IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://m.youtube.com/watch?v=E3vgz-FYS04+%D1%89%D0%B5

​​​Пол Верховен вече представи много точно бъдещето .
    Last edited by X_Y; 02.07.2023, 11:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Ти откога взе да разбираш от счетоводство.Счетоводството не е аритметика.Мани ами и от ИИ разбираш.Според мен първо ще уволнят фатмаците.
      Точно на това се надяваме всички - охрана, пътна полиция, СОТ всички да бъдат заменени с ИИ. Колко му е? Камера за 100 лв разпознава през нощта движение на човек. Движението по пътищата отдавна трябваше да е с камери навсякъде.

Брокерите на имоти може да са първите заменени от IVR с ИИ и виртуален оглед на имота с помощта на няколко камери с 360 на място. Добавете и цялата документация да се вади служебно от нотариуса, за промяната на собственост ще нужен само нотариус. Остават преговорите, но за тях ще се осигряват от много по-малко. Достатъчно е да окупират и рекламата на имотите и чао на т.нар. професия "брокер на имоти".

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

плюй в пазва, защото много професии за застрашени

примерно учител - с ИИ може да направиш индивидуален подход към неограничен брой ученици в реално време - нужен е добър интернет и комп нещо, което покрай ковида стана нещо нормално.

Представи си един учител, който може да учи 100 ученика и да има индивидуален подход на база личните резултати на ученика... география, история, биология, химия и тн... ще стане пълна лудница.
        Ами само за основно образование(до 6-7 клас) са нужни човешки асистенти на децата (по големи ученици - под 20г и детски учители дето са некадърни за учени). Нагоре - учените/ИИ правят онлайн презентации и както ти казваш оценка на възможностите и индивидуален подход за развитие - т.е. само ИИ ще ти е асистент за развитието ти.
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

И актовете на ИИ ли ще ги пише НАП. А при укриване на данъци ще му спират тока на ИИ.
          т.нар. оперативни счетоводители. Още от университета съм се чудел какво ще работят тея. Още 99г на фирмата си правих "счетоводството" + анализите на финансовите показатели на ексел САМ включително движението по сметки, сега OLTP+OLAP му викаме . Финансови анализатори за клиенти са вече в киреча благодарение и на мен ....
          Помните ли едно време имаше личен асистент по банките, че и клиент им бях. Тези има ли ги още? Сега си имаме "кейт".

Какви актове - всичко ще е на чисто по ПРАВИЛА писани от ИИ, изпълнявани от ИИ. Ще има някакви одитори, докато се наложи стандарт за 10 години. Няма да има офшорни зони - едно правителство ИИ, единна тежест, ставка за всичко. Най-богатите няма да има нужда да правят врътки да крият данъци, те ще притежават всичко както царете едно време. Те да не би да си крили данъци?
          Игото на чиновника/политика ще се замени с тотално иго на ИИ. С чиновника може "да измислим нещо", как ще подкупиш ИИ?

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Здраво си налапал плувката,Мите .. та чак и още искаш ...ще има шоково събуждане
            Не си си преценил силите и ще ти вземат два или три панеляка,освен ако може да издържиш на 7-8 год мечи пазар
            А че "активите" вечно били нагоре,много може да се спори тук.
            Важно е да биеш инфлацията,а десетократно по-важно е тайминга,щото тея панелки може да си ги купил точно на върха за всички времена
            Допреди 5 години активно се занимавах със спортни залози, лошо че след инвестиция на доста време и четене едни отдели по букмейкърските къщи наречени за благозвучие " мениджмънт на клиентите" ми ограничиха залозите в повечето къщи до 3 евро. Закрих си всички сметки и от тогава не съм се занимавал. Та панеляците са ми едно от най- нискорисковите занимания в живота. Малко песимист ми се струваш за 7-8 години мечи пазар, но както казах, ако има " промоции" ще взема още нещо.
            Last edited by mitko2848; 02.07.2023, 07:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
              С четири панелки съм се "нашил", но в четвъртата живея. Не се страхувам, защото съм си преценил силите. Догодина ако има промоции и ако ми се доверят банките може да взема още една
              Здраво си налапал плувката,Мите .. та чак и още искаш ...ще има шоково събуждане
              Не си си преценил силите и ще ти вземат два или три панеляка,освен ако може да издържиш на 7-8 год мечи пазар
              А че "активите" вечно били нагоре,много може да се спори тук.
              Важно е да биеш инфлацията,а десетократно по-важно е тайминга,щото тея панелки може да си ги купил точно на върха за всички времена
              Last edited by petrg5s; 02.07.2023, 07:19.

