IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от AMG2023 Разгледай мнение

А бе брокери 2016г е минало свършено защо не спрете да я повтаряте като папагали.Тогава който е инвестирал в каквото и да било печалбата е била по-лесна.
    Защо не говорите за 2006-2008г когато пак повтаряхте като папагали как имотите са сигурни и само ще растат нагоре??
    И какво стана след това много хора си провалиха живота защото пак слушаха негодници като вас та даже трябваше да бягат от България защото нямат бъдеще.
    2024г. е година на фалити за строителни фирми, агенции за недвижими имоти и тъпаци взели на зелено през последните 2г.
    Съгласен съм, че 2024 ще има фалити на строителни фирми, агенции за недвижими имоти и тъпаци взели на зелено през последните 2г.. Даже не последните 2 години. Има хора получили инфаркти, които не дочакаха заветният акт 16.

Даже лично аз много ще се радвам ако има фалити на брокерези и ЧСИ почнат масово да разпродават имоти на скъсаняци. Обаче човек АКО ИМА ЦЕЛИЯТ НАЛИЧЕН КЕШ е за предпочитане да купиш имот.
    2006-2008 купих доста двустайки.
    Имотите се изплатиха от наеми, наемите се реинвестират. Пей сърце.

Съсаняци, които разчитат на заемен капитал ще берът ядове. Това е било и преди и сега ще е така. Ще има и такива, които ще стискат зъби и ще мизерстват за да изплатят с цената на здраве и семейство. Други директно ще потънат. Абе всяка жаба да си знае езерцето:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Не ми е отоговорил Жижо.Иначе мисля справедливата цена е некъде около 40 лева.По-високо си е набутване.
      Ами, не си далеч от истината...аз съм ги купил на 26, а дивидента, който съм получил от тях, сигурно се изразява в хиляди %-ти. Пазя си всички разписки от годините, ще ми е интересно да пием по бира и ти като счетоводител, да ми ги сметнеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ти за момента си в по-изгодна позция

иначе аз съм убеден, че след 5г кавръчето ще взима повече дивиденти окотлкото лорда взима дивидент+наем - само да не се пречупи и да си следва стратегията
        Те OXY намалиха много дивидента,защото имат много дълг и гледат да го намалят.Иначе си прав.Дивидентите растат 10-15 % годишно, а наемите хич.

Коментар

Засега му водя с 10% на Кавръков.
          ти за момента си в по-изгодна позция

иначе аз съм убеден, че след 5г кавръчето ще взима повече дивиденти окотлкото лорда взима дивидент+наем - само да не се пречупи и да си следва стратегията
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

купи си сребърце от хер шваб - няма да имаш ддс
            Може и на борсата .Там няма ДДС.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

+1 към мнението. Аз бих добавил и сребърце. Нищо, че има ДДС.
              Щвейцарци, злато, сребро, имоти-какво му трябва повече на човека:-)
              купи си сребърце от хер шваб - няма да имаш ддс

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Защо така смяташ? Ти печелиш, той губи за момента. Аз, пак да питам, Жижо каква цена ти предложи на бройка за Содите а? Май не ти харесва цената на акцията, дето упорито ме питаше дали има пазар за нея. Като си ербаб, купи си 300 акции от него за 350лв. на бройка. Аз ти предложих цена на 315лв. на бройка и ти пак се скъта. Ти и с 10 бона ли не разполагаш, като инвеститор, дори да изкупиш моите мизерни бройки в Содите? После, започват обидите, кой бил злоупотребил!...
                Засега му водя с 10% на Кавръков.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Защо така смяташ? Ти печелиш, той губи за момента. Аз, пак да питам, Жижо каква цена ти предложи на бройка за Содите а? Май не ти харесва цената на акцията, дето упорито ме питаше дали има пазар за нея. Като си ербаб, купи си 300 акции от него за 350лв. на бройка. Аз ти предложих цена на 315лв. на бройка и ти пак се скъта. Ти и с 10 бона ли не разполагаш, като инвеститор, дори да изкупиш моите мизерни бройки в Содите? После, започват обидите, кой бил злоупотребил!...
                  Не ми е отоговорил Жижо.Иначе мисля справедливата цена е некъде около 40 лева.По-високо си е набутване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
                    Може да се отиграе почити единствено през златото и швейцареца.
                    +1 към мнението. Аз бих добавил и сребърце. Нищо, че има ДДС.
                    Щвейцарци, злато, сребро, имоти-какво му трябва повече на човека:-)

