IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

    Ето пример в локация, локация...локация:

    https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...i8b&f1=1&fe7=1
    7 евро на кв/наем

    https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...i33&f1=3&fe7=1
    3200 евро при продажба.

    Купуваш и чакаш......чакаш.....чакаш..... и така 45 години, докато ги избиеш. Баси далаверата.
    Точно за това говоря. Тук сме заформили коскоджа ми ти форум да говорим за имоти. Що никой не споменава слона в стаята ?

    Коментар


    • https://www-plovdiv24-bg.cdn.ampproj...rabota-1591190

      Притеснителна новина за хората, търсещи работа !!!

      Спад в броя на обявите за месец февруари спрямо година по-рано отчита кариерният сайт "Джоб Тайгър" (JobTiger) в месечния си анализ на динамиката на пазара на труда в страната.
      В края на февруари предложенията за работа във водещите сайтове за работа са около 46 300, което е с 300 повече спрямо януари, но на годишна база се наблюдава спад в броя им - с около 2500 по-малко от февруари 2022 г., се посочва в съобщението.

      Спад на предложенията през февруари има в повечето сектори. Изключение прави "Хотелиерство и ресторантьорство", при който постепенно стартира активният период за набиране на кадри. Обявите в него са нараснали с 1200 или 19 процента ръст спрямо предходния месец.


      Секторът "ИТ" отбелязва най-голям спад при обявите за работа на годишна база. Предложенията в него са с 2600 по-малко от февруари 2022 г., което е спад от 34 на сто.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

        Това съм го коментирал тук много пъти. Пазарът в БГ отдавна е прегрял и съвсем скоро ще има масов отлив. Получиха се следните неща в последователност:
        - След 2009 година се заговори колко била евтина и добре обучена работната ръка в България специално в тази сфера. Колко били ниски данъците, как при дребни и не толкова дребни прегрешения минаваш между капките съвсем лесно
        - Западнякът е алчен капиталист и естествено потрива ръце. Идва и инвестира
        - Постепенно инвеститорите стават твърде много - всеки иска да лапне част от баницата. А кадрите - малко. И намаляват. И кадърните се оказва, че са съвсем малко, остатакът плява - нелоялни, готов да напусне за 100 лева повече при конкуренцията, идва на работа когато си иска, претенции до небесата...Изобщо неща, които са абсурдни на запад и ежедневие в България, това обаче инвеститорите го научават чак след като се опарят.
        - Оказва се и че БГ бюрокращината и некадърността в институциите е огромна пречка. Разкатават ти фамилията разни неграмотни лелки в НАП и по агенциите, всеки иска рушвети, всеки иска да лапа. Появяват се разни борчета и такива от "политическия елит", които искат да ги "спонсорираш", за да ти пазят гърба.
        - В един момен се оказва, че си вложил големи суми и си принуден да се конкурираш за 5% от хората, които изобщо стават за нещо. И бюджетът зазаплати расте, докато не се приближи опасно до този в западните страни.
        - Оказва се, че други пазари са далеч по-изгодни, а имат повече млади хора и повече ресурс.

        С една дума - в момента в България най-печеливши са инвеститори от рода на Лидъл и Кауфланд, защото шавят Ганьо със 100% надценки. ИТ-секторът скоро ще бъде тотал-щета. Няма кой да работи, в момента 25 годишните са наполовина от преди 15 години. Аз също направих тази грешка да се захвана с България, да убеждавам хора около мен да инвестират.. В момента който и да ме попита, му казвам да бяга надалеч от това сметище. Точно така, България се превърна в сметището на Европа, в Булвалния смисъл. Те си изнасят боклуците в България, а ние им плащаме за това. Абсурдна държава без бъдеще.
        Аз направих компания преди 3 години защото ми трябва VAT за европейските клиенти и съжалих 100 пъти. В БГ данъците са 10% само на хартия. Като сложиш само непризнати разходи, корупция и Наредба 18 сигурно ше е по-изгодно да плащаш немски данъци. Отделно , че подозирам , че губя клиенти. Renewal ratio извън България е 94%, в България е 72%. В момента в който им изпратим фактура от София и ни пускат по някакви процедури за верификация, искат мокър подпис и хартиени форми изпратени по пощата, за които не бях чувал преди БГ фирмата да започне работа. За продажби пък да не говорим, имам клиенти дори от Украйна (сега!), от България НИКОЙ. БГ бизнеса явно е много напреднал и няма нужда от автоматизация.Радвам се де , няма драма. БГ фирмата свърши много работа във Франция, че тия па какви бюрократи са не е истина. С адрес извън ЕС, не мога да си платя дори таксите. Ма за бизнес, няма смисъл
        Last edited by segato; 07.03.2023, 23:15.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

