Първоначално изпратено от Pringles
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
https://tradingeconomics.com/bulgari...ent-bond-yield
Лихвите по 10 годишният дълг на България скочиха от 0.15 до 1.9 процента и се на нива от 2017 година.
Гледам и банките са намалили сроковета на възможност за фисирана лихва от 10 на 3 и 5 години.
Което общо взето обезмисля тая работа като се има предвит че ипотекта е 20 -30 години.Last edited by Майстора233; 17.04.2022, 09:25.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Базира се на здравия ми разум и на образованието ми. Когато предплатиш инфлацията за 10 години напред, купувайки нещо дето не струва и половината, си финансов самоубиец.
И злобеят че АЗ НЕ СЕ прекарвам.
Бил съм продал само на 2-на цена, а сега били тройни, че и 5-ни. Е аз не дружа с неграмотни, откъде да знам че ще попадна и на 5-6 ПЪТИ НЕГРАМОТЕН. За мен и 2 пъти е БЕЗУМНО голяма неграмотност.
Има си елементарни правила - 7+% брутна ДОХОДНОСТ(за имот туй нящу е наема) при 5% си на ръба и всеки повей на вятъра те изхвърля от пазара (ака ФАЛИРАШ).
Може да упорстваш и цял живот като наливаш странични доходи в ГУБЕЩАТА единствена имотна "инвестиция". Това обаче НИКОГА няма да те направи успешен. Да ИЗПЛАТИШ за 30г един котур пред пенсия (на 50-60г) те прави ПРОПИЛЯЛ ЖИВОТА си неудачник.
Моите (дето ги продадох) ги купих на 27-28 години, взех 3к заем да обзаведа и го изплатих заема за 1 година.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Не, като начало ще съм в района на Конщанц. Имам и готово жилище, където ще отида в началото. После ще наема или ще купя нещо, най-вероятно къща. Вече съм почти готов, още месец макс и ме няма.
Ти пък ще вземеш да изчезнеш и имотите ще се срупаят, ти да видиш.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Собственик продава 3 апетитни имота в гр. Априлци (ТРОЯНСКИЯ БАЛКАН) Имотите са с уникална панорама към вр. Ботев. На асвалтов път са и са с подготвени актуални документи за продажба.
Цена 30 лв. за кв.м. Тел. 0988 220994
Гр. Априлци, п.к. 5641, ул. "Соколска", местноста Боголонта
Поземлен имот с кадастрален номер: 52218.545.61
Имота е в регулация с право на строеж и площ 1443 кв.м.
Гр. Априлци, кв. ОСТРЕЦ, местноста Боголонта (ТРОЯНСКИЯ БАЛКАН)
Поземлен имот с кадастрален номер: 52218.545.83
Имота е на главен път, в регулация с обща площ 1420 кв. м
Гр. Априлци кв. Острец местноста Боголонта.
Кадастрален номер: 52218.545.81
Площ: 1490 кв.м.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Е как бре? От кое време на Крети къщата на село мина 650К€. Теб там ли те влече?
Коментар
-
Значи споделих, че търс(ех) старо строителство. Тази сграда сме я обсъждали много пъти тук. Не струва. Особено локацията, но и много други неша не са ОК.
И не, не бих дал 650к за апартамент в София, при положение че за тази сума мога да си купя цяла къща в Германия. Втората обява пък няма изобщо какво да я коментираме.
ПС: Вече не търся нищо, тъй като се изнасям от България.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
ПС: Вече не търся нищо, тъй като се изнасям от България.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение
едва ли мога да я извадя от ръкава, но това не ви ли удовлетворява:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7x8s5p&f1=2
и колкото да има дъвка във форума:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7x8s0r&f1=1
зависи с колко милиона сте готави да се разделите, но едва ли е проблем за топ 0,1%, доходите трябва да позволяват поне първите две оферти. които са на 3К и 5К квадрата, вярно голяма площ и неясни общи части и поддръжка, но да кажем че това са дребни неща за това ниво купувачи
И не, не бих дал 650к за апартамент в София, при положение че за тази сума мога да си купя цяла къща в Германия. Втората обява пък няма изобщо какво да я коментираме.
ПС: Вече не търся нищо, тъй като се изнасям от България.Last edited by ejonny2376; 16.04.2022, 23:52.
- 1 like
Коментар
-
И слушал Кретена да купи в Атина апарти. Ама Кретеня хитър - чопнал един имот за 8К€ и го дал за 100€. Е, то заето по един месец макс, ама и Кретеня си подсигурил място като сложи памперса. А Ботича осъзнал грешката си взел поука и се насочил кам Истанбул - пак в сегмент дето и бедняците не купуват.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
То, е достатъчно да им четеш мненията на двамата ботури..силно недоволни от това, че съществуват на този свят.Единият даже послъгва, че кривогледата му дъщеря била в Германия, докато тя се дрогира в кв. Надежда, жалка история...Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Защо говориш глупости бе човек? Кое е благоприятното на ипотеката, освен че рискът е да останеш без стотинка с висок остатъчен дълг и да загубиш целия собствен капитал?
От ипотека има смисъл само тогава, когато имам парите да купя имота поне няколко пъти, но тези пари са инвестирани в по-високодоходни активи и не следва да се разваля инвестицията. Както и тогава, когато може да се изплати за 2-3 години макс.
ПС: Още чакам от теб представителна извадка от огромния избор от апартаменти, който имам.
и колкото да има дъвка във форума:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7x8s0r&f1=1
зависи с колко милиона сте готави да се разделите, но едва ли е проблем за топ 0,1%, доходите трябва да позволяват поне първите две оферти. които са на 3К и 5К квадрата, вярно голяма площ и неясни общи части и поддръжка, но да кажем че това са дребни неща за това ниво купувачи
- 1 like
Коментар
-
И слушал Кретена да купи в Атина апарти. Ама Кретеня хитър - чопнал един имот за 8К€ и го дал за 100€. Е, то заето по един месец макс, ама и Кретеня си подсигурил място като сложи памперса. А Ботича осъзнал грешката си взел поука и се насочил кам Истанбул - пак в сегмент дето и бедняците не купуват.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
И, ти с това твое мнение твърдиш, че някога си купувал имот
Сега, сред огромния избор от имоти който имам, под 40 наема няма нищо.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение
Рисковете на живота, но човек е в по- благоприятна позиция с ипотеката отколкото под наем. И да се застрахова, другото е Божа работа. Едва ли се стига до 5к без риск, ипотеката е още един премерен риск.
Премерен риск ипотечката не е защото тя е извън твоят контрол. Понеже си нов ще ти напиша , че първата ми покупка беше с ипотечка / преди това бях под наем 5-6 години, но ми го вдигнаха и затва купих/ . За 2 години ми вдигнаха лихвата без предупреждение с 2 процента и я изплатих.
Та не съм против нея та разбираш ли да ми идват наематели / те са ми чужденци и без това по-често/ , но трябва да е премерена. Например с 60-70% самоучастие и възможност да се изплати за макс 5 години / каквато беше моята едно време/ А някой ще събира 5 години 20% самоучастие и после ще тегли 80% които ще изплаща 15 години е непремерен риск.... за мен....Иначе имаше и такива които взимат и 100% ипотека. Отново повечето ще успеят , но не всички.
ПП Понеже повтаряш застраховките. Те не са за всичко и струват пари...не са безплатни....
Коментар
Коментар