Първоначално изпратено от polax
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Следя Ви с интерес ама и двамата дърпате чергата към себе си в опит да докажете тезите си, а и двамата не вниквате, какво пише другия.
Пачанга, берти пише конкретно за "инвеститорите в ипотека", а ти се опитваш да докажеш, че големия бизнес не можел без кредити. За да се развива бизнеса му трябва кредит, ама инвеститора в ипотека не е бизнес...
Накратко толкова.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Жонка , пълния член е само У твоята кратунка. Февруари е , чЕкам си аз Жонката в София да го заснема за тубата, какъв е първенец!
МелЕонера със ДС рода , ще се пребия тука в офиса от смЕх!
Една от функциите на ДС-то е била да елиминира точно такива вредни елементи като теб и да ги праща където им е мястото - на къра с мотиката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
едно е кредит при фирма с достсатъчно собствен капитал и активи, генерираща печалба от оперативна дейност
друго е кредит при куха фирма, която с оправдание за ръстове, но без печалби трупа още и още дълг
трето е кредит при частни лица, които разчиат на заплата и цялото им имущество е заложено срещу тези дългове.
конкретно за ЖНИ в случая коментираме хора, които поблазнени от добри заплати и ниски лихви теглят смело 1-2-3-4-5 ипотеки
отделно има доста 'кух' бизнес, който е от кредит в кредит, но това не е всичкия бизнес
приеми, че мога да направя разлика между добре работеща фира с относително малко дълг спрямо останали активи /капитал и куха такава
имам взимане даване с всякакви фирми и определено мога да кажа, че ниските лихви държат доста хора с носа над водата, които при други условия трябва да са фалирали.
ПП И понеже си работел с малки и големи фирми , ти въобще имаш ли поглед над големите фирми в България и ако да ,що пишеш глупости ?!
- 1 like
Коментар
-
Пън си ама страшен , къде написах ,че за мен става въпрос?! Казвам,„е принципно голям бизнес без кредити е оксиморон. Обратното твърдиш ти и ми даваш за пример занаятчии!
друго е кредит при куха фирма, която с оправдание за ръстове, но без печалби трупа още и още дълг
трето е кредит при частни лица, които разчиат на заплата и цялото им имущество е заложено срещу тези дългове.
конкретно за ЖНИ в случая коментираме хора, които поблазнени от добри заплати и ниски лихви теглят смело 1-2-3-4-5 ипотеки
отделно има доста 'кух' бизнес, който е от кредит в кредит, но това не е всичкия бизнес
приеми, че мога да направя разлика между добре работеща фира с относително малко дълг спрямо останали активи /капитал и куха такава
имам взимане даване с всякакви фирми и определено мога да кажа, че ниските лихви държат доста хора с носа над водата, които при други условия трябва да са фалирали.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Научи първо пълните членове, тогава говори за "бизнес", хахахаха.
Царят на личните нападки, този който плаши с фитнеси и с бой, тръгнал да обвинява в лични нападки. Пачангов, ти си еталон за простотия, какъв бизнесмен си? Горките хорица, подлъгали се да работят за такива като теб!
МелЕонера със ДС рода , ще се пребия тука в офиса от смЕх!
Коментар
-
Точно обратното , обема ми се е умеличил 5 пъти от 2019-20. И се опитвам да ти обясня какво означава бизнес ,бизнес голям , говорим над 300 служителя -без кредити няма! А нашия ме праща при занаятчии-лекар,адвокат и програмист.Личните нападки са твоя-ваша специалност, за жена ми ще говори,гаражен специалист .....
Царят на личните нападки, този който плаши с фитнеси и с бой, тръгнал да обвинява в лични нападки. Пачангов, ти си еталон за простотия, какъв бизнесмен си? Горките хорица, подлъгали се да работят за такива като теб!
- 1 like
Коментар
-
ох стига
човекът с 300-тата служителя ще разпитва кавръчето за инвестиции.
стига стига стига
ПП давай нещо по имотите - бъдеще и перспективи, или акциите, или златото... нещо свързано с 'шумата'
Понеже си мъжки "путак" и разгласяваш лична кореспонденция/кольо си има мастЕр учител/ ,2019 за колко жълтици задавах разни въпроси , разкажи на аудиторията .....разкажи им и защо не купувам копторки , и прочие и прочие. Бертрам , много ниска летвичка си станал ......полу арменец си а пишеш като полу идиот помашки циганин.Last edited by pa4anga; 08.02.2024, 14:34.
