If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ипотечните кредити в България са 3%, а в САЩ 8% - високите лихви идват и у нас Георги Стоев, съосновател и председател на Trakia tech, в "Светът е бизнес" 20.10.2023 г.
Вноската за коптор от 130 000 евро при 8% лихва е над 2000 лева, само да напомня . Което неминуемо ще означава 40% спад
Цялата икономика на България е колкото оборота на "Джонсън и Джонсън"
Ако беше компания в САЩ Българската икономика щеше да се класира на около 40-то място до "Фед Екс", "Хумана" и "Джонсън и Джонсън", които имат около 90 милиарда долара приходи.
За мен сезона е в разгара си. Приятно есенно време, шума на вълните в спалнята ми, собствен плаж току до мен и Албена. Прав беше Купата в описанията си, които аз разчетох добре.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Ти чул ли си шеф да казва, че заплатите са ниски, джамбаз да не се оплаче, че продава на загуба и политик, че е корумпиран?
Да ,де ама интука тоя същите неща казва...явно им идва в повече и разходите и цените и всичко ,все пак всяко нещо има край то до безкрай всичко това няма как да продължи
Айде ,тази е от преди половин час...между другото оня ден шефа каза че в момента заплатите са нереално високи като цяло за икономиката спрямо това което фирмите произвеждат и добавят като стойност..
Ти чул ли си шеф да казва, че заплатите са ниски, джамбаз да не се оплаче, че продава на загуба и политик, че е корумпиран?
в никакъв случай!
те ако почнат всички кредити да теглят и имоти да купуват
къде ще му излезе края!?
Айде ,тази е от преди половин час...между другото оня ден шефа каза че в момента заплатите са нереално високи като цяло за икономиката спрямо това което фирмите произвеждат и добавят като стойност..
Ипотечните кредити в България са 3%, а в САЩ 8% - високите лихви идват и у нас Георги Стоев, съосновател и председател на Trakia tech, в "Светът е бизнес" 20.10.2023 г.
...Не трябвало да си затваряме очите
Индустриалното производство у нас се свива през последните месеци. В следствие от синдикалния натиск и повишението на минималната работна заплата гостът смята, че това означава повишение на лихвените проценти, които у нас са необичайно ниски в сравнение със света. Ипотечните кредити у нас са около 3%, а тези в САЩ 8%.
„Високите лихви идват, ако ще си затваряме очите няма да ни предпази от бурята, която идва.“
...моите акцийии се превърнаха в "умиращи котки,дано поне имат още някой друг животец
добър, добър, но на ден поне по 2-3 статии за лихвите пускаш
и ме стресираш
лордчео и той всеки ден проверява мейла, за нов погасителен план от банката
добър, добър, но на ден поне по 2-3 статии за лихвите пускаш
и ме стресираш
лордчео и той всеки ден проверява мейла, за нов погасителен план от банката
много от колегите са негативно настроени към ипотечки и потребителски
дори тези, които могат да си позволят да плащат по няколко кредита
което за мен значи, че хората си правят добре сметките
теглил съм и съм изплатил за по 4 години 1 ипотечка и 1 потребителски
това, което съм купил, нямаше как да го имам без кредит
за цените ти каза, по 2 и по 3 + от тогава
сега пак вися с ипотечка за 10 години
и въпреки, че накавръка ме плаши всеки ден с лихви
за мен заема работи добре
Да си настроен отрицателно към ипотеките е като да си настроен отрицателно към въздуха, който дишаш.
И защо да съм преебал банките? Плащам си и толкова.Първата ми ипотека беше на 8%. После я свалиха на 4,5 и сега си е толкова. След година -две приключва. Вноската е толкова смешна, че не си струва приказките. Втората ми ипотека е от преди 5 години на 2,7%. Толкова си стои. Два лизинга приключиха.
Така е момчета и момичета, приятели и съседи. Работете си, печелете си, плащайте си и си гледайте кефа. Защото ще си стоите по кварти и никога няма да разберете какво е хубава спалня, какво е хубав диван и кухня. Ъ.
Да допълня. Първия ми апартамент сега и с тройна цена, втория с двойна.
Лихвите били ниски ,това което досега били стигнали било малко...ееех а какво чакаха повишителите ..обрат ...обрат ама наобратно..
Гуверньорът на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл заяви в четвъртък, че инфлацията остава твърде висока и вероятно ще е нужно икономическият растеж да намалее, за да се забави тя. Пауъл също призна, че според него лихвите в момента не са прекалено високи.
„Въпреки че вероятно ще има трудности по пътя и ще отнеме известно време, моите колеги и аз сме обединени в това да забавим инфлацията трайно до 2 процента“, добави той.
Коментар