          сърдиш ли се на приятелите на баща ти и бабичките от блока в иван вазов задето расипаха страната
          ДС кадрите са рак , който докато не бъде изкоренен, бял ден няма да видим. Те и техните потомци като тоя тука, дето освен кофтор и боклук, няма други думи в речника си. Съсипаха всичко изградено през соца, продължават да мамят и крадат ддс и европари. Господ един ден ще ги съди.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

            Ти за едни криви плочки си останал на перона и дъвчеш киселото грозде. В Танзания, на плажа в Занзибар, една бира струва 20 евро. Около теб са само подрязани папури и тюркоазена вода. Собственикът е французин, каквито са повечето занимаващи се с малки хотелчета, които са разположени напосоки като кемпери на нудисти. Ако бирата ти е малко, доливаш очуканото кенче с плискащата се в краката ти морска вода. Викам му на франсето - Пич, за тия 20 евро ще пия три дни и нощи на гарата в Костинброд, ще си взема сланина от вкъщи. Той ми отвръща - Мон фрер, тук няма да видиш никъде криви плочки, които да ти измият ташаците с дъждовна кална вода, пиеш си дайкирито в обятията на мечтите си.
            Хората искат да им е конфортно, затова и плащат тези цени. Никой не е готов да живее в кочина, за да плаща малко. Това са само Ганьовците. Нормалният Европеец плаща, защото държи на качеството. А в България вече плащаш почти същите цени като на запад, а качеството е отрицателно.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

              сърдиш ли се на приятелите на баща ти и бабичките от блока в иван вазов задето расипаха страната
              Това е една от причините да не съм в добри отношения с баща ми. Но нещата са по-сложни отколкото си мислиш.
              Проектът Нева - чувал ли си за него? Едва ли. Поинтересувай се и ще видиш.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

                Пак патос без логос. Кан не е София. Там цените не падат (поне не като на други места) защото винаги ще има "балъци" като мен, които първо гледат качеството на живот. Така , че няма значение кога купувам, цената няма да е по-добра или по-лоша, само имота може да е малко по-добре или по-зле.