- 1 like
Коментар
-
Точно обратното , обема ми се е умеличил 5 пъти от 2019-20. И се опитвам да ти обясня какво означава бизнес ,бизнес голям , говорим над 300 служителя -без кредити няма! А нашия ме праща при занаятчии-лекар,адвокат и програмист.Личните нападки са твоя-ваша специалност, за жена ми ще говори,гаражен специалист .....
- 1 like
Коментар
-
човекът с 300-тата служителя ще разпитва кавръчето за инвестиции.
стига стига стига
ПП давай нещо по имотите - бъдеще и перспективи, или акциите, или златото... нещо свързано с 'шумата'Last edited by bertram; 08.02.2024, 14:09.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
за теб е ясно, че имаш проблем - не реви
Не говорим за биснес кредити, а за кредити в стил последователи на киосаки (тонкин), които не си дават сметка какво и как.
относно бизнес и кредити в сектор услуги ако си добър и можеш да бачкаш (лекар, адвокат, нотариус, ...програмист) - кредитът не е задължнителен, за да си осигуриш един приличен доход, но се искат специфични умения. Ти като човек от развлекателния сектор няма как да го разбереш.
Личните нападки ги запази за хора с твоя манталитет. Аз знам какво съм написал и продал като софтуер за последните 25г и се чудя защо измествате темата натам. Като мислиш че е толкова лесно ела програмирай ти, а аз ще ти обеснявам как нищо не си направил
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеХа-ха
Щом доброволно искаш да се нашиеш да ставаш роб на онзи, който дава парите - би май гест !
Наскоро ми разказаха случка за един наш познат -
човекът преди няколко години ипотекирал имот и изтелглил кредит за автосервиз. Беше взел една доста голяма сграда.
Обаче "бизнесът" напоследък нещо не вървял според изчисленията.
И миналата година банката му конфискува, и му прибра имотчето със сградата.
Сега няма нито имот, нито сервиз, нито пари, нито кредити...
-------------------
А пък на нас безкредитните в момента ни е много весело и ни е широко около вратлетата !
Щото мое да няма ни имот, ни сервиз, ама още да има кредити... а тогаз вече льошо!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеХа-ха
Щом доброволно искаш да се нашиеш да ставаш роб на онзи, който дава парите - би май гест !
Наскоро ми разказаха случка за един наш познат -
човекът преди няколко години ипотекирал имот и изтелглил кредит за автосервиз. Беше взел една доста голяма сграда.
Обаче "бизнесът" напоследък нещо не вървял според изчисленията.
И миналата година банката му конфискува му прибра имотчето със сградата.
Сега няма нито имот, нито сервиз, нито пари, нито кредити...
-------------------
А пък на нас безкредитните в момента ни е много весело и ни е широко около вратлетата !
Иначе е ясно. Музиката спря. Бяха силни 3-4 години, сега се връщаме към реалността.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Доста народ ще изреве и с работа и с парите ,крайно необходимо е, за да паднат цените ,не говоря за имотите а като цяло за всичко .
Безработицата е необходима за обуздаване на инфлацията .Крайна мярка,болезнена но няма как
масово относително млади хора с прилични (много добри за бг стандарта) доходи
да не плащат наем - бам по един апартамент с ипотека
да са инвеститори - бам по още един с ипотека, която кой отдал под наем кой не - добрият доход 5К и нагоре им позволява да доплащат втората ипотека.
по някоя колица практична на лизинг
всичко е точно, активен живот, спорт , почивки, постоянно смятане кой колко е напред от инвестицията в имот.
въпросът е, че миналата година им вдигнаха парите (чуждите собственици на фирмата), но за тази нищо не се чува
почва да се говори, че ще се налагат съкращения и се създава едно усещане на несигурност.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Повече от година не следя пазара. За мен цените са необосновани и нямам намерение да купувам. Гледам, че АНИ-та затварят офиси, гледам и нови АНИта се появяват. Имам наблюдение върху кредитите на няколко фирми и на няколко ФЛ/приятели/. Фирмените в лв. периодично си се вдигат с 0.2. 0.3%, а единият ФЛ в евро направо с 0.6% от началото на годината.
Сделките мисля, че падат, вече никой около мен не говори за имоти и има несигурност за работни места и доходи. Приятелка търси работа и не е очарована от предложенията за начална заплата.
Безработицата е необходима за обуздаване на инфлацията .Крайна мярка,болезнена но няма как
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар