Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеБотича има само една грешка - като разкара старите коптори на връО 2017 трябваше с кеша да вземе нещо друго ставащо и да не седи на кеш...
Моя дядо ми казваше, че никога не се продава имот. Имот само се купува!
Продавал е 2-3 ниви през живота си заради болна челяд, но докторите само са взели парите и нивите:-(
Като равносметка, дедо Мито е купил през живота си 20-30 ниви, а е продал 2-3.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Напиши и да не се занимава с глупости и че наемите са супер изгодни....
Има сериозен дисбаланс между продажни и наемни стойности на жилищата в Пловдив
Наемите в Пловдив остават значително по-ниски спрямо константния ръст на продажните цени на недвижимите имоти.
https://blitz.bg/ikonomika/tsenite-n...ews981165.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
А ботича е пич и не съм го видял да е така категоричен. Ставаше въпрос за човека с удивителните и заповедническия тон - Laconic!
Иначе той си е взел в Атина макар и в тамошният Факултет без пари почти... сега сигурно са поне по 3 цените и там....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение
Ботича не беше ли убедил и роднина да продаде на онзи "връх"? И антиваксър, дето едвам оцеля след срещата с "грипчето". Явно обича да си рита здравната книжка, докато громи конспирации.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Ботича продаде още на първия връх, от 2017та
В последно време е по-обран, може най-накрая да се е усетил, че е прецакан.
А този, който имаш предвид, никога не е имал какво да продаде
- 2 Харесвания
Коментар
-
А ботича е пич и не съм го видял да е така категоричен. Ставаше въпрос за човека с удивителните и заповедническия тон - Laconic!
За да се случи, първо трябва да купи
- 4 Харесвания
Коментар
-
Това с перпетуум мобилето ми хареса.Но беше крайно време да се изготви нещо такова, за да се намали Сивия сектор. Сега остава да се поограничат още малко кешовите разплащания и да видиш как всичко ще си дойде на мястото. Забелязал съм следната корелация, че колкото е по-бедно мястото, толкова повече се работи с кеш и обратното.
Иначе за работниците положението е 50/50. От едната страна има способни, които работят за 2-ма и е нормално да се сърдят на ниското заплащане. А от другата са търтеите с претенции, които гледат заплатите на способните и ламтят за сходен доход. Единствения изход от такава ситуация за съжаление е безработицата.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
2006 вземах 10 ПЪТИ средна работна заплата, сега няма и 3 пъти, а по скоро 2х софийска. Ходих на 10-на интервюта исках им по 8-10к някои направо си казаха ти луд ли си, аз вземам 5к. Ти мое си шеф ама нищо не разбираш, аз ще работя и заради тебе ....
Склададжии, шофери, търговци, касиерки са яко кът....
И аз към момента взимам относително малко пари / след ковида келнерството умре/ , но вече приоритетите ми са други . Най-вече свободно време за семейството.... Мога и да не работя хич...правя го за кеф.....На ново място ако реша някога ще трябва да ми плащат поне неколко пъти повече.....ако искат....:-)
ПП В програмистките компании все още има бонуси за доведен човек.....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Ботича продаде още на първия връх, от 2017та
В последно време е по-обран, може най-накрая да се е усетил, че е прецакан.
А този, който имаш предвид, никога не е имал какво да продаде
- 1 like
Коментар
-
Китайският строителен предприемач Country Garden пропусна плащане по доларови облигации
Опасенията за фалит нарастват
Проблемите за сектора на недвижими имоти продължават
Десетки други китайски строителни предприемачи са в подобна ситуация. От 2021 г. целият сектор изпитва проблеми с ликвидността, когато правителството въведе мерки за справяне с много високите нива на дълг в сегмента. Индустрията представлява една четвърт от икономическата дейност на Китай и продължителните й проблеми се отразиха върху втората по големина икономика в света.
https://www.capital.bg/politika_i_ik...ountry_garden/
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение:-) Тва за заплатите е забавно .... яко.
