Айде, магазина-гараж мавзолей сменя наемателя. Обади ми се фризьор, знам го - в съседство е. Вдигнали му драстично наема в един тъп гараж на 1200 лв. Аз му казах, споко пич, ето ти помещение, локацията ти е същата, на 15 метра. Моят наем е човешки. 650 лв. В Четвъртък, 1 Февруари пишем договор. Само вземам ключа от стария и предавам на новия наемател.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Имотите достигнаха такива висини, че и спада нещо е мижав. А какво ще стане напролет. А след година, две, когато и икономиката покачи?
ЗЗ как се намира и купува? В Каспичан - Нови Пазар дето купих е към 4К лева декара, и то инфото ми е старо.
Селски къщи в близост до градовете по четвърт милион.
Кво да правим сега? Ето, оказва се че в някои села къщите с двор са с пъти по-скъпи от градски къщи в градчета от порядъка на няколко десетки хиляди души.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
При корпоративните има знам аз
Чл. 13. (1) Не са облагаеми:
1. доходите, придобити през данъчната година от продажба или замяна на:
а) (изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) един недвижим жилищен имот, ако между датата на придобиването и датата на продажбата или замяната са изминали повече от три години;
б) до два недвижими имота, както и селскостопански и горски имоти независимо от броя им, ако между датата на придобиването и датата на продажбата или замяната са изминали повече от 5 години;
2. доходите от продажба или замяна на движимо имущество, с изключение на:
а) пътни, въздухоплавателни и водни превозни средства, ако периодът между датата на придобиването и датата на продажбата или замяната е по-малък от една година;
б) произведения на изкуството, предмети за колекции и антикварни предмети;
в) акции, дялове, компенсаторни инструменти, инвестиционни бонове и други финансови активи, както и доходите от търговия с чуждестранна валута;
г) (отм. - ДВ, бр. 106 от 2023 г., в сила от 01.01.2024 г.)
3. (изм. - ДВ, бр. 106 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) доходите от разпореждане с финансови инструменти по смисъла на § 1, т. 11 от допълнителните разпоредби;
11. (изм. - ДВ, бр. 106 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) "Разпореждане с финансови инструменти" за целите на чл. 13, ал. 1, т. 3 са сделките:
а) (доп. - ДВ, бр. 109 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г., изм. - ДВ, бр. 95 от 2015 г., в сила от 01.01.2016 г., изм. - ДВ, бр. 15 от 2018 г., в сила от 16.02.2018 г.) с дялове и акции на колективни инвестиционни схеми и на национални инвестиционни фондове, акции, права и държавни ценни книжа, извършени на регулиран пазар по смисъла на чл. 152, ал. 1 и 2 от Закона за пазарите на финансови инструменти; права за целите на изречение първо са ценните книжа, даващи право за записване на определен брой акции във връзка с взето решение за увеличаване на капитала;
При лихвите в чл. 13 вече думичката "корпоративни" фигурира:
Чл. 13.
................
9. (изм. - ДВ, бр. 32 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) лихвите и отстъпките от български държавни, общински и корпоративни облигации, както и от подобни облигации, емитирани съгласно законодателството на друга държава - членка на Европейския съюз, или на държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство;
Какво точно е искал законодателят е много трудно да се каже, важното е какво пише в закона и как се тълкува от лелките в НАП.
Иначе тук песимистът е прав, гражданите на други държави в ЕС могат само да мечтаят за такива данъчни вратички,, каквито има в БГ.Last edited by ejonny2376; 29.01.2024, 19:39.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Само при ДЦК-тата обаче...При корпоративните не е така. Не са споменати в Допълнителните разпоредби относно "Разпореждане с финансови инструменти" за целите на чл. 13, ал. 1, т. 3" - там пише само "Държавни ценни книжа, акции и пр." Дали е пропуск на законодателя - не е ясно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Ако се търгуват на регулиран пазар в ЕС ,няма данък.
- 1 like
Коментар
-
7%,8%може ама корпоративни които са с високо ниво на риск ,държавните с такива доходности нямат ликвидност .После ще има 10% данък ако са корпоративни ,Песимиста го виждам като кредитор на Румъния на 6% не знам какво чака още ?На мен никой не ми дава хляб в ръцете ,що банки прозвъних,nomcheto ми е свидетел и писа за това ,стигнах до мястото и хората като бързина коректност и всичко е ток ама това е ,наготово като се дава пак се наслъндисват
Румънските не са лош вариант в момента, поне докато има три B-та в рейтинга им, според мен обаче клонят към спекулативните (каквито са и българските).
Коментар
-
7%,8%може ама корпоративни които са с високо ниво на риск ,държавните с такива доходности нямат ликвидност .После ще има 10% данък ако са корпоративни ,Песимиста го виждам като кредитор на Румъния на 6% не знам какво чака още ?На мен никой не ми дава хляб в ръцете ,що банки прозвъних,nomcheto ми е свидетел и писа за това ,стигнах до мястото и хората като бързина коректност и всичко е ток ама това е ,наготово като се дава пак се наслъндисват
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Това пък за какво?! :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Мдаа, вече се оглеждаме за още пространство...Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениещо банки прозвъних,
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
7-8% ако вземеш турски или подобни дцк
май със гледането ще си останеш
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
7-8% ако вземеш турски или подобни дцк
май със гледането ще си останеш
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Не е вЕрно тва.
Иначе може и 500 лева да ти земат кой как си реши :-)
Не змея да поискам касова бележка за да ти я щракна, че шъ ме оризили следващият път :-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 29.01.2024, 18:25.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Беше..., за близките 2-3 години бих бил предоволен на 7-8%....
май със гледането ще си останештова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Да де, забравих, че София е център на вселената и трябва да се сравнява само с най-най скъпите локации в света. Сравняваме абсолютно несравними неща. Това тук е Швейцарската граница, аз нямам съсед с доход под половин милион Евра годишно (предполагам, гледайки автопарка). Всичкото са къщета с много зеленина и улички като картинки С кой язовир в БГ точно го сравняваш мястото?
За София и кварталите на Мюнхен пък изобщо не е добре да говорим, защото ще е смешно.
Иначе аз се подстригвам за 15 Евро. Предполагам в София не е по-малко от 25-30 лева, не и на по-нормално изглеждащите места. И избщо, да живееш в София е жив мазохизъм при тези цени, доходи и мизерия.
What salary is top 1% in Germany?
IW also notes the net monthly salary that would place a single German earner in the top five and top one percent, which would be €4,560 and €7,190 respectively
Е може всички немски богаташи да живеят при теб. Ако е така е нормално да си оправят уличките
- 1 like
Коментар
Коментар