Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Хората , които очакват спад не проумяват каква е позицията на човек с имоти и защо освен проблемен имот нищо друго не би се продало. Трябва да съм тотален олигофрен да продам некоя тула в момента и да зема примерно 500К , които да се чудя къде да ги кътам в инфлационна среда и балонизирани акции / ако имотите са балон то борсите са дирижабъл/
Остават само строителите да продават , но повечето от тях не са глупаци и няма да строят без нужната печалба.
Писал съм и преди че съседа ми строи едно блокче в София в момента / около покрив е и е продал достатъчно да го завърши + остават около 20% от имотите/ Излишъка от кеш го е набутал в ДЦК-та на 7% не европейски. Каза че няма да почва да строи нищо в близките няколко години / има парцели / Нямало смисъл защото разходите за строителство се вдигат постоянно и дори на сегашните ''високи'' маржове печалбата му се струва малка....
Евентуално може да има по некой надценил се оптимист почнал да строи без да е продал достатъчно , но това да речем биха бли 1000 или неколко хиляди апарта да са...Те няма да обърнат пазара...малко са...
Коментар