Ако няма адекватно НАРАСНАЛИ доходи до тогава ще е много сложно на политическият и най-вече геополитическият фронт.... да не завием на Изток....Т.е. само от тук е 1001% сигурно, че заплатите у нас ще растат яко през тези няколко години.
Ама има и още - има закон за минималната заплата и нещата стават като перпетуум мобиле . Сега я вдигат с 20%, ама това вдигане вдига и много други заплати и отново вдига СРЕДНАТА заплата, което води до вдигане на минималната отново с МНОГО следващата година и т.н. Към това като се добави и положението че не може примерно човек който е взимал 1000 лева като минималната е била 700 демек 50% над нея да мълчи като неговата стане минимална.... Ще иска 50% от горе пак.....
При нашата демография НЯМА работници. Всеки с бизнес особено в София го знае. Помни как е намирал хора преди 10 години и преди 5 и сега.... Просто нема кой да се наеме... Нема избор и кандидати. ззатва на тези които са при него и са свестни ще им вдига заплатите на макс да не бегат..., а за нови .... мъка....Но беше крайно време да се изготви нещо такова, за да се намали Сивия сектор. Сега остава да се поограничат още малко кешовите разплащания и да видиш как всичко ще си дойде на мястото. Забелязал съм следната корелация, че колкото е по-бедно мястото, толкова повече се работи с кеш и обратното.
Иначе за работниците положението е 50/50. От едната страна има способни, които работят за 2-ма и е нормално да се сърдят на ниското заплащане. А от другата са търтеите с претенции, които гледат заплатите на способните и ламтят за сходен доход. Единствения изход от такава ситуация за съжаление е безработицата.
- 1 like
Коментар
-
:-) Тва за заплатите е забавно .... яко.
Има неколко неща , които некои не моат да ги съобразят добре или не им се иска.
Начи първо - токо. Вече на всички е ясно, че за битовите потребители от 2026 натам ще е жУстоко... свободен пазар, зима, закриване и намаляване на тецовете , които така и така са скъпи заради емисиите, АЕЦ-а може да закъса щото ако нема резервни части от Русия може да стане почивка за дълго време.... Та зимата може да има сметки 5-10 пъти по-високи от сегашните / лятото нема проблем/.... борсови свободни цени нал тъй.... без компенсации от тогава.
Ако няма адекватно НАРАСНАЛИ доходи до тогава ще е много сложно на политическият и най-вече геополитическият фронт.... да не завием на Изток....Т.е. само от тук е 1001% сигурно, че заплатите у нас ще растат яко през тези няколко години.
Ама има и още - има закон за минималната заплата и нещата стават като перпетуум мобиле . Сега я вдигат с 20%, ама това вдигане вдига и много други заплати и отново вдига СРЕДНАТА заплата, което води до вдигане на минималната отново с МНОГО следващата година и т.н. Към това като се добави и положението че не може примерно човек който е взимал 1000 лева като минималната е била 700 демек 50% над нея да мълчи като неговата стане минимална.... Ще иска 50% от горе пак.....
При нашата демография НЯМА работници. Всеки с бизнес особено в София го знае. Помни как е намирал хора преди 10 години и преди 5 и сега.... Просто нема кой да се наеме... Нема избор и кандидати. ззатва на тези които са при него и са свестни ще им вдига заплатите на макс да не бегат..., а за нови .... мъка....
Към това се добавя и изравняването на стандарта с ЕС....т.е. доходи и цени.... Това е задължително нещо....ЕЗ и т.н.....не е избор на бизнеса или държавата.Last edited by bota156; 21.10.2023, 12:34.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Съгласен за баса. Колко залагаш ?
И по-рано го написах - това е хубаво но не стига. Песимиста залага само на неща които са равни на инфлацията / световната/ + 2%. Т. е за 3 годишен депозит бих се навил на около 6-7% лихва в момента..... без замисляне.... ама няма такъв....
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
особено в ГЕРМАНИЯ
- 1 like
Коментар
Коментар