                Аз не съм дошъл тук да обсъждам всеизвестни неща за други страни. Опитвам се да разбера какво пропускам в България. Един ден ще одъртея и ше ме боли тук и там и ше трябва да мога поне да обясня на доктора какво ме боли. Френския, италианския или испанския ми никога няма да бъдат на ниво да живея като местен, така че България, дори с необходимите компромиси, ще бъде опция за мен. Миналата година стигнах до извода , че не е момента за жилише в София, защото хората явно са готови да платят каквото им искат без самите те да имат изисквания. Примера беше с апартамент в центъра за над 400к евро , от който излизаш и ставаш вир вода защото тротоара пред кооперацията е разбит и третата плочка на която стъпиш те изплисква. Нема лошо да се плаща 3к за квадрат, даже сравнено примерно с Париж си е без пари, ма като плащаш такива пари зашо нямаш изисквания какво ще получиш? Това ме касае мен зашото гледам за апартамент за живеене. Други колеги говорят как ше оставят нещо на децата, което не ме касае , тяхна си работа и не коментирам. Третата опция е пасивен доход от наеми , който не виждам как ше стане защото по цени София се гони с много прилични градове в Западна Европа, но наемите са 2, 3 пъти по-ниски. Това ме интересува зашото очевидно ще има няколко години между покупката и използването и ако може сравнително лесно да се отдава под наем, що не ? Та заеби Кан, да се върнем на темата за София. Как излиза сметката да се даде под наем примерно 120 квадрата тристаен, с гараж, на Неофит Рилски на който му искат 3к на м2 и на първо време изглежда , че може да мине без кой знае какъв ремонт? Наемите като гледам са макс 6-7 евро на квадрат. и за тия пари май си стоят празни Ако са заети, парите ше се върнат като абсолютна сума за 40 години без да броим лихви, ремонти , риск, разходи за менажиране и т.н.. Как излиза тази сметка бе ? Не е истина, какъв абсурд!
                Ти за едни криви плочки си останал на перона и дъвчеш киселото грозде. В Танзания, на плажа в Занзибар, една бира струва 20 евро. Около теб са само подрязани папури и тюркоазена вода. Собственикът е французин, каквито са повечето занимаващи се с малки хотелчета, които са разположени напосоки като кемпери на нудисти. Ако бирата ти е малко, доливаш очуканото кенче с плискащата се в краката ти морска вода. Викам му на франсето - Пич, за тия 20 евро ще пия три дни и нощи на гарата в Костинброд, ще си взема сланина от вкъщи. Той ми отвръща - Мон фрер, тук няма да видиш никъде криви плочки, които да ти измият ташаците с дъждовна кална вода, пиеш си дайкирито в обятията на мечтите си.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                  Според мен има надежда за София, с оглед на последната заповед, с която изваждат почти всички офшорни зони от списъка на страните с преференциален данъчен режим. С 2 думи фирмите, ще могат да "изнасят" пари към тези юрисдикции без да плащат 15% данък, което би докарало много фирми тук.
                  Няма кой да им работи. Всичкото 18-50 годишно е наполовина от преди 15 години и овсен всичко масово е неграмотно.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                    Това съм го коментирал тук много пъти. Пазарът в БГ отдавна е прегрял и съвсем скоро ще има масов отлив. Получиха се следните неща в последователност:
                    - След 2009 година се заговори колко била евтина и добре обучена работната ръка в България специално в тази сфера. Колко били ниски данъците, как при дребни и не толкова дребни прегрешения минаваш между капките съвсем лесно
                    - Западнякът е алчен капиталист и естествено потрива ръце. Идва и инвестира
                    - Постепенно инвеститорите стават твърде много - всеки иска да лапне част от баницата. А кадрите - малко. И намаляват. И кадърните се оказва, че са съвсем малко, остатакът плява - нелоялни, готов да напусне за 100 лева повече при конкуренцията, идва на работа когато си иска, претенции до небесата...Изобщо неща, които са абсурдни на запад и ежедневие в България, това обаче инвеститорите го научават чак след като се опарят.
                    - Оказва се и че БГ бюрокращината и некадърността в институциите е огромна пречка. Разкатават ти фамилията разни неграмотни лелки в НАП и по агенциите, всеки иска рушвети, всеки иска да лапа. Появяват се разни борчета и такива от "политическия елит", които искат да ги "спонсорираш", за да ти пазят гърба.
                    - В един момен се оказва, че си вложил големи суми и си принуден да се конкурираш за 5% от хората, които изобщо стават за нещо. И бюджетът зазаплати расте, докато не се приближи опасно до този в западните страни.
                    - Оказва се, че други пазари са далеч по-изгодни, а имат повече млади хора и повече ресурс.

                    С една дума - в момента в България най-печеливши са инвеститори от рода на Лидъл и Кауфланд, защото шавят Ганьо със 100% надценки. ИТ-секторът скоро ще бъде тотал-щета. Няма кой да работи, в момента 25 годишните са наполовина от преди 15 години. Аз също направих тази грешка да се захвана с България, да убеждавам хора около мен да инвестират.. В момента който и да ме попита, му казвам да бяга надалеч от това сметище. Точно така, България се превърна в сметището на Европа, в Булвалния смисъл. Те си изнасят боклуците в България, а ние им плащаме за това. Абсурдна държава без бъдеще.
                    сърдиш ли се на приятелите на баща ти и бабичките от блока в иван вазов задето расипаха страната
                    препоръка е

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                      Според мен има надежда за София, с оглед на последната заповед, с която изваждат почти всички офшорни зони от списъка на страните с преференциален данъчен режим. С 2 думи фирмите, ще могат да "изнасят" пари към тези юрисдикции без да плащат 15% данък, което би докарало много фирми тук.
                      Те добре ше дойдат , но нали няма кадри ? Или някои фирми, които са сега в БГ, ще трябва да си ходят, или ще оставят пощенски офиси с 1-2 служители, които да получават и трансферират royalties. Има и вариант да докарат индийци, но той ше Ви хареса на-малко.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