Коментар

• плюй в пазва, защото много професии за застрашени

примерно учител - с ИИ може да направиш индивидуален подход към неограничен брой ученици в реално време - нужен е добър интернет и комп нещо, което покрай ковида стана нещо нормално.

Представи си един учител, който може да учи 100 ученика и да има индивидуален подход на база личните резултати на ученика... география, история, биология, химия и тн... ще стане пълна лудница.
                Last edited by X_Y; 02.07.2023, 11:17.
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

ИИ, ще е представител на МОЛ със съответния софтуер. Много лесно, ставате напълно излишни.
                  Ти откога взе да разбираш от счетоводство.Счетоводството не е аритметика.Мани ами и от ИИ разбираш.
                  Last edited by X_Y; 02.07.2023, 11:17.

Коментар

И аз съм фен на Киосаки, имам цялата му поредица. Също гледам дългосрочно, но не смея да сключвам никакви ипотеки, иначе сега вместо 6, щях да разполагам с 20 имоти. Точно щото внимавам в преценката на силите. Също обичам и дивидентните акции, като теб, затова имам соди, атери и rio. Непонятно ми е в какво не се разбираме...
                    Тоя Киосаки пише развлекателни книжки.Не видях едно число в неговата книга.

Коментар

• Изкуственият интелект ще промени 25% от всички работни места до пет години
                      Това сочи анализ на Световната банка

По техни оценки в резултат на това ще бъдат съкратени до 26 млн. работни места. Съкращенията ще засегнат служители на административни и счетоводни длъжности, включително касиери и счетоводители.

Според мен са пропуснали една нула отзад.
                      П.С статията е от конкурентна медия, който желае, може да я потърси.

Коментар

И счетоводителите с какво ще ги заменят?
                        ИИ.
                        Виж ко става в Китай и Индия:

https://www.businesstoday.in/latest/...397-2021-03-21
                        Last edited by better; 02.07.2023, 00:05.

Коментар

И актовете на ИИ ли ще ги пише НАП. А при укриване на данъци ще му спират тока на ИИ.
                          ИИ, ще е представител на МОЛ със съответния софтуер. Много лесно, ставате напълно излишни.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Аз като фен на Киосаки гледам дългосрочно на нещата, инвестициите ми се ограничават само до снп 500, няколко дивидентни акции и имоти на кредит в София, освен това съм в ниския сегмент на наемите- след мен наемателите се връщат по родните места. Дългосрочно всички активи са нагоре, въпросът е човек да си прецени силите за да може да премине успешно през " бурите", които се случват от време на време
                            И аз съм фен на Киосаки, имам цялата му поредица. Също гледам дългосрочно, но не смея да сключвам никакви ипотеки, иначе сега вместо 6, щях да разполагам с 20 имоти. Точно щото внимавам в преценката на силите. Също обичам и дивидентните акции, като теб, затова имам соди, атери и rio. Непонятно ми е в какво не се разбираме...

Коментар

ИИ, най-лесно ще ви отнеме работата завинаги. Предполагам, че това е имал предвид Бетера. Там е и най-лесно, щото никаква аналитична мисъл не тече. Само числа и формули.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Масови? Това нищо не е! До 2-3 год очаквам, пълни, пак казвам пълни съкращения т.е повече от 99% съкратени в банковия сектор, заради ИИ и CBDC.
                                Следващите ще са счетоводителите! В държавните структури - също. Милиони ще останат без работа.
                                Банките са много далеч, ама много. Ходих на интервюта и за нищо не стават. Иначе с колегата вчера уволнихме 40 шефейцарци со 100-200к швейцарски франка заплата. Платиха им 6 месеца обезщетения и чао гергино

Коментар

Working...
                                X