Обявите в София в разгара на лятото се ъстремиха към ниво 38 000 ,в момента са около 37200 стабилно
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от AMG2023
Брокераз ще черпиш ако цените паднат само с -40%
Ще са много повече от 40 гледай сега как всеки ден става все по-зле
Тези сметки показват, че при покачване на лихвите до максималните им стойности ще бъдат достигнати чааак през 2049та. Ураааа, вече се вижда реалната година на спада! Йес, йес, йес! Оказа се, че вечен ъп няма!!!Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеСпад ако има такъв ще дойде след като обърнат палачинката за лихвите - тоест вече са получили данни че са счупили икономиката. Същото се вижда и назад в историята. Спада едва ли ще е тази година - по вероятно да наблюдаваме застой.
Обаче не мисля че повече от 20-30% дискаунт ще има където и да е, просто много се е вдигнала цялата парична маса и няма как да я изтеглят или да държат лихвите високи твърде дълго защото се рискуват много фалити на банки. Цените от 2015 отпътуваха с влака и няма да ги видим повече.
А спад може и да не се види изобщо а да си останем на сегашните нива.
Коментар
-
Спад ако има такъв ще дойде след като обърнат палачинката за лихвите - тоест вече са получили данни че са счупили икономиката. Същото се вижда и назад в историята. Спада едва ли ще е тази година - по вероятно да наблюдаваме застой.
Обаче не мисля че повече от 20-30% дискаунт ще има където и да е, просто много се е вдигнала цялата парична маса и няма как да я изтеглят или да държат лихвите високи твърде дълго защото се рискуват много фалити на банки. Цените от 2015 отпътуваха с влака и няма да ги видим повече.
А спад може и да не се види изобщо а да си останем на сегашните нива.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Така е из цяла Калифорния.. В момента живея в Лос анджелес. Същото е положението и в Сан Диего.. Изглежда все едно е имало неуспешна инвазия от зомбита, но са останали да живеят в Калифорния. Виждаш защо капитализъм и либерализъм не трябва да вървят ръка за ръка.. Цялостното усещане е, че нещо много сериозно се е объркало в тоя свят и ей сега ще гръмне.. Също да отговоря на колегата отгоре.. Финансов мениджър съм и знам заплатите на всички. Според мен американците и най-вече Калифорнийците дори не осъзнават колко са бедни.. Може да сме на 1/10 от техните заплати в бг, но можеш да си позволиш истински плодове и зеленчуци, здравеопазване и мнооого повече спокойствие и сигурност (че няма ей сега някой да те убие за една доза фентанил). Също така е пълно с безработни от тех компаниите, което ме изненада. Явно навсякъде има сериозни lay-offs. Реално и аз съм в ел ей да ликвидирам една компания.. Та тези графики и статистики, които се развяват имат стойнот на едно меме. Всичко е story telling и изопачаване на фактите. Което ме подсеща.. идвам от Финландия - най-щастливата нация на света за 5 поредна година.. По-тъжна и депресирана нация не съм виждал и самите финландци нямат представа как така са най-щастливата нация в тая класация.
Георги Сираков ,живее в Калифорния ,наш сънародник
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеГолям дирижабъл,голямо нещо
ЕЦБ очаквано увеличи основните лихви - до най-високото ниво в историята си
https://www.investor.bg/a/539-banki-...-istoriyata-si
Може ли ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеНовоотпуснатите ипотеки в BGN за 2023.06 са малко под 737 милиона лева, в EUR малко под 21 милиона лева.
Използвайте точните данни от лихвената статистика на БНБ, "според мен" не е добър съветник.
А самата лихвена стистика показва поголовен спад на лихвените проценти, а не "плавен ръст".
на 10 ниви 2 апарта и ще кажеш под 20% са ипотеките... ама е важно къде се върти парата.
ПП аз например имам 4 сделки тази година за парцели 5-10 декара. Ако погледнеш статиситката ще излезе, че яко сделки и няма ипотеки, но тези сделки са сумата на едно паркомясто на тристайка с ипотека...Last edited by bertram; 27.07.2023, 16:48.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеНовоотпуснатите ипотеки в BGN за 2023.06 са малко под 737 милиона лева, в EUR малко под 21 милиона лева.
Използвайте точните данни от лихвената статистика на БНБ, "според мен" не е добър съветник.
А самата лихвена стистика показва поголовен спад на лихвените проценти, а не "плавен ръст".
https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/pub...ress_a1_bg.pdf
- 1 like
Коментар
-
Голям дирижабъл,голямо нещо
ЕЦБ очаквано увеличи основните лихви - до най-високото ниво в историята си
https://www.investor.bg/a/539-banki-...-istoriyata-si
Last edited by petrg5s; 27.07.2023, 16:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеСпоред мен поне 1 млрд лева ипотеки и потребителски се набиват в имоти на месец.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
При толкова ниска задлъжнялост на населението?! Ипотечните кредити за покупка на недвижими имоти у нас са крайно непопулярни и съставляват само 23.63% от продажбите (76.37% в кеш). Какви са лихвените нива е без особено значение за имотния пазар в България.
През последния месец бизнесът и домакинствата са получили нови банкови заеми за по 1.27 млрд. лв.
Kредитиране с пълна пара. Такава картина очертават данните от публикуваната от БНБ лихвена статистика към юни. Докато надзорът вади тежката артилерия от мерки в арсенала си в опит да охлади апетита за заеми в банковия сектор, данните за обемите новоотпуснато финансиране не само не дават сигнали за охлаждане, а дори сочат ускорение към края на полугодието.
Това се случва на фона на все още сравнително плавния ръст на лихвите. Тенденцията за поскъпване на кредитите остава по-видима в корпоративния сегмент, който се влияе по-пряко и от динамиката на паричната политика в еврозоната, докато при домакинствата процесите са по-бавни. И там обаче числата загатват за предстоящи покачвания - доколкото лихвите по депозитите също започват да се повишават по-отчетливо в последните месеци. Финансиране като за последно
Данните от лихвената статистика показват, че само през юли бизнесът и домакинствата са получили нови кредити за по 1.27 млрд. лв. (от които заемите за физически лица са съответно 693 млн. лв. потребителски и 578 млн. лв. ипотечни). Стойностите са най-високите от началото на 2020 г., когато БНБ започна да публикува детайлна справка за обема на предоговорените и рефинансирани заеми - дотогава те влизаха в категорията "нов бизнес", а отделянето им позволи да се добие по-ясна представа за истинското ново кредитиране. За сравнение - за периода януари - май 2023 г. средномесечно банките са отпускали на фирмите по 891 млн. лв., а на домакинствата - по 968 млн. лв. (576 млн. лв. потребителско и 392 млн. лв. ипотечно финансиране).
https://www.capital.bg/biznes/finans...ditiraneto_se/
Според мен поне 1 млрд лева ипотеки и потребителски се набиват в имоти на месец.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеЕЦБ очаквано увеличи основните лихви - до най-високото ниво в историята си - Investor.bg
И сега ако не паднат с -40% пустите цени и не се спука балоня, не дойде гоУемото МЯУ, значи годината ще е 2049та.
Коментар
-
БНБ: Икономическият растеж на България се забавя до 1% тази година
https://www.24chasa.bg/biznes/article/14990873
Коментар
-
Инфлация хелоу агейн -
WTI Crude Rises Above $80 a Barrel for First Time Since April
https://www.bloomberg.com/news/artic...pril#xj4y7vzkg
Коментар
Коментар