Коментар

Пак си злоупотребил.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

+ 1 към мнението.
                        Има и друго. Ако Кавръка беше купил имот 2016 и досега да го беше давал имота под наем щеше да е спечелил много повече пари, които да инвестира и губи при сегашните си опити за инвестиции в акции.
                        Най-малкото щеше да има имот, а парите получени от наеми, щеше да ги губи от акции.
                        А бе брокери 2016г е минало свършено защо не спрете да я повтаряте като папагали.Тогава който е инвестирал в каквото и да било печалбата е била по-лесна.
                        Защо не говорите за 2006-2008г когато пак повтаряхте като папагали как имотите са сигурни и само ще растат нагоре??
                        И какво стана след това много хора си провалиха живота защото пак слушаха негодници като вас та даже трябваше да бягат от България защото нямат бъдеще.
                        2024г. е година на фалити за строителни фирми, агенции за недвижими имоти и тъпаци взели на зелено през последните 2г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

+++ за прогнозата. Очаквам абсолютно същото, което ще изтръска много бикове и мечки, в несигурни времена с много войни и катаклизми.
                          системата на кавръчето го пази именно от това, но няма какво да влизаме в подробности.
                          има и време и пари да я реализира това не е еднократен удар, а системно инвестиране
                          по-важното е ,че не спира да се учи и да чете.

човек като види зор и излезе извън зоната си на комфорт се учи - той го прави

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Берти, ако на времето му беше обяснил тънката разлика между инвестиция и отложени разходи, сега изобщо нямаше да водим такива разговори. Финансовият закон гласи, че в период на инфлация, отложените разходи излизат през носа. Смисъл има единствено, ако се отлагат в период на високи лихви, когато парите не само, че поскъпват, но и носят доходност.
                            за разлика от повечето тук - аз обяснявах доста 2017-2018 , но пак казвам - купуването/инвестирането си е лично решение и на всеки различен човек е нужно различно време да 'узрее' , да хареса и така. Един харесва трудно , друг се лакоми и надскача възможностите си - хората сме хем еднакви хем различни.

когато тогава и по-добре късно отколкото ниога - нали така.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

Тук ще се съглася с теб ,
                              и най - дивите мечки се пречупват когато пазара е близо до връх. Така че нема кво да се чудиш така работи пазара.
                              Проблема е че седенето на кеш нема свърши работи. Защото мечия пазар ще е консидалидационнен в условията на висока инфлация.
                              Може да се отиграе почити единствено през златото и швейцареца.
                              +++ за прогнозата. Очаквам абсолютно същото, което ще изтръска много бикове и мечки, в несигурни времена с много войни и катаклизми.

Коментар

това си е строго индивидуално и по-добре късно отколкото да се превърне като 50+ чичаците тука, които само знаят да се подиграват и да се хвалят...с какво и те не знаят (доктора го изключвам)

ПП аз ако бях започнал да си купувам земя преди 15г щях да пазаря на 100-200-300 кинта декара ... ама тогава си мислих за други неща.
                                Берти, ако на времето му беше обяснил тънката разлика между инвестиция и отложени разходи, сега изобщо нямаше да водим такива разговори. Финансовият закон гласи, че в период на инфлация, отложените разходи излизат през носа. Смисъл има единствено, ако се отлагат в период на високи лихви, когато парите не само, че поскъпват, но и носят доходност.

Коментар

Working...
                                X