигрира? А и защо веднага да почва нова работа? И хоп системата го отчита като безработен.
Те всичко знаят и със всичко са запознати.България за тях е раят ,тя от към природа си е рай но за държавата говорим..Зарежи ги...
Испания ,Франция ,Англия ,Холандия това са майките на света ,те взели да коментират какво било в държави колонизирали земното кълбо.
За това аз сега на едно море даже предпочитам френските колонии ,да съм сред французи а не да им слушам селските мизерии и да им търпя мръсотия в България.
лгария.И 20 пъти да им обясняваш смисъл няма ,знаел ли защо ?
Защото това е все едно да обясняваш на някое племе зарязвано в Африканската джунгла че има болници,че има грижа за човека ще те гледат като хванати от джунглата и у нас е така,не могат да осъзнаят че в собствената си държава живеят като животнитеLast edited by X_Y; 30.04.2023, 10:48.
Коментар
-
Имам братовчеди в Германия, които заминаха преди 30 години. Имат къща,а купиха и на двамата си сина къщи.Не са в голям град, ама не им и трябва, щото получават достатъчно добри заплати.
има и успели, не слагам всички в една категория
но мисля, че мога да си представя, какво е първите 10 години
в чужда държава. после предполагам свикватпрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Че баш в такава среда става биг бизнес. Иначе само бъхтиш за тоя дет духа
Коментар
-
При 3,8 процента безработица явно достатъчно бизнес се развива в България. За сравнение в Испания безработицата е 12,5 процента. 3,3 пъти по-висока,отколкото в България. Ама така ли говорят испанците?Last edited by Arana; 30.04.2023, 10:16.
Коментар
Коментар