IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gbikov Разгледай мнение
    Какви са рисковете пред жилищното строителство в България? - Investor.bg

По думите му статистиката показва, че инфлацията при жилищното стоителство в момента е 31%. „Само преди четири месеца, когато правихме подобен анализ, беше 27%, тоест инфлацията в строителството продължава да расте. Преди година и половина, ако сме можели да построим нещо със 100 лв., сега ни трябват 131", посочи Шопов.

ХАХАХАХАХА ХАХАХАХАХА, нас понижителите инфлацията не ни интересува, така, че продължаваме да си чакаме промоциите.
    Той и строителя не се интересува от инфлацията ,интересува се от пазара и дали той може да плати, а по спада на сделките с двуцифррени проценти се вижда дереджето..

И даже и той го казва:пазарът не се интересува от това каква е себестойността ти, а на какви пари можеш да го продадеш. Ако нашата себестойност достигне до 5000 лв. на квадратен метър, нашият клиент няма да се интересува от това. Просто няма да има купувачи", каза председателят на Националната асоциация на строителните предприемачи.

Коментар

По думите му статистиката показва, че инфлацията при жилищното стоителство в момента е 31%. „Само преди четири месеца, когато правихме подобен анализ, беше 27%, тоест инфлацията в строителството продължава да расте. Преди година и половина, ако сме можели да построим нещо със 100 лв., сега ни трябват 131", посочи Шопов.

ХАХАХАХАХА ХАХАХАХАХА, нас понижителите инфлацията не ни интересува, така, че продължаваме да си чакаме промоциите.
      лъже мръсника. в суровините за имотиту има дефлация.
      препоръка е

Коментар

С тази инфлация няма как да оправдаят и цена от 700Е , особено в крайни квартали , където става ясно - има място още за няколко Софии .
        Като стана дума и за дървения материал - вероятно кофражните елементи ги включват в цената на всеки обект - но ги ползват многократно .
        Ако вярвате , че заплатите , нормите на печалба , парцелите , материалите ще се запазят при икономически срив ........... Да не се окаже че могат да строят и продават на 400-500Е .

Коментар

• Какви са рисковете пред жилищното строителство в България? - Investor.bg

Коментар

• София била сред най-слабо застроените столици в Европа

https://www.24chasa.bg/biznes/article/14523292

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Аз, също имам такъв хоризонт в, който изключвам продажба, както всички останали продавачи с , които съм в контакт. Като цяло, това са нагласите. В тоя ред на мисли, понижителите кандидат-купувачи, за кога са се приготвили да купуват, ако изключим време за вход 2039г. Да заложим за 2059г., ама те да не са се превъплътили в лирически герои, като Гандалф или Йода???
              Не, тези са с магически способности, владеят сили и т.н.
              Потъжнителите са рицарите на печалния образ.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

А плочкаджии, шпакловчици са на паветата. Само треа да устискам и да не продавам поне още 30 години. После пак ще разгънем прашките.
                Аз, също имам такъв хоризонт в, който изключвам продажба, както всички останали продавачи с , които съм в контакт. Като цяло, това са нагласите. В тоя ред на мисли, понижителите кандидат-купувачи, за кога са се приготвили да купуват, ако изключим време за вход 2039г. Да заложим за 2059г., ама те да не са се превъплътили в лирически герои, като Гандалф или Йода???

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

От 700К€ за двустайка с изглед към Витоша в прилична сграда. И на 400-500К€ ще са промоциите на апарти дето гледаш на комшията в банята отсреща без друга гледка. Нещо из Ливадите да кажем. Но тогава поне улици ще има там.
                  Тристайка! Чисто нова улица, осветление, тротоар, дръвчета, гледка (от всички стаи) към Витоша - бонус паркомясто. Давай 700 к и да си стискаме ръцете.
                  Last edited by better; 23.05.2023, 22:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Хубаво, дори прекрасно бих казала. Интересното е от какви суми ще започне така лелеяния спад и дали няма да се случи след десетилетие / я
                    За сега не виждам причина да има такъв.
                    Има, има 10-15%.

Коментар

• Ей тъй кът стане начи:
                      Стойне Василев
                      Днес получих извлечение от моя УПФ фонд. Резултатите са следните:

Загуба от 12.6% за 2022 година
                      Инфлация за 2022 година от 16.9%, т.е. отрицателна реална доходност от -29.5% (загубили са близо 30% от парите ми за пенсия само за 1 година)
                      Удържат ми по 3.75% входяща такса на всяка вноска (при ETF-ите няма такава такса, например)
                      Взимат 0.75% върху цялата сума като инвестиционна такса (при индексните фондове е 0.07%, т.е. 10 пъти по-ниска)
                      Седя и се чудя - ако това допълнително пенсионно осигуряване не беше задължително (ДЗПО), дали щях да внасям парите си за пенсия в някой УПФ?
                      Дори да не съм съгласен, единственото нещо, което мога да направя е да прехвърля партидата си в друга компания със сходни резултати и такси.

