IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Берти, ако на времето му беше обяснил тънката разлика между инвестиция и отложени разходи, сега изобщо нямаше да водим такива разговори. Финансовият закон гласи, че в период на инфлация, отложените разходи излизат през носа. Смисъл има единствено, ако се отлагат в период на високи лихви, когато парите не само, че поскъпват, но и носят доходност.
    за разлика от повечето тук - аз обяснявах доста 2017-2018 , но пак казвам - купуването/инвестирането си е лично решение и на всеки различен човек е нужно различно време да 'узрее' , да хареса и така. Един харесва трудно , друг се лакоми и надскача възможностите си - хората сме хем еднакви хем различни.

когато тогава и по-добре късно отколкото ниога - нали така.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

Тук ще се съглася с теб ,
      и най - дивите мечки се пречупват когато пазара е близо до връх. Така че нема кво да се чудиш така работи пазара.
      Проблема е че седенето на кеш нема свърши работи. Защото мечия пазар ще е консидалидационнен в условията на висока инфлация.
      Може да се отиграе почити единствено през златото и швейцареца.
      +++ за прогнозата. Очаквам абсолютно същото, което ще изтръска много бикове и мечки, в несигурни времена с много войни и катаклизми.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

това си е строго индивидуално и по-добре късно отколкото да се превърне като 50+ чичаците тука, които само знаят да се подиграват и да се хвалят...с какво и те не знаят (доктора го изключвам)

ПП аз ако бях започнал да си купувам земя преди 15г щях да пазаря на 100-200-300 кинта декара ... ама тогава си мислих за други неща.
        Берти, ако на времето му беше обяснил тънката разлика между инвестиция и отложени разходи, сега изобщо нямаше да водим такива разговори. Финансовият закон гласи, че в период на инфлация, отложените разходи излизат през носа. Смисъл има единствено, ако се отлагат в период на високи лихви, когато парите не само, че поскъпват, но и носят доходност.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

+ 1 към мнението.
          Има и друго. Ако Кавръка беше купил имот 2016 и досега да го беше давал имота под наем щеше да е спечелил много повече пари, които да инвестира и губи при сегашните си опити за инвестиции в акции.
          Най-малкото щеше да има имот, а парите получени от наеми, щеше да ги губи от акции.
          Така е най-сладко. Когато голяма главница се вложи правилно, после остават регулярните доходи, които могат да се харчат за всевъзможни глупости.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Хахахахаха, да, ама трябва много да се внимава, кой пророк слушаш! Почти се бях навил да инвестиралм в oкси, но се запитах кой ми го предлага? Тогава се отказах... просто човека не е лош, но винаги губещ...
            Пак си злоупотребил.

Коментар

+ 1 към мнението.
              Има и друго. Ако Кавръка беше купил имот 2016 и досега да го беше давал имота под наем щеше да е спечелил много повече пари, които да инвестира и губи при сегашните си опити за инвестиции в акции.
              Най-малкото щеше да има имот, а парите получени от наеми, щеше да ги губи от акции.
              А бе защо всичкото брокераз твърдите че от акции се губи?

Коментар

+ 1 към мнението.
                Точно, поне щеше да си губи спокойно.

Сега "портфолиото" като върне 3% и ще получи паник атака

Коментар

Посоката е уникална. Не знам кой му даде тоя акъл да натовари баш на връО. Да си беше стискал кеша, че поне като настъпи дългоочакваното мяу, да е наличен, че барем захлупи някоя панелка, където да си гледа старините. В момента ако ФЕД реши, че акциите са високо и могат да понесат още лихвени увеличения, доходността ще дойде точно там, където Кавръчко разтовари - кеша.
                  Тук ще се съглася с теб ,
                  и най - дивите мечки се пречупват когато пазара е близо до връх. Така че нема кво да се чудиш така работи пазара.
                  Проблема е че седенето на кеш нема свърши работи. Защото мечия пазар ще е консидалидационнен в условията на висока инфлация.
                  Може да се отиграе почити единствено през златото и швейцареца.
                  Last edited by Майстора233; 25.01.2024, 21:15.

Коментар

Стратегията с периодични покупки е трябвала да започне в момента на пророчествата - около 2016-7г. Досега щеше да е милионер и нямаше изобщо да се интересува от цената на двустайните ЕПК-та.
                    Хахахахаха, да, ама трябва много да се внимава, кой пророк слушаш! Почти се бях навил да инвестиралм в oкси, но се запитах кой ми го предлага? Тогава се отказах... просто човека не е лош, но винаги губещ...

Коментар

Стратегията с периодични покупки е трябвала да започне в момента на пророчествата - около 2016-7г. Досега щеше да е милионер и нямаше изобщо да се интересува от цената на двустайните ЕПК-та.
                      + 1 към мнението.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Съгласен съм с теб.Не мога да разбера каква е тая стратегия да се инвестира на порции.10% в акции 90% кеш.
                        90% кеш е колосална загуба. 21'ва рязко се отървах от кеша, което беше топ стратегия за годината. Имотите и работата имат "гадното" свойство да акумулират кеш, затова почва пак да се трупа...очакваната рецесия много се бави, но от една страна е добре. Лятос или наесен, ще очакваме добри предложения на пазарите. Дотогава, пак имам планове за вдигане на личния доход с 15%.

Коментар

• 08:15 EUR ECB Interest Rate Decision (Jan) 4.50% 4.50% 4.50%

КОГА?

Коментар

това си е строго индивидуално и по-добре късно отколкото да се превърне като 50+ чичаците тука, които само знаят да се подиграват и да се хвалят...с какво и те не знаят (доктора го изключвам)

ПП аз ако бях започнал да си купувам земя преди 15г щях да пазаря на 100-200-300 кинта декара ... ама тогава си мислих за други неща.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

има различни стратегии
                              при положение, че в момента пазарът е доста високо - стратегията с периодични покупки не е за изхвърляне

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Факт, добра е посоката.Но печели стотинки докато събрания кеш се изпарява. В общ план е неудачно решението , поне според мен.
                                имаш заделени 100К за апартамент
                                нещата със кредитирането и строителството почват да натежават на клона
                                почва да се говори за инфлация, лихви и тн ... даже и в България.

облигация със кратък падеж и 4% лихва - ти е кеш
                                ако имотите не качат 4% си ок - верно сиренето може да качи 20, но си отделил този кеш за имот.

Коментар

Working...
                                X