If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ама едно таквоз отроче ще е кандидат за кмет на ПП и ДБ за София. И онез вдлъбнатите ще гласуват
Цените са нормални за всяка балканска столица, но ДС мекеретата правят нещата да изглеждат недостъпни. Всеки нормален чиляк в ЕС, работи за 12€ на час. Е, колко на струва имот? Ел. Джон може и да иска българи да работят и на бангладешка заплата, ама не става, в ЕС сме за негово съжаление.
[ATTACH=CONFIG]temp_25079_1687640570259_341[/ATTACH] по темата ...
друг е въпроса колко би трябвало да е реалната/резонна цена на подобен апарт.
Малки са картинките и трудно се вижда. Май чета, че е 60 квадрата.
60 квадрата (фалшиви естествено), кв. Витоша (гето) - 50.000 Евро макс. Тези искат безумни пари за този боклук, ще има още мнооого да свалят.
Ума не е предпоставка за богатство,но имам няколко месечни наблюдения на списващи в темата (не визирам точно теб) и знам "интелектуалния" им багаж.Или по-скоро липсата на такъв
Сравнявайки тези дребнави балкански субекти с човек в Европа с 2 млн евро годишен доход,мисля наблюдението ми е правилно и много точно.
Това,че не го харесваш ,вече е отделен въпрос
А, човека може да е много точен. Мисълта ми е, че според вижданията ми, играе прекалено агресивно. Но той си носи риска. За мен без диверсификация дългосрочно не се получават нещата.
Моите дялове са 1/4 от неговите. Не се оплаквам. Колкото-толкова. Абе смешници сме, наистина. Друго си е да си с панелка "собствен дом" и кредит за 30 години. Това са големите мъжкари.
Знаеш ли, имаше един зевзек от Априлци, който обясняваше на един австриец как връх Ботев бил 2376 метра (височината му е в ника ми, и аз го обичам този връх) - вижда ли демек какви велики планини имало в Бълагария, австрийците нищо не знаят. Той горкият не беше даже прочел, че там само лифтовете им стигат над 3000 метра. А австриецът кима, съгласява се и се прави на впечатлен - да не го обиди. Та и аз си представям някой с панелката и кредита как се подииграва на моя шеф и съдружник как той нямал имот а нашият имал видиш ли - голямата работа.
А бе, накрая като занулят всичко(голямото МЯУ) и се окаже, че балканския мачо с панелка е пръв на село( и в чужбина), ще падне голям смях. Затова ти казвам, че агресивния портфейл изцяло с акции, трябва в даден момент да почне да пренасочва към по-нисколиквидни активи. Защото ако ФЕД и ЕЦБ не бяха напечатали тоновете кеш през Ковида, акциите сега щяха да правят компания на Титаник. Съответно много мажовци с агресивни портфейли щяха да слезнат от А8-ците.
Имотите и златото дават такива възможности и затова се чудя защо толкова се плюе по тях. Вместо да се приеме, че територията ни е пренаселена от свръхконсервативни "инвеститори". И ума не ми го побира защо трябва да продаваме без пари нещо хубаво, само защото сме имали "лоша репутация". Гледах наскоро кви дупки се продават в Щатите за луди пари(уж след 40-50% дискаунт, заради "кризата"). Та с тея дистанционни професии, що ние трябва да продаваме без пари?
П.С. Зевзека от Априлци е пич. Естествено, че нашенското си е най-добро
И къде е казано, че с 2 000 000E годишен доход трябва задължително да купува с ипотека? При такъв доход, да кара служебна кола, да живее под наем и да е само в акции, е смехотворно.
А Петърчо го изкара връх на интелекта, щото имал пари. И той почна като жените да приписва несъществуващи качества на "финансово красивите" мъже.
П.С. Иначе Джонка дано там ти плащат добре, че такъв доход за мажото при положение, че е съдружник и в други компании за Джърманито не е голям доход. Да не кажа и по нашенския стандарт, че също не е. Ама няма да зачеквам темата, че ще разлая много кучетата пак на тема БГ vs странско.
Моите дялове са 1/4 от неговите. Не се оплаквам. Колкото-толкова. Абе смешници сме, наистина. Друго си е да си с панелка "собствен дом" и кредит за 30 години.