                        Сега, след скока на цените не знам как е. До преди 1-2 години имаше заплати в ИТ и то не за високи позиции, които биеха тези във Франция. Верно , че разликата идваше главно заради ниския данък и осигуровки, но кога сте вярвали , че работник в България може да има по-висок разполагаем доход от работник в същата сфера във Франция? Друг въпрос, че качеството на живот в БГ е по-ниско дори при тези условия.
                        Това съм го коментирал тук много пъти. Пазарът в БГ отдавна е прегрял и съвсем скоро ще има масов отлив. Получиха се следните неща в последователност:
                        - След 2009 година се заговори колко била евтина и добре обучена работната ръка в България специално в тази сфера. Колко били ниски данъците, как при дребни и не толкова дребни прегрешения минаваш между капките съвсем лесно
                        - Западнякът е алчен капиталист и естествено потрива ръце. Идва и инвестира
                        - Постепенно инвеститорите стават твърде много - всеки иска да лапне част от баницата. А кадрите - малко. И намаляват. И кадърните се оказва, че са съвсем малко, остатакът плява - нелоялни, готов да напусне за 100 лева повече при конкуренцията, идва на работа когато си иска, претенции до небесата...Изобщо неща, които са абсурдни на запад и ежедневие в България, това обаче инвеститорите го научават чак след като се опарят.
                        - Оказва се и че БГ бюрокращината и некадърността в институциите е огромна пречка. Разкатават ти фамилията разни неграмотни лелки в НАП и по агенциите, всеки иска рушвети, всеки иска да лапа. Появяват се разни борчета и такива от "политическия елит", които искат да ги "спонсорираш", за да ти пазят гърба.
                        - В един момен се оказва, че си вложил големи суми и си принуден да се конкурираш за 5% от хората, които изобщо стават за нещо. И бюджетът зазаплати расте, докато не се приближи опасно до този в западните страни.
                        - Оказва се, че други пазари са далеч по-изгодни, а имат повече млади хора и повече ресурс.

                        С една дума - в момента в България най-печеливши са инвеститори от рода на Лидъл и Кауфланд, защото шавят Ганьо със 100% надценки. ИТ-секторът скоро ще бъде тотал-щета. Няма кой да работи, в момента 25 годишните са наполовина от преди 15 години. Аз също направих тази грешка да се захвана с България, да убеждавам хора около мен да инвестират.. В момента който и да ме попита, му казвам да бяга надалеч от това сметище. Точно така, България се превърна в сметището на Европа, в Булвалния смисъл. Те си изнасят боклуците в България, а ние им плащаме за това. Абсурдна държава без бъдеще.
                        Last edited by ejonny2376; 07.03.2023, 22:06.

                        Коментар


                        • Според мен има надежда за София, с оглед на последната заповед, с която изваждат почти всички офшорни зони от списъка на страните с преференциален данъчен режим. С 2 думи фирмите, ще могат да "изнасят" пари към тези юрисдикции без да плащат 15% данък, което би докарало много фирми тук.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                            4к в кол център се дават само в София и само за редки езици, които се говорят от пет човека на кръст. Главно говорим за изпаднали чужденци от съответната държава, които там не могат да си намерят работа или за разни младоци, които тепърва започват. Лъжат ги, че било супер евтино в България. Да ама не. Текучеството при тях е брутално. Идват, работят 1-2 месеца, напият се няколко пъти, на...т някоя наша кифла, търсеща "чужденец" и се омитат, понеже виждат колко е зле положението в БГ и осъзнават, че на социал в родината им се живее далеч по-добре отколкото с двойна на средната заплата в БГ.А и честно казано, подобна работа е по-кофти и от това да миеш кенефи. Примерно да обясняваш на някой шведски пенсионер как да си включи лаптопа...Или да лъжеш най нагло хората, четейки заучени скриптове и да им пробутваш разни неизгодни застраховки и абонаменти...Тези работодатели неслучайно са дошли в България, просто в БГ няма закони и се измъкват между капките.

                            Във Варна заплатите са 50% от софийските, за там не искам и да коментирам даже.
                            Сега, след скока на цените не знам как е. До преди 1-2 години имаше заплати в ИТ и то не за високи позиции, които биеха тези във Франция. Верно , че разликата идваше главно заради ниския данък и осигуровки, но кога сте вярвали , че работник в България може да има по-висок разполагаем доход от работник в същата сфера във Франция? Друг въпрос, че качеството на живот в БГ е по-ниско дори при тези условия.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                              Хаха, Театро щом е най-скъпарският клуб....Думи нямам. В София ходихме вднъж с колеги (до хотел Рила се намира). Е няма по-долнопробна чалгарница от това. Някакво борче му е собственик. Вътре - ад от пушеци и само алкохоли-ментета.
                              Едно сепаре е 800 кинта, смятай.
                              Селави на Драгалевци е класи над тва, има страшна кухня, а бръмчалките са на ниво.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                                Това второто е "кулата" на Драган Цанков. Сградата буквално се руши. Надали има по-некачествено изпълнение в района. Мазилката и е опадала. Надали ще изкара и 6 по рихтер това нещо. Шумно-ад. Да не говорим и че е сигурно най-грозната сграда в района. Каква локация е това? Боклук на квадрат.
                                Ама тва не им пречи да му търсят "скромните" 3200 евро.

                                Коментар

                                Working...
                                X