If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В момента е толкова голяма кризата за добри кадри и отвсякъде се чудят каква проверка и глоба да ти лепнат, че започвам да си мисля, че е по-добре да си високоплатен работник, отколкото собственик на малък бизнес.
В момента е толкова голяма кризата за добри кадри и отвсякъде се чудят каква проверка и глоба да ти лепнат, че започвам да си мисля, че е по-добре да си високоплатен работник, отколкото собственик на малък бизнес.
Мм, повярвай ми, бил съм и в двете позиции, едното няма нищо общо с другото и никак не е по добре.
Със собствен бизнес трудно става.99% фалират до 5 години.За бизнес трябват много пари или много хабер.
За бизнеса си прав , лошото е ,че всички мечтаят да са шефове , около и след 40-те си години разбират ,че могат да са само шефове на водопад. До тогава зора на егото е силен и предаване няма ....
за рибай са подходящи по плътни отлежали червени вина
не се заричай, че не те виждам как ще дадеш 2 годишни дивидента от акциите ти в соди за една вечеря
не съм толкова лаком, че да ти го причиня.
ПП всъщност моето виждане, че залитаме за пореден път в грешната посока (прекомерно строителство и купуване на апарти само защото и другите така правят) не е широко застъпено в масата българи и затова е тази гора от кранове и рекорд след рекорд на ипотечното. Тук постоянно коментирате едни проценти наематели/собственици, които за да се случат в България е нужно да има драматични размествания на ипотечния и имотен пазар...При настоящия сетъп - всяко лъвче под 30 да може да тегли 100% ипотека... (комбинирано с потребителски и лизинги) всички ще са собственици на по 2-3 апарта в близко бъдеще... така, че ако искате много наематели погледнете към последователите на тонкин и киосаки.
Добро утро,
така е, както казваш.
Но новите строителства излизат скъпо и трябва да са с висок наем, и множе да няма клиенти за тях в СФ.
Хората не са готови да плащат 1000-1200 лв наем на месец като са от работническата класа,
Богатство се прави по 3 (легални) начина: имоти, финансови активи и собствен бизнес. И хоризонта не е 1 седмица или 1 месец, в екстремните случаи като архитекта 10 минути до края на света.
Със собствен бизнес трудно става.99% фалират до 5 години.За бизнес трябват много пари или много хабер.
Ами, ти сам писа за рибая + розе. Много забравяш!!! Съгласен съм да пожертвам 2 годишни дивидента в соди, които вече са под 500лв. за да те почерпя една вечеря, стига и една твоя прогноза да се сбъдне . За последните 8 години на несбъднатите ти прогнози, аз съм навит за всяка несбъдната годишна прогноза, на една обикновена вратна пържола със зелена салата и 200мл. домашна ракийка.
Не му отива на дебел инвеститор да пие домашнярка.Щом си загубил само 35 еуро значи ти е малък портфейла.Аз загубих към 800 долара.не знам как го сметна че твоя е 1/5 от моя. Според мен е към 1/25.
Дядо Лордчо, не си ли много възрастен да си играш на трейдърче?
Само от месец си на борсата и вече натрупа загуба...
Богатство се прави по 3 (легални) начина: имоти, финансови активи и собствен бизнес. И хоризонта не е 1 седмица или 1 месец, в екстремните случаи като архитекта 10 минути до края на света.
Гарантирано не го е купил. Той е правоверен в надутия балон от 2017г. Неговият ментор, също е вярващ в балон и на технологичните. Аз повярвах на друг гуру от САЩ за технологичните, затова и набих в etf с ядро s&p 500 и йош едан с ядро насдак. Живи и здрави, за седмица съм -35€. В имоти, никогаш не съм бил минусов играч...
Дядо Лордчо, не си ли много възрастен да си играш на трейдърче?
Само от месец си на борсата и вече натрупа загуба...
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Ръст с 24% има в броя на ипотечните кредите у нас за първото тримесечие на годината, съобщи кредитният консултант Тихомир Тошев в интервю пред БНР.
Това е рекордно увеличение след 5 поредни тримесечия на спад на ипотечните кредити и сделките с имоти. Годината започна неочаквано интензивно за нас, анализаторите, обясни той.
"Със сигурност приемането ни в еврозоната може да доведе до скок в сделките с имотите, но не е основна причина. По-голямата част - 96% от кредитите, са с плаваща лихва, което означава, че следващите 25 – 30 години кредитът ще "плава" в зависимост от икономическата ситуация в страната. При влизане в еврозоната ще се задържи лихвата и може да има леко намаление в края на годината", прогнозира Тихомир Тошев.
И допълни, че спестяванията на хората са нараснали над 80 млрд. лв. в банките и ръстът на доходите е направил хората по-спокойни.
Как ще намаляват лихвите ве???
ЕЦБ не получиха ли имейла на кавръка ??))))
Коментар