Знаеш ли, имаше един зевзек от Априлци, който обясняваше на един австриец как връх Ботев бил 2376 метра (височината му е в ника ми, и аз го обичам този връх) - вижда ли демек какви велики планини имало в Бълагария, австрийците нищо не знаят. Той горкият не беше даже прочел, че там само лифтовете им стигат над 3000 метра. А австриецът кима, съгласява се и се прави на впечатлен - да не го обиди. Та и аз си представям някой с панелката и кредита как се подииграва на моя шеф и съдружник как той нямал имот а нашият имал видиш ли - голямата работа.
Нямаш ли кофтор с 30-годишна ипотека - ами прост си, това е. Така мислят повишителите тук. Твърде жалко е, но е факт.
В конкретния случай - ако купи къщата, в която живее, трябва да даде минимум едни 2 милиона Евро. Същите му носят обаче (ако ги вложи примерно в Алианц) дивиденти по 100к годишно, а за наеми дава 48к. Абе глупак.
ПС: Като казах Алианц - акциите които купих миналата година по 170 и за които Бонка-джендърът ми се подиграваше, в момента са на 210 и ми платиха дивидент по 11,40 на парче освен всичко. И аз съм пълен глупак - вместо да купя на шпакловка и замазка за "инвестиция" някой "апарт" без нито една права стена в Кръстова Вада, реални 50 квадрата но продадени за 80, аз се набих в акции. Направо умирам от яд.
И къде е казано, че с 2 000 000E годишен доход трябва задължително да купува с ипотека? При такъв доход, да кара служебна кола, да живее под наем и да е само в акции, е смехотворно.
А Петърчо го изкара връх на интелекта, щото имал пари. И той почна като жените да приписва несъществуващи качества на "финансово красивите" мъже.
П.С. Иначе Джонка дано там ти плащат добре, че такъв доход за мажото при положение, че е съдружник и в други компании за Джърманито не е голям доход. Да не кажа и по нашенския стандарт, че също не е. Ама няма да зачеквам темата, че ще разлая много кучетата пак на тема БГ vs странско.
Знамение е това мечката ще удари имотния пазар.Това е .Добра новина.
Аа, и още нещо, като пристигахме заранта, едно малко джипче ни беше пресрещнало пътя на разклона за нашата вила и шофьора мереше нещо с едно тринога. Брат ми го попита какво мери, а оня му отговори, че е за нуждите на кадастър на селото. Вече станаха много съвпаденията, кадастър и мечка!!!!
И, аз така предполагам Кавръче. Запомнете, мечката от радомирско село на Еньовден. Набрах и малко жълт кантарион за страх и цветовете затворих в буркан със зехтин, ако ме свие стомаха.
И аз послушах BONI и въобще не съжалявам. В разгара на covid кризата, купих 1 в Бургас, през април 21-ва. Викам, ако ще се мре, младите да разполагат с ВИ.
Сега се прибирам от подножнопланинската ми вила до поточе.
Комшийката ни посрещна с новина, че баба меца е върлувала из всички кошери в селото.
Помислих си, дали тази новина за мечка, не предвещава мечи тренд при имотите в близките години...
И аз го послушах Бони. Баш в Ковид кризата 2021 не, ама 2022 Май месец нахлузих и двата апарта тук в Плевен. Е, то се наложи де. Но помня че продавача на единия казваше и го е мислел, сигурен съм...че ръста приключи и събира за апарт в София. Та искаше и да изповядаме на реална цена за да докаже произход на средства. Казах ОК, но делим разходите по придобиването. И така стана. А дали събра за София съмнявам се. Дано да е успял.
И аз послушах BONI и въобще не съжалявам. В разгара на covid кризата, купих 1 в Бургас, през април 21-ва. Викам, ако ще се мре, младите да разполагат с ВИ.
Сега се прибирам от подножнопланинската ми вила до поточе.
Комшийката ни посрещна с новина, че баба меца е върлувала из всички кошери в селото.
Помислих си, дали тази новина за мечка, не предвещава мечи тренд при имотите в близките години...
Коментар