Коментар

• Ако оставим, дежурните дъвки на понижители за лихви, ипотеки и прочее, обмислих обособяването на една хранителна верига при инвестициите. При мен тя се явява такава: с доходи от наем, купувам акции, с дивидентите от акциите събирам кеш за нови такива врътки, дали в имоти или директно в нови акции. Не се различава много от животинската хранителна верига. В новата тема разбира се съм посочил най-честата практика-печалба от бизнес да се набива в дивидентни акции. Ще се радвам да коментирате идеята за "хранителната верига при инвестициите".

Коментар

Значи като понижител виждам здраво понижение в цената на имотите. Забелязал съм, че по някакъв начин цените на имотите са свързани с данните за безработицата и други фактори. Нарастне ли безработицата и сгъне ли икономиката, цените на имотите отиват у киреча. Та ето малко дании за задаващата се безработица Спасяват летния сезон с работници от Индия, Непал и Бангладеш ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ, същото е положението и със сгъването на икономиката ЕБВР прогнозира ръст на БВП на България от 1,3% през 2023 - Бизнес - БНР Новини (bnr.bg), третия фактор е намаляването на доходите, като съответно доходите започват да спадат Ръст в доходите на българина: харчи повече за месо и алкохол, но яде по-малко хляб - Дебати (debati.bg), четвъртият фактор разбира се е демографията, както знаем населението на страната се топи с всеки изминал час ето и данните 88% от българите, пребивавали в чужбина през последните десетилетия, са се завърнали у нас | Днес.dir.bg, и последния 5-ти фактор за спад в цените на имотите е спад в цените на строителните материали и труда в строителството, тук обаче линкове няма да слагам, че да не стряскаме повишителите, които още не са се усетили, че цените на бетона, дървото, желязото, стъклото и всичко за довършителни работи са наполовина от цените през 2017та, а майсторите си устройват дъмпингови цени за труд, само и само да хванат клиент и да имат работа.д

ХАХАХАХА ХАХАХА, спад, спад, спад.... Дръжте се повишители, идат новите лихви...
                          Сгъва икономиката, разтяга се ластика на прашките и Непал и Бангладеш спасяват положението от тотален погром. И аз чух че доктори с по 5К лева заплата ще дойдат от там. ИТ та също. А 88% от гастарите са обран бостан и нямат кинта и за кенеф на село. Абе лошо. Ватманите и шоферите и касиерките ще намажат най-малко у Стрелбище и Бели брези. А плочкаджии, шпакловчици са на паветата. Само треа да устискам и да не продавам поне още 30 години. После пак ще разгънем прашките.
                          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Значи като понижител виждам здраво понижение в цената на имотите. Забелязал съм, че по някакъв начин цените на имотите са свързани с данните за безработицата и други фактори. Нарастне ли безработицата и сгъне ли икономиката, цените на имотите отиват у киреча. Та ето малко дании за задаващата се безработица Спасяват летния сезон с работници от Индия, Непал и Бангладеш ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ, същото е положението и със сгъването на икономиката ЕБВР прогнозира ръст на БВП на България от 1,3% през 2023 - Бизнес - БНР Новини (bnr.bg), третия фактор е намаляването на доходите, като съответно доходите започват да спадат Ръст в доходите на българина: харчи повече за месо и алкохол, но яде по-малко хляб - Дебати (debati.bg), четвъртият фактор разбира се е демографията, както знаем населението на страната се топи с всеки изминал час ето и данните 88% от българите, пребивавали в чужбина през последните десетилетия, са се завърнали у нас | Днес.dir.bg, и последния 5-ти фактор за спад в цените на имотите е спад в цените на строителните материали и труда в строителството, тук обаче линкове няма да слагам, че да не стряскаме повишителите, които още не са се усетили, че цените на бетона, дървото, желязото, стъклото и всичко за довършителни работи са наполовина от цените през 2017та, а майсторите си устройват дъмпингови цени за труд, само и само да хванат клиент и да имат работа.д

ХАХАХАХА ХАХАХА, спад, спад, спад.... Дръжте се повишители, идат новите лихви...
                            Last edited by gbikov; 23.05.2023, 20:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
                              Гледам, че са заключили перонската тема за потъжнители.

А имаше такъв потенциал за повишаване на мъката.

Това е лош прогностичен белег. Всяка надеждица за поевтиняване на имотите се разсейва като дим от лула. Лошо. Много лошо. Как ще си купя последния имот акъл не ми побира.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Те са горе- долу на едни цени. Епк боксониера 25-27 реални квадрата в Люлин 7 ти е 55000 евра. Гарсониера панеляк в добрите части на Люлин 65-70 000 евра за 40 реални квадрата. Новото и то 70 000 евра за 40 реално а по обява 60 и няколко
                                ЕПК боксониера не се ли е утепало за наем. Все 250 еврака може да се вземат мисля. На някой самотен комсомолец. Виж ако са 250-300 лв не излиза добра доходност. Не знам просто наемните нива у Лулин.

Коментар

Working...
                                X